Fórum témák
» Több friss téma |
Mindig kint vannak a kockák? Esetleg nincs nagyon feltekerve a kontraszt (poti!) ?
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megoldódott. Uninstall, mappa törlés, registry pucolás. reinstall megoldotta.
Jelentem, megoldódott a probléma! Nem a hardverben hanem a chip konfigban voltak a gondok!
Most mindent kikapcsoltam és így működik!
Tedd már fel ide a beállításod képét,mert nem soká nekm is kellesz ehez a pic-hez.
Most jutottam el oda, hogy beírtam, amit ajánlottál.
![]() 3 ellenállással kevesebb lesz a panelen. Köszönöm a segítséget! ![]()
Nálam így most működik!
ami nem látszik az ki van kapcsolva minden.
18f4550 en külső 32,768 KHz-es oszcillátorral csinált már valaki 1s es megszakitást?
Hogy kell beállítani?
Mekkora frekvenciával járatod a kontrollert? Timer2 -vel könnyen előállítható egész frekvencia, azt leosztva egy számlálóval lehet másodperces megszakításokat generálni.
A 32768 at tmr0 ban is be lehet állítani az 1Hz-s megszakítást ..
Hogyan? Pl. 8 MHz-es belső órajelről járatva.
10MHz vel megy a kontroller, és mellé betettem azt a 32,768kHz-t a timer 1 nek
Szia!
Régebben megcsináltam. Elvileg csak át kell állítani a Te PIC-re. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1224078.html Üdv.
ok, köszi megnézem.
De mondjuk azért vettem ilyen kvarcot mert azt olvastam hogy ezzel Idézet: „először 256-al, majd 128-al osztva, nagyon pontosan másodpercenként megszakító időzítőt kapunk” És gondoltam akkor nem kell szenvedni vele, meg programozgatni csak beteszem beállítom és mindenki boldog csak nem tudom hogy kell beállítani.
Meg még ezt is megszeretném kérdezni hogy milyen c nyelvet kell a Flowcode ba használni.
Van hozzá valami olvasmány? Vagy dokumentum?
Nem kell osztani semmit.
A timer1 az 16bites számláló. A 16. bit az 65536 a 15. bit pedig 32768, stb.. A mi kvarcunk is 32768Hz-en ketyeg ezért hogy mindig 1s-kor legyen megszakítás a 16. bitet 1-be kell állítani hogy ne számoljon el odáig. Minden egyes megszakítás után 1-be kell állítani mert különben 2s-ként lesz a túlcsordulás. A program elején is be kell állítani, mert akkor az első megszakítás 2s-kor lesz. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
ezt tettem bele c kódba:
de ettől ledöglik a program.
A 7-est milyen számrendszerben fogja értelmezni a flowcode?
A Timer1 configot külső lábra kell állítani 1:1 osztóval.
Nem értem miért kínlódtok itt a c kódokkal amikor a tmr2 ben egy 4Mhz-s kvarccal külső jel nélkül simán meg lehet csinálni az 1Hz-t
Én nem kínlódok.
![]()
Ezt mondom én is. Van "pár" variáció, amikor egész frekvenciára jön ki a Timer2 megszakítási ideje.
gondoltam erre a kódra 1 -re állítja a tmr1h regiszter 7. bitjét.
Valahol az elején kellene elkapnod a fonalat, nem az interrupt-nál
![]()
Mit akarsz összehozni bővebben ?
madazg77 leírta az 1Hz-es időzítést, máskülönben tudsz 2Hz-est beállítani. De jó lenne ha kifejtenéd részletesebben. A fonál meg arra vonatkozott, hogy jobb lenne az ismerkedést relative az elején kezdeni, mert belecsapsz mint jó gyerek a lecsóba, aztán a kérdéseidre nem (fogod) megérteni a válaszokat.
Jelenleg egy szimpla órát akarok összehozni a 18f4550 picemmel külső 32768Hz-s kvarccal 1s -es megszakításokkal.
Tehát egy másodpercenként megszakításkor léptetek egy számot. Ennyi! Mindent beállítottam úgy ahogy madazg77 leirta. Megy is a 2s es léptetés mivel amit irt hogy a 16.bitet 1 be kell állítani azt még nem tudtam megcsinálni. Szóval ha leszel olyan kedves és megírod hogy hogy tudom az a bitet 1re állítani akkor megköszönöm.
Úgy írd be a C kódot ahogyan én tettem, azzal menni fog. Nézegesd a TMR1 adatlapját és írd le megadnak papírra a 16bit-es szám ábrázolást és megfogod érteni. Úgy nem jó az érték megadás ( set_bit(TMR1H, 7); ahogyan tetted mert meg kell adni, hogy milyen számrendszerben teszed azt. Pl. 0x... ez hexadecimális, b'.......' ez meg bináris.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
Sziasztok!
Ránéznétek erre a kapunyitó progira?! Nagyon elkavartam? elviekben megy!! Az elv egy tolókapu vezérlése mert az eredeti vezérlés meghalt! 8.9 V elektro motor van benne! A vezérlés részei egy PIC egy feszkapcsoló relé és egy irányváltó relé és két végállás kapcsoló! Alapból nyitó irány van benne gomb nyomásra indítja a motort, elmegy végállásig, ott lekapcsolja a motort és irányt vált újabb gombnyomásra megint elindul a motor, csukott végállásnál leállítja a motort és irányt vált. Plusz funkcióként ha menet közbe megnyomod a gombot akkor megállítja a motort és irányt vált ( így nem kell teljesen kinyitni) Logikai változóként tettem be az irányt és úgy oldom meg a gombos váltásnál hogy "irány = irány + 1 " Ez így működik a valóságba is? Tehát ha logikai változó értéke 1 és hozzá adok egyet akkor 0 lesz? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |