Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Mikroprocesszoros keringető szívattyú vezérlő, szilárd tüzelésű kazánokhoz
Mikroprocesszoros keringető szívattyú vezérlő, szilárd tüzelésű kazánokhoz
Szerző: bubuszoft, idő: Jan 19, 2016, Olvasva: 12309
Lapozás: OK   2 / 5

A kapcsolás roppant egyszerű, a nehéz feladatot a PIC végzi. A választás egy 18F14K22-ra esett. Az érzékelő egy LM35cz analóg szenzor lett. Sokkal könnyebb volt beállítani az AN7 lábra, mint mondjuk egy DS18B20-at. A kapcsolók 10 kΩ-mal vannak felhúzva a pozitív ágba. Két kimenetet találunk, az egyik a szivattyú (PIC 10-es láb), a másik PIC 9-es lábán riasztás kimenet. A D1 dióda a fordított polaritás ellen véd valamicskét. A plusz egy kapcsoló a PIC6-os lábra került. A nagyobb kapcsolási rajzot, NYÁK-ot, és az összes dokumentációt, a negyedik oldal alján töltheted le.

 

aramkor_nagy.jpg

 
A beültetést mindíg a kis alkatrészektől kezdjük, az átkötéseket ne hagyjuk ki! Az áramkört bemérni nem szükséges, azonnal müködnie kell. Vigyázzunk, hogy a relé a keringető szivattyú 220 V-os oldalát kapcsolja, nehogy áramütés érjen!
 
nyak_beultetes.jpg
 
 
Itt említeném meg, hogy a szenzorra egy 1 µF polyester és egy 82 Ω-os ellenállást sorba kötve a kimenet, és a GND közé kell tenni, ez nincs a kapcsolási rajzon!
 
                                                           kep123.jpg

 

 


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   2 / 5
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem