Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Üdv mindenkinek megoldható lenne az, hogy a beltéri egységet rákössem az LCD monitorra, a beltérin van SCART kimenet, de ugy akarom hogy a monitor a PC-n is rajta legyen, meg a beltérin is(valami bemenet választóval). Van TV tunerem a gépbe, de energia takarékosságból választom az előzőekben leirtakat. Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne kivitelezni az elképzelésemet? A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok! Valakinek nincs véletlen egy nyákterve Tepizoli által feltett ic-s átalakítóhoz? sajna csak HDMI, DVI, VGA kimenetek vannak a videókarimon, és a vga szabad. Előre is köszi a választ!
Szia!
Egy másik topikban is volt már ez a téma. Ott a SCART csatlakozó két lábának összekötése volt a megoldás. Itt a bekötés képe Bővebben: Link
feltettem egy képet arról az átalakítóról amivel átalakítottam az s-videó-t scart-ra lehetne valamit tenni az ellen hogy ne legyen fekete fehér
sziasztok!
van egy asus laptopom amin van s-video kimenet van ezt rákötöttem tv-re és valami oknál fogva fekete fehér lett próbáltam állítani mindent de nem sikerült ezt a problémát hogyan lehet megszüntetni? légyszi segítsetek
Sziasztok!
Látom millió ilyen témájú topic van, úgyhogy írok ebbe. Böngészgettem, lesegettem a neten, de nem igazán jártam sikerrel. A lényeg, hogy adott egy Ati Radeon 9550 hangkártya. Valamint hozzá egy S-video/RCA átalakító. Na már most összekötöttem a TV-vel /képcsöves/. A kép homályos, életlen. Valamint egy sötét vízszintes, vastag csík mászkál fel, le/ földhurok?/. Az S-video-t átalakítanám Scart-ra. De mintha olvastam volna olyat, hogy ez fekete-fehér képet eredményez. Ezért mahinálni kell valamit. Kérdés: hogyan, milyen módon tudom elérni a lehető legjobb képet a tv-n??? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv. roxi
Hali
Anyit bajlodtok ezel a témával, nem lehetne esetleg fogni egy tévékimenetes videokártyát és megnézni a TVkimenet kapcsolását ? Aztán meg ha olyan akkor megépiteni??? :help:
Lehet, de ha megtudnád nézni a scart bekötését, abból talán kiderül.
Sziasztok,
ma leellenőriztem a tévémet, szóval van az AV csatorna, de ha bekapcsolom a DVD-lejátszót, akkor a TV automatikusan csatornát vált, de nem azt írja ki, hogy AV, hanem azt, hogy RGB. Ebből gondolom, hogy kezeli az RGB-t. Jól gondolom? TaTa
Hali!
Azért ne érts férre, nem lebeszélni akartalak arról, amit te találtál, lehet az is kifogástalanul működik. Csak ahhoz az kell, hogy a tv-n az rgb jel rajtalegyen a scart-on. Viszont sok tv-n csak a kompozit videójel, meg a hangjel van kiépítve, és azokkal biztos nem megy. Viszont a tepizoli féle kompozit videójelet ad ki, ami minden tévén van. (mármint, ha nem csöves )Sok sikert!
Sziasztok,
titi, az is jól néz ki, ha működik is, akkor oké. A Powerstrip már fenn van a gépemen, szoftveresen tudom bűvölni a kimenetet, tehát elméletileg oké. szabi, konverterre gondoltál? Nézegettem azokat is, de rohadt drágák. Amúgy itt minden 2. utcában van PC bontó... Vagy TV-out karira gondoltál? Azt mondjuk nem szívesen vennék, mert ami most a gépemben van nem egy nagy durranás, de nagyon pöpec, és annyira jól sikerült összehozni az alaplappal meg a monitorral, hogy az enyémnél nagyobb hardverigényű alkalmazásokat is bírja, ezért nem cserélném le szívesen...TaTa
ott a közeledben nincs pcbontó?, mért nem veszel egyett??
üdv
Hát, nekem ilyen gondom nincs, de ha lenne, én azt próbálnám ki, amit tepizoli rakott fel ide.(#75468)
Persze megpróbálhatod amit te találtál, az egyszerűbb, (bár nem biztos hogy minden tv-vel működik, mert nem mindegyik kezeli a scart-on az rgb-t) de ha nem akarsz kockáztatni....
Sziasztok,
biztosan nem látszik amit írok, azért köszi a semmit... TaTa
Sziasztok,
én is szeretném a pc-t rákötni a tévére, és van is jó pár kapcsolásom, de nem akarom habokra megcsinálni. Remélem van itt valaki, aki készített ilyet, és működik is Neki. Na, egy ilyen kapcsira lenne szükségem, előre is köszönöm. (Nem akarok a saját hibámból tanulni... ) Vagy ha gondoljátok, felrakok párat, és várom a véleményeket, hogy szerintetek melyik jó. Köszi.Egy itt van, ez elég ígéretesnek tűnik... TaTa
Hali!!
Kész vagyok a scart és a vga kábel összekötésével de van egy próblémám. Kell hozzá egy 100 Ohm-os ellenállás de nem tom hogy néz ki mert nekem van sok. Nem tudna valaki segíteni!!!!
Csá vegyél a HQ videónál csak írdbe a keresőbe hogy vga oszt kidob pár dugót meg kábelt. Ja és nem drágák.
Nekem volna egy kis problémám mert ez mind szép és jó de nekem nincs vga kábelem vagy is a monitorét nem akarom szétszedni!!
Nem lehet ezt valahogy máshogy megcsinálni??
Ez is csak akkor működik, ha a felbontást szoftverből be tudod állítani a TV-nek megfelelően. Tehát úgy, hogy a szinkronjelek 15625(H) és 50Hz(V) legyenek.
Hi Ez amúgy ténneg jó. Nekem van egy ilyenem és ezen szoktam filmet nézni.
Monitor csatiról ezzel a kapcsolásal lehet cvbs-t csinálni. Ez müködik.
Állits be monitor helyett TV-t. Nemtom, hol lehet.
Nekem olyan videó kártyám van amire lehet tv-t kötni csak
ha rákötöm vibrál a kép és a PC felbontását nem tudom a tv-hez állítani. Hogyan tudnám ezt megoldani?
GeForce 4 MX440-em van azon van TV kimenet úgyhogy nem kell vele szórakoznom...
:yes:
Sziasztok! olyan gondom van hogy össze kötöttem a TV-met a szgépemmel, és a tv-n fehér hullámos a kép s videó kimenet a TV scart csatijával van összekötve. probáltam kábelt cseréálni de semmit nem ért. nem tudom hogy van e hozzá köze de a tv közvetlenül a monitor felett van és nem tom egyszerre mindkettöt üzemeltetni mert a tv bezavarja a monitort.
Aha, köszi! Ezeknek utánanézek, hátha találok valahol...
Persze. Lehet kapni átkapcsolót. van benne monitor egér és bill. csatlakozó, meg u.e. csak a gép fele és 2. Van olyan is, ami ha megnyomod 2x egymés után a Scroll Locsk -ot, akkor kapcsol át.
Hát igen, ez volt a gyanúm nekem is. Akkor asszem nem szórakozom ilyennel. Csak van egy plusz gépem, és az úgy hosszútávon nem fog menni, hogy ide-oda dugdosom a monitort. Ezért talán itt a legalkalmasabb, hogy megkérdezzem azt, hogy tudtok-e olyan megoldást, amivel két gépet lehet egy monitorra kötni, aztán kapcsolgatni köztük? [És bocs az OFF miatt...]
Igen, tényleg nem a legjobb tv sz.gépezni, de néha az ember inkább elkényelmesedne a tv elött.... De van megoldás! Tegyél monitort a tv helyére.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

légyszi segítsetek
roxi
)
Vagy TV-out karira gondoltál? Azt mondjuk nem szívesen vennék, mert ami most a gépemben van nem egy nagy durranás, de nagyon pöpec, és annyira jól sikerült összehozni az alaplappal meg a monitorral, hogy az enyémnél nagyobb hardverigényű alkalmazásokat is bírja, ezért nem cserélném le szívesen...
) Vagy ha gondoljátok, felrakok párat, és várom a véleményeket, hogy szerintetek melyik jó. Köszi.