Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2334 / 2334
(#) Alkotó válasza csezoli21 hozzászólására (») Szo, 20:03 /
 
(#) csezoli21 hozzászólása Szo, 20:15 /
 
Sziasztok.

Vagy ha az előzőre kérdésemre nincs válasz, akkor esetleg tudnátok ajánlani egy olyan 80-100 Watt körüli fetes erősítőt 4 Ohm os terheléshez?

Köszi
(#) Ge Lee válasza csezoli21 hozzászólására (») Vas, 9:36 /
 
Kaptál választ a kérdésedre, meg hát meg is építetted mint írod, akkor most mi a kérdés? Biztos oka van annak (még ha én nem is értem) ha fetes erősítőt akarsz építeni. Itt az a lényegi kérdés, hogy a fetek nem éppen jó hangzásvilága tetszik-e neked vagy sem. Ha nem tetszik, akkor nem feteset kell építeni, vagy ha mégis, akkor amit megépítettél a KD VF2 modja a legjobb választás, mivel abból hallani ki legkevésbé a fetek hangját. Ha viszont tetszik, akkor vagy az a baji féle fetes végfok amit itt páran építgettek, vagy a Karesz földelt kimenetűje, mert ezekből hallani ki leginkább a fetek saját hangját. Egy kis szemelvény Ágoston Lajos bácsi Audiofil könyvéből, egy számomra nagyon lényeges szót pirossal is aláhúztam benne.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 9:50 /
 
Kedves Gee Lee,
az említett Lacibácsi óta sokat fejlődött a technika. Főleg alkatrészek terén. És bizonyos rendszerelemek "fejlődése" is megváltoztatta adott rendszer hangját. És bizonyos építési elméletek, szokások is kihatással vannak a kinyerhető hangminőségre.
Természetesen nem vitatva az általad említett hangzáskülönbségeket kategóriánként!
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 10:12 /
 
Nem szégyenlem, de szomorú tény, hogy sokat romlott a látásom, de az is lehet, hogy a szemüvegcsere segíthetne.
Szóval tiszteletem, utólag Lajosbácsinak! Könnyen ilyen lehet a kiemelkedő tudású férfiak sorsa.
És magam is úgy látom, hogy sok építőnek nagy hasznára lehetett.
A többi a Mi dolgunk....
(#) mintegyhegy hozzászólása Vas, 11:23 /
 
Sziasztok segítségét szeretnék kérni adott egy Harman Kardon
Avr 11 típusú erősítő probléma a következő áram alá helyezve. bekepcsolo gomb pirosan világít amint meg nyomok egy gombot pl:aux, CD vagy bármi átvált zöldre ezt kíséri egy katttanó hang és kivilagit minden 3mp múlva mégegy kattanás és kialszik minden ismét piros a bekepcsolo gomb előre köszi a válaszokat.+ infó tegnap videó alapján szetszedtem megnyomtam a relayt és működött ma reggelre megint nem jó
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:24
(#) Ge Lee válasza mintegyhegy hozzászólására (») Vas, 11:34 /
 
Ilyen jellegű hibákat a gyengeáramú táp részekben kiszáradt elkók szoktak produkálni.
(#) mintegyhegy hozzászólása Vas, 16:12 /
 
Erről a panelrol olvasztottam ki ezeket szmre jónak tűnnek.
(#) Ge Lee válasza mintegyhegy hozzászólására (») Vas, 17:19 /
 
Szemre a zárlatos félvezető is jónak tűnik.
(#) mintegyhegy hozzászólása Vas, 18:06 /
 
Ezek cseréjével próbálkoznak első körben?
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 0:36 /
 
Idézet:
„Ha viszont tetszik, akkor vagy az a baji féle fetes végfok amit itt páran építgettek, vagy a Karesz földelt kimenetűje, mert ezekből hallani ki leginkább a fetek saját hangját.”

Illene hozzátenned, hogy ez csak a te saját szubjektív véleményed, amit - ha valaki veszi a fádságot és végig olvassa a " földelt kimenetűs" topikot - nem biztos, hogy komolyan kell venni.
A tőled megszokott módon, nem tettél ki egyetlen fotót sem az általad megépített komplett végfokról, így joggal feltételezhetjük, hogy annak sem az építés műszaki színvonalában, sem hangzásában nincs köze az eredeti "földelt kimenetűhöz". Nem is értem honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy mások szellemi termékét (és itt nem csak magamról beszélek) folyamatosan és gátlástalanul lejárasd, miközben te még semmi kézzelfoghatót "nem tettél le az asztalra" az emlúlt tizenvalahány évben.
(#) Ge Lee válasza mintegyhegy hozzászólására (») Hé, 7:44 /
 
Ugye, fogalmunk sincs hogy honnan vetted ki, ahogy arról sem, hogy jók vagy rosszak. A javítás a hibás alkatrészek cseréjéről szól, nem az alkatrészek vaktában történő csereberéjéről. A topikjába tettem fel egy egyszerű és olcsó ESR mérőt, építsd meg és használd, már ha mond valamit a dolog.
(#) krapulax6 hozzászólása Kedd, 19:26 /
 
Sziasztok.Jvc AX220 neman,eletjel nelkul kerult a birtokomba.
A trafo primer koreben a hobiztositek faradt el.
Hany fokosat erdemes betennem?
Athidalva a hibasat megszolalt…
Koszonom elore is.
Következő: »»   2334 / 2334
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem