Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok
 
Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   808 / 808
(#) Milligram válasza rascal hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Igen próbáltam de ugy se led lesz rajta hanem rele egy optocsatolóval most hogy sikerült megírni a programot kipróbálom majd de valami zárlat lehetett mert ujra épitettem a próbapanelon is és azóta működik remélem fog is köszönöm a segítséget mindenkinek.

Még annyit hogy nekem jobb lenne bemenetre + mint GND de GND a javasolt ez miért van így ?
Inkább tegyek egy logikai kaput elé ?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2019
(#) rascal válasza Milligram hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Melyik alkatrészre vonatkozik a kérdésed? Kapcsolási rajz, pontos típus (esetleg adatlap) sokat segítene, hogy megértsük mire gondolsz. (Ha nem az AVR-ről szól, akkor már lehet, hogy nem is ez a legjobb topic neki.)
(#) pont válasza Milligram hozzászólására (») Okt 11, 2019 / 1
 
Egy bemenet nem lebeghet. Az Avr-ekben van lehetőség a belső felhúzó ellenállás bekapcsolására, így a bemenet +5v-on lesz, ha lehúzod gnd-re azt lehet állapotváltozásnak venni. Na most hogy ne legyen keveredés , külső ellenállásokkal is felszokták húzni, de nem kötelező, Te húzhatod a gnd-re is. Egyébként még az is ok, hogy gyakoribb NPN tranzisztorral lehúzni egy bemenetet, már ahol tranzisztor kapcsolja, pl, jeladók, stb...
(#) Milligram válasza pont hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Rendben. Köszönöm
rascal igen AVR-ről van szó arra voltam kiváncsi amit pont leírt.
(#) v alaki hozzászólása Nov 11, 2019 1 /
 
Bocs ha nem leszek nagyon specifikus, de kellene egy kis segítség.
Évek óta néha rakok össze nagyon egyszerű projekteket, de most egy már meglévőt valósítanék meg, de nem nagyon értem mit kellene kezdeni egy már meglévővel.
Szóval.
A feladat hogy van a FFBProJoystick projekt.
Meg van a source letöltve. de MIT KELL VELE CSINÁLNI?
Tudna valaki egy lépésről lépésre segítséget adni.
Megpróbáltam berekani AVR Studióba, és Ardunio IDE-be is de előbb utóbb szétesik, bárhogy is rakom össze.
Az is igaz, hogy parancssorból sohasem próbáltam programozni. (szóval minden apró összefüggést nem értek, és saját projekteknél nem is volt szükségem rá... eddig.)
(Át akarom rakni a projektet egy másik AVR-RE ezért kellene a projektek "visszarakni", hogy meg tudjam változtatni. Ezért nem a hexet-töltöm fel.)
Minden segítséget előre is köszönök.
(#) kapu48 válasza v alaki hozzászólására (») Nov 11, 2019 1 /
 
Levan írva, mit nem értesz?:


A firmware szoftverprojekt úgy van konfigurálva, hogy fordítsa az ATmega32U4 verziót WinAVR-20100110 vagy újabb verzióval.
Bővebben: Link
(#) v alaki válasza kapu48 hozzászólására (») Nov 11, 2019 1 /
 
kösz.......

Ahogyan leírtam, AVR studiót használtam mert az egyszerű. Az menedzseli a WinAVR-t valahol a háttérben. DE WINAVRT- sohasem használtam még! (egyedül önállóan) Tehát nem tudom mit kell egy már meglévő WINAVR "cuccal" csinálni....
Szóval ebben kellene segítség...
...vagy abban hogyan kell a WINAVR-be "bele rakni" egy ilyen projektet...
...vagy AVR Studióba...
.. biztos tök egyszerű Neked. Na ezt kéne elmagyarázni Nekem.

Tetszik a válaszod mert olyan mint amikor valaki nagyon tudja amit tud, de semmit nem ért azokról akik MÉG nem tudják... értem hogy te tudsz levegőt venni, de ha hal lennék hogyan magyaráznád el???

Továbbra is várva a segítő válaszokat...

(Kösz a google fordítót, de az angollal asszem elboldogulok......)
(#) kapu48 válasza v alaki hozzászólására (») Nov 11, 2019 1 /
 
Nem értem miért csodálkozol a válaszom stílusán?

Közöltél egy linket, olyan projektre, ami nem mutatott sehova! (A benne szereplő linkek érvénytelen oldalakra mutattak.)
Csak leírták benne, hogy még minden félkész állapotban van.
Ez volt jó régen.

Inkább megköszönnéd, hogy ezek után valaki utána kereset a netten, hogy miről is van szó?
WinAVR-20100110-install.exe ez kb. 10 éve volt. Sajnos már csak annyira emlékszem, hogy használtam valamikor.

És belenézve a forráskódba azt átrakni arduinóba vagy bármibe? Még egy tapasztalt programozónak is komoly munka lenne.
Hogyan gondolod ezt első projektedként véghez vinni?
(#) kapu48 válasza v alaki hozzászólására (») Nov 11, 2019 1 /
 
Ha érted az angolt?
Akkor nem lehet probléma ezt mind végrehajtanod: WinAVR-user-manual.txt

Bővebben: Link

És már nem is lesz problémád!
(#) v alaki válasza kapu48 hozzászólására (») Nov 11, 2019 1 /
 
.. továbbra is várva a segítő válaszokat...
… merthogy a melléklet manuálban SEMMI sincs arról, hogy egy ZIP-ben meglévő projektet "hogyan lehet beletenni a" WinAvr projektbe. Ott van minden vonatkozó fájl. de az összefüggéseket nem tudom hogyan kell létrehozni....

by the way…. hogy hogy a link nem mutat sehová??? nekem működik... a megnyitása még nekem is megy...
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2019
(#) rolandgw válasza v alaki hozzászólására (») Nov 11, 2019 / 2
 
Itt van, nem túl messze :
Bővebben: Link
A létrehozott mappába másold be a teljes projektet. Add Files-> az összes fájlt jelöld ki. Make file adott, nem kell újat készíteni.
(#) v alaki válasza rolandgw hozzászólására (») Nov 11, 2019 1 /
 
Szóval ezt megtaláltam már én is, és el is indultam rajta...
Leküzdöttem egy dll hibát WIN10 alatt, és most működik WinAvr.
Kösz a jó tanácsot. Megpróbálom, de nekem mintha így nem ment volna az almappák miatt.
Annyiban csináltam másként, hogy ugyan a fájlokat bemásoltam (Explorerben) de mivel mappák is vannak ezért csak a makefile-t mutattam meg (Projekt/Add File) neki és FORDÍT MINT ÁLLAT....
Szóval most már látom a struktúrát, látom a fájlokat. Szóval király...
Most már csak a programozóba kell életet lehelnem. (amit egy év után szedtem elő, és jól elfelejtettem már hogyan is ment.)

Szóval köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Moderátor hozzászólása Nov 12, 2019
 
Kérjük a személyes ellentéteket nem a fórum területén megtárgyalni. Köszönjük.
(#) NickE hozzászólása Hé, 19:06 /
 
Van egy TL866II Plus programozóm. Az ATMEGA328(P)-nél ugye jól látom, elcseszték a 3 BODLEVEL és 3 BOOTxxxx biteket? Az ATMEGA168 és ATMEGA328(P) fuse része megegyezik. Érdekes módon a ATMEGA168 jó. Mellékeltem a képeket.
Következő: »»   808 / 808
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu