Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AWI-TIG hegesztő rajza
 
Témaindító: nyekk, idő: Feb 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 23
(#) mpisti válasza totipityu hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
""Elméletileg akkor 400 V-os bekötéssel 42 A lenne az áramfelvétele? Jól logikázok??? Nem jó a logika. Váltóáramnál az áramértékek nem lineárisan hanem vektorosan számolódnak. Az általad feltett adatlap 60Hz-es hálózati adatokat tartalmaz, nálunk 50Hz van és 50Hz-en magasabb áramértékek adódnak az adattáblán szereplő értékekhez képest. Feltételezem, nem akarod maximum teljesítményen használni, mert az kissé necces lesz.
(#) totipityu válasza mpisti hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Sziasztok!
Ma levettem a burkolatot a gépről, hogy átkössem és jött a meglepetés!
Hát kicsit szégyenlem magam mert feleslegesen kérdezősködtem a bekötést illetően, mert kiderült hogy a gép már eu igényeknek megfelelően lett tekercselve gyárilag!
A gépet ausztriában vettem, és ott adta az elado a dokumentumokat, azokbol illesztettem be ide a képeket, úgy gondoltam hogy ezek fedik a valoságot!
(#) totipityu hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
Itt a kép!
(#) totipityu hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
És ez a kezelőfelület!
(#) totipityu hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
Hát egy fázison 12.4 kW a teljesítménye!
Viszont jo hír hogy 50 Hz-en működik!
Egyedül csak az üresjárati áramot tudtam ma megmérni, ez fázisonként közel 10 A volt!
Holnap megprobálom megmérni terhelés alatt üzem közben is!

Érdekes részlet, hogy AC üzemben kisebb Amper mellett üti ki az olvadot mint DC üzemben! Ez normális jelenség szerintetek???
(#) mpisti válasza totipityu hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Persze hogy működik 50Hz-en. A 60Hz-es gépek simán mennek 50Hz-ről és forditva is, de kissé több lesz a felvett áram, -mint ahogy egyébként a mai üresjárási mérésed is igazolja. Jó kis gép amit vettél, csak hát kell neki bőven "abrak" A gép kapcsolási rajzát nem néztem, de AC üzemben nagyobb szokott lenni az áramfelvétel mint DC üzemben, illetve a szabályozott egyenirányítós (tirisztoros) gépeknél néhány eseben a terhelőáram is kisebb lehet csak mint DC üzemben. Ez főként a balansz funkcióval rendelkező gépekre igaz. A 10A üresjárási áram viszont meglepően soknak tűnik. A hajdanán gyártott SCH 450 hegesztőnek is "csak" 8 A volt az üresjárási felvétele a legrövidebb megcsapolásban, a leghosszabban pedig csak 1,2A , pedig annak a gépnek emlékeim szerint több mint 5 mázsa volt a súlya.
(#) ede_z hozzászólása Nov 6, 2020 /
 
Sziastok van egy alfaweld 160a igbt amibe kipukant egy 8 labu IC es nem latcik a felirat raita, ha van egy muszaki rajza valakinek, vagy egy foto amin latcik a IC tiusa, elore is koszonom!
(#) wirth hozzászólása Márc 2, 2021 /
 
Sziasztok!

Volna nekünk egy Rehm invertig GW 160 gépünk. Olyan problémánk akadt vele hogy váltó árammal illetve negatív testeléssel nem tudunk vele dolgozni.Már üzem mód váltó kapcsolót cseréltünk, nem oldotta meg a problémát sajnos tehát úgy ngondolom hogy a vezérlésben kell kereskedni. Szervíz nem igazán foglalkozott vele mondván idős gép vegyünk ujjat.Ha esetleg valaki tudna rajzal vagy más dologgal segíteni azt meg köszönném. Lényeg a váltó áramlenne az alu hegesztés miatt.
Következő: »»   23 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem