Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia.
Én mostanság ha kel valami alkatrész akkor megnézem a farnell-nél, elégsokk általuk forgalmazott alkatrészhez meg van Eagle-ben. Zip fájlban benne van egy readme, aszerint csináld. Farnell MCP6004
Sziasztok!
Van egy problémám, amit nem tudok megoldani. Pár hete terveztem egy alkatrészt. Akkor meg is terveztem a panelt, minden ok volt. Most megint kéne az alkatrész, viszont nem találom sehogy sem az alkatrészkönyvtárban és az Eagle mappáján belül a lib-ben sem illetve át sem tudom másolni az alkatrészt a megnyitott .sch-ból. Van ilyenkor valami megoldás vagy újra kell terveznem az alkatrészt? Ha újra tervezem, akkor hova mentsem, hogy mindig fel tudjam használni? Aki tud, kérem adjon tippet. Köszönöm szépen! Üdv!
Üdv!
Az eredeti kapcsolási rajzban kattints a jobb egérgombbal az adott elemre, majd a helyi menüben a Propertiesre - legalul van. A felugró ablakban megtalálod a sematikus jel - Gate, a tokozás - Package, a device neveit és a Library sorban pedig azt, melyik lbr-ben keresd.
Sziasztok,
Első nyákomat faragom Eagle -ban, de kicsit bonyolultra sikerült. Egyoldalas NEM SMD nyákot szeretnék készíteni, de 1 db LM1117 -t SOT223 -as tokozással szeretnék a nyákoldalra áttervezni. Hogyan tudnám ezt megtenni ?
Kapcsolási rajz szerkesztőben sikerült-e elhelyezni?
Ha csak nyákon akarod forgatni, akkor ha "piros" a forrpadja akkor a rézfóliás oldalon van ha kék akkor pedig az alkatrészoldalon.(Egyoldalasra) Szerk.: A kettő közt a "mirror" paranccsal tudsz mozogni Ha pedig kapcsolási rajzban nem találod, akkor a "v-reg" mappában lesz, "LD117A?*" almappában. ( Pl.: LD117AS18TR - majd az értékét és a nevét átrírod a saját verziódra-) A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
Igen, a rajzra sikerült kitennem. A forrpontja piros volt, de amikor mirroral átforgattam (kék lett), akkor már meg lehetett tervezni.
Viszont sikerült összehoznom egy jó kis inkonzisztenciát a nyákterv és kapcsrajz között. Mit lehet ezzel kezdeni?
Ha csak kevés a különbség akkor össze kell hozni őket, de hogyha sokmindent csináltál már benne akkor érdemes a brd file-t kitörölni(a NYÁKterv) és ujrakezdeni...
Idézet: Szerintem pont fordítva: kék a "forrasztási oldal", piros az "alkatrész oldal". Lásd pl. itt. A lényeg azonban tényleg az, hogy a tükrözéssel lehet a másik oldalra forgatni az alkatrészt. SMD áramkörnél is előfordulhat, hogy egy furatszerelt alkatrészt kell felrakni és viszont... „ha "piros" a forrpadja akkor a rézfóliás oldalon van ha kék akkor pedig az alkatrészoldalon.(Egyoldalasra)”
Köszönöm a segítséged! Nagyon hasznos volt!
Sziasztok!
Tudna valaki linket küldeni, hogy a 4.0-ás verziót honnan tudnám letölteni? A régi nyáktervem 4.0-ban készült és a 4.11 nem nyitja meg. Köszi.
Íme:
Cadsoft letöltőközpont A legrégibb a 4.09-es, azzal elvileg megnyitható. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
A 6-os verzió nem nyitja meg a régebbivel készült fájloket?
Ugye a link nem kalózkodás?
Nem kalózkodás. Szeretném kinyomtatni a klisét belőle. Sajnos a régit elvesztettem. Kipróbáltam a 4.09e-t , de nem nyitja meg az sem.
A link nem kalózkodás, hiszen csak egy kereső találatait mutatja! Persze ha netán illegális is van a találatok között, azt nem kell letölteni... A google találatai között is ugyanúgy lennének legális és illegális találatok is
![]()
Az ilyen kalóz oldalakkal vigyázni kell, a tört programokban esetleg nemkívánatos dolgok is lehetnek (vírus, spyware, stb.).
Idézet: „Kipróbáltam a 4.09e-t , de nem nyitja meg az sem.” Mi a gond? Mit ír ki?
fordkapcs! Úgy, ahogy mondod. Délelőtt bekapott a gépem egy vírust. Átjött a védelmen valahogy. Most fél órája tudtam helyrepofozni a gépemet. A vírus egy újabb ötlete valakinek, "víruskereső" álca mellett. Egy netről letöltött eagle helyett lejött ez a spy.
Visszatérve: van egy olyan paneltervem, amit gyártattam egy céggel. Annyira drága lett a cég, hogy most elő kell vadásznom a brd-t, hogy nyomtatni tudjam.
Felkínálja, hogy az erc-t is kérem-e. Hát: ...ja, kérem. De utána nem hozza be a rajzot.
Próbáld meg nem kérni. U.i.: az még az előzőleg feltelepített (vagy egy másik mappában lévő újabb verzióból származik) és az újabb verzió erc-jével nem-igen fog működni. Lehet, hogy újra kell telepítened, ha már egyszer kérted az erc-t.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
4.0 kellene, mert a panel picit nagyobb a free-nél.
Ha nem akarod módosítani, csak kinyomtatni, elég a freeware is. A telepítés varázslóban az is oda van írva, hogy a nyák gyártók a freeware-t használhatják gyártási adatok generálásához.
A 4.09 is a 4.0 sorozatba tartozik, az összes 4.0x verziós panelt meg kell nyissa. Egyébként az Eagle minden újabb verziója megnyitja a régebbivel készült fájlokat. Nálad más lehet a gond. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Akkor valamit nagyon benéztél, mert a linken csak egy kereső találatai vannak.
Leszedtem próbaképpen az egyiket a linken szereplő találatok közül, és teszi a dolgát.... Valószinüleg a géped még mindíg vírusos..... A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Na, szóval kipróbáltam már több mindent, de nincs eredmény. 4.09r2, 4.11r2. Free-ket. Semmi nem történt....,eddig
De! Rájöttem a megoldásra. ![]() Ha másnak is van ilyen gondja, akkor 4.09r2-nél be kell másolni a project könyvtárba (Program files-ban van az Eagle alatt), és akkor engedi megnyitni. Más könyvtárból NEM (!) Vagyis külön ehhez egy project könyvtárat kell létrehozni, és abba bemásolni mindent. Halleluja!!!! És LŐN világosság! Működik! Tudok nyomtatni végre.. ![]()
Ez egy annyira alapvető kérdés, hogy szerintem egyikünk sem gondolt rá, csak fárasztasz másokat is ezzel. Ha a beállításokban nincs megadva más útvonal a projektekhez, csak az alapértelmezettet keresi a program. Az fel sem merült, hogy ilyen alapvető kérdés is magyarázatra szorul. Van itt több mint 200 oldal, szerintem olvass bele, sok mindenre választ kaphatsz.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Szerintem nem értetted meg a problémát. Nem arról van szó, hogy csak az alapban megadott útvonal szerint tudja megtalálni az elmentett dolgokat. Ha így vetted ki a korábbiakból, akkor olvasd el mégegyszer. Nem szeretem, ha valaki okostojás, és nem segítőkész. Az Eagle más verzióival meg lehet keresni bármilyen CD-n lévő könyvtárban lévő elmentett fájlokat, ha az free. Ellenben ha nem free volt, akkor ez nem így van. De hagyjuk. Amióta Eagle van, azóta tervezek vele, rengeteg gyártáshoz leadtam már kész fájlokat gyártásra úgy, hogy nekik nem volt Eagle. Szóval tényleg hagyjuk. Működik nekem végre és részemről befejezve a téma.
Én pedig nem szeretem a követelőzést és azt, ha valaki a segítség helyett okoskodik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |