Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos rovarölő
 
Témaindító: Peti_85, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 15
(#) kaqkk válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Idézet:
„A szúnyogokat nem érdekli a fény. Semmilyen. Próbáltam UV LED-del.”
(#) Inhouse válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Sajnos figyelmetlenül olvastam és egybevettem ezzel:
Idézet:
„az egész monitoromon olyan szín volt”
(#) gyulank hozzászólása Jan 30, 2020 /
 
Elektromos bolhaölő fésű, és vagy nyakörv házilag?
(#) nedudgi válasza gyulank hozzászólására (») Jan 30, 2020 /
 
Az a feszültség, ami megöli a bolhát, az állatnak is kemény ütést okozhat például vakaródzáskor.
(#) gyulank válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 30, 2020 /
 
De úgy kell csinálni, hogy ne okozzon. Mondjuk azért sem lenne rossz beszerezni kész fegyverzeteket mondjuk a fésűhöz. A nyakörvet meg úgy gondoltam, hogy nem ér a bőréhez, és ha megnyomja se sérti meg, hanem 2 rétegű lenne, lenne egy belső, ami védi a kutyát, és vagy fél centi után a külső, és mikor közéjük kerül a bolha, vége.
(#) bubuszoft hozzászólása Júl 2, 2020 /
 
Sziasztok

Kérnék tőletel segítséget, mert a robarcsapdám megadta magát.
Azott Egy Metroba vásárolt rovarcsapda. Több évig tökéletesen működött, mignem pár nappal ezelött valami nagy bogár szállt be, óriási csattanás, ahogy mindíg is tette, de a villanyórai kismegszakítót is lecsapta. A készülékből a bogarat kitakarítottam, és beindítottam. Neon tökéleresen világít. A feszültség sokszorozóba a diodák megadhatják ilyenkor magukat. A hiba, hogy nincs nagyfesz. Bemegy a bogár de ki is jön.
(#) Gafly válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 3, 2020 / 1
 
Mi a kérdés?
(#) bubuszoft válasza Gafly hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
A nagyfesz kör, ha jó látom, dióda, és kondiból áll. Adióba purcanhatott meg, azért nincs nagyfesz a kimeneten??
(#) VIM válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Szia! Ilyen vagy ehhez hasonló a csapda? Az értékek lentebb ki lettek igazítva, hogy melyik ellenállás milyen értékű.
(#) Inhouse válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Westside feliratú, aktatáska méretűd van? Sajnos a nagyfesz trafó pótlására eddig nem volt érdemi megoldás, kínából sem. Nagy veszteség, ez egy nagyon jó cucc és már nem kapható, és hasonló is csak többszörös áron. Eddig a környezetemben levő tizendarabból egynek halt meg a nagyfeszültségű része. Mondjuk az fura, hogy leverte a kismegszakítót is, a szekunder oldal szokott meghalni.
(#) bubuszoft hozzászólása Júl 3, 2020 /
 
Két hónapja cseréltem fénycsövet, két 6Wattos van benne. Alaska inox borítású készülék.
Ha az emlékeim nem csalnak, a panelon csomó kondi (nagyfeszültségű) volt. Ez a feszültség sokszorozó.
Nézegettem rajzokat ott 1n4007 el és 0.47Uf kondival állítják elő. De ha kimegy a dióda, akkor elmegy a nagyfesz is, nem??
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020

EC5_1.jpg
    
(#) Inhouse válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Ez a készülék javítható. Legközelebb, érdemes a kérdést úgy feltenned, hogy megadod a szükséges információkat.
(#) bubuszoft válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Diódákat nézzem át??
(#) Inhouse válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Pár alkatrész van, mindet nézd át...
(#) bubuszoft válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Köszönöm
(#) bubuszoft hozzászólása Júl 6, 2020 /
 
Sziasztok

Kérném a segítségeteket, Apexa rovarcsodámmal kapcsolatban. Egy rovar minap beszállt, egy nagy durr, és a villanyóra kismegszakítóját is levágta. Kiméregetem, és pár dolog van, amit nem értek. a bemenetén R1 ellenállás 100Ohm/5W elég ekkora? A diódák 1n4007 ami 1A bír, nem kéne erősebb ide, ha igen milyen típust rakjak, a rácsoknál van sorba kötve 2*2Mohm nem tudom, hogy mi célt szolgál, sok neten lévő feszültség sokszorozó kapcsolást néztem, ott nem alkalmazták ezt. Az utolsó, hogy az a rajz, amit néztem a kondira 630V ír az enyémbe 400Voltosok vannak. 470nJ ami ha jól tudom 0,47Uf nem kéne 0,22Uf cserélni, sok kapcsolásban az szerepel ugyanis.
Köszönöm a segítséget előre is.
(#) proli007 válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 6, 2020 / 3
 
Hello! Valami nem azért vágja le az automatát,mert más a kondi kapacitása, vagy kicsi az ellenállás teljesítménye. Ebben az áramkörben akkor lehet gond, ha a C1 kapacitás bezárlatosodik. Ekkor leég az ellenállás. Normál estben a kondin kb. 44mA áram folyik át. Ez az ellenálláson 200mW hőt jelent. De a normál eset alatt, az értendő, hogy a frekvencia 50Hz. Csak az nem annyi, ha tranziens feszültség érkezik, bekapcsoláskor, vagy hálózati kontakthiba miatt. Ekkor a kondi szinte rövidzár, és ebben a pillanatban a 100 Ohm korlátozzs sz áramot. Viszont ha ez tartósan fennáll, lehet akármekkora teljesítményű a 100 Ohm le fog égni. De 230V-on a 100 Ohm, 2,3A áramot engedhet át. De az automata akkor megy le, ha zárlat van, esetleg a leégő 100 Ohm átüt.
Tehát nem kell itt tudományoskodni, ha eddig jó volt ez után is jó lehet, ha a C1 jó és a 100 Ohm cserélve lesz. De a hálózat kötéseit is célszerű megvizsgálni, nincs-e kontakthiba valahol.
A 2.2Mohm célja, hogy ha kihúzod a konnektorból a készüléket süsse ki a kondikat, ne maradjon benne a nagyfeszültség. A két ellenállás pedig azért van sorba, mert egyedül nem képes elviselni ezt a feszültséget.
(#) bubuszoft válasza proli007 hozzászólására (») Júl 7, 2020 1 /
 
Köszönöm.

Nem az volt a gond, hogy az elektronika miatt vágta le, a hálózati kismegszakítót, hanem beszállt egy nagy testű bogár, amit agyon vágott, de akkora volt a csatt, hogy ahogy a fotón is látod a nyákot is felégette, ami maradjon közöttünk, nem semmi Amperrel járhatott. Ezért gondoltam, hogy a 100Ohmot kicserélni mondjuk egy 1K/5W értékűre. Tudom, hogy így is jó, és a mérnökök így tervezték az áramkört, de l~gyre,, szúnyogta, és nem nagy testű bogarakra. Be akarom biztosítani az áramkört, ennyi.
(#) ferci válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
A kapcsolási rajzodhoz és a panelhez még annyit, hogy mérjél rá pl. a C2 kondira menet közben és onnan megtudod, legalább hány voltos kondit kellene tenni a C2...C6 pozíciókba.
(#) bubuszoft válasza ferci hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Szia

Jó lenne valami Layoutos nyák, mert a meglévő sajnos menthetetlen. Teljesen szétégett a fólia.
(#) ferci válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Meg tudod tervezni te is, pontosan a kondi méretek miatt...
Egyébként ha félsz a villanytól, 24 voltos trafóról is tesztelheted a C2.... feszültséget és a tízszeres érték lesz 230-ról.
(#) Inhouse válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Hiába szállt volna bele egy szarvasbogár, akkor is ott van a 100Ω sorban, ami korlátozza az áramot. Ha átütött, esetleg akkor lehetett ilyesmi, ahogy Proli007 írta. Te már fejben kicseréltél minden alkatrészt "jobbra", annál, mint ahogy a gyár megalkotta...ez nem így működik. Javítsd meg és használd, ebből nem tudsz jobbat kihozni és nagyon nem gyakori, hogy egy ilyen készülék levágja a kismegszakítót.
(#) bubuszoft válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Értem, köszi
(#) bubuszoft hozzászólása Júl 7, 2020 /
 
Cockroft-Walton multiplier nyákrajz kellene. De sehhol sem találok. Evvel a kapcsolással állítják elő a nafyfeszültséget.
(#) bubuszoft hozzászólása Júl 7, 2020 /
 
Sziasztok

Ezt találtam, de Layout, vagy greb formában egyszerűen nem találtam.
(#) palko0125 válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 7, 2020 / 1
 
Bubuszoft ne haragudj, de mit akarsz? Dobálod ide egymás után a hozzászólásokat kérdések nélkül. A többiek már elmondták mit csinálj. Nem érteni, hogy mit akarsz.
Ez a nyák nem egy olyan bonyolult dolog, amit ne tudnál megrajzolni, ha már az eredeti tényleg annyira menthetetlen, de a fényképed alapján szerintem simán javítható.
Mérd meg, szükség esetén cseréld a diódákat, cseréld a kondikat, meg az ellenállásokat eredeti értékeknek megfelelően valamint tedd rendbe a nyákot és menni fog a szerkezet.
Üdv, Palkó.
(#) bubuszoft hozzászólása Júl 8, 2020 /
 
Sziasztok
Készülget az áramkör, de egy kérdés még. A végén lévő 2*2Mohm ellenállás közül az egyiknél repedést tapasztaltam, cserélni kéne, de nekem csak 10Mohm van itthon 3W azt is alkalmazhatom 2*10Mohm ? 2Mohm ból neten nézegetve nem találtam csak max 1W-osat.
(#) Inhouse válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Nem is annyira a teljesítmény miatt van nagyobb rakva, hanem a mérete miatt, nagyobb távolság a kivezetések között, nagyobb feszültségen üt át. 4db 1MΩ is jó lehet, akár 1/4 W-os is, szerintem.
(#) bubuszoft válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Ok az is van itthon, akkora teljesítményben. köszönöm
(#) bubuszoft hozzászólása Júl 9, 2020 /
 
Sziasztok

Egy munkatársam rajzolta nekem ma ezt a rajzot. Azt mondta, hogy sok rovarcsapdában ilyen feszültség sokszorozó van. Remélem jól rajzolta le fejből. Ac1 ac2 re megy a 230Volt. Vélemény?? Szerintem egy füsstbe ment terv lenne
Következő: »»   14 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem