Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2127 / 2127
(#) reloop válasza feky84 hozzászólására (») Csü, 20:45 /
 
Szia! A POWER_DOWN-t hová kötötted? Úgy látom eddig DGND-t kapott egy optóról.
(#) feky84 válasza reloop hozzászólására (») 7:21 /
 
Szia! Van az a bizonyos 3 láb az eredeti tápon (Amp vcc cont, Power down,Power hi in), ami nincs kötve sehova. Amerikai fórumon azt írták, hogy az amp vcc cont kapcsolná a +-43 voltot a végfoknak, a power hi in pedig a hdmi-re a feszültségeket. A power downról nem kaptam eddig információt. Szóval az a 3 láb eddig nincs kötve semmire. Gondolod, hogy le kellene testelni?
(#) latyakosa válasza feky84 hozzászólására (») 8:18 /
 
A gyári SMPS tápegységen van egy 15 pólusú csatlakozó.
A 15-s pin a P_DOWN. Az vélhetően a processzor panel felé jelez vissza a kapcsolási rajz alapján. A rajz alapján testre húzza a egy optocsatoló tranzisztora a tápegység szekunder oldalán.
(#) reloop válasza feky84 hozzászólására (») 8:19 /
 
A csatlakozó 3, 4 lábán található DGND-vel kösd össze a POWER-DOWN-t!
A GND-ket bekötötted maradéktalanul?
A hozzászólás módosítva: 8:21
(#) strobi válasza reloop hozzászólására (») 9:13 /
 
R25 és R28-on stabil 0,28V-ot sikerült mérnem. Azt a részét értem, az erősítő +-30 és +-40 között üzemképes. Viszont ha tovább növelem, már jóval több áram folyna a megengedett nyugalmi áramnál. Viszont a poti tekerésérenem reagál a kellő mértékben. A jelenleg is van a tranzisztorok alatt hőpaszta, ez a lapka elvileg néhány Watt teljesítményig használható, rendes üzemhez van természetesen szép nagy borda bekészítve.
(#) reloop válasza strobi hozzászólására (») 9:29 /
 
A jelenlegi áramfelvétel, még nem a végtranzisztorok nyugalmi árama, amit 80 mA-re kéne állítanod. Azt majd az R35, R36 ellenállásokon eső feszültségből látod és 18 mV a beállítandó érték.
A tápfeszültséggel el kéne érned a ±30 V-ot, mert a 15 V-os Zener könyökfeszültsége miatt kevés az áram a nagyjelű erősítőben. Az R31-et, mint írtam cseréld ideiglenesen nagyobbra!
Melyik lapkára gondolsz?
(#) strobi válasza reloop hozzászólására (») 9:33 /
 
Lapka, mármint az a fém idom, amire a fotón is rögzítve vannak a tranyók, Fet-ek. Kicserélem az ellenállást és tovább próbálkozom mert az bizonyára eldurranna.
Tehát élesztés után felkerülne a végleges hűtőborda
A hozzászólás módosítva: 9:36
Következő: »»   2127 / 2127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu