Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
 
Témaindító: mokus, idő: Jún 4, 2007
Lapozás: OK   138 / 138
(#) tbarath válasza freddyke hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Az okos állomás témában igazad lehet, erre nem is gondoltam.
Hőmérőből én - kinézetre - ugyanilyet vettem, de youtube-on volt video ahol gyárival hasonlítottak össze ilyen terméket és a mért érték pontos volt.
Bár annyi eltérés rémlik, mintha az eredetinél változtatható lenne a Celsius vagy Fahrenheit skála, addig a klón csak az egyiket tudja, erre érdemes odafigyeni.
(#) freddyke válasza tbarath hozzászólására (») Júl 21, 2018 /
 
Ebben igazad lehet, pont nem Celsius kijelzésűt linkeltem. "FG-100"-ként keresve van bőven találat Celsius kijelzéssel is.

Volt alkalmam közelebbről megfigyelni a hibásan működő Ersa i-CON nano állomást. Bekapcsoláskor a beállított hőmérséklet (310°C) alatt körülbelül 25°C-al (285°C-on) kikapcsolja a fűtést, addig teljes teljesítménnyel fűt. A hegy hőmérséklete a beállított hőmérséklet fölé megy körülbelül 40-50°C-al (350-360°C-ig). A hibátlan állomás is így működik. Tétlen állapotban nem történt semmi. 5-10 percen át történő "nyaggatás" után akár tétlen állapotban a kijelzőn a hegy hőmérséklete élesen ugrott egyet lefelé, például 320°C-ról 285°C-ra. Ilyenkor teljes gőzzel utánafűt, akár 50-80°C-al is túlmegy a beállított hőmérsékleten (310°C esetén 360-390°C-ig). Az első hibajelzés akkor jön, amikor ez néhányszor megismétlődik. Az egyik gombot megnyomva eltűnik a hibajelzés és mutatja a hegy hőmérsékletét, ami általában sokkal magasabb a beállítottnál (360-390°C), de volt már sokkal alacsonyabb is (250°C). Amikor elkezdi ezt csinálni, átmenetileg segít, ha csökkentem a hőmérsékletet, de végül 150°C-ig levettem (körülbelül annyi lehetett a hőmérséklet, nem tudta megolvasztani az ónt) és akkor is folyamatosan jött a hiba. Az első néhány hiba nyugtázása után folyamatossá válik a hibák dobálása. Error 4 (hibás környezeti hőmérséklet érzékelés - a pákában és állomásban is lehet hiba) vagy Error 8 (fűtőelem meghibásodás). Kikapcsolás utáni pihentetéssel 5-10 percig használható, mintha nem történt volna semmi, aztán kezdi újra. Az állomás korlátozottan melegedett fel 10-15 perc után, de nem volt forró. Lehúztam a páka csatlakozóját az állomásról, nem láttam szennyeződést, visszatettem. A kétoldalas nyákon kialakított, aranyozott rész a csatlakozó ellenpárja (igénytelen megoldás). A kijelzett hőmérséklet hirtelen ugrálását a környezeti hőmérséklet hibás érzékelése okozhatja, amihez képest tudja a hegy hőmésékletét. A komplett nyél 145 EUR lenne, annyiért nem veszem meg. Csak a fűtőbetét 77 EUR, az állomás 91 EUR. 100 EUR a maximum, amit ráköltenék, ha biztos a siker. A fűtőbetét lehet hibás, ha utána újra működik egy darabig? A pico fűtőbetétje nem jó bele? A leírás alapján esetleg bármilyen további ötlet?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
Következő: »»   138 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu