Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Én módosítás után ujrafordítom és ujrabeégetem, enélkül nem is megy, mert folyton pofázik, hogy a forrás nem egyezik a beégetett programmal. Lehet véletlenül előjött a hibaüzenet és rányomtál, hogy többé ne mutassa, ami ok, csak az mplab nem fog továbblépni.(az üzenetet nem mutatja, de nem is lép tovább). Régen jártam így, csak eszembe jutott.
Nem. Config line-ban debug_on parancs is benne van!
Hali!
Nem lehet hogy a programozó lábakat másra is használod, emiatt megzavarodik?
Sziasztok!
Építettem egy ICD 2-tőt, és működik is rendesen, kivéve debug üzemmódban. Ha HALT-ot nyomok neki, akkor lefagy. Resetelem, újrakonnektálom, akkor égetéskor mikor Connecting to debug executive lépésnél van, szintén lefagy. Ha megint resetelem és beégetem, akkor működik. Breakpointnál simán megáll, ha Run-ra nyomok, tudom is léptetni utána meg minden. De ha módosítok a programon, és újból beleégetném a progit, akkor megint kezdődik előről az egész.... Ötlet valakinek? Vagy esetleg valaki találkozott már ilyennel?
Régebben volt ilyen, nem tudom, hogy manapság is létezik-e még. Szerintem legegyszerűbb írni a chipcadnek vagy felhívni őket, hátha tudnak valamit róla, hogy mi van manapság.
Sziasztok! Gyári ICD2-vel kapcsolatban kérdezném, hogy tudtok-e valamit a garanciális viszonyairól. Egyik rokonom szeretne egyet nekem ajándékozni, mert már nem használja. Úgy emlékszik rá, hogy valami van vele, viszont örök gyártói garancia van rá, csak ki kell küldeni az USA-ba. Egyrészt igaz-e ez, tudtok-e ilyenről, másrészt, ha igen, akkor hova kell küldeni?
Ezeket próbáltam használni, de itt mind a 64bites hibáról van szó szerintem. Nekem 32bit-es a Windows 7. A másik hogy Cypress chipes ICD2-ről beszélnek, az enyémben 40 lábú 2db PIC van.
Sziasztok!
Windows 7 32bit alatt nem akar menni a potyo féle ICD2. Driverre azt írja hogy felrakta jól, de MPLAB-ban már nem tudja megnyitni az USB portot.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy gyári ICD2-m, csak sajna van vele valami gubanc. A busy led állandóan ég rajta, amikor bedugom az USB kábelt. Amikor csatlakoztatom, mindig kéri a drivert telepíteni. Viszont mikor felrakom, akkor a driver telepítés sikeres, mert az eszköz használatra kész választ kapom. Gondolom, hogy akkor nincs a driverrel gond. De amikor csatlakoztatni akarom az ICD2-t az MPlab-bal akkor hibát ír ki. Az ICD0019 meg az ICD0021 hiba. A busy led mindvégig folyamatosan világít. Van valami ötletetek? Tudom, hogy millió egy dolog lehet, de mégis?
Pedig ott van a Microchip/MPLAB IDE/Readmes mappában "Device Support.htm" néven.
Keresgettem az erre vonatkozó dokumentációt de konkrétan erre vonatkozót nem találtam sajnos.
Az MPLAB helpjében van valahol ilyen, fejből nem tudom, hogy pontosan hol. Vagy ha ott nem, akkor program files/microchip/mplab mappában keresgélj doksik után, valahol ott lesz.
Sziasztok
Érdeklődnék hogy hol tudom megnézni hogy jelenleg melyik Piceket lehet ICD2-el debuggolni? Elnézést ha picit hülyeségnek tűnik a kérdés de gondolom itt is mind a Pickit2-nél létezik valamiféle táblázat ami tartalmazza a debuggolható Picek listáját.
Megválaszolom:
ChipCad Kft. szerint bizonyos szériaszám alatt az ICD2 programozó 64 bites operációs rendszer alatt (win7 64 bit-en biztosan) egyszerűen nem működik és kész.
Sziasztok!
ICD2-t szeretnék beüzemelni win 7 - 64 bit oprendszer alatt, (MPLAB 8.76). MPLAB telepítése után a win alaphelyzetben nem ismeri fel az USB-re dugott ICD2-t, illetve nem telepíti az MPLAB-ból a drivert. Nem hub-ról megy az USB. Ha ráerőltetem a 64 bites win7-hez való, drivert az MPLAB-ból akkor sem kapcsolódik az MPLAB az ICD2-höz. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Néztem a leírásokat, de én nem találok megoldást. XP alatt természetesen simán ment. Előre is köszi! Johny
A lényeg, hogy még azelőtt kiválaszd az MPLAB-ban a picet, mielőtt összedugod ICD2-vel. Így az ICD2 nem ad ki 5V-os tápot, nem fog semmi sem tönkremenni. Persze a 3,3V-os tápot neked kell biztosítanod a PIC számára.
Egy potyo2-rev1-es icd2-esem van. Azért kérdeztem, mert azzal nem vagyok tisztában, hogy mi történik, ha ilyen picet akarok programozni, mivel ezek már nem 5V-osak, hanem 3,3V-al mennek. Az icd2 nem égeti le a picet? Vagy valahol esetleg be lehet állítani, hogy csak 3,3V-os legyen?
Külföldi fórumokon olvasgattam olyat, hogy tönkretette a picet az égető. Megy ellenállásokról beszéltek, ami kell az égetéshez. Vagy valamit félreértettem?
Ha a gyári tudja, akkor az utánépített is, amennyiben olyan változattal rendelkezel, amin ott vannak a szintillesztők (74HC125 és 74HC126). Hogy a gyári tudja-e, azt meg tudod nézni az MPLAB-ban, amikor kiválasztod a Select Device alatt a konkrét PIC-et, és zöldre vált vagy nem vált az ICD2 melletti jelzés.
Egy kérdésem lenne.
dsPIC 30 és dsPIC33 progizására képes az itt utánépített ICD2? Nekem is ilyen van, és nem tudom, hogy megfelelően támogatja-e a fenti piceket.
Adatlap maximum 11V-ot ad meg, úgyhogy a 8,5V-al nyugodtan próbálhatod.
Ellentmondásos információkat találtam.
A PIC adatlapja: Idézet: „Voltage on MCLR with respect to VSS (Note 2) 0V to +13.25V” Máshol nem találtam az adatlapban erre vonatkozó információt. Viszont a gugli kidobott egy fórumot, ahol ezt a hozzászólást találtam: Idézet: „PIC18F46K20 MCU requires MCLR/Vpp voltage between 5V and 9V DC” Bővebben: Link Azaz a hozzászólás szerint még a 9V is ok. Szerintetek akkor kipróbálhatom?
Nézd meg, hogy mekkora a megengedett feszültség a chipedre. Ha a 8,5V alatta van, akkor jó.
Megépítettem az Mplab súgójában lévő kapcsolást.
12V-t adtam rá és 8.53V jön ki belőle. Ez akkor most elfogadható vagy valamit módosítsak még rajta? Hogy tudnám csökkenteni a feszültséget? (soros ellenállás növelésével?) Köszi!
Valami olyasmi van, hogy ezeknek a chipeknek a max Vpp-je 8V, ezért kell egy soros ellenállás a Vpp vonallal sorba (2-300ohm) és egy 8V-os zener a kontroller Vpp lába és a gnd közé. A help gombra kattintva láthatsz pontosabb áramköri képet.
Sziasztok!
Potyo féle ICD2-vel szeretnék PIC18F46K20-t programozni. Az Mplab a következő hibaüzenetet dobta a PIC kiválasztásakor: Idézet: „ICDWarn0068: This device has a VPP(max) below the minimum ICD2 VPP level of 12V. Please ensure that external protection for MCLR is in place. (Press the Help button for an example circuit or use AC164112 available from microchipDIRECT.com.)” Magyarán a PIC max VPP-je az ICD2 min VPP-je alatt van. A PIC tápfeszültsége 3.3V Tud erre valaki valami megoldást? Szintillesztő vagy egyéb szoftveres mágia? Köszi! U.i.: Rákerestem a fórumban a problémára, de egzakt megoldást nem találtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |