Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az remek.
És akkor a hestore miért árul ilyen pénzkidobásos szemeteket? Pontosítok, nekem pénzkidobás, nekik kereset. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2025
Legalábbis ez van ráírva. Nem ritka, hogy csak a felirat stimmel de sokkal gyengébb, átcímkézett félvezetőt raknak a modulba távolkeleten. Nincs jobb ötletem, cseréld ki egy biztosan jó, BT139-es példányra.
Az általam épített szabályzóban BT139 van.
Azzal működik ahogy kell.
Esetleg induláskor nagyobb áramot vesz fel a motor, mint amennyit a beépített triak kibír.
Persze, így van bekötve.
A triak ki és bemeneti lába között kb 0 ohm‐ot mutat a műszer. Az lehet hogy eleve hibás volt a beforrasztott triak? Mert akkor megérte a pénzt a szabályozó. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2025
Az kb. csak attól lehet, hogy a triak zárlatos. Esetleg valamilyen zavarszűrő alkatrész, talán egy kondenzátor, zárlatos.
Úgy van bekötve, mint a mellékletben látható? A kis potival elvileg a legkisebb kimenő teljesítményt lehet beállítani.
Nem szedtem szét, csak széttörném.
Mostmár csak az a kérdés hogy a vásárolt szabályzóvel miért nem jó. Kispotit minre‐maxra tekerve ugyanúgy maxon pörög. Gyebár azzal lehetne állítani a min fordulatot.
A hibás szabályzó panel forrasztási oldala az felismerhető vagy maradt rajta gyanta maradvány? Azért kérdezem, hogy látszik e vezérlő chip (ic) ami esetleg lágy indítást is tud?
Kikötve teljesen a régi szabályzót működik az általam épített szabályzóval rendesen.
A gond csak az, hogy nem az enyém van beleszánva, hanem rendeltem a hestoreból egy szabályzót, amivel megint csak teljes fordulaton pörög. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2025
Megvan hova kell kötni, csak bambulok mostanában.
Valszeg ezt a vezérlőt nem fogom tudni megjavítani.
Tehát a kérdés még mindig adott. Hová kellene bekötnöm a fázishasításos szabályzót hogy jó legyen?
Beforrasztottam a BTA 16-ost.
Pont ugyanazt teszi mint a régi. Maxon pörög a gép, potméter semmit sem csinál.
Ok. Holnap kicserélem a BTA16-ra, és kiderül jó e oda.
Szia.
A triakot (már ha az) méregettem. Látszatra semmi baja. Persze le van satírozva róla a felirat. Mérve dióda állásban két szélső láb közt 034, középső lábtól két szélsőhöz szakadás mérhető. Max levágni tudom a lábait, és odaforrasztani helyette egy BTA 16-ot, már ha jó oda. Nincs multifunkciós gépem.
Szia! A hibás szabályzóban lehet, hogy a (talán) triak tönkrement és csak azt kellene kicserélni. A hűtőfelületre van felerősítve a hűtőzászlója. A képen ugyan nem látszik de ha eltávolítható a hűtőlemez akkor könnyebben hozzáférhetővé válik a hibás alkatrész kibontása. A tokot le kell tudni fejteni a kiöntött elektronikáról (lehetőleg nagyobb sérülés ne érje a panelt) de nem baj ha eltörik vagy több darabban jön csak le. Így a forrasztási oldal hozzáférhetővé válik ahol már látni lehet a forrasztási pontokat. A gyantából való kiszabadításhoz multifunkciós gépet kell használni amivel ki lehet faragni az alkatrészt.
MarógépSziasztok.Van egy metabo marógép nálam aminek elromlott a fordulatszám szabályzója, a gép csak max fordulaton megy. Sajnos a vezérlője kétkomponensű ragasztóval be van öntve. Megpróbáltam kívülről (230V-os oldal) fázishasításos szabályzóval szabályozni, de amint lejjebb tekerem a fordulatát, elkezd szaggatni. A kérdés hogy hova kellene kötni a szabályzót hogy ezt ne tegye?
Köszönöm mind kettőtöknek! 35µF kondenzátort raktam rá, mert olyan volt. Simán indul/megy.
Szia! Sem a kondenzátoron sem a motoron nem olvasható semmi sem az értékekről? Ha a kondenzátor állandó üzemi akkor a ferci által javasolt érték az jó lehet. A kapocsdekni tetejét még nem gondoltad frappánsabban rögzíteni? Mondjuk 4-8db L idom a fedélen és a motoron egymással szemben felcsavarozva és így összekötve szintén csavarral a feleket.
Szia!
Ránézésre ez indító kondenzátor, 100-125 µF kell. Ha üzemi lenne, akkor 40 µF elég. Kondenzátor értékHali!A képen látható villanymotor kondenzátor kapacitás megállapításában kérnék segítséget. Az adattáblán semmi nem olvasható. A motor, méretéből ítélve, 1100W nak tippelem. Termény darálót működtet. A kondenzátor kapacitása nulla, a TESLA feliraton kívül semmi nincs rajta. Milyen értékkel próbálkozzak? Köszönöm!
Mindkettőtöknek köszönöm a választ. Én is így gondoltam, de tegnap kicsit elbizonytalanítottak, így hát megkérdeztem.
Mivel azonos teljesítményű motorokról van szó, csak úgy képes a fele fordulatszámon azonos teljesítményt leadni, ha pontosan duplája a nyomatéka.
Biztos, hogy nagyobb, de kétszer akkora szerintem nincs. Az AI válasza.
Fordulatszám és nyomatékÜdvözlet!Az lenne a kérdésem, hogy két azonos teljesítményű, de eltérő fordulatszámú háromfázisú villanymotor nyomatékai miként viszonyulnak egymáshoz? Az 1500 fordulatú motor kétszer akkora nyomatékkal bír, mint a 3000-es fordulatú motor? Köszi!
Hali!
Meg reklamáltam a a 3db Ni-Ct akkut. Küldtek három másikat. Azok közül 1-ben 1,2V ot mérek. 2-ben 0,6 - 0,7 et. Tehát szintén kuka. erről ennyit.
Hm, nem tudom, hány magyar kereskedő van egy prágai "ügynöki nagykereskedés"-ben...
céginfo De ez nem zárja ki azt, hogy visszaveszik a hibás árut, hiszen nem pont a magyar nemzetiségtől függ ez. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |