Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
 
Témaindító: dZsordeN, idő: Szept 26, 2005
Témakörök:
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3669 / 3669
(#) killbill válasza vorosj hozzászólására (») Szo, 19:43 /
 
Interpolálni? Mégis hogyan?
(#) killbill válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 19:46 /
 
Idézet:
„A 600-as ráírt felbontás valójában 2400 állapotváltozás fordulatonként.”
Az mindjárt más. Csak furcsa, mert marketing szempontból mindig az elérhető legnagyobb felbontást szokták megadni.
(#) Epu2 válasza kaposznyak hozzászólására (») Szo, 20:12 /
 
Az elektromos energia, hőtermelésre a leggazdaságtalanabb.
(#) killbill válasza asch hozzászólására (») Szo, 20:27 /
 
Figyelemre méltó munka. Nagyon tetszik, hogy 4 mintát dekódol egyszerre. Ez zseniális ötlet.
(#) asch válasza killbill hozzászólására (») Szo, 23:05 /
 
Köszönöm! Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy másik fórumra feltettem akkor ezt a megoldást, és kihívásként kiírtam, hogy ki tud olyat, ami 12 órajel alá megy? apal nevű fórumtárs "beadott egy 9 és fél órajeles" pályaművet: https://hup.hu/comment/2486512#comment-2486512 Érdemes megnézegetni, van benne kraft!

A legtöbb feladatra egyébként ez feleslegesen gyors, de ha meg igazán gyors kell, arra van hardveres megoldás is. Szóval kicsit értelmetlen, de jól szórakoztam vele.

Az egész egyébként egy kísértetiesen hasonló projekthez készült, ami esztergához készünt számláló 7 szegmenses kijelzővel. A projektben a másik újításom az volt, hogy készítettem egy úgynevezett HAL (hardver absztrakciós) réteget, aminek segítségével a mikrovezérlő kódja egyéb környezetekben is működésre bírható, például egy weboldalba ágyazva is működik: https://rizsi.com/programs/eszterga/emscripten/lathe.html Itt a fenti csúszkákat húzogatva pörögnek a 7 szegmenses számlálók.

Az úgynevezett WebAssembly technológiával a C program a böngésző ablakban fut, és az összes perifériára meg van csinálva a böngészőhöz tartozó megvalósítás, így a funkcionalitás demózható és tesztelhető online.

Ebből szinte csak elvenni kellene, és kész lenne a szögmérő szoftver. Sajnos a hardver prototípus állapotban maradt, egyelőre nem lett ideje a kollegának befejezni. De a NYÁK-jai már működtek, lehet, hogy oda is adná a tervet.
(#) asch válasza killbill hozzászólására (») Szo, 23:09 /
 
A kapacitív esetben szerintem az a trükk, hogy a kapacitás nem ugrásszerűen változik, hanem folyamatosan. A mérés pedig nagyobb felbontással történik, és a karakterisztikát ismerve a pontos érték alapján lehet becsülni, hogy hol járunk a két "fog" között.

Kvadratúra jeladó esetén szerintem nem lehet ilyet csinálni. Egyenletes mozgás esetén idő alapon lehet becsülni, hogy két él között hol lehetünk, de ez pont amikor megállítjuk, akkor nem segít.
(#) asch válasza kaposznyak hozzászólására (») Szo, 23:26 /
 
Elektronikával 100% hatásfokot lehetetlen elérni ... kivéve ha fűtésről van szó. Nagyságrendileg nem számít, csak az érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy mindegy, hogy az inverter elfűti az energia jelentős részét, hiszen úgyis éppen fűteni akartunk, az is hasznos lesz a végén... Illetve felesleges "220-at" előállítani és azzal fűteni, hanem ésszerűbb volna 12V DC fűtést szerezni, ami biztosan létezik. Vagy akksikat párhuzamosan kapcsolva addig növelni a feszültséget, hogy a 220AC-ra tervezett fűtőszál szépen működjön. Hülye ötletekből van itt bőven, de a szükséges energia mennyiség semmiképpen nem lesz gazdaságos akkuban tárolva, úgyhogy mindegy.

Hasonló célra mint ami neked kell létezik ilyen lakóautókba kitalált megoldás! Állófűtésnek hívják, általában dízel olajjal működnek. Webasto a legismertebb minőségi márka, és persze van egy rakás jóárasított versenytársa. "Webasto állófűtés" kulcsszóval meg fogod találni a termékeket. Vannak a beépítésről szóló videók is a neten, amikből láthatod, hogy mi a kihívás benne.
(#) vorosj válasza asch hozzászólására (») Szo, 23:36 /
 
Ha már négyszögjelet formáltak belőle, akkor tényleg nem. De vannak interpolated optical encoderek is.
https://www.encoderhohner.com/interpolated-signals/
(#) vorosj válasza asch hozzászólására (») Szo, 23:41 / 1
 
Egyszer én is megírtam STM32-re a dekódert. Mikor kész volt, rákerestem, mások hogy kódolták le. Kiderült, hogy timereknek van dekóder módja, hw-ből elintézi...
(#) asch válasza vorosj hozzászólására (») Vas, 0:03 /
 
Köszi, érdekes! Ebben beépítve van egy áramkör, ami a belül analog jelek alapján a közelítést megcsinálja, de ki már ugyanúgy négyszögjelet ad? Jól értem? Nem kispályás ez a cég így ránézésre...
(#) asch válasza vorosj hozzászólására (») Vas, 0:08 /
 
Igen, sok kontroller tudja hardverből. Aminek van konfigurálható logikája, abból is lehet ilyet csinálni. Vagy meg is lehet építeni alap logikai elemekből összerakva is. Érdekes egyébként, hogy ebben az esetben az optimalizált szoftveres megvalósítás szinte bonyolultabb, mint egy hardveres lenne. Legalábbis elvben viszonylag könnyű elképzelni, hogy mi kell egy ilyen dekóder/számlálóhoz. Azért jó sok alkatrész és jó nagy NYÁK felület lenne, de még át lehet látni.
(#) asch hozzászólása Vas, 0:18 /
 
Van egy kérdésem: tudtok ajánlani elektronika szimulálására programot? Lehetőleg szabad szoftvert szeretnék, mert az a mániám. (Tört programot semmiképp nem akarok használni.) Nem baj, ha fapados.

Elsőre egy nagyon egyszerű dolgot szeretnék szimulálni, egy kondenzátor feltöltését egy tekercsen keresztül. Megismerni, hogy hogy kell ilyet csinálni épp elég is volna ez az egyszerű feladat.
(#) vorosj válasza asch hozzászólására (») Vas, 0:42 / 1
 
https://www.analog.com/en/design-center/design-tools-and-calculator...r.html
Ez egy jó szimulátor. Persze a könyvtárában csupa Linear Technology ic van, de mivel ez egy Spice szimulátor, be lehet tenni minden további nélkül más modelleket is. Pl. régebben szimuláltam vele Microchip opampot is.
(#) Lamprologus válasza asch hozzászólására (») Vas, 8:55 / 2
 
Idézet:
„Vagy akksikat párhuzamosan kapcsolva addig növelni a feszültséget, hogy a 220AC-ra tervezett fűtőszál szépen működjön.”

Gondolom azt akartad írni, hogy sorba!
(#) Kurcy hozzászólása Vas, 13:37 /
 
Sziasztok !

Érdeklődni szeretnék hogy hogyan miovel lehetne vezérlést építeni összekötni stb egy fotoelektromos szenzor és egy 5/2-es szelep között ??? Jelre kellene nyiti a munkahengereket majd vissza húzni jelre... Ötlet ?

Köszi !
(#) vargaf válasza Kurcy hozzászólására (») Vas, 13:45 /
 
Egy kérdést csak egy témában tegyél fel!
(#) vorosj válasza Kurcy hozzászólására (») Vas, 15:01 /
 
Mikro plc-vel a legegyszerűbb.
(#) tbarath válasza vorosj hozzászólására (») Vas, 18:32 / 1
 
Én is javaslom az LTSpice-t, én linuxon használom wine segítségével, úgy is megy.
És ha valakit érdekel, itt egy interjú a fejlesztőjével: Bővebben: Link
Következő: »»   3669 / 3669
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem