Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép kompresszor
 
Témaindító: niedziela, idő: Ápr 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 34
(#) yulo5310 válasza VIM hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
A fekete és a barna vezeték ment a termosztátra,gyakorlatilag az a ki-be kapcsoló!
(#) VIM válasza olika76 hozzászólására (») Jún 2, 2020 / 1
 
Találtam egy videót erről a szívó oldali "gáz szeparátorról", hogy hogyan is néz ki. (a 12. perc után a lényeg) Bővebben: Link Ha össze tudod ott belül roppantani, nyugodtan kiszedheted, mert nem fontos a jelenléte. Így kipróbálhatod azt amit szeretnél, hogy abba a furatba egy olajálló csövet dughatsz és kivezetheted, így majd kintről szívhatja a kompresszor a levegőt.
(#) VIM válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Az "1' ponton lévő fekete? Az lehet de ebben a dzsumbujban nem látszik sok minden. Lehet, hogy majd hagyni kell kettő sarus végű vezeték darabot, hogy átkötést lehessen csinálni.
(#) yulo5310 válasza VIM hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Nem átkötés kell,hanem a barna-fekete közé egy átmenő kapcsoló!
(#) simona válasza VIM hozzászólására (») Jún 6, 2020 /
 
Szia! L és N-re bekötöttem, nem indul vele. StMiklos első válaszában lévő fekete és barna (tehát ) összekötést próbáljam? A fekete helyén egy "1"-es jelölés van. Illetve van még egy további kötési pont, ahol fehér kábel volt, ez az oldalán található, egy fehér "talán relé?". Köszönöm!
(#) VIM válasza simona hozzászólására (») Jún 6, 2020 /
 
Szia! A sok vezetéktől nem lehet jól kivehetően látni az egész bekötést, hogy melyik vezeték hova megy. Azért nem indul, mert a termosztát két szála ami feltehetően a barna és fekete az nincs összekötve de ezt már mondták előzőleg. Próbáld meg úgy, hogy ezeket a szálakat összekötöd és indítod. Én "kopaszan" kaptam a kompresszorokat, nem kellet hozzá vezetékeket párosítanom, hogy bekössem és nem okozott problémát de ahhoz látni kell, hogy a relé és a hővédelem mely pontokra van kihozva és hol kell záródni az áramkörnek a most nem létező termosztát által, hogy elinduljon a kompresszor.
(#) kaqkk válasza simona hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
N - 1 a bekötés ha minden vezetéket kikötöttél ...
(#) simona válasza VIM hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Megkopasztottam, és bekötöttem úgy, hogy N-re nulla, L-re ÉS 1-re pedig fázis. Meg sem mozdult. Amit nem értek a többi kompresszorhoz képest, hogy a kábel, ami a termosztáthoz megy normál esetben 4 szál vezetéket tartalmaz (föld, nulla, fázis, és termosztát utáni fázis), de ennél a kompresszornál jön egy ÖTÖDIK is (egy fehér), ami a második képen látható PTC vagy hővédelem (nem tudom pontosan?) oldalába megy. Oda is a fázist kellene kötnöm? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
(#) VIM válasza simona hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Az a hővédelem volna ami soros kört képez a főfázis tekercsel. Az fontos, hogy oda kellene, hogy kapcsolódjon elsőként a fázis. DE ha jobb képeket közölsz a részletekről akkor már túl lennénk a bekötésen.
(#) VIM válasza simona hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Így néz ki a letisztított kapcsolási séma. Ezeket a kötési pontokat keresd meg a "kapcsoló táblán" a többit pedig távolítsd el, mert nincs rájuk szükség. Nincs világítás, légkeringetéshez ventilátor, jegesedés megelőzésére fűtőszál és termosztát sincs. Ha két pont között nincs a kivezetések között kapcsolat és szükséges volna azt átkötéssel old meg.
(#) Georgee hozzászólása Jún 8, 2020 /
 
Sziasztok, a hétvégén volt egy kis "balesetem". A hűtő kompesszor a csomagtartóban a kanyarban felborult és az olaj kifolyt belőle. Az lenne a kérdésem, hogy milyen olajjal tudom pótolni? Köszönöm a válaszokat.
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Szia! Egy jobb árfekvésű kompresszor olajat vegyél aminek a viszkozitása, hígfolyóssága hasonló a vízéhez. (Sint, Sheppach)
(#) olika76 válasza VIM hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Kedves VIM!

Bocsánat, egy kicsit bekapcsolódnék. Lassan az olaj vételénél járok, de egy "olajos" boltban csak légkompresszorhoz való olajat találtam a hűtőmotoromhoz, amelyen a VG 46 szerepelt. Elég hígnak tűnt, ahogy lötyögtettem. Ez jó lehet? Ha esetleg nem, akkor kérnék szépen egy linket, ahol jobb olajat találok.

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: olika76
(#) VIM válasza olika76 hozzászólására (») Jún 22, 2020 / 1
 
Az teljesen jó lesz hozzá. Nekem "mpm 46" van benne de már ebben a csomagolásban nem lehet kapni. Ez is jó csak én nem használom ezt a márkát.
(#) kaqkk válasza olika76 hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Mire szeretnéd használni ? Ha légkompresszornak akkor talán jó lehet de akkor is inkább vákuum pumpa olajat tennék bele , ha hűtőbe szeretnéd szerelni akkor hűtősboltban vegyél bele való olajat ( ott megmondják milyen való bele)
(#) olika76 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Kedves kaqkk!

Nos, ez kis tartályon fog menni, mert maximum 6 bar kell nekem. Kívülről fogja szívni a levegőt, hogy ne menjen (sok) olaj a nyomott levegőbe. Egyenlőre úgy tűnik, hogy a vg46-os olaj jó lesz.

Köszi a hozzászólást!

Üdvözlettel: olika76
Következő: »»   34 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu