Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 300B SE
 
Témaindító: konyak6, idő: Okt 15, 2019
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 5, 2019 / 1
 
Időm hijján vagyok. Még a kimenő is ilyen állapotban vagyon. A katód ellenállást meg 3db párhuzamosított 2,7k/10W Ohmite adja. Nem tudtam Caddockot beszerezni, nincs a TME-n
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2019
(#) Ge Lee válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
És akkor mikor fogsz nekiállni ennek?
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 6, 2019 1 /
 
Épp tekerészném a másik kimenőt, de a hideg behajtott, hiába fűtök. Fele kész.
Júj, itt 300b hajt 300b-t és nyakam rá, hogy Push-Pull. Igazi 300b temető. Ezek szerintem nem is olyan csúcs csövek, de gondolj csak bele, ha felszerelnék Western Electric csövekkel? Ez így is olyan mint a világ legdrágább hangszere, még a megtekintésért is pénzt kérnek.
(#) Ge Lee válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Olyan tekerentyűt ami ahhoz elég be tudsz vinni a lakásba is, az enyém is ott van, ki nem mennék a hidegbe. Veszel egy fúrótokmányt, meg kerítesz egy trabi ablaktörlő motort, ráépíted és kész a tekercselőgéped. A labortápról meg adsz neki feszt, olyan fordulatod lesz amilyet akarsz.
Nekem is neki kéne már állni a kimenőimnek, de pont 0,3-as huzalom nincs amilyen kéne, bezzeg 0,25 meg 0,4 az van.
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Pont 0,315-össel csinálom a primereket. Majd holnap délután befelyezem. Hozattam az alumíniumostól vékony szög alut leendő kengyelnek ,talpnak.
(#) konyak6 hozzászólása Jan 2, 2020 /
 
Buék!
Ma meghozta a postás a karácsonyi ajándékomat.
Már csak a kimenők hiányoznak, de azok is úton vannak már(Lundahl LL1623)
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 2, 2020 / 2
 
Szia. Én már jócskán haladok az enyémmel, tettem is már fel kèpeket a csövesbe de ide is beteszem a jelenlegi változatot. Jelenleg kipróbálok pár fajta meghajtást. Dobozoláson agyalok. Minden trafót magam csináltam. Amúgy fenomenális a hangja. Nekem egyenlőre Psvane van. Nagyon tetszik, de én is Genalex Gold Lionra vágyok. Kérlek számolj be majd, hogy milyen a hangja neked, ha kérhetném. Te milyen kapcsolást építesz? Esetleg betehetnéd. Nemsokára én is beteszem ide. Üdv. Attila
(#) elektrorudi válasza TAttila77 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Ilyet sem láttam még. Ez zseniális!
(#) konyak6 válasza TAttila77 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Szia.
Ez a kiválasztott.

schematic.gif
    
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Állítólag lészen majd egyszer doboza is.
(#) TAttila77 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Zseniális? Nekem annó 92 környékén fénykoromban azt tanították, hogy ha építek valamit, mielőtt fejjel mennék a falnak jobb összedobni az asztalon próbaképpen, hogy ha lehet, vagy kell akkor úgy könnyebb a dolgokon variálni. Ez pont jó is nekem, mert épp a táppal cumizok. Kezd azidegeimre menni az 5C3SZ, mert a fojtó előtti első kondi nem lehet 4u-nál több,így meg dinamikátlan és még brummos is picit 6H-vel. 40u-val gyönyörű, meg is van oldva minden gond, csak akkor meg a cső múlik ki hamarosan. De már haverom kezében van a Psvane 5U4G és arra lehet pakolni tekercs elé is 40u-s kondit.
Az imént Bozz Cags -Thank's to you című slágerét hallgattam, olyat szól mint az atom! iszonyatos dinamikája van, éas brutál mélyek, szép finom magasak. Cassandra Willson-Don't Explaine című szzáma meg olyan mintha a csajszi a itt énekelne finom bársonyos hangján a fülem mellett. Feláll a szőr a hátamon. Érdekes ez a trióda. Sosem hallottam ilyet eddig.
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Nyugodt pillanataimban azon törpölök, hogy miféleképp dobozolám ezt a fél asztal cuccot, hogy csúnya se legyen?
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Hát sok sikert hozzá. Én nem beszéllek le róla de én ezt még ünnepek előtt próbaképpen összedrótoztam, de valahogy ez nekem nem vált be. ztán kipróbáltam az elektroncső.hu-n leledző GAD-os SRPP-s meghajtást is és eddig a legjobb az volt, csak azt meg rendesen meg kellet hajtani 1,5-2V- bemenőjelet igényelt. Így most kaszkód hajtja, mégpedig ez itt és ezen változtattam picurkát, hogy kellően ki tudjam vezérelni egy átlagos jobb CD játszó kimeneti jelével. Én ezt ajánlom neked, nekem nagyon bejött ez a kapcsolás. Valamint a képről is láthatod, hogy én az egyencső fűtését az anódtáp trafón tekertem meg, nem akartam semmiképpen sem az audió csövek fűtőtrafóján tudni, mivel rajta a teljes DC tápfeszültség,m ég halvány godolat setámadjon bennem hogy mi van ha véletlen átütne a 425-430V egyen a többi fűtésre. Így jobbnak találtam a táptrafón kialakítani azt.
http://www.timebanditaudio.com/300b/schematic.html
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
(#) TAttila77 hozzászólása Jan 3, 2020 / 1
 
Megjött a csövem. Ez is Psvane.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu