Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos vízkőmentesítő
 
Témaindító: onorbert, idő: Jan 12, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 28
(#) onorbert hozzászólása Jan 12, 2006 /
 
Sziasztok!

Tudnátok esetleg némi infóval szolgálni az elektromos vízkőmentesítőkkel kapcsolatban? Mindenféle jóljöhet, nemcsak nekem hanem az olvasókank is, főleg kapcsolási rajz, esetleg működési leírás. Főként az anyagi oldala lenne a lényeg mint ugyebár mindig amikor valaki saját kezűleg épít meg valamit. Na és persze olyan infót is várnék, hogy menniyre hatékony a dolog, ha valaki használ ilyet beszélhetne itt róla kicsit.

Köszi mindent.
(#) tibike32 válasza onorbert hozzászólására (») Jan 12, 2006 / 1
 
Itt találsz kétféle rajzot is. http://torolt_link6/webtartalom/kapcsolasok/sch_pcb.htm

Tibi:yes:
(#) onorbert válasza tibike32 hozzászólására (») Jan 12, 2006 /
 
Köszi!
Ezek jónak tűnnek, esetleg valaki épített már ilyet? Melyik lehet hatékonybb? Az első verziónál potival lehet állítani a víz keménységének megfelelően a szerkezetet, viszont valahol azt olvastam, hogy a víz keménységén nem változtatnak ezek a szerkezetek, szal még mérni se tudnám hogy most akkor épp jó az én vizemhez a beállítás. Vagy valamit nemjól gondolok?
(#) Gabi válasza onorbert hozzászólására (») Jan 12, 2006 / 4
 
Ha küldesz e-mail cimet, küldök rajzot. Az ezermester2000.hu oldalon van egy kis leirás hozzá. Elvileg a viz keménységén tényleg nem változtatnak, ezért nem vizlágyító a neve Csak összetöri a kalcium-karbonát molekulákat, amik így már nem tudnak kiválni a különböző cuccokon -> nem lesz vizkő, viszont a cucc még mindig benne van a vizben ezért nem lehet keménységi különbséget mérni. A beállítása szerintem ilyen szempontból házilag lehetetlen, probálkozni kell és hinni benne. (Nekem a két lengővégű tekercs egy kicsit gyanús) :yes:
(#) onorbert válasza Gabi hozzászólására (») Jan 12, 2006 /
 
Elolvastam a cikket, teljesen jó. Ahogy irtad a két lengővégű tekercs kicsit gyanús, na meg, ahogy nézem az egyik tekercs a földre van kötve tehát nincs is kapcsolat az elektronikával. Viszont enniyre nemértek a témához lehet, hogy a keletkező mágneses tér a lényeg na meg a víz is ott van közte és ugyebár a 12cm -es távolság is számít a tekercsek közt!
Már csak arra godoltam hogy a csövek átmérője nem lehet -e probléma ilyen szempontból, mert nem mindenhol egyformák a bejövő csövek.

Nos köszönöm a rajzokat és esetleg várom még a nálam hozzáértőbbek válaszait is.

kösz
(#) Frankye válasza onorbert hozzászólására (») Jan 12, 2006 /
 
Figyelj annál a kapcsolásnál, mert a nyomtatásban megjelent NYÁK rajz el volt b...va, a következő számban korrigálták!
Emléxem rá, meg akartam építeni, de - szerencsére - addig nem fogtam még hozzá! Aztán meg letettem róla...
(#) onorbert válasza Frankye hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
Kösz, hogy szóltál!

Egyébként a neten lévő cikkből ki vannak hagyva a képek.. lehet pont ezért. Írtam a szerzőnek, hogy ha nem fáradtság küldje el, de még nem válaszolt. Különben meg nekilátok és megtervezem és bízom bene, hogy a működésének lesz haszna is.
(#) Gabi válasza onorbert hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
Nekem nincsenek túl jó tapasztalataim, hogy bármit is fogsz kapni a szerzőtől, de ne legyen igazam...
Elvileg működhet így is a kapcsolás, lehet, hogy túl földhözragadt vagyok és hinnem kellene a logó tekercsvégekben. Egy ismerősömnek volt a mosógépében egy nagy müanyaggal bevont mágnesgolyó és állítólag az is hasznos volt a vizkőellen, tehát akkor ez a kapcsolás is jó lehet valamire. Ha lesz hova, biztos megépítem.
(#) Frankye válasza Gabi hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
Aha, lehet, ezért hagyták ki a képeket, mert a helyreigazításban sem a képet közölték le, hanem csak azt, hogy mit-hova kell átkötni...
Ja, ezt a mágnesgolyós micsodát én is ismerem, illetve találkoztam már vele. Hát, nem tudom, de abban még ennél a tekercses megoldásnál is kevésbé bízom. Mondhatni egyáltalán.
Gabi! Albérlet?
(#) onorbert válasza Gabi hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
Már anniyra nemis lényeg mert megtervezem a panelt.
A működés hatékonyságáról meg majd beszámolok. Kipróbálom valami gyorsított módszerrel, ami tallán egy vízforraló lesz. Tapasztalat szerint napi használattal úgy 1 hét után már vastag vízkő van a forraló alján, aztán, hogy a melegítés milyen hatással van erre a tekercsek közt átfolyt vízre azt nemtom!
Na meg ha rákötöm a rendszerre akkor is látni fogom, hogy most nincs annyi fehéredés, mondjuk a fürdőbe vagy a csapok körül.

Ja és ha már van pontozás a te válaszod fogadom el, mert ezt fogom megépíteni.
(#) Gabi válasza Frankye hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
Frankye: Imádom ezt a titkolodzást, meg a mindent pénzért adást.
A mágnesgolyóra azt mondták jó....
Hinni kell mindenben....
Hát igen, most dolgozom a saját disznóól projecten
onorbert: Kiváncsi leszek a fejleményekre.
(#) vegyészmérnök válasza onorbert hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
"Na meg ha rákötöm a rendszerre akkor is látni fogom, hogy most nincs annyi fehéredés, mondjuk a fürdőbe vagy a csapok körül."

Kétlem hogy a csap körüli vízkő lerakódásban bármi változást tapasztalnál, az anyagmegmaradás törvénye miatt... Ott ugyanis a víz elpárolog, a benne lévő Ca és Mg sók meg "lerakódnak mint a guanó, keményen, vastagon..." (hogy egy kis szépirodalmat is idézzek... )
(#) onorbert válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
Végül is, ha jól belegondolok valóban. És akkor ez a szerkezet maximum arra jó, hogy a csövek belseje ne legyen vízköves?. Mert ha ígyvan már az sem rossz eredmény, de ha meg arra gondolok, hogy mégis csak benne maradnak a vízbe a Ca és Mg sók, akkor az átfolyós vízmelegítő csövek belsejében ugyanúgy keletkezhet vízkő.. de télleg nemértek hozzá csak próbálom a gondolataimat idevetni.
(#) Frankye válasza Gabi hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
Gabi: Sajnos, ez az "e-book" témában is "kitárgyalt" megoldás a legtöbb lapra igaz, de - tegyük hozzá - van valami benne. Mert ki venné meg az újságot, ha ingyen (quasi) hozzájuthatna a neten... Márpedig a lapnak is meg kell élnie, hogy adhasson 5leteket, stb.
Nagyobb bajnak tartom, h a másként be nem szerezhető, nem rekonstruálható dolgokat (régi számok, amikből már a szerkesztőségnek sincs már ún. remittenda-példánya") illegális feltenni egy ftp-szerverre, vagy hasonló módon közkinccsé tenni.
Hitkérdés: Ha a hit segít, hogy ne kelljen vizkőmentesítenem a csapot, dolgokat, akkor én hajlandó vagyok hinni benne, de - sajnos, attól tartok - csupán a hit kevés a vízkövesedést okozó anyagok kiszűrésére, elbontására. (Ha elég lenne, akkor nem kellene a vízkőmentesítő készülék, vagy a golyó... )
Sok sikert a lakáshoz!
(#) Gabi válasza Frankye hozzászólására (») Jan 13, 2006 /
 
onobert: A szerkezet tényleg úgy müködik, ahogy vegyészmérnök kolléga utalt rá, tehát foltok lesznek, de elvileg nem tud semmi kiülepedni sehova (mármint vizkő formában). A trunya ott lesz és meg is iszod, amit eddig is megittál, csak más a képlete
Frankye: Ez igaz amit leírtál és osztom is ezt a véleményt, de: letöltöttem az összes HE és RT számokat és végignéztem kedvtelésből. Szerény véleményem szerint sok új dolog nincs benne, szinte visszatérő rajzokat látsz. Önmagukat ismétlik, ami pedig érdekes lenne, annak pedig nem közlik a forráskódját például, mert " a forráskód olyan programozástechnikai trükköket tartalmaz, hogy nem áll módunkban közölni " Hát ezen szarrá röhögtem magam. Persze megvehetem készletbe aranyáron. No mindegy csak feleslegesen füstölgök.
(#) Mate78 válasza onorbert hozzászólására (») Jan 14, 2006 /
 
Hali!


Van egy rajzom,egy gyári cucc lett lekoppintva,ami évek óta üzemel.Hogy milyen hatással van a vízhálózatra,fogalmam sincs. Viszont tök olcsón kihozható.
(#) Frankye válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 14, 2006 /
 
Feltennéd? Kíváncsi vagyok rá!
(#) onorbert válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 16, 2006 /
 
Szia! Én is kíváncsi vagyok rá
(#) onorbert válasza Gabi hozzászólására (») Jan 18, 2006 /
 
Nos, hogy megvédjem a szerzőt a korábbi megjegyzések miatt, most itt közzéteszem amit kaptam tőle. Korrekt válaszokat és rajzokat kaptam, idézem:
"Piros javítás , ha a NYÁK-ot a javításnak megfelelően készíti el , akkor nem kell elforgatni a tranzisztort ! ). Tápfeszültségre ügyeljen ne legyen 16 V-nál több, mert tönkremegy a 556. ( dugasztápoknál , főleg a kínainál előfordul "

"Köszönöm , ha terjeszti a rajzot . A cikk azért született , hogy minél szélesebb körben használják az emberek ezt a környezetbarát technológiát a vegyszerek helyett , és nem titkolt célja az volt , hogy utánépíthető legyen ( ezért is nem mikroprocesszorral készült , habár az olcsóbb , egyszerűbb lett volna ) "

..és csatolom a képeket. Ja és a cikk többek közt az ezermester2000.hu oldalon található.
(#) Frankye válasza onorbert hozzászólására (») Jan 18, 2006 /
 
Öregem! Le a kalappal a szerző előtt, ilyen tisztességes publicistával ritkán találkozni manapság!!!!

Neked pedig köszönet az utánajárásért!
(#) Gabi válasza onorbert hozzászólására (») Jan 19, 2006 /
 
Megkövetem a szerzőt Erre én sem számítottam.
(#) onorbert válasza Frankye hozzászólására (») Jan 19, 2006 /
 
Egyetértünk!

Nincs mit.
(#) ferci válasza onorbert hozzászólására (») Jan 29, 2006 /
 
Szerintem nagy kamu az egész. Volt alkalmam régebben egyet tesztelni, kb. 4-5 kHz-en ment benne az 555... mivel a tekercsek végei nincsenek összekötve, ezen a frekin semmi funkciójuk nincs.
Egy képen láttam a menetirányt, ott meg ellenkező fázisban kapták a jelet...
Másik szövegben ( Conrad katalógus) pedig azt írták, hogy bármilyen anyagú csőre jó... kérdem én, ha pl. vascső, azon miféle mágneses erőtér tud "átmenni", ha gyakorlatilag semmi mágnesező áram nincs...?
(#) tiva77 válasza ferci hozzászólására (») Aug 11, 2006 /
 
sziasztok

Megépitette valaki az Ezermesterben lévő kapcsolást? Az érdekelne hogy mennyire hatásos a készülék.

Tiva
(#) bbatka válasza ferci hozzászólására (») Aug 11, 2006 /
 
Szerintem is kamu az egész. Mit lehet mw-os teljesítménnyel elérni? Ez az örökmozgó huszadik századi változata. Plusz jó üzlet egyeseknek.
(#) PCB válasza bbatka hozzászólására (») Aug 11, 2006 /
 
Én sem hittem benne de látszik a különbség :yes:

rajz
(#) jacsoj válasza PCB hozzászólására (») Aug 11, 2006 /
 
Milyen különbség, és mi látszik?
(#) iamrob válasza jacsoj hozzászólására (») Aug 11, 2006 /
 
Igen, ezt én sem értem, hogy mi is látszik.

Nekem valaki azt mondta, hogy vett egyet - nem tudom milyet és hol - és szerinte nagyon jó. Persze lehet, hogy az asszonnyal egymásnak bizonygatták, hogy sokkal jobb, közben meg semmi változás :nemtudom: .

Csak egyszer azt mondaná el valaki, hogy mit csinál ez a kütyü. Mert ugye a két kivezetésről két tekercset kell a csőre tekerni, de a végeik nincsenek összekötve, tehát áram nem folyik = mágneses tér nincs. Csak a drótban lévő feszültség térereje hat a vízre, illeteve a vízben lévő molekulákra, de az a 12V-os tápfesz nem kelt valami nagy térerőt, főleg, hogy elvileg vascsőre is felrakható.
Na, ezt magyarázza el valaki. Mondom, valaki szerint működik. :circling:

Azért, ha valaki megépítette, tényleg szóljon! Sok problémát megoldana, ha működne. Nem kéne több calgont venni , nem lenne vesekövünk , meg nem kéne a fürdőszobát állandóan vízkőtleníteni .
(#) gulyi88 válasza iamrob hozzászólására (») Aug 11, 2006 /
 
csá skacok
most nyújítjuk fel a fürdőszobát....
a bojlert is leszedtük...szétszedtük
a lényeg hogy az anódszál teljesen eltűnt (ami ugye a vízkövet fogja meg) és vagy egy fél teszkósszatyor vízkövet szedtünk ki belőle
kicseréltük benne az egész talpat fűtőszál+anódal együtt...

nah azéért én sem hiszem hogy ezt a cumót csak 2 levegőben lógó tekercs megszűntetné egyenesen kizárt

de a megoldások engem is érdekelnek
csákány
(#) Tom Lord válasza gulyi88 hozzászólására (») Aug 11, 2006 /
 
Amit leírtál, eddig is tudtuk, most építs be 1-et, oszt ezután nézzük mit szedsz ki 1-2 év múlva.
Ilyen tapasztalat kék, de eddig még senki nem publikált erről!
???
Következő: »»   1 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem