Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Mikroprocesszoros keringető szívattyú vezérlő, szilárd tüzelésű kazánokhoz
Mikroprocesszoros keringető szívattyú vezérlő, szilárd tüzelésű kazánokhoz
Szerző: bubuszoft, idő: Jan 19, 2016, Olvasva: 12996, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 5
A szivattyúvezérlő szilárd tüzelésű fűtés (vegyes tüzelésű kazán, vízteres kandalló) vízkeringető szivattyújának vagy váltószelepének, vagy ventilátorának a szabályozására szolgál. Működése közben tilthatjuk vele a rendszerben lévő más (Pl. cirkó) kazánunkat is.

 Az elektonika - amit most közzéteszek - tesztelt, teljesen megbízhatóan működik. Az elején voltak fagyások a szoftverben, de javítottam, és most, tesztelés után megosztom veletek.

Az elején szeretnék néhány dolgot tisztázni. A keringető szivattyúnak a fütési rendszerben az a feladata, hogy a kazán vizét mielőbb a radiátorokhoz jutassa. Egy fűtési rendszer megtervezésénél a mérnök úgy tervezi meg a rendszert, hogy az, egy esetleges áramszünetnél is problémamentesen működjön. Ha beindítjuk a kazánt és a keringtetőt nem indítjuk el, észrevehetjük, hogy a kimenő csövön elkezd szépen cirkulálni a víz. Ennek pusztán a fizika a magyarázata. Tudjuk ugyanis, hogy a melegvíz fölfelé, a hideg lefelé áramlik. Ezzel elkezdődik a cirkuláció, anélkül, hogy a szivattyút beindítottuk volna. Sokan kérdezték, hogy miért nem robban fel a kazánom. A válaszom: mitől robbanna? Minden vegyes tüzelésű kazánrendszerben kell lenni védelemnek, ilyen pl. huzatszabályozó, lefújószelep, vagy keverőszelep. Az én elektronikámat biztonsággal ajánlom mindenkinek. Készen is lehet kapni gyári készüléket, én annak a mintájára készítettem el az én áramkörömet.

 
Link a gyári termékről.

 

                             5555.jpg

 

 

 

 


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 5
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem