gyorskeresés

részletes keresés...

HTPC távirányítása iMON nélkül!

Szerző: H_Zozo | Dátum: 2008-03-02 14:07 | H_Zozo oldala | Hozzászólások (5)

kulcsszavak:

» HTPC » Igor » IgorPlug » infra » távirányítás » MediaPortal

Az én elsődleges problémám az volt, hogy a készülőben lévő HTPC-met úgy szerettem volna távirányítani, hogy már a meglévő univerzális távirányítómat használom fel.

A másodlagos probléma volt, hogy nem szerettem volna befektetni drága gyári vezérlőkbe, amin akár kijelző is van, hiszen már eddig is volt Girder-es távirányíthatási lehetőségem, sőt a kaphatóknál jóval komolyabb kijelzőm is.

Tehát elkezdtem keresgélni olyan megoldást amivel megoldható lenne HTPC-s felületet létrehozni és használhatnám régi eszközeimet.

Nem túl hosszú keresgélés után rá is találtam a MediaPortal HTPC vezérlő programra, ami amelett hogy ingyenes, még nyílt forráskódú is.

Letöltöttem, elindítottam, na de találok e plugint a saját készítésű infra vevőmhöz?!
A MediaPortal fórumában meg is találtam a keresett plugint.

Akkor kezdjünk is neki:

Jó pár éve találtam egy leírást egy infra vevőről, amit kiváncsiságból gyorsan meg is építettem.

A cikk és a hozzá szükséges eszközök megtalálhatók a következő link-en.

Megépítve így néz ki:

Aztán megépítettem nem smd alkatrészekből is, ami belső usb-re lesz kötve, és a gép belsejébe kerül.

Amik szükségesek:

MediaPortal HTPC szoftver
IgorPlug USB driver
MediaPortal-hoz IgorPlug USB plugin
Javított plugin

1. Csatlakoztasd az infrát
2. Add meg a letöltött driver helyét
3. Telepítsd fel a MediaPortalt
4. Telepítsd fel az IgorPlug Plugint
5. Írd felül a Program Files/Team MediaPortal\MediaPortal\plugins\process könyvtárban lévő IgorPlugUSB.dll fájlt a javítottal.
6. Ha megyitod a MediaPortal Configuration programot, akkor a Plugins menüben jobbra alul a Process Plugins között megtalálod az IgorPlugUSB Plugint.

7. Az ikonon jobb gomb és Configuration

8. A felsorolt funkciókhoz társítsd hozzá a távirányítód gombjait, úgy hogy egyszerüen ráállsz és megnyomod a kívánt gombot.

Elméletileg már készen is vagyunk HTPC-nk távirányítására.

A programhoz Skinek, Pluginok és még rengeteg dolog letölthető a hivatalos oldalról.

navigáció

listázás
üzenetek  >|

hozzászólások a bejegyzéshez

(#1) canniball

Új Válasz Privát 2008-03-02 14:27:50

canniball
(PH! nagyúr)
(LOGOUT blog)

Bocsi, de szúrja a szemem és nem hagyhatom szó nélkül (természetesen csak segítő szándékkal):

"A MediaPortal fórumában meg is találtam a keresett plugint."

"...a gép belsejébe kerül.":R

Ha ezt előbb írod meg (és ha lenne türelmem a beállításokkal játszadozni) lehet én is ebbe fektettem volna a pénzem/időm és nem iMont veszek. Most már viszont a kocka el van vetve. :)

[ Szerkesztve ]

Only the good die young... *** Újszerű ADIDAS cipő és univerzális varázspálca eladó http://href.hu/x/feif

(#2) dni

Új Válasz Privát 2008-03-06 14:09:47

dni
(őstag)

Hali!

Grat az íráshoz. Jó vettem ki, hogy ezt a plugint csak az egyedileg elkészített vevőhöz lehet használni? Mert volna nekem egy ilyen Irda vevőm amit szeretnék Én is ilyen módon felhasználni.

Valamint az Igor USB driver jelenlefóg nem elérhető.

◄► Eladó Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#3) H_Zozo válasza dni (#2) üzenetére

Új Válasz Privát 2008-03-08 20:47:15

H_Zozo
(tag)
(LOGOUT blog)

Köszönöm.
Feltettem saját tárhelyre a drivert, most már megy.
Ezzel a driverrel valószínűleg nem fog működni a tied, próbálj keresgélni, hátha használ valaki ilyet és készített hozzá plugint.

(#4) akaido

Új Válasz Privát 2008-06-25 16:01:46

akaido
(őstag)

Üdv Főnök Úr!
Nekem is szimpi lett a korrekt kis írásod alapján a MediaPortal, szal grat a dologhoz!
Nekem azonban egy ATI X1900 all-in-wonder zsugabubusom vagyon - távirányítóval, Vista alatt. Kérdésem, hogy lehetne összehozni ezt a 3-ast mesterhármassá: Vista + All-in Wonder x1900 + MediaPortal?
Vagy esetleg próbálkozzak XP alatt?
Előre is köcce ha válaszolsz.

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/ignition_autoverseny/hsz_1-100.html

(#5) akaido válasza akaido (#4) üzenetére

Új Válasz Privát 2008-06-25 17:55:40

akaido
(őstag)

Válasz: XP prof. alatt a Media Center szoftver simán feltelepül, pedig az X1800XL-hez készült, nem kifejezetten az X1900-hoz.

http://prohardver.hu/tema/ignition_autoverseny/hsz_1-100.html

navigáció

listázás
üzenetek  >|