Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   456 / 1190
(#) lac08 válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Köszi!

Bár az elküldött ismertetőn egy smd alkatrész látható, elképzelhető ez TO220-as tokozásúban is.
Legalább nem teszem be egy TDA2003 helyett valami egyszerű bohóc-erősítőbe, és rácsodálkozom ha füstöl ...
(#) lac08 válasza ttindian hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

A méretei alapján nem kimondottan valami 100 lóerős akármi lehet ...

lehet, hogy túl nagy fogyasztót tettél rá?
Ez - már amennyire a rém rossz fotón látható - talán ha fél ampert kibír.
(#) lac08 válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Az egy eurós boltokban (vagy kínaiban) ilyesmit kb. 300 pénzért osztogatnak.
Mindig jó ha van a háznál - és annyit tényleg megér.

Nekem kettő is van. Nem kér kenyeret ....
(#) mindenes válasza ttindian hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Tükörtiszta a photó, ilyen jó minőséget meég nem láttam pont ezért sem tudok segiteni.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) mraulajos hozzászólása Feb 23, 2013 /

Sziasztok!
A képen látható egy forgás irányt váltó kapcsolás. Fekete vonallal jelöltem a kapcsolási lehetőségeket. Pirossal bekeretezett két forrpont, a reléknek a vezérlései, A1-A2. Az egy db bekeretezett alkatrész vélem hibásnak, mivel az egyik irányba nem működik a szerkezet, nem jut el a reléig az áram. Piros ceruza vonallal jelöltem azt, ahol ha rámérek analóg műszerrel, akkor bekapcsol a relé. Az egyenes vékony piros vonal, túloldali átkötés. A hibásnak vélt alkatrészről valószínű ez olvasható FGS Milyen alkatrész lehet ez, mivel tudnám helyettesíteni, mert hely van. Esetleg a piros ceruzával rajzolt részt rövidre zárhatom, és kész.?

100_2826.JPG

(#) Hujikolp hozzászólása Feb 23, 2013 /

Üdv!

A LINKEN található 2db kondenzátornak nem vagyok biztos a paraméterében, ezért még beépítés és kipróbálás előtt megkérdezném: A 250V-os feszültség ennél egyenfeszültség vagy váltófeszültség?
230-ra megy, áramkorlátozónak LED-es lámpához.
(#) mindenes válasza Hujikolp hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

250V AC. De ha led elé, szeretnéd a hálózatról akkor nem ártana nagyobb tűrésű , legalább 400V.
(#) _vl_ válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Lehet pl. BCV47 a kódja alapján.
(#) martin66789 hozzászólása Feb 23, 2013 /

Sziasztok
Találtam otthon egy Fisher 20 W + 20W-os autórádiót de nem találok róla infót hogy mi a neve.
A bekötéseket azokat csak addig tudom rjata hogy van egy +12V-os láb, egy negatív 12V-os láb, két két hangszórókimenet. amit nem tudok mi van egy fehér narancssárga csíkos vezeték és egy kék vezeték aminek a vége egy kis műanyag kupakban van, mire jók ezek a vezetékek.
Ezt az autórádiót át szeretném alakítani vagyis azt szeretném megcsinálni hogy az erősítő panele elé kötném pl az telefonomat de jobban csak a számítógépet szeretném hogy legyen egy kis hangja megoldható ez??????
Ja meg ezt találtam még rajta :
Model NO AX-1945
(#) mraulajos válasza _vl_ hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Milyen TO92-es tokozással helyettesíthető ez? Köszi!
(#) Szpisti válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

A narancssárga vezeték autórádióknál általában a fix akkura kötött 12V bemenet, ami a gyújtáskapcsoló lekapcsolása után is biztosítja a beprogramozott állomások tárolását. Tehát simán kötheted a fix +12V-ra.
A kék pedig nagy valószínűséggel a motoros antenna vezérlését végezné, ha lenne ilyen az autóban .
(#) _vl_ válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Pl. a Lomexben van MPSA29, az szerintem jó lehet a helyére.
(#) martin66789 válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Köszi a válaszokat.
És meg lehetne oldani az előbb említett autórádióban az erősítő áramkör elé azt hogy oda kötném a telefonomat meg bármi mást???
(#) Szpisti válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

A kapcsolási és panel rajza nélkül nem lesz egyszerű.
De ha a rádió részét beáldozod, és csak erősítőnek szándékozod használni, akkor a hangerő potira menő fóliasávok környékén keresgélj, az odamenő jelet(fóliát) egy éles stanley késsel elvágod, és direktbe kötöd a bemenő jeledet egy jack aljzatról.
A gond az, hogy ezeknél a rádióknál elég cifra többfunkciós potikat szoktak beépíteni, kombinálva a hangerő/balance vagy hangszín funkciókkal.
De ha elég körültekintően jársz el megoldható. Esetleg egy 2x3 pólusú kapcsolóval még a rádió funkciót is vissza tudod hozni.
(#) interferi válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Szia.
Ha van benne magnórész, akkor annak a fej erősítő IC jét kötném ki és annak a helyére kötném a bemenetet, Így a rádió funkció is megmaradna, csak egy kapcsoló kell, ahelyett ami a magnórészt bekapcsolta.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) braner hozzászólása Feb 24, 2013 /

Sziasztok!
Kezembe akadt egy panel amin találtam STK795-519C jelü tenyérnyi nagyságú ic-t.Erről tudna valaki mondani valamit?Mire lehetne használni?Érdemes elrakni, hogy esetleg valamibe használni lehessen?Sehol nem találok róla kapcsolási rajzot.
Szép napot
(#) Stewe válasza braner hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Kapcsolóüzemű feszültségszabályozó hibrid.
Adatlap!
(#) kadarist válasza braner hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia!
Ez egy speciális plazmatévé alkatrész, ami csak arra jó, amire tervezték.
(#) braner hozzászólása Feb 24, 2013 /

Köszi a választ.További szép napot
(#) stefikeke válasza ttindian hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

SZIA nincs egy jobb kép róla? Használat közben ment meg vagy nem ment amikor bekapcsoltad? a z esetek töbségében az elkok közül megy meg valamelyik , (vagy mind) mert nem birjaák az impulzusokat sokáig, akár jol mutat a mérésnél akár nem xcseréld ki öket . küldj egy jobb képet jobb szögböl.
(#) stefikeke válasza braner hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

(#) kadarist válasza stefikeke hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ez nem az lesz. Írd a 795 után az 519C-t is.
(#) braner válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Valóban nem ugyanaz.Közben keresgéltem de még nem találtam róla adatot.
(#) ujfalusi hozzászólása Feb 25, 2013 /

Üdvözletem!
Érdekelne hogy a mellékelt képen látható modulokat mire használták /használják/.
Hátha még valaki emlékszik rá.
(#) kadarist válasza ujfalusi hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Szia!
Ezek úgynevezett Berendezés-orientált Áramkörök. Egy adott célra kifejlesztett hibrid IC-k.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
(#) ujfalusi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Köszönöm a választ.
(#) stefikeke válasza braner hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

szia utána néztem a kinai oldalon , valoszinű ,hogy készülék függő alkatrész. az elsö 3 szám a sorozat/tipus szám vagyis mindeggyik ezzel a számal kodolt alkatrész ezeket a funkciokat végzi . a második csoport(519c) a készülékekszerinti eltérést jelenti , vagyis más feszültségen/áramon dolgoznak vagy más jelalakkal .a lábkiosztás viszont ugyanaz kellene legyen. Probáld meg azonositani a panelt amiröl származik, a készülék után lehet találunk valamit. ha tudsz tegyél fel egy képet is.
(#) kadarist válasza stefikeke hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Sajnos még ez sem igaz: Egyik fajta, másik fajta tokozás.
(#) braner válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

A "másik fajta tokozás" néz ki amiről szó lenne.Kétoldalt vannak a lábai.A panel tipusa LJ41-0388OA.Ha jól olvastam le.De csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy esetleg lehetne-e használni valamire.
Szép napot
(#) Szabi1 hozzászólása Feb 27, 2013 /

Van egy KT3102E nevű orosz tranzisztorom és BD 137 helyett használhatom? És mi a lábkiosztása?
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Következő: »»   456 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem