Fórum témák
» Több friss téma |
A doboz semmit sem jelent. Én is raktam már régi dobozba új panelt.
A kezelő már ad egy előzetes infót, de a végső választ a panel adja. Ha 1555 kezelő van, akkor az a riasztó lehet: 585, 1565, 5010, 5020, 1616, 1832, 1864. De, nagy esély van rá,hogy 585, vagy 1565 a panel. Ugyanis ezek férnek el a kicsi dobozban. A hibajelzés alapján: akku hiba, telefon vonal hiba, idővesztés. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
A lakás méretéből ítélve szerintem 585-lesz, ha megyek kíváncsiságból belekukkantok.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a DSC 1616, 1632-nek a Privateline kommunikációs üzemmódja mennyire használható? Konkrétan, amikor riasztás során kommunikál és "belecsipogja" a vonalba a riasztást kiváltó zóna számát - akkor a csipogás sorozat mennyire gyors? Meg lehet-e tényleg határozni a csipogások számából a zóna számát? Köszönöm.
Használhatatlan.
Inkább a residential tárcsázás. A legnagyobb probléma nem is a riasztóval, hanem a mobil szolgáltatókkal van. ugyanis a központ DTMF hangokat vár nyugtázásként. A Telenor, és a Vodafone csak 100msec hosszú DTMF hangokat ad, a Telekom 500msec hosszút. A riasztó 1 sec hosszút vár. T-Mobilnál még épp megy, de van, mikor többször kell nyugtahangot adni, mire egyáltalán veszi a központ. a többi szolgáltatónál esélytelen. Használj SMS kommunikációt, pl. TELL Mini, az zónánként tud CID kódokból SMS-t generálni, így pontosan tudni fogod, mi riasztott.
Köszi.
A most használt 585-öst akarom majd lecserélni, mert több zóna és, partició kell. A residentallal nincs gondom egy öreg Nokiára megy a hívás (T-Mobilos). Engem a csipogás sűrűsége érdekelne, hogy megállapítható-e belőle a zóna száma.
Üdv mindenkinek!
Keresek olyan szaktársat, aki sikerrel házasított DSC 1864-es központot Mobisec Diamond átjelzővel. A panel és az átjelző 100% jó. Szinte már az összes lehetőséget kipróbáltam, de nem tudok vele hívást kezdeményezni illetve SMS-t generálni CID kódokból. Annyit látni, hogy a kommunikáció a panel és az átjelző között megtörténik, azonban a panel kommunikációs hibát ír ki. Bekapcsolva a TLM-et, a vonalra nem jelez hibát. Ergo valahol a Diamond programozásában van a hiba. Az sem egyértelmű, hogy a telefonszámokat milyen formátumban kell megadni neki... Kérem, ha tudtok, segítsetek!
Sziasztok
Tudomásotok szerint a DSC hogyan oldja meg az akku hiba figyelését? A tönkrement akkunak lecsökken a belső ellenállása, megnő a töltő áram. Ha ezt a töltőáramot egy ellenálláson átzavarjuk, az azon mért feszültség mérhető. Van-e valami ötletetek, hogy mekkora lehet ez az ellenállás? Meg egyáltalán így méri-e? Egy mikrovezérlős riasztóhoz gyűjtök megvalósítási ötleteket. Elvileg 350mA -es töltésnél 5 Ohmon 1,75 V esik. Jó esetben ahogy csökken a töltő áram, csökken az ezen eső feszültség, 13.8V-ra fel tud töltődni. Ha rossz az akku és nagy a töltőáram, 1-2V-tal kisebb lesz a kapocsfeszültség és úgy is marad. Ezt az elméletet igazolja az a megfigyelés, hogy amikor rossz a központban lévő akku, még a töltősarukkal ellátott akkun is látszik a a csekélyebb (10-11V) -os kaposfeszültség, annak ellenére, hogy 13.8V-t kap a központból. Ez csak elv, de érdekelne, hogy valaki közelebbről is ismeri-e a kapcsolását ennek a témának. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Középtájon látod az IC-s megoldást:
http://www.hacktronics.com/Tutorials/arduino-current-sensor.html Hasonló a központé is. Idézet: „Tudomásotok szerint a DSC hogyan oldja meg az akku hiba figyelését?” Szerintem gyakorlatilag sehogy ![]() De cáfoljatok meg...
Márpedig figyeli. Ugyanis a kapacitása vesztett akkumulátor is fel tud töltődni csúcsfeszültségre. Csak, ezek az akkuk terhelés alatt összeomlanak, tehát nagyon gyorsan elvesztik a feszt. Erre épül a dinamikus akkuteszt. Csak ugye a hibajelzés addig tart, amíg a teszt után a központ vissza nem tölti csúcsfesz közelébe az akkut. Ezért a hibás állapot csak mindegy 5-15 percig áll fenn. Ha nincs távfelügyelet, akkor nagyon kicsi az esély, hogy a tulaj fel is fedezze a rossz akkumulátort.
Az biztos hogy a leírás nem egyértelmű én is szívtam vele!
A központba az 1-es telefonszám helyére 5555 kell beírni. A diamondba kell a telefonszám amit szeretnél hogy hívjon ill sms-t küldjön +36x0xxxxxxx Én két gyári hibásba belefutottam 3-4 riasztás után komunikációs hibát írt ki, nem -e nálad is ez van?
Úgy csináltam, ahogy írtad, kivéve a modulba a telefonszámot. A leírás alapján én csak a 30XXXXXXX írtam...
A vicc, hogy ez nem kommunikál semmit, bár azt mutatja (piros leddel). A teszt SMS-t viszont elküldi... Ettől persze még lehet a modul hibás... Eddig Miniket használtam, azok faék egyszerűek voltak ehhez képest... Holnap átírom a telefonszámot az általad javasoltra, aztán próba...
Hát a telefonszám az biztos kevés volt, ha nem is +36 de a 06 mindenképpen kellett volna a többi elé!
Nos. Telefonszámok rendben. Analóg telefont rákötök, akkor az 5555 után "ti-tá" hangot ad, gondolom ezzel jelez a panelnak, hogy jöhetnek a kódok. 6666 után írt hívószámnál hívja a számot. Bejövő SMS-t továbbítja.
Lehet az lesz, amit írtál, hogy a panel fel menő visszajelzésben lesz a gubanc...
Itt a megoldás a problémámra:
Ha esetleg valaki MobiSec Diamond illesztését kívánja DSC panelhez megoldani és folyamatosan kommunikációs hibát kap, akkor érdemes a kommunikátor programozójának "Vonalszimulátor" fülén levő erősítés (gain) beállításokat megnövelni. Nálam a 20,45,20,45 beállítások hoztak eredményt, a hiba azonnal megszűnt.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a DSC 1616 központot hogyan kell a kezdetektöl programozni, most szereltem össze a rendszert.
Előveszed a telepítői könyvet, és végigmész a pontokon
![]() Otthoni riasztó rendszer?
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy ha automatikus élesítést alkalmazok, akkor azt hogyan lehetne "otthonmaradóra" programozni? Igény lenne olyan öreg felhasználó esetében aki már nem tudja biztonságosa ki-be kapcsolgatni a rendszert. Köszönöm az ötleteket.
Ha jól veszem ki a leírásból, ha van otthonmaradó zóna, akkor automatikus élesítésnél otthonmaradó üzemmódban fog élesedni. De biztosan csak próba után tudnám megmondani, sajnos pont nincs kéznél 1616, csak holnap tudom megnézni, ha nem felejtem el. A leírásból ez nem derült ki sajnos.
A beltéri mozgásérzékelők zónái otthonmaradóra / 06 /vannak definiálva, manuálisan jól funkcionál csak a nagyi sokszor elfelejti bekapcsolni. Próbáltam de automatikus élesítéskor mindig távozóban élesedik. Valóban 1616- os az előbb ezt nem írtam.
Akkor egy megoldás maradt. Mivel nem lehet átállítani, sehol. Kell egy szabad zóna, amit kulcsos kapcsolóra programozol. És kell egy egyszerű 24 órás időkapcsoló ami tud impulzust. Ezzel az időkapcsolóval tudnád kapcsolni a riasztót. Ha kulcsos kapcsolóként van használva egy zóna, és van otthoni zóna, akkor a DSC automatikusan otthoni módban élesedik addig, míg egy késleltetett zóna sértésre nem kerül. Ekkor vált át távozó módba. Kell továbbá egy relé, ami távozó módnál ezt a kulcsos kapcsolót kiiktatja, azért, nehogy kikapcsolja automatikusan, ha senki sincs otthon. Ezt a relét simán lehet vezérelni az egyik PGM-ről, ami távozó módban éles üzemmódra van programozva.
Szerintem...
Kulcsos kapcsolo otthonmarado modban elesiti a rendszert, hacsak nincs mozgas kesleltetett zonan.
Ha az automatikus elesitest hasznaltad, amikor mindig tavozo modban elesedett tovabbi megoldas lehet ha felosztod a rendszert, kulon blokk lennenek a nyitaserzekelok vagy ami kell az otthonmarado elesitesnel. Igazabol nem probaltam sose osztott rendszert automatikusan elesiteni, de bele kell olvasni a telepitoi leirasba, ill. ki kell probalni. Az igaz, hogy globalis modban a kezelo csiga lassu es a helyi kezeles is roszabb, valoszinuleg a kulcsos kapcsolo jobb megoldas, de akar ez is mukodhet. Egy lakason, hazon belul amugy se szerencses megoldas az osztott rendszer, bar lehetseges.
"Kulcsos kapcsolo otthonmarado modban elesiti a rendszert"
Ez azért nem egészen... v4.2-től a 023-as szekcióban beállítható
Ha nem 22 es re definiálom a kulcsos zónát hanem 23 as kétállásúnak állítom be , és az időrelé nem impulzust ad hanem fix NO vagy NC kontaktussal kapcsolok, akkor is kell az a PGM-ről vezérelt relé amit Syn7h37ic kolléga javasolt?
Köszönöm a segítségeteket.
Ha bistabil időrelét használsz, akkor a kezelőről nem fogod tudni élesíteni/hatástalanítani rendesen.
Ez igy van. Ha meg nincs otthonmarado tipusu zona akkor pedig ez mindegy is.
![]() De meg ha ez mukodik is en ezt a kulcsos kapcsolos megoldast nem szivesen hasznalom. Jobb es biztonsagosabb megoldas az, ha rendszer-komunikatorral elesedik a rendszer, ahol kod megadasa szukseges, vagy hangmodullal, mint a paradox pcs200+vdmp3. DSC-nel ilyen meg nincs, mas markaknal mar evek ota mukodik es nem kell relekkel trukkozni. A DSC meg mint a Csipkerozsika alussza a 100 eves almat. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, egy gmax gsm modult szeretnék egy pc1616 os központhoz bekötni. Egy 12V os relém van (4 lábú), nem tudom jó-e hozzá. Úgy szeretném, hogy akkor hívjon a modul ha riasztás van. A modult sikerült beprogramoznom, csak azt nem tudom, hogy hogyan köthetném be? Gondolom PGM kimenetre kell majd kötnöm ![]()
Üdv.
A PGM kimenetre kell kötni a relét. A relé tekercs egyik lábát a PGM kimenetre a másikat az AUX+ kimenetre. Ha a reléd "4 lábú" akkor az NO kontaktusos. A Gmax modul bemenetét ennek megfelelően kell beprogramozni. Ügyelj a relé áramfelvételére és a PGM terhelhetőségre! A PGM2 a "nagyáramú" kimenet. A telepítői könyv elején megtalálhatod a relé bekötés ábráját is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |