Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) TyerCorp válasza Harmonika hozzászólására (») Jan 9, 2014
Szia!
Nem ilyet keresel véletlenül?
http://hangszer-dj-studiotechnika.vatera.hu/billentyus_es_tartozekai/honner_vox_2p_1850112458.html
Üdv.:Ty.T.
(#) suszitibi hozzászólása Okt 20, 2010
Köszi. Nem értem, a pénteki hozzászólásomnál rendesen betette, most megint nem akar összejönni. De mindegy, így hogy megoldottátok, nem próbálkozom, köszi mégegyszer.
(#) Rober_4 válasza suszitibi hozzászólására (») Okt 20, 2010
Hát így?

videók
(Semmi baj vele. Neked mért nem megy? Persze nem biztos, hogy ezt akartad linkelni. Megkérem Köbükit tegye rendbe ha tudja. Biztos nem haragszik meg érte.)
(#) suszitibi hozzászólása Okt 19, 2010
Sziasztok
Csináltam videókat. A harmonika midizés menüben.Bővebben: Link
(#) suszitibi hozzászólása Okt 15, 2010
Bővebben: Link
Innen letölthető a készítés folyamata. Nem csak harmonikásoknak ajánlom.
(#) suszitibi hozzászólása Okt 15, 2010
Sziasztok elkészült a midi harmonikám, nem akármilyen. Később feltöltöm.
(#) suszitibi válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 22, 2010
Így szerettem volna, de valamiért nem sikerült, pedig már nem ez volt az első. Ha a programra gondolsz, az sajnos nincs meg. Itt a fórumon találtam meg Dmastert, ő írta a progit, én csak a terveket és az elektronikát csináltam. Megpróbálom feltenni ide a képeket. Sajnos ettől nagyobbak nincsenek.
A kapcsolás nem bonyolult. A PIC bemenetei ellenállásokon keresztül állandó magas szinten vannak. Ha egy hangot meg akarok szólaltatni, a hozzá tartozó kapcsoló testre zárja, ezzel alacsony logikai szintre kerül a bemenet. Az elektronika tartalmaz 3db szűrőkondit, a 78L05-öt, a 220ohmos ellenállásokat. A felhúzó ellenállások külön panelen helyezkednek el, mivel eredetileg hall érzékelőkhöz lett tervezve. Az ellenállások mellett, 10nF-os kondik vannak, amik a pergést hivatottak csökkenteni. A kapcsolók CO2 hegesztődrótból és gitárhúrból készültek. Amúgy egy az egyben be lehetne tenni, akár egy orgonapedálba is az elektronikát, az öt oktávos billentyűzet első oktávját hozza. Később felteszem ide a nyákrajzot is, persze program nélkül nem sokat ér.
(#) Rober_4 válasza suszitibi hozzászólására (») Szept 20, 2010
Tök jó!
Viszont a link az ez!
Bővebben: Link

Kíváncsi lennék a kapcsolási-rajzra, illetve a forráskódra is, illetve a képek is egy kicsit kicsik, tehát nyugodtan felteheted ide is, nagyban, ha úgy gondolod, hogy megosztod velünk.
Mégegyszer gratula!
(#) suszitibi hozzászólása Szept 19, 2010
Sziasztok
Ha valakit érdekel, megnézheti a harmonikám bal kéz midizését.Bővebben: Itt
(#) Rober_4 válasza suszitibi hozzászólására (») Szept 5, 2010
Kösz! Ezen gondolkodtam, csak nem ugrott be, ez a hü*ye név!
(Igen láttam, hogy a router nem az.)
(#) suszitibi válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 4, 2010
Köszi, közben utánanéztem. A midi router nem pont az, de van olyan, hogy midi merger, na az kellene nekem. Közben találtam róla rajzot is, de azt is programozni kellene. Gyárilag túl drágák, így egyenlőre lemondok róla, megvárom, míg Dmaster ráér nekem programozni.
(#) Rober_4 válasza suszitibi hozzászólására (») Szept 3, 2010
Régebben lehetett venni zeneboltban midi router-féleséget ami két jelet összekevert. Egyébként talán pikkel sem lehet nehéz megoldani a két uart-bemenet összekeverését...
(#) suszitibi hozzászólása Szept 3, 2010
Sziasztok
Dmaster segítségével, elkészült a midis harmonikám prototípusa. Nagyon jól működik, de csak egy midi csatornán. Kérdezem a jobban hozzáértőktől, lehet-e keverni valahogy, két midi kimeneti jelet. Persze vannak erre különféle eszközök, de valami egyszerűbb megoldás kellene. Egy oktáv a 3-as midi csatornán, öt oktáv az 1-es midi csatornán, mindez egyazon midi outon.
(#) Harmonika válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 27, 2010
Hát igen...
Már én is próbáltam mindenhol
(#) Rober_4 válasza Harmonika hozzászólására (») Máj 27, 2010
Egyszerűen bosszant, hogy semmit sem találok a csatlakozóról. A kulcsszavak amikkel próbálkoztam: akkordeon, circuits, schematics, stb :nemtudom:
(#) Harmonika válasza suszitibi hozzászólására (») Máj 26, 2010
Aha. Megnéztem.
Az enyémre nincs ötleted esetleg? Honnét lehetne szerezni olyan dobozt?
Kössz szépen!
(#) suszitibi válasza Harmonika hozzászólására (») Máj 25, 2010
Szia
Jól gondoltam, az övé teljesen más. Ha meg szeretnéd nézni, fent van az expresszen, éppen árulja, vannak róla képek is. Azon teljesen más csatlakozók vannak.
(#) Harmonika válasza suszitibi hozzászólására (») Máj 23, 2010
Akkor még nem volt meg. Egy másik zenésztársamnak is ugyan ilyen van. Övét láthattátok.
(#) suszitibi válasza Harmonika hozzászólására (») Máj 20, 2010
Emlékszem a harmonikádra, néztük a barátommal, hogy hasonló mint az övé. Azért ne csüggedj, hétvégén találkozom vele, megnézem alaposan, hogy mennyire más, mint a tiéd. Sajnos nem igazán voltak jó konstrukciók, mert sima mechanikus érintkezőket alkalmaznak bennük, a hall szenzorok sokkal jobbak lennének.
(#) Harmonika válasza suszitibi hozzászólására (») Máj 20, 2010
Szia. Sajnálom.. Nincs valami ötleted esetleg? Néztem a honlapod, nagyon jó. Szerintem még fogunk találkozni, bár voltál Tökölön a harmonikafesztiválon, mert én voltam Győrből- akkordeon zenekar.
Köszi szépen4
(#) suszitibi válasza Harmonika hozzászólására (») Máj 20, 2010
Szia
Sajnos nem egyre gondoltunk. A haveromnak nem ez a típus van, neki a fehér kapcsolós. Ahhoz van egy kis fémdobozos tápegység. Egy 3 pólusú tuchelen megy a harmonikába. A harmonikán vannak hangerőszabályozók és 6,3-as Jack kimenet. Az nem midi üzeneteket küld, hanem saját hanggenerátora van, hangfrekvenciás hangok jönnek ki belőle.
(#) Harmonika válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 20, 2010
ok. Itt van 2 kép.
Köszi szépen!!
(#) Rober_4 válasza Harmonika hozzászólására (») Máj 20, 2010
Szerintem nem kell feltenned a másik topikban, ugyanezt a kérdést, ráadásul nem is oda való. Tegyél fel ide, néhány közeli fényképet a hangszerről, és segítünk! Az, hogy doboz, az nem sokat mond nekünk.
(#) Harmonika hozzászólása Máj 20, 2010
Üdvözlet Mindenkinek!
Van egy Hohner Vox 2p Atlantic 4n deluxe típusú harmonikám. Bent van minden elektronika (midi), csak azt nem tudom, hogy hogyan kell működtetni. Állítólag kell hozzá egy adapter(ami egy doboz).
Kérlek segítsetek, hogy mi ennek a doboznak a pontos neve, hol lehet ilyet szerezni, és hogy az a doboz csak Hohner márka lehet?
Köszönök mindent előre is!
Egy harmonikás
(#) Rober_4 válasza suszitibi hozzászólására (») Máj 20, 2010
Ha jól emlékszem, ez is midi hangüzeneteket küld! A program, egyszerűen bővíthető, érthető. Szerintem érdemes átolvasgatnod a hozzászólásokat!Bővebben: Link
(#) Harmonika válasza suszitibi hozzászólására (») Máj 20, 2010
Ok. Akkor légyszíves fényképezd le. Akkor te a tápegységet tudnád hozzá megcsinálni, vagy a keverőt?
Kösz előre is!
(#) suszitibi válasza Harmonika hozzászólására (») Máj 19, 2010
Szerintem a haveromnak is ilyen van, de ahhoz nincs az a keverő és effekt doboz. Csak egy kis tápegység van hozzá. Szól magában is, de elég kezdetleges hangokat tud. Megnézem az övét és küldök képeket, de csak hétvégén találkozok vele.
(#) Harmonika válasza suszitibi hozzászólására (») Máj 19, 2010
Kösi a gyors választ. Ha megcsinálnád ezt a dobozt, akkor én tudnám mondjuk a trombita hangot működtetni rajta? A harmonika teljes neve: Hohner vox 2p 4n Deluxe. Mennyiért tudnád megcsinálni azt?
Ha kell kép a hangszerről küldök, am itt találsz róla útmutatót: http://www.hohner.eu/ablage/med_00006450_1264085503_VOX_2_P_Service...ng.pdf
(#) suszitibi válasza Harmonika hozzászólására (») Máj 19, 2010
Szia
A harmonikának saját speciális tápegysége van. Onnan kapja a hanggenerátor és a mikrofon rendszer a szuflát. Szerintem tudok ebben segíteni. Ha az Atlantik4 Delux Vox ugyan az, akkor megmérem az ismerősömét és csinálok egyet. Sajnos ezekben nincs midi, csak egy kezdetleges hanggenerátor, hasonló, mint a régi Wermona orgonákban. Nem nagy durranás, de a mikrofon miatt jó lehet.
(#) Harmonika hozzászólása Máj 19, 2010
Üdvözlet Mindenkinek!
Van egy Hohner Vox 2p típusú harmonikám. Bent van minden elektronika (midi), csak azt nem tudom, hogy hogyan kell működtetni. Állítólag kell hozzá egy adapter(ami egy doboz, és a jelet alakítja át hanggá).
Kérlek segítsetek, hogy mi ennek a doboznak a pontos neve, hol lehet ilyet szerezni, és hogy az a doboz csak hohner márka lehet?
Köszönök mindent előre is!
Egy harmonikás
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem