Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2195 / 2195
(#) zotya1983 válasza tothbela hozzászólására (») Csü, 22:04 /
 
Én így képzeltem el ezzel a fázisfordítóval hogy a bal csatorna állandó fordított jelet kapna ha átkapcsolom. (azaz nem állandó)...
A fázispanelről kivezetékelve (Neked ismerős lesz mert te módosítottad annó) egy kis kapcsolóval lehetne a sztereó vs híd közt váltani ha már ott van használjuk ki...

fázis.jpg
    
(#) pucuka válasza szaka hozzászólására (») Csü, 23:20 /
 
A vizsgálandó, mérendő berendezést kell leválasztó trafóról táplálni. Azt is, hacsak szükség van rá. Egy erősítőnél mindig van hálózati trafó, legalábbis én még nem láttam hálózattal galvanikus kapcsolatban levő erősítőt. Nem is lehet, mert akkor nem tudnál egy általános műsorforrást rákötni, csak telepes táplálásút, hálózattól függetlent.
Hogy mit sikerült a szkópoddal összehozni, azt nem tudom. A mérőfej (mindig célszerű használni) test kivezetését bátran kötheted az erősítő föld pontjára, de akár a pozitív tápra is. Már csak ezért sem érdemes az erősítőbe bekötni a hálózati védőföldet, nem is beszélve a kialakulható földhurokról. Ha mégis tűzijáték lenne, akkor valami csúnyán el van kötve. A mérőeszközök csatlakoztatása előtt érdemes szemrevételezéssel, vagy hideg állapotban "kicsöngetéssel" meggyőződni arról, hogy nincs fatális elkötés, összeföldelés.
(#) tothbela válasza zotya1983 hozzászólására (») Pé, 7:55 /
 
Emlékszem. Viszont egy hibát még találtam most rajta. Nem jelentős, talán nem is hallható, de a négy műveleti közül a nem használtnak lebeg a nem invertáló bemenete. Tehát a 4in+ lábat a 3in+ lábbal egy vezetékkel, vagy egy 1M Ohm alatti ellenállással össze kell kötni. De mivel ott fut mellette a GND fólia, egy ónpacával össze lehet húzni vele, mert úgy is oda kell kötni. Az is jó. Lényeg, hogy ne a levegőben lógjon.

Azért említettem az állandó ellenfázisú Pafi módot, mert közös táp esetén hallható a különbség. Főleg ha klippelésig van hajtva a basszus. Külön tápnál nyilván nincs előnye. Meg úgy rémlik, csak otthoni kis erősítőnek szántad, ott meg nem kell csúcson járnia folyamatosan. De mint opció bármikor kéznél van.
(#) zotya1983 válasza tothbela hozzászólására (») Pé, 9:45 /
 
Köszönöm az észrevételt. Ahhoz képest voltak rajt gondok hogy egy egyszerű panel.
A +- egész egyszerűen meg volt cserélve feliratban. Már majdnem kötöttem a tápra teszteléskor amikor észrevettem hogy a -lábra fut be a + oldal a tl074cn műv. ic n.
Nos akkor kihagyom akapcsolót és az egyik fele lesz állandó hídban. a bal mondjuk.
(#) Tiborough válasza Szig hozzászólására (») Pé, 18:00 /
 
Köszönöm a segítségeteket! A C898-al jelölt kondi volt a hibás. A búgás megszűnt. A 0.22F-os megrendelve, mert azt nem kaptam. Tanulmányozva a kapcsolási rajzot, a segítségeddel kezdem megérteni és értelmezni. Mégegyszer köszi!
(#) Beringer 600 válasza tothbela hozzászólására (») Pé, 18:23 /
 
Nézegettem,s azért is kérdeztem hogy lenne e értelme össze rakni
(#) Szig válasza Tiborough hozzászólására (») 9:02 /
 
Örülök, hogy segíthettem.
Következő: »»   2195 / 2195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu