Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Lapozás: OK   82 / 94
(#) tothtechnika2 válasza Skori hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
A 210-es pákahegynél gondolom ez még halmozottabban jelentkezik, ott egy 10ms-os periódusocska kb +50 fokkal dobná meg a hegyet. 140W-os, és kb 2-300ms alatt fűti fel 350 fokra 150-ről.
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Mértünk ilyet régebben, igazából nincs jelentősége, gondolom azért nem erőlködnek vele a gyártók sem feleslegesen. Normál forrasztási viszonyok között, amikor be vagy kiforrasztasz egy tranyót vagy egy ellenállást, van néhány fok hőmérsékletváltozás. Sem az ónt, sem az alkatrészt nem érdekli, hogy egy 350 fokra állított páka üzem közben 346 vagy éppen 352 fokos.
Amikor pedig van egy extrém hőelvonás, mert egy elkó egyik lába bent van mondjuk 6mm-t egy 35mm széles GND sávban, akkor megint teljesen mindegy hogy mennyire precíz a szabályozó, mert nem a szabályozás lesz a szűk keresztmetszet hanem a hőátadó felület és a fűtőteljesítmény együtt. Külön külön csak az egyikkel még nem lenne gond, mert ha van egy hüvelykujjnyi hegy, az nem tudna lehűlni gyorsan, vagy ha lenne 2-300W fűtőteljesítmény akkor elég lenne az utánfűtésre, de egy ilyen pákában ezek egyike sincs, és ilyenkor van az, hogy odaragad a hegy a fóliára, akkor is ha akármilyen szuper a szabályozó előtte.
Az ilyenre két megoldás terjedt el, az egyik hogy szinte "akármekkora" teljesítmény rendelkezésre áll (Metcal), a másik a nagy felületű és térfogatú speciális hegyek, amelyek léteznek pl. a JBC-hez is, csak nem nagyon forgalmazza senki, gondolom azért nem, mert az ára miatt nem is nagyon veszi őket senki.
(#) tothtechnika2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2022 / 1
 
Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon nem értek egyet veled. Nem véletlenül ment el erre rengeteg időnk. Sok esetben minimum dupla sebességgel felmelegíti ugyanazt a felületet az én állomásom mint a gyári, tehát itt időt tudsz megtakarítani vele. Extrém esetben ez a helyzet odáig fajulhat, hogy az én állomásommal be tudom forrasztani a 0402-t a gnd-re, a gyárival nem. Másik dolog meg, hogyha én elveszem a pákát az ilyen nagy hőt elvonó felületről, akkor maximum 2-3!!! fokot lendül túl a kívánt hőmérséleten a pákahegy, ergó nem égeti el az ónt! A gyári simán 20-30-40 fokot is túlszalad, elégeti a gyantát meg az ónt. Tehát sokkal jobban lehet forrasztani, ha korrekt a hőszabályzás. Igen is nagy jelentőssége van.
(#) Ge Lee válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Akár még az is lehet, nekem nincs gyárim. Mi olyan tesztet is csináltunk, hogy rá volt drótozva a szonda a pákahegyre, benne volt az ónban miközben forrasztottunk, de ilyet én soha nem láttam hogy 30-40 fokot túllendült volna a szabályozás, de még 10 fokot se nagyon, ezért írtam hogy lényegtelen. És hidd el, ahol tényleg nagy hőelvonás van, azt nem forrasztod meg a JBC-vel, tehetsz elé akármilyen profi szabályozót akkor se (normál hegyről beszélünk, nagy penge sosem volt senkinél hogy kipróbálhattuk volna). A fizikával nem nagyon lehet mit kezdeni.
(#) tothtechnika2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Idézet:
„És hidd el, ahol tényleg nagy hőelvonás van, azt nem forrasztod meg a JBC-vel”
Hogyne forrasztanám meg, ne beszélj sületlenségeket! Pont ha valaki forraszt nagy hőelvonó felületet, akkor az én vagyok, mikor 20cm x 10cm-s 6 rétegű nyákon 4 réteg telegnd és azon kell az elkót beforrasztani, simán megforrasztom a JBC-vel. A 80W-os Weller kb fél perc után melegítette meg, azt amit a jbc 2-3 másodperc alatt. Még a 120W-os úgy ahogy vitte, de annál is jobb a JBC. Az a hőmérő meg amiről beszélsz, az pontos mérésre teljes mértékben alkalmatlan.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2022
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Ez egy korábbi hozzászólásom, a képen JBC vs Ersa: Bővebben: Kép
Egy viszonylag robusztusabb JBC hegy is ±20°C-ot leng gyári állomással forrasztás közben. Egy vékonyabb SMD-hez való hegy mégtöbbet. Ki/be kapcsolgatós szabályozással meg ezeknek kb. a dupláját - vagyis baromi sokat. Persze egy lomhább hőmérő csak az átlagát fogja látni, viszont forrasztani sokkal rosszabbul lehet így.
Tettem fel mérési eredményeket, pl: Bővebben: kép
PID szabályozással még durvább terhelés ingadozás esetén is jobban tartja a hőfokot (pl. szándékosan durva lehúzás vizes szivacson). Ha sikerül elérni olyan szabályozást mint a fentebb belinkelt képen, vezérelt szinuszos hullámformával fűtve, akkor minden tekintetben jobb lesz mint a gyári állomások. Persze nem mindenkinek van szüksége ilyesmire, vagy csak nem próbálta még, hogy ez mekkora különbséget jelent a gyakorlatban (akkorát mint amennyivel jobb a JBC pl. az ERSA-nál, vagy mégtöbbet - lásd a korábbi képet).
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Egyébként, hogy mekkora hőelvonást képes kiszabályozni a PID: C245944-es pákaheggyel, 12-es rézcső toldó idomot kívül-belül beónoztam, teljes felületen, majd beforrasztottam egy kétoldalas panelen levő 14mm-es furatba (és nem ragadt hozzá a pákahegy).
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2022
(#) Ge Lee válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Jan 25, 2022 /
 
Miféle pontos mérésről beszélsz? Ahol több fokos eltérést kell detektálni, ott mitől lenne arra alkalmatlan egy olyan hőmérő ami másodpercenként 4-szer vesz mintát, ezt ki is írja, és akár logolni is tudja? Mitől kéne ide tized fokos felbontás? A másik, nem tudom mivel forrasztasz, én ónnal szoktam, amiből logikusan következik hogy annak a hőmérsékletére vagyok ilyenkor kíváncsi, nem a hőelemére ami valahol a pákában van.
Maradék anyagokból szoktam néha ilyen dobozokat is csinálni, 0,8-as horganyzott lemezből, ahol is a dobozt nem adja ki az anyag, így az alja több darabból van összerakva és kívül belül összeforrasztva. Mindenféle pwm-es szabályozó nélkül, az Ersa pákámmal, pedig itt tényleg van hőelvonás.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 25, 2022 / 2
 
Szoktál apró SMD-t is forrasztani ugyanazzal a pákával?
Azért a horganyzott lemez közel sem olyan jó hővezető mint egy rézlemez, de elfogadom, hogy ezt sem gond megforrasztani, viszont az elektromos alkatrészek érzékenyebbek a hőmérsékletre.
A precizebb szabályozásnak ott van az előnye, pl. hogy alacsonyabb hőmérsékleten is meg lehet ugyanazt forrasztani. Amikor a hőmérséklet jobban ingadozik, akkor gyakorlatilag ugyanolyan forrasztási minőséghez/sebességhez a "fűrész" alját kell ugyanarra a hőfokra állítani, mint ahol egy stabilabb hőmérsékletű páka dolgozik.
Bádoglemez, vagy durvább dolgok forrasztásakor nem annyira kritikus a hőmérséklet, de vannak olyan esetek amikor ennek nagyobb a jelentősége.
Amúgy én inkább azt nem értem miért kell magyarázni, sőt majdhogynem magyarázkodni egy jobb szabályozás készítése kapcsán. Még így is sokkal olcsóbb, mint egy gyári állomás, és miért ne készítsen jobbat az ember? Aki szerint nincs értelme, az meg egyszerűen nem épít ilyet...
Ami matt én építettem, az a saját tapasztalatom. A korábbi welleremhez képest, sokkal jobb a JBC-vel forrasztani, én jelentős különbséget érzékelek a kettő között, és ennek a különbségnek egy részét a sokkal jobb szabályozásnak tulajdonítom.

A PID szabályozás nem csak a statikus hőmérséklet értékeket veszi figyelembe, hanem a hőmérséklet változásait, ill. a hőmérséklet-változás sebességét is. Ezért egy kicsit "előre tud kalkulálni" pl. gyors hőmérséklet csökkenés esetén már előbb, és nagyobb mértékben emeli a fűtőteljesítményt, és nem várja meg amíg a páka lehül egy hőmérséklet küszöb alá. Ugyanez a forrasztás befejezésekor, a hőterhelés hirtelen megszűnésekor a hőmérséklet gyorsan kezd emelkedni, ezért hamarabb visszaszabályoz. Összeségében szűkebb határok között tartja a hőfokot.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 25, 2022 /
 
Folytatás: A változások megbízható érzékeléséhez azonban célszerű egy nagyságrenddel pontosabban mérni - tehát pl. azért van a tizedfokos mérés, hogy néhány fokos tartományban lehessen tartani a pákahegyet. Annak nyilván semmi jelentősége, hogy emiatt statikusan be is áll tizedfok pontosan, annak viszont igen, hogy forrasztás közben néhány fokon belül tudja tartani a szabályozás, akkor is ha változik a hőterhelés.
(#) sdrlab válasza Skori hozzászólására (») Jan 25, 2022 /
 
Ez azért némileg túlzás így, követelményként megfogalmazva! Ha lecsonkítod az állomásod felbontását 1 fokra, attól még pontosan ugyanúgy fog működni dinamikailag, csak a felbontása lesz +-1 fok. Ehhez még nem kell tized, pláne század fokos felbontásban mérni....
A másik, ahogy előttem a kolléga is jelezte, nem a hőelem hőmérséklete a fontos, hanem az ón hőmérséklete. Tehát, ha nem csak áll a páka úgy önmagában(bár még akkor sem teljesen), akkor az ón hőmérséklete jó pár fokos eltérést fog mutatni a hőeleméhez képest, pedig a szabályozás mindig az utóbbira vonatkozik csak!
Ebből az következik, minél kisebb méretű, gyengébb hővezetésű a hegy, annál értelmetlenebb még fokokról is beszélni, pontosság ügyben, mert bár szabályozhat brutál pontosan az elektronika, max csak a hőelem helyén lesz a hőmérséklet pontos!
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Jan 25, 2022 /
 
Mit nem értesz? Semmit nem kell magyarázni, magyarázkodni sem kell! Senki nem azt vitatja hogy a jobb ne lenne jobb! Azt próbálom érzékeltetni, hogy ez számomra irreleváns. Akkor nem lenne az, ha szembesültem volna a problémával. De amíg meg tudom forrasztani amit akarok (és jól, hiba nélkül!), addig nekem teljesen mindegy, hogy a szabályozóm 2 vagy 12 fokos hiszterézissel tud csak dolgozni, pláne, hogy ez magára a folyamatra nézve is irreleváns, hiszen ha nem lenne az, akkor nem lenne jó a végeredmény.
Még egyszer és itt be is fejezném. Nyilván, jobb a precízebb szabályozás, csak nekem ez az ágyúval verébre kategória (mivel bőven az ón olvadáspontja felett vagyunk így is úgy is, és a fűtőteljesítmény is elég). És igen, forrasztok SMD-t, sőt ahol lehet csak azt, mert nem kell neki lyukat fúrnom, meg kisebb lehet az egész áramköröm.
(#) Skori válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 25, 2022 / 3
 
Igazából az MCU adott volt, a bele épített A/D felbontása is adott, a termoelem erősítő szintén teszi a dolgát, és gyakorlatilag a hardver minden összetevője olcsó. Magyarul sem a hardver, sem a szoftver esetében nem igazán jelent különösebb erőfeszítést a pontos mérés. Tehát inkább úgy fogalmaznék, felesleges lenne fokra kerekíteni a tizedfokos értékeket, legfeljebb a kijelzőre nem írom ki a tizedeket mert nincs jelentősége. A dinamikus változások észlelésekor pedig tulajdonképpen jól jön a tizedfokos felbontás, mert 1 foknál kisebb változásokat is tud észlelni a szabályozás, és még azelőtt tud rá reagálni, hogy ez a változás több fokká válna.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Jan 25, 2022 /
 
Én önző módon egyáltalán nem feszegetem az állomásod kapcsán "mi mennyi és miért". Nekem még az első szoftverek valamelyikével, a kész egység jó. Sőt nagyon jó. Sőt sokkal-sokkal jobb mint a korábbi -általam szintén ismeretlen szabályozási pontosságú- pákáim bármelyike.
Ameddig ez nem volt, a régiekkel is megoldottam ami szembe jött, és nem is nagyon vágyakoztam jobbra, viszont most ha mégis be kell valamiért kapcsolnom -nagyon ritkán- a régieket, akkor már erősen érzem a kényelem hiányát.
(#) Pongó hozzászólása Feb 6, 2022 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Van egy Solomon SL30-as digitális forrasztóállomásom kb 2 hónapja megadta magát 200°C felé nem megy a hőmérséklet.
Mi lehet a gond..hol kezdjem a keresést?
Kontakt hiba szoba jöhet? Vettem hozzá egy új forrasztó szárat is de így sem lett jó.
Jó lenne egy kapcsolási rajz csak egyenlőre nem találtam.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2022
(#) Ge Lee válasza Pongó hozzászólására (») Feb 7, 2022 / 1
 
Valami belső kép jó lett volna, nekem nem rémlik hogy ahhoz a pákához lenne digitális szabályozó.
(#) Alkotó válasza Pongó hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Külön fórumtémája van ezeknek az állomásoknak. Jó eséllyel megtalálod a rajzot, vagy ráismersz a hasonlóságok alapján, mert ezekben belül hasonló áramkörök vannak.
(#) mateatek hozzászólása Feb 7, 2022 / 1
 
Játszogattam én is forrasztó állomással, ami a gyermek kezdő készletében van. Igaz, hogy nem JBC, hanem csak egyszerű 936-os kínai páka.
Első verzióba az egyszerűség és pontosság miatt MAX6675-ös IC-t tettem az MCU mellé. Persze azt is Ázsiából rendeltem. 3-ból kettő sajnos csak árammérő söntként működhetett volna, de a harmadik jó volt és működött. 1 hónapig, majd az is sönt lett. Át is építettem. Hagyományos módon, műveleti erősítővel erősítem a hőelem feszültségét és azt mérem. (OP177-es OPA-val. Többet ér, mint a páka.)
Az állomást 5 és 24 voltos feszültség között lehet használni. Tehát már 2 li-ion celláról működik, de biztos ami biztos, 5 és 9 volt között az elektronika 30 wattnál limitálja a páka teljesítményét. Olyankor 50 másodperc alatt fűt föl. Ha felülbírálom az elektronikát és föltekerem 50 wattra, akkor gyorsabb. Csak az akkuk bírják szuflával.
Lehet érezni azért ezen a pákán az olcsóságot. Vélhetően nincsen túl szoros csatolásban egymással a hőelem és a fűtőszál, mert bármit is csinálok, plusz-mínusz 2-3 Celsius fok ingadozás van.
Nagy dög alkatrészek forrasztására nem igazán való, de az általános forrasztgatást bírja. Mindenesetre arra jó lesz, hogy a gyerek összerak vele egy komolyabb állomást, ha eljut oda.

IMG_1299.JPG
    
(#) Ge Lee válasza mateatek hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Komolyabb állomást... Akkor az szerintem egy Metcal lesz. Nekem sincs komolyabb állomásom még a JBC-hez se, meg addig nem is lesz, amíg egy TO263-as tok lejön ezzel is 2,5 másodperc alatt mindenféle hókuszpókusz nélkül is. Tehát se aláfűtés, se 420 fokra pákaszabályozó túltekerés, se 10mm-es hegy, semmi ilyesmi nincs, csak egy kis ón van nyomva a hegy aljára, a szabályozó meg a fiókból van összerakva néhány száz forintból.
Mondjuk ahogy olvasom hogy miket tudnak itt a csodaszabályozók, azokkal egy ilyen művelet akkor 0,25 másodpercig tarthat...
(#) sdrlab válasza mateatek hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Jó kis műszer-sarkot raktál össze, grat! Ezzel azért már komolyabb dolgokig is el tud majd szórakozni a gyerek...!
(#) mateatek válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Köszi! Próbálom ösztökélni. Ha szerzek hozzá még egy hordozható lézernyomtatót, akkor a mező szélén meg tudja csinálni vele a következő forrasztó állomását. A vaskolorid hordozható, parazsas vasalóval meg vasalja a nyákot.
(#) Skori válasza Black7275 hozzászólására (») Ápr 19, 2022 / 7
 
Ez most azoknak szól akik megépítették, vagy szándékoznak megépíteni azt a JBC forrasztóállomást amit korábban közzétettem: Elérhető újabb szoftver a weblapomról.
A módosítások:
- A szabadon maradt I/O lábakra beköthető 2db kétszínű led. Mindkét pákához tartozik 1-1 led. A led pirosan világít amikor a páka fűt, és zöldre vált amikor a hőmérséklet 5 fokra megközelítette a célértéket. A többi üzemmódban (standby, off, stb...) a led nem világít.
Munka közben, a szemem sarkából látom a ledek fényét - ha zöld akkor a hőmérséklet rendben van, lehet forrsztani.
- Felkerült egy olyan verzió is, ami az előzőn kívül, azt tudja, hogy a beállításokat nem az EEPROM-ba menti hanem az MCU flash-be, ennél fogva nincs szükség a panelen az EEPROM beültetésére (és az i2c felhúzó ellenállásokra sem). Egyetlen hátránya, hogy míg az EEPROM kb. 10^6 írást visel el, addig a flash "csak" kb. 10^5 írást bír ki. Bár ezt reálisan valószínűleg senki sem használja ki, ennek kompenzálására úgy írtam meg a programot, hogy a flashben 8 különböző címet váltogat a tároláshoz. Ezen kívül két pédányban ment, és ha a beolvasáskor hibát észlel, akkor egy tartalék helyről tölti be az adatokat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Ápr 19, 2022 / 1
 
Mindenre -is- gondoltál, profi munka.
(#) Norbi1974 válasza Skori hozzászólására (») Ápr 19, 2022 / 1
 
Ittam szavaid a honlapodon, nagyon profi és igényes munkát végeztél. Egyszer talán, ha lesz időm a munkám és a gyerekek mellett talán meg is építem a "találmányod". 3D nyomtató híján keresnem kell majd egy megfelelő házat neki, de a leírásod alapján talán még én is meg tudom csinálni. Mindannyiunk nevében köszönöm a munkásságod!
Mivel jómagam is JBC kedvelő vagyok, így adott volt, hogy C245-ös pákahegyhez keresek nem JBC árú forrasztóállomást. Sajnos akkor még nem találtam rá a honlapodra, így hosszas keresgetés és YT videózás után vettem egy AIXUN T3A forrasztóállomást, amit már fél éve használok és nagyon elégedett vagyok vele. Igaz, ez csak 1 pákát tud üzemeltetni egyszerre, de nekem az esetek 90%-ában megfelel.
Ha esetleg vki szeretne egy viszonylag olcsó, de C245-ös pákaheggyel dolgozó forrasztóállomást, annak szívesen ajánlom ezt a készüléket. Jómagam 140USD-ért vettem, ami elég jó ár-érték aránnyal bír.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Ápr 20, 2022 / 1
 
Kipróbáltam a LED-es módosítást.
A BluePill-re forrasztottam egy 4-es tüskerészletet, amire a LED-ek csatlakozhatnak. A programozás is gond nélkül elsőre sikerült (ez nálam nagy szó, mert nulla rutinom van a témában). A programozáshoz kivettem a BluePill-t, mert új gépem van a műhelyben, amin még nincs telepítve a program, ezért így volt kényelmesebb felhozni a szobába, illetve a tüskesor felforrasztása is sokkal könnyebb így.
Pillanatnyilag nincs olyan kétszínű LED-em, amire itt célszerűen szükség van, ezért összefordítottam 1-1 pirosat és zöldet a próba kedvéért. Ezzel a tesztfénnyel kifogástalanul működik az állomás.
Még hátra van az előlap kifúrása a két LED számára, de ezzel megvárom a megérkezésüket.
A teljes mértékben sikeres módosítás fényében is meg kell jegyeznem, hogy nálam még az első programváltozatok valamelyike volt, és ezzel sem volt semmilyen problémám. A módosítást csak a LED-ek többletszolgáltatása miatt végeztem el.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 21, 2022 /
 
Akár csatlakozók alá fúrt lyukakba is be lehetne tenni egy-egy bepattintható led-foglalatot. Pl. valami ilyesmit: Bővebben: Link
Ennek 8mm-es furat kell. Bele kell tolni a ledet, majd betolni a foglalatot furatba. A foglalat bepattan a helyére, és egyúttal megfogja a ledet is! Ugyanitt találtam olyan piros-zöld ledet ami egész kis árammal is erős fényt ad, és rendes zöld fénye van, nem a szokásos halovány sárgás-zöld. Ha minden igaz talán ezt vettem: Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Ápr 21, 2022 /
 
Ismerem a foglalatot, éppen ilyeneket szoktam magam is használni.
A LED ajánlásod nekem szokatlanul magas fényerővel rendelkezik. Kipróbálni nem tudom, mert most nem lehet kapni, és hónapok múlva várható csak az érkezése. Az én itthoni LED-jeim fényereje néhány tíztől egy-két ezer tartományba eső millicandela (mcd) fényerővel rendelkezik. Ehhez képest a tizenezres érték már riasztóan nagy fényerőt jósol.
Másik fura paraméter a 15°-os látószög. Ezt úgy képzelem hogy szinte csak éppen szemből lehet jól látni, ami itt talán nem a legideálisabb tulajdonság. Kisebb fényerejű, és nagyobb látószögű LED-eket rendeltem.
A csatlakozók alatti lyukak eredetileg banándugó-foglalatok részére készültek, amibe a pákatartó csatlakozott volna, ha idő közben nem jön a dobozon lévő fix elhelyezés ötlete. Ha ide tennék ledet, akkor azt szinte teljesen eltakarná a pákacsatlakozó, mert nálam nem polcon van az eszköz, hanem az asztalon. Ezért a csatlakozó fölé fogom tenni a két LED-et (ezt előre megnéztem elfér-e, és csak a biztos helyzet tudatában fogtam neki a módosításnak). Itt jól fog látszani -remélem-.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /
 
Az erős fényű led esetében csak az előtét-ellenálláson múlik a dolog, hogy mennyire fog világítani , de pl. ha takarja a csatlakozó, de elég erős a fény akkor a vetített/visszavert fény is elegendő lehet, hogy látható legyen. Egyébként kicsit megcsiszoltam a ledek elejét a nagyobb szórási szög érdekében. Diffuz ledem nekem is volt itthon, de annak meg keveselltem a fényerejét. Kíváncsi leszek milyen lesz amit rendeltél, készítesz majd fotót?
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /
 
Újabb firmware érhető el:
- Flash-be menti az adatokat, az EEPROM helyett, de mivel kicsi adatmennyiségről van szó, így 8 helyett 2x 32db különböző címet váltogat a mentéshez.
- A nyomógombok csatlakozási pontjaira (kétfázisú rotációs) enkódert is be lehet kötni. Felismeri a szoftver ha ilyen van bekötve és megfelelően kezeli, de ez nem kötelező, maradhatnak a nyomógombok - akinek az tetszik jobban.
(#) berez hozzászólása Ápr 26, 2022 /
 
Sziasztok van valakinek tapasztalata ezzel a forrasztóállomással?

állomás

Összeraktam,működött,beraktam dobozba,utána nem működött.
A képen a kijelző bal felső sarkánál levő ellenállás (kék színű)viszont pillanatok alatt forró lesz,
101,3 ohm-ot mérek rajta.

Kapcsolást itt találtam:
kapcs
Következő: »»   82 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem