Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   261 / 261
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Örülök, hogy egyetértetek. Pontosan azért írtam, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy megfelelően kiválasztott dugóval és/vagy vezetékkel merjünk.
(#) sany válasza kzozo hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 

Igaz nem tudom, hogy védővezető van-e nyomtatóhoz. De legalább azt is bekötötte volna.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
(#) gyuszo hozzászólása Dec 2, 2018 /
 
Borzasztó: csak inni akart a kerti csapból, most agyhalottá vált egy fiatal lány.
Bővebben: Link
(#) exabit hozzászólása Dec 4, 2018 /
 
Gondoltam megmutatom, hátha más még nem látott ilyet. Egy röntgencső anódjának a vízhűtése van így megoldva. A 12 kV-on lévő anódot a csapból jövő víz hűti átfolyós rendszerben. Hogy legyen elegendő elektromos ellenállása a rendszernek (hogy ne folyjon feleslegesen túl nagy áram a csapba), ezért a fel- és leszálló ág bifilárisan fel van tekerve egy PVC csőre. Alatta a fehér szigetelés azért van mert nélküle ívet húzna a feszültség a cső és a padló között. Diszkréten még megbújik egy fém edény is a képen: ez a csövek összetoldása miatt van, ugyanis egy ilyen vizes rendszerben ahol még az áram is folyik a korrózió jóval gyorsabb. Természetesen a fém edényke és a padló között szintén ott a szigetelés.

01.JPG
    
(#) kameleon2 válasza exabit hozzászólására (») Dec 4, 2018 /
 
Jujj. Ez többszörösen is halálosnak tűnik.
(#) lazsi válasza exabit hozzászólására (») Dec 4, 2018 /
 
Egy modern, kondenzációs kazánból kiszerelt "kondenzátor" segítségével le kellene választani a nagyfeszültséget, hiszen az DC...
(#) erbe válasza exabit hozzászólására (») Dec 4, 2018 /
 
Ilyent én is csinálok magamnak. Van még két, pontosan ilyen alumínium fazekam.
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 4, 2018 /
 
Érdekes kis cucc az oroszoktól.
(#) exabit válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 4, 2018 /
 
Szomorú dolog, de én ezel dolgozok. Ezt a rendszert nem én találtam ki és már keresem a megoldást hogy hogyan lehetne ezt biztonságosabbá tenni, mert elég sok önfegyelmet igényel hogy ne érjek hozzá véletlenül. Szokták mondani hogy ami működik az nem hülyeség, de szerintem ez erre nem áll meg.

Vannak még dolgok ott amiket nem értek. Adott ez a készülék ami egy szünetmentes tápegységről megy. A szünetmentes kimenete, és a készülék tápkábele befut egy fali villamos dobozba amin egy kétállású kapcsoló van. Ezzel a kapcsolóval a szünetmentes kimenetére lehet elvileg rákapcsolni a hálózatot, arra az esetre ha valami történik a szünetmentessel. A kapcsolónak az alap állásában, amikor elvileg a szünetmentesről megy minden, viszont az van hogy a szünetmentes tápját nem mindegy hogy melyik konnektorba, milyen pozícióba dugom, mert különben leold a kismegszakító.
(#) kameleon2 válasza exabit hozzászólására (») Dec 4, 2018 /
 
3 alaptípus létezik szünetmentesből. Te nem a megfelelőt használod, ennyi a probléma. Egy trafós back ups-el semmi gondod nem lenne. Belenyúltál.
(#) StefuPeti hozzászólása Kedd, 17:40 /
 
Sziasztok.
Matek óra
Bővebben: Link
(#) Frankye válasza StefuPeti hozzászólására (») Sze, 5:11 /
 
Ötletes!
Következő: »»   261 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu