Mellékletben a rajz. UC 3843-as ic-vel csináltam, mert kevés alkatrészt igényel és filléres dolog (kb150Ft). A lényeges alkatrészekröl írnék: FET: két BUZ21 párhuzamba vagy két IRF540N párhuzamba. Ez utóbbi a jobb, mert többet tud és kevésbé melegszik. D: Schottky dióda MBR1060 10A-es L: Toroid 35×14×8mm 12 menet 1,5mm-es huzalból (nem muszáj pont ez a méret, de valahol a közelében legyen) Ilyen kicsi induktivitást nem mér a műszerem, de kb 16uH-nek számoltam. DE ha valaki igazán dögöset akar építeni, az IRF1405-ös fetet használjon (169Amper!!) és MBR3060PT diódát. Ez két 15A-es egy tokban és párhuzamosítani lehet (30A). A 4 db 0,22ohmos ellenállás esetében kb 5,2A kimenőáramnál kezd el az áramkorlát életbe lépni. Ezt 27V kimeneti feszültségnél mértem (140W). Nagyobb kimenő áramhoz még párhuzamba kell 0,22 ?. De ezt már csak a dögös változatnál használjuk. Én a toroidra amugy dupla szállal 1,8mm-es huzalt tekertem. Bombabiztos. A FET Gate-jén lévő (ic 5-6 láb) dióda tipusára nem kényes. Én 1A-es gyors diódát tettem (pl BYT42) A potival a kimenő fesz állítható kb 20és 30V között. A bemenetre MAX 30V adható, de inkább ezt ne érjük el. A bemeneten és a kimeneten lévő 470µF-os kondik lehetőleg low esr tipusúak legyenek, de a simával is megy ha nincs más. A bemenetre legalább 15A-es biztosítékot kell tenni.