Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
 
Témaindító: dZsordeN, idő: Szept 26, 2005
Témakörök:
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3254 / 3254
(#) Olits válasza tbarath hozzászólására (») Kedd, 19:47 /
 
Tudom.Ezt mutatja...biztos hibás lett.
(#) Olits válasza pucuka hozzászólására (») Kedd, 19:51 /
 
Csak azért furcsa, mert ha pl nincs akku a töltőhöz csatlakoztatva, (nagy az ellenállás a töltő sarkai között),akkor nem kapcsol ki meg ilyesmi, hanem kiír egy hiba kódot ,hogy nem érzékeli az aksit vagy ilyesmi és kész.
(#) Bencze Ferenc hozzászólása Kedd, 19:53 /
 
Sziasztok!Bencze Ferenc vagyok és a segítségeteket szeretném kérni;vásároltam egy TRIFON 200/1-es telefont!Ezzel az a problémám,hogy nem tudom hol és hogyan kell a hangerőt állítani!Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket!
A segítséget előre is köszönöm
Üdvözlettel Bencze Feri
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Kedd, 20:05 /
 
Ha bekötnéd a védőföldelést, ugyanúgy világítana halványan.
(#) Marko Ramiusz válasza Olits hozzászólására (») Kedd, 20:24 1 /
 
Ilyenek miatt TILOS használni fázisceruzát. Sajnos sokan beleesnek a hibába.
(#) Kovidivi válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Kedd, 20:44 / 1
 
Hol tilos? Tiltott lenne? Nem hiszem. Az egy dolog, hogyha félrevezet, mert a használója nem érti a működését, de az nem a fázisceruza hibája. Ahol 0.2mA tud folyni, ott 10mA is folyhat, nem sokkal nagyobb áram, és 40mA környékétől felfelé halálos lehet az áramütés. Szóval ahol 0.2mA folyik, én nem gondolnám hibás feltételezésnek, hogy ott fázis van. Az más kérdés, hogy terhelhető-e, de ahhoz, hogy a létre tetején megcsípjen és leess a betonra, már egy kis kapacitív áram is elég...
(#) Epu2 válasza Olits hozzászólására (») Kedd, 21:20 / 1
 
A válasz meg is van. Ha nem relés a kapcsolás, akkor a triakkal párhuzamos RC zavarszűrő tag ad annyi áramot, amitől látod a derengést.
(#) nedudgi válasza Olits hozzászólására (») Kedd, 22:22 / 1
 
A mágneses csatlakozás jó lehet egy cella kisebb áramú töltésére, TP4056 vagy hasonló modullal. Nagyobb pakk, vagy áram esetén komolyabb csatlakozás kell.
(#) proli007 válasza Kolti0 hozzászólására (») Sze, 11:56 /
 
A vezetékeket kvadrátban tartják nyilván. Nem véletlenül az áram szempontjából a keresztmetszet számít. Így az 1,5-ös az másfél négyzetmilliméter. Ami nyilván nem egyezhet az átmérővel. De el is írhatták. Egy sodrott vezetéknél, tekintve hogy az elemi szálak között nincs teljes térkitöltés más a helyzet, de itt tömör vezetékről van szó.. De a lényeg, hogy a meglévő kábeled megfelelő számodra.
A hozzászólás módosítva: Sze, 12:00
(#) Blintux hozzászólása Sze, 12:55 /
 
Van egy TV-nk, aminek nincs analóg hang kimenete, hogy az erősítőt rá lehessen kötni. A beépített hangszórók pedig nem valami szépen szólnak. Gondoltam kikötöm a beépített hangszórókat és csinálok helyettük két RCA kivezetést a TV-re, és arra kötöm az erősítőt.
Nos ez elméletben jónak tűnt, sőt a gyakorlatban is működik valamennyire, mert valóban hallani a műsorban lévő hangokat rendesen, csak ezen kívül folyamatos sistergő hangot is.
Gondolom a TV saját erősítője lesz a ludas. Esetleg közbe kellene még iktatnom kondit, ellenállást? Ha igen, milyen értékűek lehetnek megfelelőek?

Képen a TV egyik hangszórója, ami ki lett vezetve.
(#) Epu2 válasza Blintux hozzászólására (») Sze, 12:57 /
 
Üdv! Az erősítő zaja és terheletlenségéből származó zavarok. Nincs a TV-n semmilyen csatlakozó?
(#) tbarath válasza Blintux hozzászólására (») Sze, 13:01 /
 
Azon a scart-on nincs véletlenül vonalszintű kimenet?
(#) Epu2 válasza tbarath hozzászólására (») Sze, 13:03 /
 
De lehet. Például így.
(#) kadarist válasza Blintux hozzászólására (») Sze, 13:18 /
 
Digitális hangkimenet van rajta? Mert ha van, akkor érdemes lenne azzal megoldani.
(#) Blintux hozzászólása Sze, 13:27 /
 
Nincs rajta semmi extra kimenet sajnos, csak SCART.
Viszont próbálkoztam a SCART-al is első körben, de nincs hang azokon a kimeneteken, amiken lennie kellene. Ezért akartam más módon megfejni a hangot
Ami még érdekes, hogy a TV beállításaiban ki lehet választani hogy belső, vagy külső hangszórón szólaljon meg. Viszont ha a külsőt választom, akkor azt írja, hogy Failed, vagyis sikertelen.
Talán a software tudja, de hardware szinten ebbe nincs beépítve a hang kimenet?
(#) Olits válasza Epu2 hozzászólására (») Sze, 13:29 /
 
Köszi.De van még egy érdekesség.Így ,hogy Kovidivi tanácsára fordítva dugtam a konnektorba, azt figyeltem meg, hogy már nem reagál a távírányítóra nagyobb távolság esetén.Csak egész közelről lehet bekapcsolni...
(#) Kolti0 hozzászólása Sze, 14:19 /
 
proli007 Köszi, akkor marad az a vezeték.

Mennyire elfogadható melléképület vezetékezésnél védőcső nélkül vezetékezni? Pl. Padláson a reflektor vezetékét ha felteszem védőcső nélkül elrághatja-e valamin úgy, hogy tüzet okozzon?
Most már szeretnek mindent túl biztosítani FI. relé, földelés stb.

Régen (még mindig vannak ilyen házak) nem volt különösebben több tűz vagy baleset.
pl. falu helyről tudok beszélni. MIndösze kettő db. vezeték ment nem részletezném milyen volt a külső szigetelése, meg a kátrány cső a falban (ahol alkalmaztak) emléxem nálunk a padlásra is csak kettő vezeték ment a fellóggatott izzóhoz oda szögelve gerendákhoz, kéményhez. Pajtába, Istálóba szint úgy pedig ott volt pára is bőven.
Szóval használjak-e védőcsövet padláson?

II. Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat.
A hozzászólás módosítva: Sze, 22:20
Moderált hozzászólás
(#) proli007 válasza Kolti0 hozzászólására (») Sze, 15:01 /
 
Ez már a villanyszerelési topikba való kérdés. De célszerű csövezni, mert volt már példa itt a fórumon is, akinek elrágták a vezetékét. De gondolom nem az 5x1,5-ös merev kábelt szeretnéd "csőbe húzni". De az, hogy régen mi volt, meg hogyan kezelték a dolgokat, azt hagyjuk. Sem a fogyasztók nem voltak ilyen teljesítményen, sem a biztosítékok. De gondolom a jövőnek szeretnél építeni, nem a múltnak..
(#) Kolti0 válasza proli007 hozzászólására (») Sze, 15:29 /
 
Őszintén szólva azzal is az volt a tervem. Vagy azt csak simán kábelbilincs és fel a falra?
Ott ahol feljött a garázs sarkába és nem tudtam volna rendesen a sarokba tenni a satu padot már bele is húztam a falban elhelyezett csőbe. Amúgy a padláson is merev 3*1es kábelen megy a reflektorokhoz az áram.
(#) CIROKL válasza proli007 hozzászólására (») Sze, 16:20 /
 
Célszerű de mit miért amennyiben rágcsáló arra fanyarodik hogy vezetéket rágjon na annak akadály egy.vacak müanyag cső ?
Nem hinném hogy maga a mű cső akadályt jelentene ,javasoljuk szetintem hogy vascsőbe tegye a drótokat.
Láttam én már rágcsáló által ellepett épületet és mondanám annak az sem volt akadály hogy.a falon ketesztül átrágja magát a vakolatban lévő müanyag csövet majd a benne lévő vezetékeket is .
Ha ilyen előre látóak lennénk akkor tényleg csak a vascsövet ajánlanám ,
Na de ez csak ajánlás .
(#) Kolti0 válasza CIROKL hozzászólására (») Sze, 17:29 /
 
No igen. Aztán végülis van fém gégecső is.
Illetve nekem van véletlenül egy leselejtezett, ki nem dobott hitvány pavilon vázam ez vékony összedugiszálható lemez cső. Lehet ebbe fogom belehúzni. Ha belehúzom.
Amúgy visszatérve a kérdésemre. Kigyulladhat-e bármi is ha valami összerágja a vezetéket. Vagy erre van ugye a kismegszakító.
(#) Bakman válasza Kolti0 hozzászólására (») Sze, 17:35 /
 
A fém gégecsővel csak óvatosan, alaposan meg kell nézni, milyen. Találkoztam már nem egy olyannal, ami úgy nézett ki, mintha 100 éven át sós vízbe mártogatták volna holott bizonyíthatóan csak három-négy éves volt. Teljesen eloxidálódott.
(#) Yarappp hozzászólása Sze, 20:12 /
 
Hello, szeretnék segítséget kérni a maf 1000-es elektromos rolleremhez. Amikor lassan gurulok,a motor fémes kattogó hangot ad. Gyorsabb sebességnél ez megszűnik. Félek hogy ettől tönkre megy. Köszönöm előre is
(#) Bakman válasza Yarappp hozzászólására (») Sze, 22:14 /
 
Valószínűleg mechanikai problémája van. A felderítéshez alaposabban bele kell nézni, távolról egyelőre többet nem lehet mondani.
Következő: »»   3254 / 3254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu