Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 29
(#) kaktusz2 hozzászólása Júl 27, 2023
erről lenne szó.
(#) kaktusz2 válasza lazsi hozzászólására (») Júl 27, 2023
nem isostat,sas 560 -570 ic senzoros kapcsolók.12 senzor összesen
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
(#) kaktusz2 válasza proba hozzászólására (») Júl 27, 2023
hibásként vettem,sajnos bele van barmolva,szerintem a tuner sem a sajátja,ahogy elnéztem a service manuált.a végfokok se jók,a bemenetekek és az előfokot nem néztem még.
(#) lazsi válasza proba hozzászólására (») Júl 27, 2023
A "dán rádió" lehet olyan, mint a Dansk, amiben nagy eséllyel SAS IC van, de lehet olyan is, mint a Beomastar, amiben viszont (ránézésre) isostat van. Esetleg olyan stílusú, mint a regi.jpg képen látható - hiszen csöves végfokot akar beleépíteni.

De lehet, hogy lemaradtam az előzményekről és kaktusz2 már megírta korábban, hogy mi a típusa...
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Júl 27, 2023
Sőt a bemenetet több példányban megépítve, az eredetihez hasonló módon illesztve, akár 12 bemenet is lehet. ( bár ebből a diódás valamiből nem sok jót nézek ki.)
(#) proba válasza lazsi hozzászólására (») Júl 27, 2023
A dán rádió szerintem érntőgombos, mintha SAS ic-k lennének benne.
Bár a rajzot elnézve, a nyomógomb modul külön panel, ehhez tápot építve, jelfogókat illesztve, még akár jó is lehet.
(#) lazsi válasza kaktusz2 hozzászólására (») Júl 27, 2023
Idézet:
„továbbá van nekem hibás dán rádióm,aminek volna 8 bemenete,igaz ebből csak 2 vonal bemenet,a többi a hangolt,csatornákat kapcsolja.”

Ha a "hangolt csatornákat" kapcsolja, akkor az csupán egy bemenet, ami a tuner résztől jön, és ott a hangolófeszültséget állítja át.
Lehet, hogy nem egy, hanem 2 bemenet, ha az egyik az AM, a másik az FM vevőrésztől jön, és a "hangolt csatornák" valójában vételi sávok (pl. 2 db FM és 6 db AM sáv).
Így igazából összesen csak 3 vagy 4 bemeneted van.

Viszont a jó hír, hogy azok a kapcsolók (feltételezve, hogy az egy isostát-szerű, egymást kiváltó kapcsolósor) kiforrasztva és megfelelően bekötve használhatóak lesznek mindenféle egyéb elektronika nélkül, ahogyan proba már írta.

Egy kép vagy típus arról a dán rádióról esetleg segíthet a tanácsok adásában, hogy egyáltalán lehetséges-e, van-e értelme a felhasználásának...
(#) proba válasza kaktusz2 hozzászólására (») Júl 27, 2023
Idézet:
„úgy gondolom hogy,mivel csak bemenet választás történne”

Minden ami félvezetőn megy keresztül torzul. A régi technológiák eleve zajosabbak mint az újak.
Mivel az átépítés sima forrasztgatásnál darabolásnál bonyolultabbnak gondolom, ha arra vállalkozol, azzal a tudással már újat építhetsz. Két bemenetig egyszerű, csak a végfok helyére kötöd az erősítődet, de a csatornaváltó részhez hozzáilleszteni a bemenetválasztót már szebb feladat. Ez mellé még a panelt visszarajzolni, honnét kap áramot, mekkorát, merre kerül a hangfrekvencia.... Tanulásnak jó, de leginkább egy jó kínzóeszköz. Ennyi befektetett munkával inkább megjavítanám...( ha nem a tuner része rossz.)
(#) proli007 válasza kaktusz2 hozzászólására (») Júl 27, 2023
Hello! Látható az, csak ne a képre, hanem a file névre kattintsál!
(#) kaktusz2 válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 27, 2023
köszönöm Ódenka.a kapcsolásokat ,nem látható rendesen,tudom orvosolni,vagy letőlteni,látható minőségben.
(#) kaktusz2 válasza proba hozzászólására (») Júl 27, 2023
tisztelt proba.úgy gondolom hogy,mivel csak bemenet választás történne,a minőség romlása,nem áll fen.a kapcsolási rajzról,vissza tudnám fejteni,és a felesleges panelt levágnám.így a készülék ház maradna,kiegészítve rca aljzatokkal + még a hangerő és ballansz potikhasználata lenne .igen valószínűleg,a szakirányú végzettség nincs meg,de lelkes vagyok.40 éve az unitra dióra rádimat,deckre alakítottam,mi által ,kevésbé lett zajos a ,tuner része.egyébként,már 1-2 siker élményem már volt.félvezetős végeket csináltam már.pl:quad 405,fényorgonát,stb...most majd el 84se csövest akarom ,megépíteni.
(#) dB_Thunder válasza kaktusz2 hozzászólására (») Júl 27, 2023
Yaxley... oszt' csókolom!!
(#) Ódenka válasza kaktusz2 hozzászólására (») Júl 27, 2023
Akkor ezt dobd össze, tuti jó lesz. Hozzávaló táppal...
(#) proba válasza kaktusz2 hozzászólására (») Júl 27, 2023
Szerintem nem. Ha egy csöves erősítőm lenne, tuti nem kiszuperált félvezetős bemenetválasztót tennék elé. A másik ha ez a kérdés így felmerült, akkor az átalakításhoz szükséges tudás valószínű hiányzik. Ha egyszerűt akarsz, akkor egy forgó/egymást kiváltó kapcsolót tudom ajánlani, ha bonyolultabbat, akkor vannak jelfogós bemenetválasztók. Ami biztos, egy kiszuperált bemenetválasztónál jobb/egyszerűbben megvalósítható/ esetleg olcsóbb is egy másik újat építeni nulláról indulva.
(#) kaktusz2 hozzászólása Júl 26, 2023
Üdvözlök mindenkit.segítséget kérnék az alábbiakhoz.duál mono block,csöves erősítőmhöz,elé bemenet választó kütyü,kb 8 csatorna bemenet,kellene.továbbá van nekem hibás dán rádióm,aminek volna 8 bemenete,igaz ebből csak 2 vonal bemenet,a többi a hangolt,csatornákat kapcsolja.tehát a kérdés ebből,megoldható,ami nekem kellene?válaszokat köszönöm előre is.
(#) kameleon2 válasza somitomi hozzászólására (») Jan 24, 2023
Ez a különbség a "kommersz" és a High-End megoldások között. Egy processzorra bármilyen jelet adsz, szépen belövi az ideális jelszintet magától és megjegyzi az adott jelforrás típusával együtt.
(#) somitomi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 24, 2023
No látod, én eddig valahogy azt képzeltem, hogy a magnók bemenete is vonalszintű, pedig valójában persze sokkal érzékenyebb, csak szintszabályzással lejjebb vehető. Véletlenszerű mintavétel (megnéztem az itthon lévő magnók szervizkönyvét) alapján monjduk egy kicsit mindegyik magnó más, de majd akkor számolok valami nagyjából jó értéket.
(#) kameleon2 válasza somitomi hozzászólására (») Jan 23, 2023
Mindig szintet kell illeszteni. Régebben kváziszabványként és kényszerűségből eléggé adott volt, melyik HiFi készüléknek milyen bemeneti, kimeneti jelszintet érdemes küldeni, ahol még a legjobb volt a jel/zaj viszony. Ma már másabb a helyzet, sokkal nagyobb a szórás. Egy végfok például 0dB-el volt jól meghajtható. Ennek sok deck is meg tudott felelni, de volt, amihez már vagy erősíteni kellett, vagy lejjebb kellett osztani a jelet, hogy ne vezéreld túl a végfokot. Vagy éppen előerősítő kellett, ha LP lemezjátszód volt + korrektor. Ha egy sima ISOSTAT-os bemenetválasztód volt, ott még a kapcsolási jelenséget is kezelni kellett. Koppanásmentesítésre volt szükség a szintváltáskor. Azaz: ha a magnód bemeneti adatai megvannak, ahhoz kell impedanciában és szintben illeszteni a kimenetet.
(#) somitomi hozzászólása Jan 22, 2023
Sziasztok! Házi erősítőhöz építenék bemenetválasztót egyszerűen kapcsolókból, amiben lenne két kimenet (magnónak). Gyári erősítők rajzában sokszor láttam, hogy a magnóhoz egy soros ellenálláson vagy egy osztón keresztül vezetik a jelet, ennek mi az oka? Érdemes nekem is így építenem és ha igen, az ellenállás/osztó értékét mi alapján válasszam meg?
(#) amperjano válasza Sebi hozzászólására (») Dec 20, 2021
Köszönöm!
(#) Sebi válasza Medve hozzászólására (») Dec 20, 2021
Digitális logikai áramköröknél bemenet nem maradhat "lógva": vagy a tápfeszre, vagy a talajra kötjük ellenállással. Ez a bemenet a gyűrűs számlánc léptetésére alkalmas, ha impulzust kap, egyet odébb lép. (Távirányítős TV-nél a programcsatorna léptetés.)
A 6600 másik tulajdonsága, hogy bekapcsoláskor az első hely aktív. Ha több csatornás a rendszer, 6700-ak következnek utána.
(#) amperjano válasza Medve hozzászólására (») Dec 20, 2021
Kedves Medve!
Köszönöm!
Megpróbálkozom vele.
Hátha sikerül összehozni valamit.
(#) Medve válasza amperjano hozzászólására (») Dec 20, 2021
Utánanéztem, egyszerűen csak: "kell". Hanem egy másik dolgot is megtudtam, ezzel a kivezetéssel érhető el az, hogy csak a szenzor érintéséig maradjon aktív a kimenet. Meg kell akadályozni, hogy ez a bemenet kb 5.8V alá essen.
(#) amperjano válasza amperjano hozzászólására (») Dec 20, 2021
Most látom ez SAS6600 (SAS570)
Módosítható?
A 2-es lábon a 10k ellenállás mire való?
(#) Sebi válasza amperjano hozzászólására (») Dec 20, 2021
Egy szenzor (vagy nyomógomb) érintése (vagy megnyomása) után a hozzá tartozó kimenet aktív marad - mindaddig, míg másikat nem kezelsz.
Kedves Sebi!
SAS560 kapcsolás módosítható úgy, amíg a nyomógomb zár, addig menjen a kimenet?
4 hűtőt kellene reteszelni. Egyszerre mindig csak 1 működhet!
(#) gYurikah válasza proba hozzászólására (») Dec 5, 2019
Régi pár dolgot rca-val bekötni, csak mivel "modern" erősítőm van, van rajta 1pár rca 1 tuner, 1 cd csak úgy nosztalgiából, úgyis hetente 1x használnám, de ne kelljen mindig át dugdosni.
(#) proba válasza gYurikah hozzászólására (») Dec 5, 2019
Ha jó a kapcsolója, nagy baj nem lehet. Nem tudom mire akarod használni, én inkább egy egyszerű keverőt használok a TV, rádió, számítógép... összekötésére. Nem kell kapcsolgatni, csak a nem kívánatos eszközt némítani.
(#) gYurikah hozzászólása Dec 5, 2019
Sziasztok!
A linken található bemenetválasztó mennyire használható?
Inkább készítsek én, vagy lehet javítani rajta?
Bővebben: Link
Következő: »»   2 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem