Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) El_Pinyo válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Feb 23, 2008
Szia! Szerintem nem nagyon fogsz találni ilyen dolgokat, mivel a 8085 igen csak elavult processzor. Azért tanítják, mert viszonylag egyszerű felépítésű és könnyebb megérteni a működését, mint egy 386/486-osnak. Azzal majd informatika I.- n fogsz találkozni. Ha annyira érdekel a 85-ös lelki világa, akkor keresd meg Dr. Iváncsy Szabolcsot (V2/433), ő egy nagyon segítőkész tanár és biztosan segít a megértésben.
Üdv.
(#) MaSTeRFoXX hozzászólása Feb 22, 2008
Sziasztok!

Ennél jobb topicot nem találtam, újat meg nem akartam nyitni, de valaki nem tud valami fejlesztőkörnyezetet (elsősorban assembly nyelven) Intel 8085-ös procira vagy társaira (8080)? Igazából ebben a félévben ezt a procit tárgyaljuk digiális technikából az egyetemen, és én meg jó kihívásnak találom hogy összedobjak majd vele valami egyszerű hardvert és kipróbálni (futófény ) (meg tanulni belőle sokat, hogy jó legyen a félévvégi jegy ). Valami olyan fordító kellene hozzá ami EEPROM szempontjából emészthető formátumba fordítja. (Aztán meg összedobok egy USB-s AVR-es EEPROM égetőt...)

Illetve van valakinek elfekvőben Intel 8085-ös procija? Sajnos nem lehet kapni, csak 8080-at
(#) Stakypot válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2006
Találtam egy könyvet!
uP hobby (Madarász László)
Elég sok jó dolog van benne, pont amire szükségem van!

Minden jót
(#) Norberto válasza Stakypot hozzászólására (») Okt 21, 2006
Az adatlapok megfelelő oldalain megtalálod mindenre a választ...
(#) Stakypot hozzászólása Okt 21, 2006
HElló

Kellene a 8080A-s proci utasításkészlete, meg azoknak az értelmezése, és a hexadecimális kódja!

Tudtok segíteni?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem