Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Ilyen lenne a Nikon panoráma fényképezőgépe
Ilyen lenne a Nikon panoráma fényképezőgépe
Beküldte: Topi, idő: Jún 2, 2007, forrás: Alex - sg.hu
A panorámafelvételek készítésének macerás módszerét a Nikon egy tervezője egy érdekes termékkel egyszerűsítené le.

Az autókiállításokon rengeteg un. koncepcióautót mutatnak be, melyek sokszor hajmeresztő ötleteket tartalmaznak, mégis fontos próbálkozások a szokványos formák és megoldások megújítására. A digitális kütyük világában kevés hasonló készül, hiszen egy apróbb termék tömeggyártásához jóval kevesebb pénz és technológiai befektetés szükséges, így az ötletek általában meg is szoktak valósulni. Most mégis egy ilyen terv került ki a Nikon műhelyéből, egy panorámakamera, melyet Ye Chen tervezett.



A Yanko Design berkeiben kidolgozott fényképezőgépet célzottan panorámafelvételek készítésére tervezték. Ez persze bármely hagyományos géppel is megoldható, csupán egymást átfedő képeket kell készítenünk, majd az átlapolt részeket egy szoftverrel összeilleszteni. Ezt teszi szükségtelenné ez a háromszög alakú termék, mely valós időben képes erre.


A Coolpix 360 munkanevet kapott fényképezőgép egyik sarkában speciális, henger alakú lencsék vannak, melyek körbe tudnak fordulni. A sokkal inkább futurisztikus játékvezérlőnek, mint fényképezőgépnek kínéző háromszög közepén lévő kijelző érintésérzékeny. A Nikon nem közölte, hogy tervezik-e a készülék gyártását.

Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: tomi, Idő: Jún 3, 2007
Nem rossz!
Végre kitaláltak,valami eredeti formát,nem csak a téglalap alakú fényképezőgépre gondoltak!
 
Írta: hapro, Idő: Dec 13, 2007
Igen eredtei, de nekem megkérdőjelezi a precíz használhatóságát pont ez az eredeti forma, mivel nem lehet olyan biztonsággal mint egy téglatest alakú fényképezőt leállítani sehova, csak azzal a kis nyúlfarknyi "Stander" nevezetű lábával.

üdv.:

Zoli
 
Írta: Bence, Idő: Okt 29, 2008
kiráj!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Írta: manota, Idő: Feb 5, 2010
abszolút pozitív
stabil, ha valamilyen 3 lábú állványra rögzítheted, mint a többi panoráma fényképezőgépet.
Nekem kell ilyen!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem