Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Földelt kimenetű erősítők
Lapozás: OK   15 / 15
(#) fityiszkukac hozzászólása Okt 5, 2020 /
 
Sziasztok

Jól érem hogy ehhez a kapcsoláshoz előerősítő szükséges ? Mekkora jellel lehet teljesen kivezérelni ? Ha kell előerősítő, tudnátok ajánlani egy megfelelő kapcsolást ?
Nincs több kérdésem
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Karesz 50 válasza fityiszkukac hozzászólására (») Okt 5, 2020 /
 
Szia!
Nem szükséges hozzá előerősítő, de azzal általában szebben szól mintha csak egy "sima potival" szabályoznánk a hangerőt. De első lépésben az egyszerűség kedvéért célszerű így kipróbálni, aztán a későbbiekben lehet valami impedancia illesztő fokozatot fabrikálni a hangerő szabályzó után.
1.4 Veff kell a teljes kivezérléshez.
(#) TAttila77 válasza fityiszkukac hozzászólására (») Okt 5, 2020 /
 
Nem kell hozzá, ha nem akarsz. Én sem használok előfokot. Nem is vagyok híve. Nekem megfelelő az erősítése. Ha szeretnél, építhet az hozzá, de nem feltétlen igényli.
(#) Gery78 hozzászólása Nov 2, 2020 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy BEAG APT100-as hálózati trafója jó lenne ehhez az erősítőhöz? 2x39V-ot ad le, és 300W-os a teljesítménye.
(#) Karesz 50 válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 2, 2020 /
 
Szia!
56V tápfesznél 27W/8Ohm lesz a kimeneti teljesítmény, ha ez elég, akkor használható hozzá ez a trafó is. (Feltételezem 2x39VAC a trafó szekunder feszültsége.)
(#) Gery78 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Nov 2, 2020 /
 
Szia Karesz!
Köszi szépen a választ, szerintem elég lesz 27W teljesítmény. Igen a szekunder feszültsége 2x39VAC.
(#) Karesz 50 hozzászólása Márc 6, 2022 / 1
 
A múltkori FET méregetésnél jutott eszembe, hogy anno megmértem a földelt kimenetű nyugalmi áram stabilitását. Most meg a földelt kimenetűről jutott eszembe, hogy nem tettem ki.
Reaktív terhelésen (hangsugázóval) és zenei jellel mérve ilyen.
És ezt tartja minden körülmények között - hóban, napsütésben, reggel, este, hidegen, melegen.
(#) reloop válasza Karesz 50 hozzászólására (») Márc 6, 2022 /
 
Szia! Úgy emlékszem a nyugalmi áram a kapcsolásodban nem feszültség, hanem áramgenerátoros és ha valami elvinné az a BC tranyó hőmérséklete, de a diff. erősítő kialakítás miatt jól kompenzált. Legalábbis ezzel nyugtattam magam, hogy sikerült valamit megértenem a működéséből.
(#) Karesz 50 válasza reloop hozzászólására (») Márc 6, 2022 /
 
Igen, a diff. erősítők vannak "félrebillentve" és nullátmeneteknél az áramfigyelő ellenálláson eső feszültséget "figyelik". Egymással szembefordítva és összeragasztva vannak beültetve.
(#) reloop válasza Karesz 50 hozzászólására (») Márc 6, 2022 /
 
Patent.
(#) nandika76 hozzászólása Szept 5, 2022 /
 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, kérésem.
Szeretnék ehhez a kapcsoláshoz clip áramkőrt építeni. Kérdés, hogy https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=164249 ez a kapcsolás használható-e ebben a formában, persze átszámolt alkatrészértékekkel?
Köszönöm
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Szia! Azon erősítőknél, ahol az átfogó visszacsatoláson belül műveleti erősítő található, egyszerűbbnek tűnik annak a megfutását detektálni, mert az csak egy graeztből egy ellenállásból és egy LED-ből áll.
A belinkelt kapcsolás földelt kimenetű erősítőnél az alábbiak szerint köthető be: a dióda kerül a testre és a klip áramkör testpontja a telepközépre.
Következő: »»   15 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem