Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   333 / 333
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 21:08 /
 
Ezt tudom, most néztem egy speedtest-et (igaz már nincs távoktatás/távmunka rush), most 80/20-at tud az itthoni netem (Mbps). A 80 szánalmasan gyenge ahhoz képest, hogy ez elvileg egy 300/20-as net, de a 60 garantáltnál jobb. A 20 pedig a "marketing" érték, amit maximálisan hoz, ott 5 Mbps a garantált. Mondjuk elvagyok ennyivel, szervert nem üzemeltetek, rdp-hez és ssh-hoz pedig bőven sok. Azért lett ez is ekkora, mert olcsóbb volt, mint a kisebb, amiről váltottam.

Online kasszából pedig tényleg rengeteg van, cserébe alig forgalmaznak. Ugyan nem ismerem a rendszert, de szerintem ha a központból rászólnak egyre akkor az elkezdi tolni a kért adatot, de amúgy óránként (vagy ritkábban) feltolja azt a 1 MB-nál kisebb méretű csomagot, amit tud. A POS termináloknak szerintem nagyobb a forgalma, de az se szignifikáns.
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Pé, 21:21 /
 
Meg az is kérdés hova méred a sebességet. A szolgáltato kizárolag a saját központjáig garantálja ( a DHCP szerverig) azon kivül már nem az ö gondja....
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 21:47 /
 
Azért ezzel is lehet vitatkozni, dolgoztam vezeték nélküli (Én így hívom) szolgáltatónál, ott 5e ügyfélre volt 2Gbit bejövő sávszél... Volt is panasz bőven, hogy magas a játékoknál a ping, élvezhetetlen, a honlapon kint volt a sebességmérő, ami a fő gépre mért, jó volt a sávszél, erre hivatkozunk mi is, pedig tudtuk mi a gond.
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Pé, 22:10 /
 
Ahogy már korábban irtam a szolgáltato abböl föz amit kap. Hiába épiti ki a hálozatát és ad mindenkinek 2-300 Mbit/s sávszélességet a központba meg még 10 Gbps csatlakozás sincs és azt sem tudja befolyásolni a ha az adott szerverhez még rosszabb a kapcsolat.
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 22:29 /
 
Idézet:
„Ahogy már korábban irtam a szolgáltato abböl föz amit kap.”

Szerintem inkább amit megrendel, és fizet.
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Pé, 22:49 /
 
Az is elöfordul, de sok helyre nincs elég optika,,akkor rendelhet amit akar ( ugyanugy van mint az utolso elöfizeö).
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Szo, 20:41 /
 
Nekem nincs sebességproblémám, csak kiváncsiságból mértem egyet, arra, amit a speedtest.net ajánlott. Mélyebben nem érdekel, 30/5-ös nettel is elég jól elvoltam 1,5 éve, mondjuk az a 30/5-öt tudta is folyamatosan.
Következő: »»   333 / 333
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu