Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ARM - Miértek hogyanok
 
Témaindító: gtk, idő: Jún 26, 2007
Lapozás: OK   174 / 174
(#) Jonni válasza rascal hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Potival le tudtam húzni az értéket 6-ra. Tehát az ADC jó?
(#) rascal válasza Jonni hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Jónak néz ki. Végig kellene menni az áramkörön lépésről lépésre, és műszerrel mérni, hogy mikor hol mekkora feszültség mérhető. Az LDR-t külön is le kellene valahogy tesztelni, hogy mit csinál. Biztos van hozzá adatlap, ahhoz kellene hasonlítani, hogy mit csinál szélsőséges esetekben (tök sötét / napfény) és egyéb fényviszonyok mellett, amihez használnád. Abból már látnád, hogy jó, vagy rossz. Azután beépítve végig kellene mérned az analóg részt, illetve ki kellene számolnod, hogy adott megvilágítás mellett milyen feszültségeket várhatsz az áramkör egyes pontjain egészen az ADC bemenetéig és ha ott egybevág a számolás a mért értékekkel, akkor a programban kell keresni a hibát. Ha próbapanelon dolgozol, akkor lehet, hogy valamelyik lyukról, csak te gondolod, hogy össze van kötve a többi résszel, mondjuk a földdel, de a valóságban (már) nem így van.
Kiegészítés: emiatt ott is mérj, ahol tápot, vagy 0V-ot, vagy egyéb fix feszültséget várnál egyébként.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
(#) icserny válasza Jonni hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Az LDR, gondolom, egy feszültségosztót képez egy másik ellenállással (pl. 10 kOhm) és a föld meg a tápfeszültség közé. Ezek rendben vannak, mind?
(#) Jonni válasza icserny hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Igen úgy van , és kb 1 hete még tök jól végezte a dolgát aztán egyik napról másikra a minimum érték nem akar 690 alá menni, ez tök sötétbe olyan 6 és 120 között szokott lenni.
(#) icserny válasza Jonni hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Kéziműszer megmondja, hogy ki a ludas.
(#) Jonni válasza icserny hozzászólására (») Okt 6, 2023 / 1
 
Már elkezdtem méregetni
(#) rascal válasza Jonni hozzászólására (») Okt 6, 2023 / 1
 
Annyit még hozzátennék, hogy ahol 0V-ra számítasz, ott mérd meg a táphoz képest is, mert a műszer akkor is 0V-ot mutat, ha csak úgy a levegőben van a bemenete. Így meg, ha a táphoz képest nem a tápfeszültséget méri a műszer, akkor ott valami érintkezési hiba van. Pl az LDR földre kötött lába, ha ő van alul a feszültségosztóban.
Következő: »»   174 / 174
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem