Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Eberspacher állófűtés javítása
Lapozás: OK   12 / 12
(#) sirály12 válasza Dzsos hozzászólására (») Jan 19, 2023 /
 
Elvileg igen.
X2-re a 12V és az X1 csati 1-es 12V-ra.

s-l500.jpg
    
(#) olika76 válasza Dzsos hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Kedves Dzsos,

Javaslom az alábbi honlapon (Contact us) érdeklődni, mert aki ezt üzemelteti, az Webasto-ban nagyon profi.

A link: http://norx-electronics.hu/

Üdvözlettel: olika76
(#) balazs8888 hozzászólása Jan 31, 2023 /
 
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy eberspacher D5WZ allófűtést. Gondoltam ha már van megpróbálok életet lehelni bele. A megfelelő bekötés után (1-+12v, 2 test, 3- semmi, 4 - dózis pumpa, 6,7- +12v.... Nem reagált semmire, még áramot se vett fel. Az áramkört kivettem a helyéről kifaragtam, kontakt hibákat megszűntettem, majd újra próba, de semmi életjel. A netet túrkálva találtam egy diagnosztikát amit meg is építettem (https://t4-wiki.de/wiki/Diagnoseinterface_fuer_Standheizungen) Edith programot telepitettem. Az interfészt látja a gép rx - tx led villog, majd kis idő múlva ezt a hibaüzenetet kapom : communication setup failed. A panelon a tápfeszülsgégek megvannak 12V és 5V.
A kérdés hogy merre keressem a hibát, interfész rossz vagy ezzel nem lehet diagolni ezt a típusu vezérlőt, vagy maga a vezérlő halott a panelon?
Olyasvalaki segítséget várom aki javított ilyen panelt és tud segíteni hogyan és miként lehet diagolni, illetve meg tudja mondani mi lehet a hiba. Magamnak szeretném megjavítani.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Balázs
(#) Kondipeti hozzászólása Feb 4, 2023 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene Tapasztalt hozzáértőktől!

Autóvill szerelő vagyok,kályhákat is diagolok,javítok,legfőképpen levegőseket és nagy teljesítményű vizes buszkályhákat.Időnként azért beesik 1 1 személyautó is.Most egy olyan dologgal kerültem szembe amivel nem tudok mit kezdeni. D5W Ford Galaxy. 1 hibakód,időtullépés miatt ami miatt letiltott,tehát nincs olyan hibakód amit rossz alkatrész okozna. Ha törlöm a hibakódot ,el akar indulni ,de csak erősen fehéren füstöl nem indul el.Szétszedtem kitakarítottam,leellenőriztem minden alkatrészt összeraktam,a helyzet ugyan az.Mi okozhatja ezt?Kicseréltem a szitát is az izzítógyertyánál,és tettem rá másik vezérlőegységet is.A helyzet ugyan az.
(#) olika76 válasza balazs8888 hozzászólására (») Feb 6, 2023 /
 
Kedves balazs8888!

Szép dolog, amit próbáltál, de javaslom ezt másra bízni. A leírás szerint biztosan a vezérlő a rossz. Hogy mi a baja? Lényegében minden, ezt elhiheted nekem, aki már 10 éve ezeket is javítja. Alapos rendbetétel kellene neki, de leírni nem lehet, mert kb. 200 forrasztás kell hozzá (+ új kábel, mert azok is el szoktak rohadni). Továbbá lehet egyéb alkatrész probléma is, akár a mikrovezérlő is lehet halott.

Üdvözlettel: olika76
(#) olika76 válasza Kondipeti hozzászólására (») Feb 6, 2023 /
 
Kedves Kondipeti!

Szerintem a vezérlő a hibás, ugyanis a leírtak szerint nem izzít eléggé a vezérlő. Ezt csak egy alapos rendbetétel és az izzító FET-jének (a vezérlőben!) cseréje oldhatja meg.

Ha nincs tapasztalatod, nem javaslom nekifogni, mert pórul jársz vele. Az időd megy vele, de haszon meg nem lesz rajta, ha nem működik.

Üdvözlettel: olika76
(#) olika76 válasza Kondipeti hozzászólására (») Feb 7, 2023 /
 
Kedves Kondipeti!

Még egy dolog lehet: az izzítógyertyának eredetinek kell lennie pl. Eberspacher-től. Az utángyártott gyertyák egyszerűen nem jók. Hiába Beru vagy más márka. Nem jók...

Üdvözlettel: olika76
(#) adamk07 hozzászólása Márc 28, 2023 /
 
Sziasztok!
Szétszedtem a saját Eberspacher kályhámat, kikapartam nagyjából a gumi szerű anyagot a panel körül. A kérdésem az lenne milyen oldószerrel lehetne teljesen leoldani a panelről? Denaturált szesszel próbálkoztam, de semmi.
Előre is köszönöm, ha segítetek!
(#) kaqkk válasza adamk07 hozzászólására (») Márc 28, 2023 /
 
Valószínűleg az egy kétkomponenses kiöntőgyanta , ha megkötött nem oldja semmi .
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem