Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Én még most is kapcsolóval áramtalanítom a routert és a modemet. Volt idő, amikor a szomszéd sráccal közöösen használtuk... na, akkor ment 24 órát.
Most, hogy lecseréltem WIFI-re, minden szobába fogok tenni egy kapcsolót, és aki használni akarja, az felkapcsolja... ![]() Egyébként a meghanikus (pöckös) időzítők, szinte semmit sem fogyasztanak.
Kérdés az időkapcsoló fogyasztása.Ha 24 óra alatt annyit fogyaszt mint a router 17óra alatt ,akkor pontosan nulla az egyenleged.(bár szerintem a routernek jót tesz az újraindítás néha néha.) Régebben én a géppel együtt egy kapcsolós hosszabbítóval lőttem ki.(sajna most már a telefon is rajta van ,így nem lehet ilyen egyszerűen megoldani.
Sziasztok!Jobb helyet nem találtam ezért ide írok.Azt szeretném megtudni van-e értelme idő kapcsolót használni egy router esetében,vagy inkább menjen egész nap.Igazából hétköznapokon napi 7 órát elég lenne mennie.Lehet így spórolni egy kicsit a villany számlán?Vagy nincs értelme foglalkozni a dologgal?
Nem egészen. Körsugárzó, függőleges polarizációjú antennáknál nyereséget úgy lehet elérni, hogy más típusú antennát használunk. Az 5/8 lambdás antennának 1,5 dB, a lambda /2 antennának 3dB nyeresége van a lambda/4 antennához képest. Ha ennél nagyobb nyereségű körsugárzóra van szükség, akkor több, egymáshoz képest csatolásban lévő lambda/4 -es antennát helyezünk egymás fölé, így akár 10 dB -es nyereség is elérhető. Természetesen a függőleges nyílásszög, a nyereség növekedésével szűkül. így 10 sB -nél nagyobb nyereséget nem nagyon érdemes csinálni.
Idézet: „...egy botantennával hogy tudnak elérni 3dB-nél nagyobb nyereséget, az egyszerűen rejtély...” Ez valami olyan lehet, mint a dugasztápról működő PC hangszóró 370W PMPO-ja
Idézet: „...napi többszöri reboot után, Őt küldeném nyugdíba.” Ne tudd meg, nálam ezt csak másfél évig játszotta. Ha azóta is ez lenne meg sok-sok éve, már lehet, hogy nem élnék az SMC-okozta napi többszöri idegeskedés miatt.
Köszi. Momentán a TP-link TL-WR741ND, -WR841N, és-WR941ND közötti különbséget próbálnám felfedezni.
Mindegyik 2,4GHz, tehát inkább a diversity funkció lehet a valószínűbb, mint a dual frekvency. Az antennák nyereségéről a következőt írják (sorrendben): 1x5dBi, 2x5dBi, 3x3dBi. Na most, hogy egy botantennával hogy tudnak elérni 3dB-nél nagyobb nyereséget, az egyszerűen rejtély... ... és hogy hogyan kapcsolódik ez az SMC router topichoz? Hatéves használat, és napi többszöri reboot után, Őt küldeném nyugdíba.
A két antennás megoldás diversity vételhez van, a reflexiók kivédésére. Többnyire mozgó összeköttetéseknél használják, de jó szolgálatot tesz akkor is, ha a mások oldali adó változó, előre meghatározhatatlan helyen van.
A három antennás rendszer pedig gondolom egy adó, és két vevő antennát tartalmaz, az előzőek szerint, de ebben nem vagyok biztos. Lehetséges, hogy n router, és akkor van 5 GHz -es antennája is, de ez sem biztos.
Hali!
Mi a kölönbség az 1-2-3 antennás routerek között? Műszaki paraméterekben nem láttam eltérést...
Sziasztok.
nekem egy smc wbr14s-n2-es wifis routerem van és az utóbbi napokban azt csinálja, hogy újraindítás után egy-két honlapot megtudok nyitni azután nem talál hálózatot az online lámpa világít rajta és még sincs net. Mi lehet a gond? Valaki tudna segíteni? Köszi előre is.
Köszi szépen
Mind a 10 db. 16v 47u. cseréljem ki, a 2 db 16v 470u nem kell? Amatőr vagyok azért kérdezek ilyeneket
Szia!
Azért csak cseréld ki az elkókat a lapon, mert lehetnek ők is bűnösek a hibát illetően.
Sziasztok
Van egy smc7004vbr routerem, nincs beledugva hálózati kábel és mégis világítanak a hálózati hely ledek. Kihúzom a tápot visszadugom akkor csak 1 hely világít, majd 3-4 próbálkozásra helyre áll de az ads-el modemmel nem hajlandó kommunikálni. Van ötlete valakinek mi oka lehet illetve lehet e javítani. 5 évig rendesen működött,nem látni a nyákon semmi rendellenest. Köszi
Oké.
Tehát akkor ezek szerint nem nagyon éri meg javítani az smc-t, meg lehet hogy pont olyan alkatrész a rossz, amit nem is tudnék cserélni. Amúgy meg a TP-LINK et ismerem, igaz eddig csak switcheim voltak, de azok jól bírják . Így lehet hogy én is egy új TP-LINK Routert fogok venni, csak hát a javítás lehet hogy olcsóbb lenne, de az is benne van a pakliban, hogy még lehet így se lesz jó. Egy routert ki is néztem: TP-LINK TL-WR543G. Nem is annyira drága és egész jó tulajdonságai vannak, pl.: 200m hatótáv (elvileg) és leszedhető antenna, na meg 54 Mbps .Köszönöm a választ !
Én is raknék egy piros pontot a TP-Link és konkrétan a WR340GD mellé. Semmi gond nem volt még vele soha...és olcsó.
Üdv Inhouse
Én már két SMC 7004 WVBR routert is elnyűttem az elmúlt 6év alatt. Sok bosszúságom volt velük. Azután kaptam egy TP-LINK TL-WR340GD (802.11b/g) routert, s azóta (~ 1,25 éve) hibátlanul megy. Van térerő, nem szakadozik a kapcsolat, s ráadásul 54 Mbps a korábbi 11 Mbps helyett.
Sziasztok!
Van egy SMC 7004 WVBR típusú routerem (egy régebbi hsz.-emben volt már róla szó WAN port hibával) aminek az a baj a wifi részével, hogy beindításkor tökéletes a jel erőssége, de fél óra múlva fokozatosan gyengül, aztán meg meghal teljesen az egész, fél méterre tőle sincs net a gépen. Most már fontos lenne a wifi, mert a másik épületbe nem akarok kábelt húzni. Szerintetek lehet ez is táphiba, ami megoldódna még 1-2 kondi kicserélésével, mint ahogy a WAN port hibáját ez megoldotta, vagy az SMC wifije alapból ilyen szutyok? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Nekem egy 54Mbps-es wifis routerem van. Évek óta gyönyörüen ketyeg de az utóbbi időben gyengül a wifi adókörzete. Eddig a ház környékén elég messzire elhúzott, most egy emelettel feljebb ami kb 4 méter épp hogy 35%os jel van. Merre felé kezdjek el nézelődni a belében? Köszi előre is!
SMC routertől ne várj nagy csodát ugyan ilyenem VOLT de nekem nagyon gyenge volt szerintem cseréld le az smc wirelees része amúgy is nagyon gyenge
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már olyant ami nálam van és tud rá megoldást annak megörülnék. Adott egy smc wbr14-g2 wifi-s router amin valami csodálatos oknál fogva wifi-n az istennek sem akar 5megánál gyorsabban jönni a net pedig 15megás csomagom van. Nos elmondom az alapfelállást. UPC kábelmodem amire csatlakozik egy tplink vezetékes router ami leosztja 3 gépre . A negyedik portra rácsatlakoztam ezzel a wifi-s csodával hogy a laposon is tudjak net-ezni. A wifi routert beállítottam minden frankónak látszik a wifi is működik rendesen de a 15megás net-emből wifi-n csak 5mega körüli értéket enged át. Próbáltam lan-ról érkező net-et wan portra csatlakozva is és simán lan-ra csatlakozva mint AP de sehogy sem akar a sebesség följebb menni. A lapos azt írja a kapcsolat 54m és a jelszint kiválló . Egyszerűen nem értem mi a gond mert a laposban lévő wifi is és a router is b/g-s .De akkor miért korlátozza le a sebességet ha még a lapos is 54m-esnek látja? Oké hogy lassabb lessz a net rajta nade ennyire?
Sziasztok!
Nekem is van SMC routerem 7004WBR és egy újabb fajta SMC... a poén az, hogy mindkettő többnyire használat közben ledöglik és újra kell indítani. A probléma oka pedig az, hogy a processora túlmelegszik egy idő után a hálózati forgalomtól függően hát nem csodálatos? próbáltam kicsit gányolni... raktam a procira egy hatalmas hűtőbordát, ami egészen jó megoldásnak bizonyult, de sajnos ez is annyira felforrósodott, hogy nem tudta leadni a termelt hőmennyiséget és ezzel is lefagyogatott. Igaz most már lényegesen ritkábban esett össze. Esetleg ventillátor alklmazásával lehetne javítani rajta, de ez már kicsit durva egy gagyi rúterhez .Azóta mindkettőt parkoló pályára állítottam és vettem egy BELKIN márkájú G tipusú routert... kb fél éve használom, de egyszer sem kellett újra indítani, nagyon gyors (gyorsabb mint az SMC volt) csak ajánlani tudom sok szerencsét
Sziasztok!
A kérdésem most már lényegtelen, ugyanis sikerült megoldanom a problémát. Kicseréltem 2 kondit (nem voltak púposak), egy 47u/16v és 1500u/6.3v -osat, 330u/16v és 3300u/10v-osra és tökéletesen működik most már. ![]() UI.: Az 5 évnél idősebb routerek nem nagyon bírnak 20Mbit/sec-nél nagyobb sebességet. Még akkoriban nem voltak ekkora lakossági net csomagok. Javítsatok ki ha rosszul mondtam .Üdv. Péter
Helló!
Kaptam egy ismerősömtől egy SMC 7004VWBR [BARRICADE] routert, aminek elvileg a wifi-je rossz. Most a wifi nem is lenne lényeges, de ha rákötöm switchről a netet a WAN portra, akkor el kezd gyorsan villogni a wan led és a switch azon portját jelző led, amibe a routert kötöttem. A routerben a statusban Disconnected nek írja a WAN-t. Micrós netem van, vagyis állíthatok be fix IP-s kapcsolatot. Ezt meg is tettem, belőttem a fix IP-t, de a villogás nem szűnt meg és net sincs. Találtam újabb firmware-t hozzá, upgradeoltam is, de semmi változás. Mi lehet a gond, eszközhiba, vagy talán szoftveres gond? Válaszotokat előre is köszönöm!
Sajnos a router lesz a hibás, mert ha kikötöm és csak a gépet csatlakoztatom a modemre akkor megvan a 30M le és a 3 m fel. A hiba viszont akkor is fennáll, ha a routerre csak 1 gépet csatlakoztatok.
Üdv Banday Idézet: „Most növelték a netem sebességét 30Mbps-re” Elvileg növelték, csak a hálózatod nem bírja a 30M -t és a szerver parkok sincsenek felkészítve, hogy minden harmadik ember ilyen sebességen kapcsolódjon. Nem a router hibája
Sziasztok!
Most növelték a netem sebességét 30Mbps-re, és sajna azt tapasztaltam hogy a jelenlegi routerem csak 11,8Mbps-t tud. Kérdésem csak annyi lenne, hogy milyen routert ajánlotok, ami bírja a 30Mbpst-t WAN porton, legalább 4 LAN portja van, és Wifi is van benne. A kérdést kicsit tovább boncolgatva az is érdekelne, hogy tulajdonképpen mit jelent egy router 10/100M WAN sebessége, mert egy két bolt kínálatát átfutva csak ilyet kínálnak, és az enyémre is ezt írták, de 11,8Mbps a max. Válaszokat előre is köszi! Üdv Banday
Sziasztok!
A routerem SMC7004VBR egy ideje a következőket produkálja. Bekapcsolásnál a WAN led igen hamar kialszik és nem jön létre a kapcsolat. Többszöri ki-bekapcsolás után lesz csak működőképes. A táp bemenetnél már cseréltem a kondikat, /470µF 16V, 470µF 25V, 100µF 16V/ de javulás nem történt. Vajon mi lehet a következő lépés, hogy magához térjen? Köszönettel: Péter
Nem tudom, hogy aktuális-e még az adapter téma, de az én adapterem polarizált, s a közepe a pozitív. A 9V/1A stimmel.
Sziasztok
![]() ahogy nezem sok baj van az SMC vel Nekem egy MSI routerem van mindjart 2 eve es nem volt vele semmi gond, a kabelnelkuli reszre csak 4 gep van kotve es kabelen keresztul 3 s nem kell babralgatni mindig aramszunet utan is automatikusan visszaal a beallitasaimra![]()
nekem is van egy 3hónapos SMC WBR14G2-es wireless routerem,nekem kábelen kapcsolódik a géphez,öcsém viszont a tiptopjával WIFI-n keresztül.Egy ideje minden előjel nélkül megszakad a vezetéknélküli net,de a vezetéken keresztül én még tudok netezni.ilyenkor adapter ki-be,és utána megint jó pár órát.ujabb firmware-t töltöttemrá,de azzal is ugyanezt csinálja.Vissza kéne vinnem,mert ezekszerint nem beállitási probléma van.D-link,Linksys amit hallottam ezek tényleg jók.Az SMC meg egy rakás sz@r,ez a tapasztalatom
soha többet smc |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Így lehet hogy én is egy új
.
soha többet smc