Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hali. Én "kly"óráját építettem meg .( Nem az RGB változatot). Azóta is szuperül megy , időnként beindítom- főként akkor ha egy baráti társaság megkérdezi ,hogy mi a fene az a szekrényre csavarozva. Mindig azzal viccelődök hogy az egy gitár.( Mikor távirányítóval beindítom -húúú vazze) Nagy meló volt egy öreg , más szakmában dolgozó amatőrnek-talán nem is csináltam azóta sem bonyolultabb eszközt.Nagyon hálás vagyok kly fórumtársnak az önzetlen segítségért és porba hullik a fejem mert lehet , hogy beleunt a rengeteg kérdésbe és segítség kérésbe- azért hagyta itt a fórumot.
Azóta a fiam lakásába :Kazán vezérlő és biztonsági rendszer. Az óra imádat miatt arduinó és WS2812 bináris óra (lézervágott házikóba) infinity mirror tükör óra , és lépcső világítás .......... ...szeretek bütykölni , de hát az idő - a szem ...
Sajnos több dolog hiányzik az építgetéshez. Jó szem, elszántság és legfőképp idő.
Néha benézek ide. De semmi változás. Emlékszem 2012 évre élt a fórum.
Kiváncsi lennék akik akkor megépítették az órát vajon kinek működik még? Ma mit építgetnek? Építgetne-e? Vagy csak én maradtam a forrasztópáka mellett?
Szisztok!
A LEDek előtét ellenállásával szórakozom. A zöld LED- nél (a fő szín), hogy a fényereje a többivel azonos legyen (szemre) 10K ellenállás kell (ugyanaz a tipusú led, a zöld mégis sokkal erősebb). Nem fog sok energiát felvenni 23 LED esetén?
Készült óra IR LED-del és HALL érzékelővel. Annyi a különbség, hogy a bázis a motor indítás után némány másodperccel kapcsolja be az IR LED -et és a leállítási parancs vételekor kikapcsolja azt. Ezzel jobban biztosítja, hogy a kép akkor alakulhasson ki, amikor a fordulatszám stabilizálódott, ill. akkor már ne legyen kép, amikor a motor lassul.
A HAL érzékelő mindig szolgáltat impulzusokat a gyorsuló / lassuló motor esetén is. Ha elhagyod, nem kell ellenállás. A láb kimenet, így mérhető lesz rajta a vezérlés.
Bocsi, hogy értetlenkedek, de a PIC-hez annyira nem értek. Nem tudsz valami jó helyet ahol a működésről és a programozásáról alapoktól lehet tanulni?
Oké, de ha teljesen kihagyom akkor a 10k +5V-ra?
Szia Mester!
Én az alábbi PIC18F2550-es bázisról beszéltem. A visszajelző LED-eket akarom elhagyni belőle, csak a Statusz LEDet tartom meg. Azért kérdeztem, hogy a 12-es lábon lévő IR indikátor LED-nél a kapcsolásnál ha kihagyom, akkor az a láb a semmibe lóg. Üdv: Attila És még - jelenleg nagyjából kész a panel, de még átnézem alaposan.
A PIC12F629 elhagyható - soha sem készült el a programja. Ha elhagyod, az általa vezérelt tranzisztor és annak kollektor körében levő ellenállások, jumper és IR LED is elhagyható.
A PIC -re menő jeleket nem kell felhúzni tápra, hiszen a GP1 és GP2 (I2C busz jelei) már fel vannak húzva a tápra. A harmadik jel a PIC -ek közös órajele.
Hello!
Kihagyom az egész IR- részt. Így a PIC 12-es kivezetését 10K-val kössem a +5V-ra?
Szia Hp41C!
Rendben. Addig is felteszem amit eddig elkészült. Ha van egy kis időd vagy kedved, nézz már rá légyszíves. Diptrace-t szeretem, de Eagle-ben is feltettem. Persze ha a fórumtagok véleményezik, azt is szívesen fogadom. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2021
Nincs szükség a jumper -ekre sőt magára az IR indikátor LED -re sem. Elegendő egy ellenállás is.
Még egy kérdés: a feltett bázison az IR indikátor LED-nél miért van szükség a két jumperra, illetve miért nem jó egy 680 v 720 ohm-os ellenállás a 3 helyett?
Elhagyhatod magát a relét, de hasznos lehet, ha a tranzisztor, a védődióda és egy kétpólusú csatlakozó helye megmarad a későbbi kiépítéshez.
Oké köszi, ez már sok egy órába. ezt kihagyom belőle.
Más készülék kapcsolását. Pl. reggeli ébresztéskor a kávéfőző, rádió, stb. bekapcsolása ill. kikapcsolása oldható meg vele. A "Load" itt nem ige (betölt), hanem főnév: terhelés.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Sziasztok ismét. Ezen a bázison mi célt szolgál a relé? Nem tudtam megfejteni, hogy a "load jumper" mit tölt?!
Idézet: „prop_bright_modosit.asm” Ilyen néven nem töltöttem fel állományt, Valaki módosította. Sajnos nincs időm megállapítani, hogy mit és hol írt át. Legalább a parancsok definíciója eltér az enyémtől. Valamint USB -s hex -et sem töltöttem fel az USB azonosítok regisztrációs problémai miatt.
Az áramköri rajzokon a te neved van azért gondoltam. Az szerinted megfelel annak amiket leirtam.
Ezt az állományt nem én töltöttem fel. Elmúlt azóta 5-6 év.
Sziasztok!
Szia Hp41C! Építenék egy jól működő propeller clock-ot. Az első nem lett valami tökéletes. Találtam egy számomra megfelelőt. Egy kicsit átakarom alakítani. Az a kérdésem, hogy a mellékelt állomány (egyben így van feltéve a fórumba) rendben van-e? Nekem nem kell a számítógép kommunikáció. Ami kell az az óra, RTC, a klímapanel, HDD motor és az URC1 távirányítás. Szerintem ez ebben a verzióban benne van (kivéve a HDD motort, de azt beleépítem) csak szeretném ha megnéznétek ti is, mert szeretnék biztosra menni és csak így kezdeném el. Előre is köszönöm!
Szia!
A linked nem jó helyre mutat. Erről a bázis rajzról beszélünk. Ez nyomógomb bekapcsolja a motort és a bázis infra led-jét. Mintha a távirányítóval indítanád el az órát.
Köszi. Amit Janigel megosztott bázist itt akkor az éled rögtön a nyomógomb megnyomása után? Vagy csak a motort kapcsolja be? Erre gondolok.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
Nekem is kicsinek tűnik az ellenállása ha jól emlékszem a primer talán 2 ohm. Elviekben nem.kell hogy a motor forogjon hogy rá tudjak nézni a szekunder oldalra ugye?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
igen az kell bele ha nagyon kicsi az ellenállása. Nekem jelenleg nincs benne ellenállás de négyfejes videófej motor van ahol a 4 tekercs sorba van kötve
Nekem a video fejmotorosnál a primerrel sorban egy 10 ohm 5W ellenállás is van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |