Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ARM - Miértek hogyanok
 
Témaindító: gtk, idő: Jún 26, 2007
Lapozás: OK   175 / 175
(#) killbill válasza vargham hozzászólására (») Jan 30, 2024 /
 
Nem akarom szétoffolni a topicot. Soha nem dolgoztam olyan helyen, ahol bármi ilyen elvárás lett volna, és valószínüleg nem is foogok. Pont az ilyen elvárások miatt. A C kódot a gépnek írom, tömören. A kommentet a programozóknak. Természetesen magamnak is, ahogy fent említetted. Mert valóban változunk, változik a stílusunk, és egy bonyolult dolgot nehéz a forrásból megérteni, ha nincs komment.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2024
(#) kiborg hozzászólása Feb 6, 2024 /
 
A gyári STM32F103-al (bluepill) valójában mennyire kompatibilis a CKS32F103 (szintén bluepill) ?
Arduinoval használnám, észre fogom venni a különbséget ?

köszi a válaszokat.
(#) toto válasza kiborg hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Szia kiborg!
Szerintem nem azért nem válaszolt senki, mert nem olvassuk a fórumot, hanem mert nincs tapasztalatunk ezzel a cuccal. Igy a bluepill témához írva sem lesz nagyobb szerencséd.

Itt az egyik fórumozó (zoobab) pont arról ír, hogy Arduino IDE-vel használva volt gondja a bootloaderrel, de megoldható.
CKS32 vs Aduino
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2024
(#) kiborg válasza toto hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Köszi, hasznos olvasnivaló. Egyik topik sem pörög mostanában, ezért duplikáltam, hogy hátha ...
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2024
(#) vargham válasza kiborg hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Nincs jó tapasztalatom. Másképp működik. Saját fejlesztéshez nem is használtam soha, ezért nem tudom, mik a pontos különbségek. Open source projektek utánépítésekor próbáltam használni. Az adott cucc (motorvezérlő, floppy emulátor, stb) jól működött az eredeti mikrokontrolleren, a klónon viszont nem indult el a bootloder, nem volt stabil a működés, stb. Nem nyomoztam, inkább kerülöm.
Miért nem próbálom meg kiismerni a klónokat? Hiszen olcsóbbak. Szerintem nem éri meg. Ahány klón, annyiféle módon működik másképp. Ráadásul nem is mindig tudni, hogy melyikkel van dolgod, mert sokszor ráhamisítják az STM32 nevet is.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2024
(#) kameleon2 válasza vargham hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Én nemrég vettem 10 klónt. A legnagyobb bajom annyi volt vele, hogy csak rx, tx lábakon tudtam rátölteni a szoftvert, de működik Arduino alól. Szerintem megéri kicsit gyökölni néha. Uno R3 klónnál azonban tapasztaltam furcsaságokat. Készítettem R2R létrával 8bites DAC-ot. A régebbi klónokkal teljesen jól futott, az újak lefagyogatnak. Mivel erősen memória igényes, gondolom az lehet a gond, hogy kisebb a memória. Nagyon minimális ránézésre a különbség. Néhány átkötés nincs meg ezeken a paneleken, amiről egyértelműen kiderült, hogy gond van vele. Ugyanilyenek voltak a Geekcreit klónok. Azonban más feladatokra ezek is jók.
(#) vargham válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 12, 2024 / 1
 
Idézet:
„csak rx, tx lábakon tudtam rátölteni a szoftvert”

Na, ez a másik. Én is belefutottam olyan klónba, amit nem tudtam debuggolni. Részemről ez is kizáró ok.
(#) kameleon2 válasza vargham hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Nálam nem gond, mert eleve olyan mikrokontrollereket használtam, ahol mégcsak nem is volt debug. Ha megszokod, hogy jóra írod a szoftvert, kevesebb a baj . Debugnak sokszor megteszi egy led, vagy a soros port a PC felé.
(#) vargham válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 12, 2024 / 1
 
A munkám során megszoktam, hogy a Cortex debugon megy keresztül a live memory view és a HIL tesztelés is. Miért adnám lejjebb a hobbim közben? Nem azért hobbi, hogy szenvedjek.
Következő: »»   175 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem