Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
 
Témaindító: dZsordeN, idő: Szept 26, 2005
Témakörök:
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3602 / 3602
(#) b11gyula hozzászólása Pé, 17:00 /
 
Szép napot! Segítséget kérek ha valaki tud, adott egy PROXXON Nr 22000-es fém és vezeték kereső, tönkre ment benne a potméter kapcsoló része, kiváltottam egy kapcsolóval, de a bekapcsolásnól állandó jelleggel gerjed az-az vezetéket. Vagy fémet jelez. Nem néztem bele az elektronikájába, csak tippelek, hogy valamelyik kondenzátor lehet a hibás, esetleg valami tippet tudtok-e adni, előre is köszönöm.Üdv: Gyula
(#) Patópali válasza b11gyula hozzászólására (») Pé, 17:29 /
 
Szép napot!
Tegyél fel képeket a javítás utáni állapotról. Elképzelhető, hogy hibás kivitelezés miatt a kapcsolóra menő vezetékek és a kapcsoló miatt miatt elhangolódik az oszcillátora és ez okozza a problémádat. Valószínű, hogy eredeti csere alkatrésszel továbbra is jó lenne a működése.
Ha csak nem keletkezett más hiba a beavatkozás alatt.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:39
(#) b11gyula hozzászólása Pé, 19:58 /
 
Patópali! az a helyzet, hogy a kapcsoló betétele előtt a kérdéses törött poti kapcsoló áthídalásakor, kb 1 cm, is megvolt ez a hiba de azt hittem, hogy a fix kapcsolóval megoldom, nincs más hátra bele kell bujjak az elektronikába, de köszönöm a javaslatot, ha szétszedem és nem boldogulok, vagy felteszem a fotót, vagy kidobom a cumót. Az eredeti elképzelésem szerint azt hittem, hogy elkó hiba, de hangolási probléma is lehet, évek óta ált a ládafiába, csak a lányomék falat akarnak furni a konektor és más kényes helyen. Még az is megeshet, hogy a 10 év körűli állás viselte meg, mégegyszer köszi.
A hozzászólás módosítva: Pé, 20:00
(#) Patópali hozzászólása Szo, 21:27 /
 
Sziasztok!
Tudja -e valaki mi az SC (PT) 2260 enkóder ic -dekóder párjának száma?
Köszönöm, ha segítetek.
Üdv.
Pali
(#) vargaf válasza Patópali hozzászólására (») Szo, 21:36 /
 
SC2272, PT2272.
Következő: »»   3602 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem