Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóriasztó és központi zár
 
Témaindító: hzsolt77, idő: Jan 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   147 / 164
(#) huzinaakos2 hozzászólása Aug 16, 2018 /
 
Rendben, köszönöm. Megnézem
(#) mikoszabolcs hozzászólása Aug 27, 2018 /
 
Tisztelt Fórum! A szakmai segítségeteket szeretném kérni. Egy gyári, 1992-es Opel Astra F gyári (csak kulcsos működtetésű) központi zárára szeretném rászerelni az alábbi távirányítós egységet. Tudna valaki konkrét segítséget adni, hogy melyik vezetéket hová kössem az autó gyári kp zárában? Sajnos nincs aki segítsen ebben, és szeretnék preciz munkát végezni nem pedig elbarmolni valamit. Köszönöm szépen ha valaki nem sajnálva az idejét segít benne! Alább a kütyühöz adott rajzocska, amit össze kellene hozni az F Astra kulcsos meglévő rendszerével.
(#) Inhouse válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Aug 27, 2018 / 1
 
Nagy valószínűséggel negatív trigger kell. Meg kell keresni a vezérlő szálakat egy 12V-os izzós próbalámpával.
(#) mikoszabolcs hozzászólása Aug 28, 2018 /
 
Ezt sikerült beszereznem még hozzá, az autó vonatkozó kapcsolási rajz részlete, de nem sokkal jutottam előrébb, mert nincs rajta (számomra legalábbis nem látszik) a K37 vezérlőegység lábkiosztása.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2018
(#) FIGIRI válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Aug 28, 2018 / 1
 
Szia, a brrt, valamint a brws , azaz a barna-piros, illetve a barna-fehér a vezérlőszál. Nekem Vektrám van, a villamos rendszer nagyon hasonló.
(#) mikoszabolcs válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 28, 2018 /
 
Szia! Köszönöm. Ennek értelmében akkor a COM-WHITE és a COM WHITE-BLACK vezetékeket kell összekössem a barna-piros és barna-fehér vezetékekkel? (Megkeresni melyik nyit melyik zár alapon)? Az eredetire pluszban kössem rá, vagy a kulcsos megoldást ilyenkor ki kell (célszerű) kötni?
(#) FIGIRI válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Aug 28, 2018 /
 
A sárgát és a barna/sárgát összekötöd, a kábelkorbács barnájával ( ez a testpont az autóban ) , a fehéret illetve a fekete/fehéret pedig ahogy irtad is kipróbálással, fejből most nem tudom megmondani A kulcsos megoldás maradjon, tehát az eredetit vezérled a rádióssal gyakorlatilag .
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2018
(#) martin96 hozzászólása Aug 28, 2018 /
 
Sziasztok!
2003-as golf iv-nél hogy tudhatom meg, hogyha veszek távirányítós bicskakulcsot, akkor távolról nyithatom és zárhatom?
(#) cupika97 válasza martin96 hozzászólására (») Aug 28, 2018 /
 
Megkell tudni vane benne komfort modul. Az én 2000 évjáratúmba van, gondolom a tiedben is.
(#) mikoszabolcs válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 28, 2018 /
 
Ha jól értelmezem, a sárga és sárga feketét a testtel, a kütyü fehér vezetékét vagy az autóban meglévő barna-pirossal vagy a barna-fehérrel, illetve a kütyü fehér-fekete vezetékét az autó barna-piros vagy barna fehér vezetékével? (Nyitási iránytól függően hogy mikor nyit zár) ?
(#) martin96 válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 28, 2018 /
 
Komfortmodul az van benne. Csak kérdés, működne-e vele a bicskakulcs.
(#) FIGIRI válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Aug 29, 2018 /
 
Pontosan sajnos nem volt eszemben megnézni a kocsiban...
(#) FIGIRI válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 29, 2018 /
 
Utánanéztem közben, a barna-piros vezeték a nyitó, a zárás pedig a barna-fehér. Tehát a fehér a barna-fehérrel, a fehér/fekete a barna-pirossal kötendő össze.
(#) mikoszabolcs válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 29, 2018 /
 
Köszönöm szépen, a hétvégén nekifogok!
(#) mikoszabolcs válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 1, 2018 /
 
Még egy kérdés: Ha szeretném bekötni, hogy az index relé is felvillanjon nyitáskor záráskor (ha már ott matatok) akkor a rajz szerinti K10 (villogó jeladó) melyik lábára kell rákötnöm a központizár-távvezérlő indexvillogás kapcsolójelét? 2, 4, 6 vagy 8 lábra? Esetleg máshová? Mit javasolsz/javasoltok?
(#) FIGIRI válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Szept 1, 2018 /
 
Szép reggelt A kábelkötegben, ami megy hátrafelé, megkeresed a fekete-fehér, és a fekete-zöld vezetékeket, és a vezérlőd két barna szinüjét rájuk kötöd. Igy fog villogni, mert a K10 relé után még itt az irányjelző, vészvillogó kapcsoló. A két barnán kijön 12 volt, amikor villogtat.
(#) mikoszabolcs válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 2, 2018 /
 
Köszönöm szépen a hozzászólást. Igen, ez jónak tűnik. Azonban ha azt szeretném, hogy a gyári relét működtesse a kütyü, hogyan lehetne megoldani? Plusz relé beszerelésével? Az az igazság, hogy nem nagyon bízok ebben a vacakban, hogy az irányjelző lámpák teljes terhelését el fogja bírni hosszabb távon.
(#) FIGIRI válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Szept 2, 2018 /
 
Megbízhatsz benne, elfogja bírni. Az irányjelző relét nem fogod tudni igy vezérelni, mert az akkor villogtat, ha sorba kötöd egy izzóval ezért kell a zárvezérlő barna vezetékeit a fentebb irt vezetékekhez kötni. A zárműködtetést viszont forditva irtam, , a barna-piros a zárás, a barna-fehér a nyitás.
(#) mikoszabolcs válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 3, 2018 /
 
Köszönöm szépen, sikerült minden, működik.
(#) FIGIRI válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Szept 3, 2018 /
 
Nagyon szivesen
(#) Pacso hozzászólása Szept 18, 2018 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem ! Adott egy Giordon riasztó és bekötésnél nem vagyok biztos a dologban ! A képen látható ACC vezetéket nem jelöli semmi ,hogy hova kössem ! Szerintem a gyújtáskapcsolóra illene kötni! De hozzá értők véleményét szeretném hallani ! Előre is köszönöm!
(#) dokibácsi123456 válasza Pacso hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Természetesen gyújtásra kell kötni.
(#) Pacso válasza dokibácsi123456 hozzászólására (») Szept 19, 2018 /
 
Köszönöm hogy megerősítettél, mert bizonytalan voltam, a leírásban meg nem utaltak rá !
További szép napot kívánok !
(#) csaba19880509 hozzászólása Szept 26, 2018 /
 
Üdv.! Szeretnék távirányítós központi zárat bekötni a Mazdámba( Xedos 6). A bekötendő egység egy SMP-V09.
Elektromos központi zár már van az autóba (kulcsos). A kérdésem hogyan kellene bekötnöm? A motor (nem pneumatikus) vezetékei: Kék:állandó 12v Zöld-Fekete (ajtó lezárva 12v, nyitott állapotba semmi) Fekete (GND) Zöld (zárás pillanatába 12V kb. 3 sec.) Piros (nyitás pillanatába 12v kb. 3 sec.) Kérdésem hogy ez most negatív vagy pozitív triggeres ? És hogy mit mire kössek ? Linkelem az egység bekötési rajzát.SMP-V09


Ajtóba akarom rakni..nem szeretnék a biztosíték tábla körül matatni
Az jobb oldali ajtónál csak Zöld és Piros vezeték megy a motorhoz.. de kulccsal onnan is lehet nyitni zárni..
Remélem nem hagytam ki semmi fontosabb tudni valót
Válaszotokat előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
(#) Inhouse válasza csaba19880509 hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
A 3s érdekes, de ha a 12V +12V-ot jelent, akkor pozitív trigger. Fogsz egy autós, izzós próbalámpát, felcsípteted +12V-ra és a szurkájával hozzáérsz a piros, majd a zöld vezetékhez. Az ajtók legyenek becsukva, sok autó nyitva nem szeret záródni. Ha így jól működik, mehet a bekötés.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2018
(#) csaba19880509 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Igen +12v-ot jelent Már eleve próba lámpával néztem meg. Köszönöm a választ meg is nézem Még annyi hogy +12v-ot lophatok a kék állandó vezetékről ? Vagy keresek máshol?
(#) csaba19880509 hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Na meg néztem és semmi nem történik :/ Csipesz a +12v kábelre és ha próbalámpával hozzá érek a zöld vagy piros vezetékhez egy folytában világít...ha pedig belülről lezárom vagy kinyitom az autót akkor arra pillanatra elalszik a lámpa... Tegnap a csipeszt egy test pontra raktam majd így néztem végig.. akkor ugye fordítva működött nem világított csak mikor zártam vagy nyitottam...
(#) Inhouse válasza csaba19880509 hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Lehet, hogy ezek a motorok szálai? Akkor viszont marad a zöld/fekete szál...csak a nyitott állapotban semmit kéne pontosítani. Vannak a megszokottól eltérő vezérlések, ahol pl. egyik irányban egy ellenállás is szükséges. Sőt elvileg olyan is van (még nem találkoztam ilyennel), ahol csak a motorok vannak és a mozgatásukkor keletkező feszültséget figyeli az elektronika.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2018
(#) csaba19880509 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Hát nem tudom.. az ajtóba csak az elektromos ablak,hangszóró,és az ajtózárhoz megy vezeték semmi több... ez utóbbi 5 szálas.. míg a túl oldalai ajtóban(jobb) a motorhoz csak zöld és piros vezeték megy... ami érdekes onnan is lehet kulccsal nyitni/zárni az egész autót ... a baj az hogy az autóvillamossággal foglalkozó ismerősöm nyaral gondoltam majd én neki esem Inkább lehet meg várom őt Pedig jó lett volna ha én csinálom Egy kis öröm
(#) Inhouse válasza csaba19880509 hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Szerintem is jobb lesz, ha megvárod. Majd írd meg, hogy mi lett a megoldás...
Következő: »»   147 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem