Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AWI-TIG hegesztő rajza
 
Témaindító: nyekk, idő: Feb 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 21
(#) Attila5959 válasza erbe hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát. Tiggersoft-nak itt üzenem,hogy ma délután kipróbáltam a Tig módú (DC) elektródás hegesztést. Az elektródafogóm békebeli (350A),és komoj bakelit a markolat,a rügzitő porcelén védelme is sértetlen,és nemérzékeltem (gyújtógyertyához hasonló)áramáttütést.
erbe......neked is köszönöm a rugalmas választ,és bocs,hogy kéthelyenn is próbálkoztam,később láttam a dátumokat,és azthittem,hogy a másik témakör lezárult.
A gépemenn működik a gyári MMA kapcsolási funkció. Ezt a Tig módot csak 2.5-es cell (kb 45-50A) gyökvarratához akarnám használni. A 3.2 Cell-nek is elég a 110-115A.A cellnél nemigen lehet erősebb az áram,mert a szélbeégéssel károsodik a töltővarrat. Nagyon örülök,mert kb 25kg 3,2,meg kb 3doboz 2.5-em van,amit más célra nemtudnám elkenni. A 200mm-es U vasak,meg a 12mm-es talplemezek nyelik a drótot,és majdhogynem a cell-bázikus páros erősebb varratot képez,mint a rutilosak. Egyébként a gépemnek megvan a hasonmása,ami 3 fázisú,és 315A a plafonja. A (bocsi a moderátor felé)220 v-osat azért akrnám eladni(állapot újszerű),hogy az áránn tudnék venni egy 100A-os plazmavágót.
Vidám utóünnepet kivánok,Attila
(#) Steve56 hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
Sziasztok! Valakinek van e Oerlikon ADW254 gép kapcsolási rajza?
(#) ozon hozzászólása Szept 9, 2019 /
 
Üdvözlök mindenkit.
Segítséget szeretnék kérni egy kevisz awi 200 as modul illetve alapgép kapcsolási rajzára volna szükségem esetleg valaki látot, javított ilyet.
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Szept 10, 2019 /
 
200-as modul,vagy modul 200-ról van szó,mert nem mindegy. Egy fotó segíthetne.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Szept 10, 2019 /
 
Üdv. Holnap rakok fel.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Szept 11, 2019 /
 
Üdv róla lenne szó.
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Szept 11, 2019 /
 
Róla van szó.
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Szept 11, 2019 /
 
Ő meg az awi hozzá..
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Szept 11, 2019 /
 
Ja bocs a béna felpakolásért de nem tudtam egyszerre felrakni. A legnagyob problémám, hogy talán ez tud co2 is kezelni a képen látható csatlakozón keresztül annak a
bekötése lenne a lényeg illetve a potméter mellete mit szabályoz?
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Szia!Ez egy modul 200. Az alapgépen van az áramszabályzó poti , ami MMA vagy TIG üzemmódban az áramot, MIG/MAG üzemmódban pedig a feszültséget szabályozza. Az alapgép önállóan nem működőképes, kell hozzá a mellette látható TIG adapter mind MMA mind TIG üzemmódhoz. A MIG/MMA üzemmódhoz egy másik adapter való, ami tartalmazza a huzaltovábbítót az előtolásszabályzó kártyával együtt. Az üzemmód kiválasztása mindig az adott adaptertől függ,pontosabban attól hogy melyik adapter csatlakozóját dugod bele.
A gyári doksija fent van az elektrotanyán,de ha nem vagy regisztrálva, küldjed el egy üzenetben az e-mail címedet,és átküldöm neked. Ide sajnos nem fér fel mert sokkal nagyobb annál hogy fel lehessen tölteni. A csatlakozó melletti poti utólagos átalakítás, gyárilag nincs a gépben. Nem tudom mi lehet a funkciója. Ha leírod hova van bekötve,talán a funkciójáról is tudok mondani valamit.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2019
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Üdv. Az eggyik a poti bekötésről a másik kép egy tolómű vele tudna működni Mig módban? Szerintem panel poti van kirakva az elejére de mit szabályoz? Meg még ami rejtély hogy vált karakterisztikát awi, co2 mód kózött, ha jól tudom az eggyik eső a másik állandó.
A gyári dokumentációt azelektrotanyán megtaláltam de nem tudtam letölteni.
Ha megtennéd, hogy átküldöd ide ozon-lux@freemail.hu
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2019
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
A karakterisztikaváltás a csatlakozódugón keresztül történik,az eredeti adapterek adják a megfelelő üzemmódot. A MIG/MAG a lapos karakterisztika, a TIG-MMA eső, de az ív kezdőfeszültség különbözik. A TIG esetében 10V MMA esetében 20V. Felteszem a toldacuccot-ra,és a letöltőlinket elküldöm.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
A karakterisztikával nagyjából tisztába vagyok a kérdéds a poti ami az előlapon van meg ha jól értem az iskra tolóval nem tudom co2 hegesztésre birni?
Még annyi, hogy mért van a dobozzán 2 awi funkció piktogram meg aksi töltő funkció ahoz is kell feltét?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Szia! Valamiért a "toldacuccot.hu" nem érhető el. Holnap újból megpróbálom, de csak estefelé lesz rá időm.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Ok. De ami még kérdőjel a kérdéseimben?
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Kedd, 22:20 /
 
Üdv. Nos? Esetleg valaki?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:21
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Sze, 20:09 /
 
Azért van két AWI mód mert volt lehetőség sima DC és AC AWI mód használatára. A hegesztőáram csatlakozók átrakásával lehetett a módot kiválasztani. Az akkutöltő funkcióhoz is külön adapter kell, mint ahogy az AWI és a MIG módhoz is. De ha jól emlékszem még elektródás (MMA) üzemmód is csak az AWI adapter közbeiktatásával érhető el. Az UNIMAG E6 előtolóval nem lesz egyszerű összehozni. Eléggé át kell építeni a kapcsolatot a toló és az alapgép között.
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Sze, 21:41 /
 
Azt elfelejtettem az imént leírni hogy kétféle AWI modullal készült a gép, az egyik csak DC üzemre volt alkalmas, ez koppintós volt,a másik AC/DC üzemre,ez nagyfrekis gyújtású volt, és voltak rajta műszerek is.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Sze, 23:08 /
 
Ezen nincs műszer, de nagyfrekis gyujtású, /szerintem/az lehetséges? Illetve maga mint awi gép mi a vélemény róla, lehet használni valamire, az ő korában milyen gépnek tartották?
Még annyi ,hogy kösz az eddigi infót.
Következő: »»   21 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu