Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
 
Témaindító: dZsordeN, idő: Szept 26, 2005
Témakörök:
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3828 / 3828
(#) enestis hozzászólása Pé, 15:53 /
 
Üdv!
Segítsetek kérlek!
Van egy pincezugból előkerült ceruza akku gyorstöltőm. Koracell KBC-V8000. Két ágon tölt két-két akksit. Az egyik ág elszállt. Szétszedtem és csakugyan az egyik szálon találtam egy átégett SO-8 as tokozású alkatrészt (4,97x3.86mm). Felirata RU72. Az egyik oldalon mind a négy lábba külön szál jön be, a másik oldalon az 1-2-es és 3-4-es lábakat közösítik. Elmentem mikroelektronikai szakboltba, hogy vegyek újat, de az eladó azt mondta fogalma nincs mi ez. A NYÁKlapon a betűjele Q, és Q jellel még találtam SOT-23 tokozású alkatrészeket, és ezek számozása egy rendszert alkot. A SOT-23 tokozású alkatrészre L6 van nyomtatva, egyik oldalán 2, a másik oldalán egy láb (ezekből sok van a NYÁKon.). Még egy RU alkatrész van a nyákon, középen, a hődióda alatt, ez ugyanolyan tokozású, de RU 55 a felirata. Nem látszik sérültnek.
Kérdésem: az RU72 mi lehet? és honnan tudom beszerezni? Neten nem találtam, a boltos nem ismeri... Ha nincs, mivel helyettesíthető? Tudtok segíteni?
Köszönettel
enestis

nyák01.jpg
    
(#) vargham válasza enestis hozzászólására (») Pé, 16:19 /
 
Egy ágon két akksit tölt? Nem használnék ilyen töltőt. Csak olyat használok, ami egyesével figyeli és tölti az akkukat.
(#) elektroncso válasza enestis hozzászólására (») Pé, 21:57 /
 
Valamilyen MOS-FET vagy dual MOS-FET lesz. Sajnos az RU72 SMD kódra nem találtam semmit.
Valami hasonló. Vissza kéne rajzolni a környezetét és abból el lehet dönteni, hogy N vagy P csatornás volt és hogy esetleg nem LOGIC LEVEL-es. Vagy a másikat levenni és megmérni.
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:58
(#) Lamprologus hozzászólása 17:39 /
 
Mivel lehetne mérni mondjuk egy asztallap vizszinteshez képesti dőlésszögét?
( pl jobbra lejt 2 fokot, hátra meg 3 fokot. )
Az érzékelő jelét egy PIC-el dolgoznám fel. ( IIC, UART)
Találtam gyorsulás érzékelőt, meg giroszkopot 2-3 .. 6-9 tengelyest is... de nekem konkrétan melyik lenne jó?
(#) furko hozzászólása 18:17 /
 
Sziasztok!
Van egy motorkerékpár sebességmérő (sigma 18.12). A háttérvilágítását szeretném megoldani külső táplálással. Szétszedve szomorúan tapasztaltam hogy egy 0,2mm vékony lap felel a háttérvilágításért. Valószínüleg el-panel. Ha jól tudom 100V körüli AC kell neki. Találkozott már valaki ilyennel? Van esetleg valakinek kipróbált inverter kapcsolása hozzá? 12V lenne az input. Amiket a neten találtam kapcsolásokat mindegyikhez transzformátor kell. Én ettől kisebb méretben építeném meg, induktivitással, mint pl. az 555-el épített nixie meghajtó, vagy valami hasonló.

IMG_2861.JPG
    
Következő: »»   3828 / 3828
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem