Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Lehet, hogy hülye felvetés, de a Device Family jól van beállítva? Fordult már velem is elő, hogy itt nem jó volt beállítva, és hibát írt ki (konkrét szöveget nem tudok mondani, nem emlékszem már rá). Üdv
Kondi van rajta. Műszerrel mérve a VDDCORE-on 0V van.
Semmijen hagot nem hallok. (A windows csak virtuálisgépként megy.)
Zárd be a PICIT 2 progit húzd ki a csatlakozót majd újra dugd be . Kell lennie egy jelzőhangnak pár pillanat múlva. Ez megvan ? Ha igen utána nyisd meg programot.
És az rendben van műszerrel mérve? Meg van rajta kerámiakondenzátor?
A microchip szerint támogatja. A sok rádugás sem segített, mindig a VDDCORE/VCAP -ra panaszkodik.
Próbáld meg többször rádugni. dsPIC-nél gyakran csinálja nálam ezt. Fel kell hogy ismerje. Illetve érdemes megvizsgálni hogy a firmware egyáltalán támogatja-e a PIC32-det.
Még egy tip. A gépeden a hátsó USB csatlakozókat használd.
Nem ismeri fel a PIC ket az biztos . Ez egy más által megírt program ,vagy a tiéd . Ha TE írtad MPLAB ban kiválasztottad a megfelelő típust ?
Ha a “ device” felirat mellet látod a csatlakoztatott PIC típusát akkor azt fel is ismerte.
PGC/PGD jó, de felcserélve is próbáltam. Zárlat nincs. PK2 SW/formware legfrisebb.
szerk.: Ennél már nincs szükség nagy feszültségű égetésre, és 3,3 V -ról működik.
Már régen használtam az égetőmet de ha emlékeim nem csalnak . Ez a hiba üzenet a túl alacsony égető feszültségé. A feszültséget 5 volt közelébe kell állítani ,vagy 5 voltra. A bal oldalon találod ahol látod a beálitott feszültséget. Ha nem ismeri fel a pic ket "fund device error" a hiba üzenet.Olvasni addig nem tudsz míg nincs betöltött program. Ha le van tiltva akkor sem.
Hello!
Én ugyan még csak 8bitest használtam de akkor kaptam ezt az üzenetet ha nem volt jól bekötve a csatlakozó(ált a PGC és PGD-t cserélem össze) Írni olvasni egyértelmű hogy nem tudod a PIC-et mert fel sem ismerte a programozó. Ha jó a bekötés és nincs zárlat a panelon akkor még lehet hogy a PK2 szoftverét kéne frissíteni a honlapról. Valahol azt olvastam ha az elévül is csinál furcsaságokat. rem segítettem üdv.:borvendeg
Sziasztok!
Megpróbáltam egy PIC32MX440F512H-et PICKit2-vel programozni, de 1. A Tools --> Check communication -ra nyomva ezt az üzenetet kapom: "PICkit 2 VPP voltage level error. Chech target & retry operation." 2. Ha megpróbálok olvasni/írni a PIC-re, akkor ez jelenik meg: "No device detected. Ensure proper capacitance on VDDCORE/VCAP pin." Próbáltam táplálni a PICkit2-ről és külső tápról is, de egyik sem működött. Minden segítségetelőre is köszönök. |
Bejelentkezés
Hirdetés |