Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AWI-TIG hegesztő rajza
 
Témaindító: nyekk, idő: Feb 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 28
(#) hulala válasza Melphi hozzászólására (») Márc 15, 2023 /
 
Értem. Látható, egyfázisú gép és a tirisztorokat meghajtó impulzus trafók is rajta vannak a panelen. Mi a hiba tünet a gépeden?
(#) Melphi válasza hulala hozzászólására (») Márc 15, 2023 /
 
2 fázisú 400V, elméletileg nem rossz, ki kellene próbálni, de dzeretnék összeálitani róla egy kis rajzot, ha valami lenne. Kipróbálni eggyenlőre nem tudom, mert kell egy 5 pol dugvilla, ezután is csak pálcával, mert nincs AWI kábelem.
(#) Melphi hozzászólása Márc 15, 2023 /
 
Elsőbpróba, bekapcsol, pàlcán szabályzás hatására multiméteren frszültség változás látható, hegesztettem is, egyenben váltóba is szépen ívet kap a pálca, dolgozik.
Valamelyik nap hegesztek vele egy hosszút.
Itt van pár kép.
Pár kötegelőt levágtam azért lóg minden.
(#) Melphi hozzászólása Márc 15, 2023 /
 
Szerintetek érdemes kicserélni azt a pár elektrolit kondit ami az elektronikában van?
(#) tejoeg hozzászólása Márc 15, 2023 /
 
Sziasztok!

Találkozott már valaki az Alfaweld TIG-160QT hegesztővel? Igazából a rajzát keresem, mivel amikor rámértem a kimenő feszre, hazavágta a műszerem. Mikor szétszedtem akkor vettem észre, hogy a beépített szikraköz néha áthúz... Persze azóta nem csinálja, de erősen ingadozik a kapocsfeszültség, 40-70 volt között. Féltem a "műszerparkom".
(#) mpisti válasza tejoeg hozzászólására (») Márc 15, 2023 /
 
Azon a műszeren már nincs mit félteni.Valószínűleg beleküldted a HF gyújtás feszültségét.
(#) mpisti válasza Melphi hozzászólására (») Márc 15, 2023 /
 
Mérjél rá egy megfelelő műszerrel amelyik nem csak a kapacitást hanem az ESR értéket is mutatja. Ebből lehet következtetni a kondik állapotára. Ha a pozitív kivezetés mellett nem látszik nedvesedés vagy oxidációra utaló nyom, akkor jó eséllyel hibátlanok a kondik. Ennél a gyújtásnál inkább a ferritrudas szórótrafó szokta beadni a kulcsot. Egy alapos lakkozás nem árt meg neki, de vigyázni vele mert eléggé kényes a ferritrúd,ha kicsúszik a helyéről, biztosan darabokra törik .
(#) hulala válasza tejoeg hozzászólására (») Márc 15, 2023 /
 
"Mikor szétszedtem akkor vettem észre, hogy a beépített szikraköz néha áthúz..." A szikraköznek az a dolga, hogy szikra legyen közötte azaz működik a HF-es gyújtókör. Vagy félreértek valamit és máshol történik az "áthúzás"?
(#) Melphi hozzászólása Márc 16, 2023 /
 
Tegnap mikor hegesztettem a géppel észrevettem, hogy a kimeneteken folyamatosan ott a kraft, pálcánál oké, de az awi részénél hogyan, nem akkor kellene mikor megnyomom a gombot?
(#) tejoeg válasza mpisti hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Igen, valószínűleg TIG állásban lehetett a kapcsoló, De elég régi cucc, a fene se gondolta hogy HV gyújtásos. A készüléken semmi extra reklámfelirat nem volt és előtte egy gagyi kis inverterest javítottam, ami csak bevont elektródás, nem volt benne HV. Így elfelejtkeztem róla, az én hibám. De a műszer az tönkrement, egy másikat használok. Bár már megjött az IC, remélem jó lesz megint, egy öreg metex az.
(#) tejoeg válasza hulala hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
A nyákba van beültetve két álló érintkezőnek kinéző lemez, szikraköz. Amikor szétszedtem, még néha áthúzott, azóta nem csinálja. De szerintem az csak védelem, nem hiszen hogy üzemszerűen folyamatos szikrát kellen húznia.
(#) hulala válasza tejoeg hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
"Márpedig de"... az a HF-es gyújtás szikraköze így indításkor ott szikrának kell lennie.
(#) mpisti válasza hulala hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Nem csak indításkor, hanem egészen addig amíg nem folyik íváram.
(#) hulala válasza mpisti hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Igen, én is így gondoltam.
Következő: »»   28 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem