Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   403 / 403
(#) proba válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 20:59 /
 
Abból is volt egy szép vita....Lehet azóta törölve
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Vas, 21:11 /
 
Ez volt a kérdésem. Már csak egy kis hiányérzetem van, hogy hol esett mindez?
(#) szs válasza proba hozzászólására (») Vas, 21:12 /
 
Én voltam az egyik "vérmes" résztvevő-
Nem törölték akkor -tehát utólag miért is törölték volna- de egy moderátor csak hozzászólt, és ő is azt mondta: nem kötelező, és elvárássá sem tehető továbbra sem a lakóhely nyilvánossá tétele.
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 21:13 /
 
Nem fogok visszanyomozni. Emlékszem. Szerintem (ha akarsz) te is.
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Vas, 21:13 /
 
Annyit nem ér nekem a dolog, hogy keresgéljek.
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 21:26 /
 
Nekem pláne nem. Az én elvem az, hogy nem kiabálom vissza senkire a régebben hangoztatott álláspontját, hiszen változhatott is azóta. Nem is mondtam, nem is mondok neveket. Csak jeleztem, és az gondolkozzék, aki mondta. Kiváltképp, ha ugyanazt az álláspontot mástól zokonveszi.
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:26
(#) lazsi válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 21:48 / 1
 
Nekem is rémlik, hogy volt ilyenből vita... Arra már nem emlékszem, hogy kik voltak benne, és arra sem, hogy mi lett a vége. Szerintem mindkét félnek igaza volt valamilyen szinten, bár szerintem az egyiküknek nagyobb mértékben.
És igen, annyit nem ér a dolog, hogy bárki is visszakeresse...

És erről megintcsak egy vicc jut az eszembe.
A bölcs rabbinál vendégeskedik éppen valaki, amikor a hitközösség két tagja egy nagyon komoly veszekedés miatt felkeresi őt. A rabbi azt mondja nekik, előbb jöjjön az egyik, azután a másik és mindkettő mondja el mi is a probléma. Az első szépen el is mondja. A rabbi végighallgatja, majd a végén a következőkkel küldi útjára:
- Nézd, neked teljesen igazad van! De ismered azt a másikat milyen nehezen viselné el, ha ez napvilágra jutna... Kérlek, ezt a kérdést többször ne hozd szóba előtte, elégedj meg azzal, hogy tudod, hogy neked van igazad!
Az illető megnyugodva távozik. Ezután jön a másik, aki szintén elmondja a saját szemszögéből a helyzetet, ami szöges ellentéte a korábban hallott történetnek. A bölcs rabbi a következőket mondja:
- Nézd, neked teljesen igazad van! De ismered azt a másikat milyen nehezen viselné el, ha ez napvilágra jutna... Kérlek, ezt a kérdést többször ne hozd szóba előtte, elégedj meg azzal, hogy tudod, hogy neked van igazad!
Miután ő is megnyugodva távozik, a vendég értetlenkedve fordul a bölcs rabbihoz:
- De rabbi! Ezek ketten egymásnak teljesen ellentmondó dolgot állítottak! Nem lehet mindkettőjüknek igaza, pedig Te mindkettőnek azt mondtad.
- Nézd, neked is teljesen igazad van!
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:49
(#) szs válasza lazsi hozzászólására (») Vas, 22:25 / 1
 
Frappáns elütésnek tűnik, csakhát tiltakozást nyújtok be!
Mindenkinek csak akkor lehet igaza, ha (miközben) senkinek sincs igaza, azzal egyidőben az igazságtalanság bármely nézetét igazságként kezeljük. Akkor viszont az igazságtalanság bármely nézetét igazságként elfogadót igazságosan nevezhetjük igazságtalannak.
(#) szalamandra válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 22:41 /
 
(#) nedudgi válasza szalamandra hozzászólására (») Vas, 23:01 / 1
 
Ha a kolléga erre a hozzászólásra gondolt, akkor valahol szövegértelmezési gondok vannak.
Ebben az eszmecserében nem olvastam (senkitől) olyan hozzászólást, amelyben követeli, hogy valaki adja meg az adatait. Ugyanekkor a Felhasználó kötelmei között sehol nem találtam olyan kitételt, hogy minden felmerült, vagy elolvasott kérdésre köteles válaszolni, reagálni.
Ennek kitárgyalása viszont - szerintem - nem kapcsolódik ehhez a topikhoz.
(#) Skori válasza proba hozzászólására (») Vas, 23:08 /
 
Akkor akit ez zavar az igyekezzen a 10%-ba tartozni.

Idézet:
„karakterkészlet, oprendszer/böngésző verzió.... mind mind távolról http porton lekérdezhető.”
Nem, nem kérdezhető le. A böngésző elküldi ezeket az adatokat a kérés fejlécében amikor letölt egy-egy oldalt, azért hogy megfelelően tudja megjeleníteni. De abból, hogy valaki Win10-et használ, fullHD képernyőt, chrome böngészőt, és alapértelmezett karakterkészlet beállításokat, még közel sincs beazonosítva, ugyanis ez elég sok felhasználóra illik. Persze ha ezek mellé jönnek a sütik, azaz hogy mikor milyen oldalakat látogat, az nagyban szűkíti a kört - de ez már az a rész ami ellen lehet tenni. Sőt a böngésző által küldött adatok is variálhatók, ha valaki ezeket az adatokat sem akarja elérhetővé tenni.
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Vas, 23:25 /
 
Ne kötözködj! A rabbi nem tett igazságot, hanem elsimította a viszályt.
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 23:29 /
 
A viszály (ideiglenes, látszólagos) elsimítása a viszály eszkalációjához vezet.
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:32
(#) vargham válasza szs hozzászólására (») Hé, 5:41 / 1
 
Az emberek között általában matematikai módon nem leírható konfliktusok szoktak lenni. Így a legtöbbször egyiknek sincs jobban igaza, mint a másiknak. Tele vannak érzelmi terheltséggel. Amúgy az igazság és a racionalitás illúzió. Jobb, ha tudjuk, hogy érzelmi alapon döntünk, az előítéleteink mentén. Ha odafigyelünk, akkor fontos kérdésekben megpróbálhatunk sok-sok befektetett munkával levetkőzni ebből valamit, de teljesen úgysem fog sikerülni.
Már nem emlékszem, hol olvastam, de tetszett: Vagy igazad van, vagy emberi kapcsolataid.
(#) bbalazs_ válasza vargham hozzászólására (») Hé, 6:42 /
 
Munka, első nap, bemutatkozás:
Ne úgy tekintsen rám, mint a főnökére. Csak mint egy jó barátra - akinek mindig igaza van
(#) szs válasza vargham hozzászólására (») Hé, 6:58 /
 
Most majdnem rávágtam, hogy igazad van, de az most így hülyén jönne ki
Szóval tudjad: megértettem.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Hé, 8:33 / 6
 
Idézet:
„nem kötelező, és elvárássá sem tehető továbbra sem a lakóhely nyilvánossá tétele”

Ez igy van, és ezzel egyet is értek.
Ugyanakkor rendszeresen hangot szoktam adni annak a határozott véleményemnek, hogy javasolt a lakóhelyet nem eltitkolni. Önmagában azzal, hogy Pestlőrinc, Pécs vagy Torontó szerintem nagyon nem lehet visszaélni, különösen hogy amúgy nem publikus (robotokkal olvasható), csak tagok láthatják, azok is csak akkor ha erőfeszitést (direkt megnézik) tesznek. Szerintem az eltitkolással nyerni nem, csak vesziteni lehet.
Példák:
Kolléga kérdezte, hogy hogyan lehet szép dobozt csinálni a webrádióhoz. Megnéztem az adatlapját, láttam hogy szombathelyi. Igy nem irtam meg, hogy Budapesten hová érdemes elmenni, ahol különféle egzotikus faanyagok közül lehet válogatni.
Ugyanigy az ingyen vihetőben/elfogadnám ha ingyen lenne topic-ban is sokszor van, hogy ott van előttem az asztalon a cucc, de ha nem tudom belőni hogy mekkora erőfeszités eljuttatni, akkor hagyom a fenébe.
Szokott lenni a hol kaphatóban is hasonló. Ha oda kell menni (mert weben keresztül rendelve mindegy hogy Mártély vagy Brüsszel, a kinai elküldi bárhová), akkor nem fogok mondjuk jó csavarboltot ajánlani Pesten, egy kecskemétinek.
Arról ne is beszéljünk, hogy megnézné valaki? Ha látom hogy Újzéland, akkor szóba sem jöhet. De ha semmit nem látok, akkor sem...
Vagy felteszi valaki a kérdést: miért csak erősen sisteregve a jön be a Magdolna rádió? Ha mondjuk bent van a település a profilban, akkor lehet hogy Pucuka egyből rávágja, hogy: mert van közöttetek egy bazinagy hegy. Ha nincsen adat, akkor nem biztos hogy fektet bele annyi energiát, hogy kérdezgessen emiatt.

Egyébként ez itt már nagyon off, szerintem.
Következő: »»   403 / 403
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem