Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   308 / 308
(#) llax válasza nedudgi hozzászólására (») Szo, 23:33 /
 
Viszont nem dobja (mindet) az óceánba / szárazföldre (házak tetejére...) az elhasznált 1. fokozatokat. Újabban az orrkúpot is egyre kevésbé... A 2. fokozatokat is deorbitálja. Az az egy autó (részben betontömb vagy egyéb ballaszt helyett / mellett) csepp a tengerben az többi szereplő szemeteléséhez képest. Csak ezt sokan nem tudják, vagy nem is akarják tudni.
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:38
(#) ronin75 válasza elektroncso hozzászólására (») Vas, 7:26 / 4
 
Pedig igenis tessék csak "dicsekedni" az ilyen dolgokkal és ha nem titkos, akkor én egy hosszabb szösszenetet is szívesen olvasnék róla első kézből. Érdekesebb, mint az újra és újra felhozott német zöldek.
(#) llax válasza ronin75 hozzászólására (») Vas, 10:30 /
 
Már csak azért is, mert a nagyobb tech portálok továbbra is hallgatnak. (akiket én nézek, azoknak nem főprofiljuk, de rendszeresen írni szoktak hasonlókról) Az Űrvilág természetesen azonnal írt, az Index korán és hosszabban írt, legtöbb bulvár átvette az MTI hírt, akiktől vártam volna a hírt, továbbra sem reagáltak.
(#) Moderátor hozzászólása Hé, 7:27
 
A politikai felhangú hozzászólás-folyam törölve.
(#) Gafly válasza ronin75 hozzászólására (») Hé, 8:35 / 1
 
Most hogy így mondod, Máté ide még nem írt cikket.
Pedi kellene
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:35
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 21:46 / 2
 
Amint lesz rá időm előrukkolok valamivel. Jelenleg szerelem össze a vevőállomást, ha elkészülök vele és lesz pár sikeres dekódolásom akkor írok a témáról valamit.
(#) elektroncso válasza ronin75 hozzászólására (») Kedd, 21:52 / 1
 
Nem titkos, ha véget ér a három küldetés (SMOG-1, SMOG-P, ATL-1) akkor a teljes kapcsolási rajz, forráskód, stb. nyilvánosságra lesz hozva. De ha cikket írok a témában akkor mindenképp egyeztetnem kell a műegyetemi csapattal. Nem voltam tagja a fejlesztő csapatnak, január és augusztus között 4 fedélzeti modult ültettem be (meg egy csomó más panelt amik nem a műholdakba épültek be), ezek közül kettő biztosan a repülő példányokban van.
(#) sany válasza elektroncso hozzászólására (») Kedd, 22:09 /
 
Azt azért lehetne tudni esetleg, hogy mér-e valamit a világűrben?
(#) elektroncso válasza sany hozzászólására (») Kedd, 22:18 / 1
 
RF szmogot mér a DVB-T sávban. Hogy már érkeztek-e be mérési eredmények azt nem tudom, vizsgaidőszak van, utoljára az MRC műszaki napon voltam a Műegyetemen. Ha elég mérési adat összegyűlik akkor egy "szennyezettségi térkép" lesz összeállítva, de ehhez még jó pár fordulatot meg kell tennie a kockáknak.
De elvileg ezeket az adatokat is lesugározza, a hivatalos SMOG oldalon elérhető a dekódoló a csomagokhoz, lehet vele kísérletezni. Én is azt fogom csinálni, amint összeáll a rendszer (RTL-SDR vevő+antenna, egy Linuxos gép és a megfelelő program).
GND BME
(#) llax válasza elektroncso hozzászólására (») Kedd, 23:10 /
 
Ha meg kell várni a SMOG-1 végét is, akkor még sokat kellhet várni a teljes nyilvánosságig. Leghamarabb jövő év 2. felében indulhat, amit a társbérlők esetleges késése tovább tolhat.
Addig is innét kihámozható rengeteg információ.
(#) Kera_Will hozzászólása Sze, 14:57 /
 
Ezt is csak ott a nagy SZU-ban gyárthatták .
cipőszárító
(#) antikzsolt válasza Kera_Will hozzászólására (») Sze, 18:42 /
 
Ajaj tudtak azok már valamit Bár ha azt nézem ott egy vizes cipő felér egy csonkolással érthető.
Következő: »»   308 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu