Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Háztartási eszközök ki/be kapcsolás védelme
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jesszusom hozzászólása Júl 19, 2022 /
 
Szeretnék egy olyan fajta védelmet létrehozni, ami mellett nyugodtan tudnám kacsolgatni a nagy energia igényű készenléti módos drága berendezéseimet. Jellemzően a TV-m kb. 20W-ot eszik kikapcsolva, de úgy az AVR+XBOX+TV valami 70W, szóval értitek, van hogy napokig nem tévézek, ki kellene kapcsolni, de félek egyszer elszáll valami. Jó lenne ha a ki-be kapcsolás nem ölné meg a cuccaimat.

Létezik erre megoldás?
(#) merlingerin válasza jesszusom hozzászólására (») Júl 19, 2022 /
 
Szia!

Mért ölné meg? Az, hogy áramszümet után berendezések nem indulnak el, elpusztulnak, az nem ok, hanem okozat. Az a táp, vagy berendezés korábban is rossz volt. Csak nem kellett nulláról indulnia. Azzal, hogy lekapcsolgatod, azzal nem megrövidíted, hanem elnyújtod az élettartamát, hisz feleslegesen nem szárad. A készenléti tápja, nem fűt, stb..

Nálunk 20 éve a riasztó egyik pgm kimenetenkapcsol egy mágneskapcsolót, a házban 1 fázis a mindig jelen levő, kettőt lekapcsol a riasztó ha nincs otthon senki.. így csak a hűtő, fagyasztó, kamerák, stb. Megy mindig.. ettől még semmi sem ment tönkre.
(#) Gafly válasza jesszusom hozzászólására (») Júl 19, 2022 /
 
Lehet kapni kapcsolós hosszabbítókat/elosztókat, még túlfeszültség védelemmel (ami a semminél kicsit többet ér). Tegyél oda valami hasonlót.
Készenléti tápegységek is megköszönik a pihenést.
Abba viszont bele lehet futni, hogy mondjuk a Set Top Box bekapcsolás után nem látja a net-et, mert valami hülye szekvenciára számít a bekapcsoláskor. Tehát próbáld ki hogy ki/be kapcsolás után minden működik-e? Ezt akár az egész lakás áramtalanításával, és visszakapcsolásával is megteheted. Ha minden visszaáll működőképes állapotba magától, akkor hajrá.
(#) jesszusom válasza Gafly hozzászólására (») Júl 20, 2022 /
 
Úgy emlékszem már válaszoltam egyszer, de eltűnt a hsz...

Köszönöm a segÍtséget, valahol örülök, hogy nem árt a kapcsolgatás, de résen leszek azért.

Köszi!
(#) Gafly válasza jesszusom hozzászólására (») Júl 20, 2022 /
 
Ha működik, akkor csak nyerhetsz vele.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem