Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   96 / 96
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Ehhez képest felfűtési időszak végén ha engedek egy kis meleg vizet, érezhetően sokkal nagyobb a víznyomás egy rövid ideig. Attól kevesebb a vízben lévő levegő, már ha ez sokat számítana. Rokonnál a vízóránál jött ki a túlnyomás, nem vették észre, hogy a biztonsági szelepnél nem csöpög felfűtéskor.

Nagy valószínűséggel nem azonnal nyomta ki a tömítést de az általad elmített tulajdonságra nem érdemes alapozni.
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Ha normál üzemmódot feltételezel kb mindegy szerintem is. Felénk a bojlerre nem tettek FI relét (akkor még nem is volt) , csak egy kétsarkú kapcsolót. Így a B terv is előfordulhat. Különösen annak fényében hogy nálunk, meg egy ismerősnél is tubarózsát játszott a fűtőszál. Szerencsére a biztosítékot is leverte, így nem kellett áram alatt fürödnünk.
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Valahogy mégiscsak összenyomódik, ha eddig egyetlen csepp sem jött ki a szelepen, meg a szerelvényeket sem nyomta szét. Bár még csak szeptember óta van így, de a szerelőm ezt már vagy 10 éve így csinálja, és szerintem már megkergették volna párszor ha galibát okoz egy felújítás során.
(#) Bakman válasza proba hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Értem én, ugyanakkor az eredeti kérdésre még mindig nem érkezett elfogadható válasz.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Lehet, hogy a hálózatba vissza tudja nyomni, ott már van mennyiség bőven. Bár, mintha itt olvastam volna a napokban, hogy a vízóránál/ban is lehet visszacsapó szelep.
(#) gyuszo válasza Bakman hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Igen van a vízóránál, mert onnan ha fő hálózatba ha visszafolyik, annak komoly anyagi következménye van, ha a Vízmű észreveszi.
A vízóra is károsodhat a megnőtt víznyomás miatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) gyuszo válasza granpa hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
A vezetékes vízben nincs levegő, legalábbis nálunk semmi sincs.
Vannak települések, ahol kevés gázosodás létezik, ilyet láttam és hallottam. De ez más jellegű.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) gyuszo válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
A 150 literes bojlernél ez 1,2 litert jelent 60 fokra melegítés esetén, ha jól számoltam.
(#) gyuszo válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Nemcsak kertes ház van, hanem sok lakótelepi társasház. Egy lakásnál ez max 6-8 méter csövet jelent, abba nem sok víz van a vízóráig. Én sok meghibásodott biztonsági szeleppel és eldurrant bekötőcsővel találkoztam. Sok elázott lakás és bosszúság emiatt. Hidd el nem jó ez így.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) gyuszo válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Nemcsak a víz áramlik vissza a biztonsági szelep felé, hanem vízkő szemcsék is és ebből van a baj, ha már az sem tud csepegni, aminek kéne. És észre sem veszed, hiszen ez volt a célod, hogy ne csepegjen és a baj ekkor következik be. Ha elmész otthonról néhány napra és hazatérve olyat találsz otthon, amire nem számítasz.
A bojlerben nemcsak víz van, hanem sajnos vízkő is, néha nem is kevés.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) ZZ51 válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Hétvégén szétszedtem, nem ért hozzá, viszont kicseréltem a fütöszálat és a termosztátot is, azóta megy. Valószínüleg a fütöszál nem volt rendben.
(#) gyuszo válasza ZZ51 hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Mekkora a kiszerelt és az beszerelt fűtőbetét teljesítménye ? Mi nem volt rendben ?
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2019
(#) ZZ51 válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
A kiszereltet nem tudom, méretre egyezett, de nem réz volt. Én gyári réz 2400W-osat tettem most bele. Mivel külön a termosztát csere elötte nem hozott megoldást, abból gondolom, hogy a fütöszál nem lehetett százas, amit a szerviz beletett.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2019
(#) proba válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Most hogy ezt írod, az jutott eszembe, a lyuk ilyen szempontból gondolom nem oszt nem szoroz. Az eldugulás mindenképen bekövetkezik. Lyuk esetén először a lyuk tömődik el, majd a lefúvószelep. Ha nincs lyuk akkor meg a szelep tömődik el. Visszaáramlás mindenképpen lesz, és annak a mértéke nagyjából független a lyuktól. Ez ellen talán azzal lehetne védekezni, egy "vízzsákot" kellene kialakítani a bojler meg a szelep között. Az ebbe lehulló vízkövet minden beeresztés kitakarítaná, a csepegés által behordott vízkő meg megülne az aljába, nem jutna el a szelepig. Mondjuk ilyen hibával még nem találkoztam, csak olyannal,hogy a lefúvó szelepet kinyírta, és jobban csöpögött a kelleténél.
(#) erbe válasza proba hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
A bojler bekötés elrendezése elég jól megakadályozza a vízkő biztonsági szelepbe kerülését. Azon keresztül jön be a hideg víz, az amit tud, eltakarít az útból. A becsatlakozó cső picit feljebb ér ki a fenéknél (nem biztos, hogy minden bojlernél így van, de könnyebb dolga van a hegesztőnek. ). Felette van egy vízszintes lemezdarab, ami a beáramló hideg vizet elteríti a tartály aljában. Javítja, erősíti az eltakarító áramlatot és megakadályozza a közvetlen belehullást.
A szelep alján a beeresztő visszacsapó szelep van, ami fentiek miatt nem tömődhet el. A nyomáskorlátozó oldalt van, ahova kisebb az esélye, hogy bármi bekerüljön. A kifolyó csepegés meg nem igazán nevezhető "áramlásnak", ami bármit is oda tudna sodorni. Kivéve, mikor leeresztési céllal oldjuk.
(#) fiatbravasx hozzászólása Márc 5, 2019 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólását, ami ebből nekem lejött az az, hogy egy megfelelő csatlakozási lehetőséggel ellátott szifonba elvezethető a kombinált szelep csepegő vize.
(#) fiatbravasx válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Sajnos nem így van a gyári ajánlásban. Konkrétan az Ariston beszerelési videójában megtörténik a bojler felszerelése majd a kombinált szelepbe beforraszt egy rézcsövet majd a rézcsövet átvezeti az előzőleg átfúrt falba aminek a végét a lakáson, házon kívül egy csatorna lefolyóba vezeti. Nyilván a csepegő víz elvezetésére bőven alkalmas a szifonba bekötés, itt inkább az a bizonytalan, (számomra)hogy a kombinált szelepnél előfordulhat olyan eset, hogy teljes hálózati nyomással ömöljön belőle a víz, mert azt már a szifonba nem biztos hogy elbírja.
(#) yulo5310 válasza fiatbravasx hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Pedig elbírja és el is vezeti a vizet,mivel ha figyelmesen elolvasod az utasítást,ott írva vagyon(havonta egyszer nyissuk ki a szelepet,hogy az áramló víz kimossa azt).
Következő: »»   96 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu