Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Bár az elküldött ismertetőn egy smd alkatrész látható, elképzelhető ez TO220-as tokozásúban is. Legalább nem teszem be egy TDA2003 helyett valami egyszerű bohóc-erősítőbe, és rácsodálkozom ha füstöl ...
A méretei alapján nem kimondottan valami 100 lóerős akármi lehet ...
lehet, hogy túl nagy fogyasztót tettél rá? Ez - már amennyire a rém rossz fotón látható - talán ha fél ampert kibír.
Az egy eurós boltokban (vagy kínaiban) ilyesmit kb. 300 pénzért osztogatnak.
Mindig jó ha van a háznál - és annyit tényleg megér. Nekem kettő is van. Nem kér kenyeret ....
Tükörtiszta a photó, ilyen jó minőséget meég nem láttam pont ezért sem tudok segiteni.
![]() ![]() Üdv! A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Sziasztok!
A képen látható egy forgás irányt váltó kapcsolás. Fekete vonallal jelöltem a kapcsolási lehetőségeket. Pirossal bekeretezett két forrpont, a reléknek a vezérlései, A1-A2. Az egy db bekeretezett alkatrész vélem hibásnak, mivel az egyik irányba nem működik a szerkezet, nem jut el a reléig az áram. Piros ceruza vonallal jelöltem azt, ahol ha rámérek analóg műszerrel, akkor bekapcsol a relé. Az egyenes vékony piros vonal, túloldali átkötés. A hibásnak vélt alkatrészről valószínű ez olvasható FGS Milyen alkatrész lehet ez, mivel tudnám helyettesíteni, mert hely van. Esetleg a piros ceruzával rajzolt részt rövidre zárhatom, és kész.?
Üdv!
A LINKEN található 2db kondenzátornak nem vagyok biztos a paraméterében, ezért még beépítés és kipróbálás előtt megkérdezném: A 250V-os feszültség ennél egyenfeszültség vagy váltófeszültség? 230-ra megy, áramkorlátozónak LED-es lámpához.
250V AC. De ha led elé, szeretnéd a hálózatról akkor nem ártana nagyobb tűrésű , legalább 400V.
Sziasztok
Találtam otthon egy Fisher 20 W + 20W-os autórádiót de nem találok róla infót hogy mi a neve. A bekötéseket azokat csak addig tudom rjata hogy van egy +12V-os láb, egy negatív 12V-os láb, két két hangszórókimenet. amit nem tudok mi van egy fehér narancssárga csíkos vezeték és egy kék vezeték aminek a vége egy kis műanyag kupakban van, mire jók ezek a vezetékek. Ezt az autórádiót át szeretném alakítani vagyis azt szeretném megcsinálni hogy az erősítő panele elé kötném pl az telefonomat de jobban csak a számítógépet szeretném hogy legyen egy kis hangja megoldható ez?????? Ja meg ezt találtam még rajta : Model NO AX-1945
Milyen TO92-es tokozással helyettesíthető ez? Köszi!
A narancssárga vezeték autórádióknál általában a fix akkura kötött 12V bemenet, ami a gyújtáskapcsoló lekapcsolása után is biztosítja a beprogramozott állomások tárolását. Tehát simán kötheted a fix +12V-ra.
A kék pedig nagy valószínűséggel a motoros antenna vezérlését végezné, ha lenne ilyen az autóban .
Pl. a Lomexben van MPSA29, az szerintem jó lehet a helyére.
Köszi a válaszokat.
És meg lehetne oldani az előbb említett autórádióban az erősítő áramkör elé azt hogy oda kötném a telefonomat meg bármi mást???
A kapcsolási és panel rajza nélkül nem lesz egyszerű.
De ha a rádió részét beáldozod, és csak erősítőnek szándékozod használni, akkor a hangerő potira menő fóliasávok környékén keresgélj, az odamenő jelet(fóliát) egy éles stanley késsel elvágod, és direktbe kötöd a bemenő jeledet egy jack aljzatról. A gond az, hogy ezeknél a rádióknál elég cifra többfunkciós potikat szoktak beépíteni, kombinálva a hangerő/balance vagy hangszín funkciókkal. De ha elég körültekintően jársz el megoldható. Esetleg egy 2x3 pólusú kapcsolóval még a rádió funkciót is vissza tudod hozni.
Szia.
Ha van benne magnórész, akkor annak a fej erősítő IC jét kötném ki és annak a helyére kötném a bemenetet, Így a rádió funkció is megmaradna, csak egy kapcsoló kell, ahelyett ami a magnórészt bekapcsolta. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Sziasztok!
Kezembe akadt egy panel amin találtam STK795-519C jelü tenyérnyi nagyságú ic-t.Erről tudna valaki mondani valamit?Mire lehetne használni?Érdemes elrakni, hogy esetleg valamibe használni lehessen?Sehol nem találok róla kapcsolási rajzot. Szép napot
Kapcsolóüzemű feszültségszabályozó hibrid.
Adatlap!
Szia!
Ez egy speciális plazmatévé alkatrész, ami csak arra jó, amire tervezték.
SZIA nincs egy jobb kép róla? Használat közben ment meg vagy nem ment amikor bekapcsoltad? a z esetek töbségében az elkok közül megy meg valamelyik , (vagy mind) mert nem birjaák az impulzusokat sokáig, akár jol mutat a mérésnél akár nem xcseréld ki öket . küldj egy jobb képet jobb szögböl.
Ez nem az lesz. Írd a 795 után az 519C-t is.
Valóban nem ugyanaz.Közben keresgéltem de még nem találtam róla adatot.
Üdvözletem!
Érdekelne hogy a mellékelt képen látható modulokat mire használták /használják/. Hátha még valaki emlékszik rá.
Szia!
Ezek úgynevezett Berendezés-orientált Áramkörök. Egy adott célra kifejlesztett hibrid IC-k. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
szia utána néztem a kinai oldalon , valoszinű ,hogy készülék függő alkatrész. az elsö 3 szám a sorozat/tipus szám vagyis mindeggyik ezzel a számal kodolt alkatrész ezeket a funkciokat végzi . a második csoport(519c) a készülékekszerinti eltérést jelenti , vagyis más feszültségen/áramon dolgoznak vagy más jelalakkal .a lábkiosztás viszont ugyanaz kellene legyen. Probáld meg azonositani a panelt amiröl származik, a készülék után lehet találunk valamit. ha tudsz tegyél fel egy képet is.
Sajnos még ez sem igaz: Egyik fajta, másik fajta tokozás.
A "másik fajta tokozás" néz ki amiről szó lenne.Kétoldalt vannak a lábai.A panel tipusa LJ41-0388OA.Ha jól olvastam le.De csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy esetleg lehetne-e használni valamire.
Szép napot
Van egy KT3102E nevű orosz tranzisztorom és BD 137 helyett használhatom? És mi a lábkiosztása?
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |