Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2144 / 2144
(#) tothbela válasza bogumil13 hozzászólására (») Kedd, 10:56 /
 
Nem néztem a manuált, így nem tudtam hogy milyen bekötésű a hangsugárzó váltó kapcsoló. Tehát ha csak a "B" kimenetre kötsz dobozokat, akkor az nem fog szólni. Ha az a kérdés hogy így normális, akkor azt kell mondjam hogy nem. Viszont ez a gyári állapot. A gyár nem tüntette fel hogy hogyan kell csatlakozni az "A+B" módhoz. Kis logikai torna gyanánt jó.
(#) reloop válasza tothbela hozzászólására (») Kedd, 10:59 /
 
Murphy törvény: - Ha végképp nem működik, olvasd el a használati útmutatót!
(#) tothbela válasza reloop hozzászólására (») Kedd, 11:01 /
 
Nagyon helyes.
(#) krisz69 válasza latyakosa hozzászólására (») Kedd, 18:16 /
 
Ez most kérdés volt?
(#) blasz válasza krisz69 hozzászólására (») Kedd, 18:42 /
 
Szia hogy kapott 400v-ot?
(#) bogumil13 válasza reloop hozzászólására (») Kedd, 19:31 /
 
Szia!_Köszi a rajzot, most már értem._
A hozzászólás módosítva: Sze, 6:34
Moderált hozzászólás
(#) latyakosa válasza krisz69 hozzászólására (») Kedd, 20:00 /
 
Ha annak vetted akkor nagyon félreértetted..
(#) feja válasza reloop hozzászólására (») Kedd, 20:43 /
 
Szia. Köszönöm a gyors választ, jövő héten kicserélem a táp kondikat.
(#) reloop válasza feja hozzászólására (») Kedd, 21:05 /
 
Javaslom az előzetes mérést, mert a puffer csak egy a lehetséges okok közül.
(#) feja válasza reloop hozzászólására (») Kedd, 21:45 /
 
Mindkét ágon +- 50.3V van terhelés nélkül. Ez még elfogadható?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:46
(#) reloop válasza feja hozzászólására (») Kedd, 22:21 /
 
Durva hibát nem mutat.
A zizegő hang, amiből egyelőre keresztmodulációs torzításra következtetek minden csatornán jelen van, vagy csak egy oldalra, vagy csatornára korlátozódik?
(#) feja válasza reloop hozzászólására (») Kedd, 22:40 /
 
Minden csatornán jelen van, de leginkább a két front hangszórón sztereó módban. Pro logic módot nem volt módom kipróbálni. Dolbin is hallani, csak akkor már nagyon kell figyelni.
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Sze, 1:17 1 /
 
De leginkább nem kötjük be fordítva a segédtáp diódáját, és a diódahídat sem. Valamint megnézzük mi okozott akkora zárlatot hogy az a dióda elpusztult forward irányban amire Alkotó már tett is megjegyzést. Kicseréléssel sajnos ez várható volt hogy totális pusztulás lesz... Ezeknek a tápja amúgy is komplexebb mint egy sima AB. Nem elég az izzós védelem...
sokszor van az hogy jó oda az 1N4148 is.. Hát nem! Pláne ha a helyében egy shottky volt. Ha ez annak a Lexonnak a tápja felejtsd el sosem fogod tudni megcsinálni otthon.
Tegyél be trafós meghajtást, vagy hagyd a francba és kuka...Már akor megmondtam nem fog menni mikor csak egy ptc vel kezdődött a buli!
Azért nem vállaltam el mert előtte már túrt benne valaki aki sajnos nincs azon a szinten hogy ért is hozzá...
A hozzászólás módosítva: Sze, 1:22
(#) Szabi1 válasza reloop hozzászólására (») Sze, 1:35 /
 
Az említett erősítő esetében hogyan kellene éleszteni a kapcsolást az általános lépéseken kívűl? Csak egy trimmer potit látok a nyákon, a bias-t lehet vele állítani?
(#) reloop válasza feja hozzászólására (») Sze, 7:22 /
 
Erre a tünetegyüttesre sajnos nem tudok egyértelmű hibaforrást megjelölni. Lehet valami egészen egyszerű dolgot kéne keresnünk. Mi a jelforrásod?
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Sze, 7:28 /
 
A végerősítőt labortápról kéne éleszteni, ha minden rendben, akkor mehetne a saját kapcsoló üzemű tápjáról. Megfelelő eszköz hiányában marad a tápágban elhelyezett 10 ohm-os ellenállás.
(#) krisz69 válasza blasz hozzászólására (») Sze, 10:54 /
 
0-a szakadás volt.
(#) Moderátor hozzászólása Sze, 11:01
 
Minden uszító és személyeskedő hozzászólást eltávolítottunk. Kérjük, hogy az érintettek viselkedésükkel ne zavarják a többi fórumozót.
(#) game4812 hozzászólása Szo, 15:24 /
 
Sziasztok!
Adott egy kerekes saját építésű hordozható hangdoboz. 2x12V 12Ah akkumulátorok, ez 2 Step-Uppal 2x25V-ra beállítva. Passzív hangváltó, Reflex magas és közép. Eddig egy TDA 8920 volt benne de egy szétszedésnél fordítva kötöttem a tápágakat, szóval rendeltem egy TDA8950-et. Hidalva próbáltam kötni, elvileg ehhez a 2 vonal végpontjait rövidre kell zárni, és a BTL jelű körbe kell forrasztani a bemenő jelet. (Nem teljesen biztos, mert leírás nincs a panelhoz, de netes fórumok alapján ezt szűrtem le.) A probléma: nagyfrekvenciás gerjedést (?) hallok belőle, amint ide akár egy kábelt is forrasztok. Mindegy, hogy melyik forrpontra, ugyanaz a hang. Ha üresen hagyom, vagy egybeforrasztom a pontokat, akkor semmi gond. Ha az eredeti, sztereó input csatlakozókra forrasztok, akkor is ugyanez az eredmény. Előerősítő menne elé, ez látható a képeken, így is azt csinálja, és akkor is, ha csak egy sima mono jacket kötök a két pontra. Ha a jackre telefont kötök, akkor sem változik. (tehát impedanciától nem függ). A mélyközép ki van kötve a rendszerből, ha bekötöm, kicsit halkul, de csak éppen észrevehetően. Ha a hangerő elé kötöm a kébelt, és letekerem, akkor csökken a zaj, de teljesen leterekt állásnál is hangosabb, mintha leforrasztom a panelről a vezetéket, és a levegőben lógnak. A Step up-ok eddig is benne voltak (ugyanebben az elrendezésben), és nem volt ez a zaj, pedig akkor a kábelek is a dobozban futottak, nem így, előtte, mint most. Tudom, árnyékolt kábelek, az is lesz majd, de azokkal is megvolt a hiba. Hol kezdjem a javítást?
Videó: https://www.dropbox.com/s/56fm6xf6tpoudui/VID_20190216_145210.mp4?dl=0
(#) zsolt58 hozzászólása 11:27 /
 
Szép vasárnapot mindenkinek.
El döntöttem, hogy meg csinálom ezt az erősítőt és ezt a hangszínszabályzót használom hozzá.
Ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem, az erősítőhöz kelleni fog +-40V ehhez venni fogok 2 x 30V-s toroid trafót. De a hangszínszabályzóhoz pedig 12-24VAC kell. Rá köthetem a 30V vagy stabilizáljam 7824 és 7924 segítségével 24 V-re, vagy azok csak egyenfeszültségre használhatok?
Üdv.
(#) szikorapéter válasza zsolt58 hozzászólására (») 11:37 / 1
 
A 7294-es erősítőt érdemesebb 2x24Vac-val járatni (abból saccra 2x36V DC lesz). Nekem anno 2x42V-on járt, ha 8ohm-on terheltem nem volt gond, viszont ha egy gyengébb 8ohm-os hangsugárzó, vagy 4ohm-os került rá robbant az ic... Ajánlott inkább egy 2x24Vac toroid, ha mono erősítőt építesz akkor 250VA-es toroid elég, ha stereo akkor legalább 400VA-t tudjon. Pufferbank oldalanként legalább 10.000µF legyen attól kevesebb ne nagyon. Így a kérdésedre megadtam a választ is. mivel 2x24Vac trafó kell a végnek is így arról tudod járatni a hangszín szabályozót is. Amúgy én személy szerint ha ilyen kis áramon stabilizálok inkább zéner-t használok.
(#) Godypapa válasza zsolt58 hozzászólására (») 11:38 / 1
 
Ennyi erővel itt van hozzá készen:
Bővebben: Link
(#) zsolt58 válasza Godypapa hozzászólására (») 12:04 /
 
Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Ez megfelel a célra?
Bővebben: Link
És a 2 x 28V 250W toroid jó lesz vagy gyenge?
A hozzászólás módosítva: 12:10
(#) szikorapéter válasza zsolt58 hozzászólására (») 12:06 / 1
 
Akkor már nem egyszerűbb egy ilyen esetleg?
Ennek csak táp kell , minden rajta van amit akartál.
(#) zsolt58 válasza szikorapéter hozzászólására (») 12:09 /
 
Mind szép és jó lenne csak a hangszínszabályzót már meg rendeltem és nem szállítanak Szerbiába. :/
(#) Godypapa válasza zsolt58 hozzászólására (») 12:11 / 1
 
Idézet:
„El döntöttem, hogy meg csinálom ezt az erősítőt ...”

Ahhoz képest hamar változott az álláspontod, hogy "eldöntötted" ...
(#) szikorapéter válasza zsolt58 hozzászólására (») 12:12 / 1
 
akkor viszont jó az is amit néztél. Minden esetre amiket leírtam vedd nagyon figyelembe. Szép hangú végfok én sokáig nagy megelégedéssel használtam mind szobai mind PA célokra kiváló volt. a pufferről mindenképp gondoskodj arra kényes, na meg amit leírtam hogy 36V DC felé nem érdemes vele nagyon menni.....
(#) zsolt58 válasza szikorapéter hozzászólására (») 12:14 /
 
Jolvan. Köszönöm szépen.
Godypapa: Amelyiket ti ajánljátok.
(#) Laci86 hozzászólása 14:25 /
 
Sziasztok. Volt egy Panasonic 5.1 hazi mozi rendszerem. A lejatszo-erosito beadta a derekat... Szervizbe azt mondtak nincs mit kezdeni vele.... A megmaradt hangszorokhoz es passziv melynyomonak (5ohm 55w minden hangszoro hatan ezt irja+melynyomo) szeretnek egy erositot barkacsolni akar csak 2.1 rendszert amit tv-hez csatlakoztatnek... Mit tudnatok ajanlani? Elore koszonok minden otletet
Következő: »»   2144 / 2144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu