Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A Pk2 Device File Editor segítségével meg lehet nézni az eszközlistát. Ha valaki elég elszánt, még javítani, hozzátenni is tud vele.
Ha egy eszközt / script -et "duplikálunk" mentsük az állományt még a további javítások előtt, mert a config_blank[] és config_masks[] valamint a script[] tömb esetében nem jön létre egy ]j, független példány. Visszaolvasás után már az új eszköznek / script -nek saját tömbjei lesznek. De jó viszontlátni a régi (kicsit verzió hibás) állományomat.
Valamilyen fájlszerkesztővel kinyitod. Megnéztem neked, benne van a PIC16F1936.
hogyan tudom megnézni benne van e?
Sziasztok!Van egy utánépített pickit 2 égetőm Unfi kolega jóvoltából.Azt szeretném megtudni ,hogy nincs e véletlenül valakinek meg az a device file ami a pic 16f1936 adatait tartalmazza?Ha tudjátok kérlek töltsétek fel ide .pickit2 softot használok.
köszi
Szia!
Nekem megy win10-en, bár már nem használom nem is emlékszem milyen régóta. Azért most kipróbáltam és megnéztem, hogy mit hol állítottam, de semmi extra feljegyzés. Még a kompatibilitás mód sincs bekapcsolva. 104-es verziótól a 106-ig megy mindegyik. Neked melyik van meg? Üdv.: Feri
Keress ra a ponyprog 64 bites verziora
ez úgy történik, hogy a gép bekapcsolás után belépek az xp virtuál oldalra amikor az xp felépül az oldalon van telepitve a ponyprog és az icprog -ot megnyitva lehet ellenőrizni a működést meg lévő meg irt ic-t ki lehet olvasni vagy törölni új hex nem tölthető be mivel nincs kapcsolat gépen lévő meghajtókkal mivel ez nekem nem megy informatikus kell ehhez.
Hogyan virtualizálsz? Pl. VirtualBox esetében oda kell adni a meghajtót a vendéggépnek.
a gépen működik az usb és a cd meghajtó de a virtuál xp alkalmazásnál nem működnek a meghajtók ez a probléma az xp oldalon az eszközkezelő minden ki van választva rendesen vezérli a programozó ezközt (aFENG-3)-at ezzel nem lenne gond csak a hex bevitel nem működik.
Próbáld megformázni az USB -t fat 32 re azt biztosan látni fogja.
Köszönöm, hogy ilyen hamar reagáltatok én már a virtuál xp-rá telepítettem a gépemre az icProg igy megy az xp driverrel de egy probléma van, hogy a gép sem az usb sem a cd meghajtót nem látja igy a hex fájlokat nem lehet bevinni ez tovább csak probléma ez nekem megint feladja a leckét amivel nem tudok mit kezdeni ha van valami ötletetek szivesen veszem üdv:Kovács Sándor.
PICkit2, PICkit3 USB HID driverrel működik, amit az aktuális operációs rendszer tartalmaz.
A következő sajátosságok szoktak gondot okozni az újabb Windows -okon: - Az ini állomány a "Program Files" mappában van. - Az eszköz elérése akadályozott. Run As Administrator megoldja.
Ezt egy percig nem kérdőjeleztem meg, csupán azt próbáltam mondani, hogy mikor kijött a win7 sokat küszködtem, mert hol egy soros terminállal nem tudtam kiküldeni egy vacak AT parancsot egy GSM modulra, hol az AVR studió vacakolt, a Pickit sem ment, MATCH3 stb. Sok DOS-os készülékspecifikus programom van. Sok turbo pascal-os. A modernebb windowsok ugattak valamiért mindig. Az ősi lézernyomtatómhoz pl. csak xp driver van. Hol az asszony törölte ki a 3 napja már tervezett még félkész nyákot. Ezért lekülönítettem magam a családi gépről, amin mindig a legfrissebb dolgokat igénylik, ezért van egy gép a műhelyben, amin minden elavult dolog is van, és nem nyúl más hozzá. Win10 nincs, mert nem éreztem még a hiányát.
Hidd el ha nem menne nem ajánlanám, én is a megoldást keresném ....
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2021
Bevallom én(akkor még csak win7-el mérgezték az emberiséget) rendszeresítettem egy gépet a műhelyben, amin "multi boot"-ban van 4 féle oprendszer, és azt használom elektronikai programokhoz.
Arra szeretném felhívni a figyelmetek, hogyha Win10/64 alatt az ICD2 nem megy, akkor a másik drivert kell neki beállítani az eszközkezelőben. Egyelőre még új a gép és nem használtam rajta az ICD2-őt. Sajnos fejből már nem emlékszem melyik a jó. Gondolom érvényes lehet ez a PICKIT2-re is.
Sőt nekem a logikai analizátorommal is ezt művelte a Windows. Rossz drivert párosított hozzá.
Pickit2 nekem win7 alatt sem ment, csak xp.
Vegyél egy pickit2-t vagy 3 at már nem egy ökör ára és tökéletesen fut mindkettő a 10 alatt is ...
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2021
Szia! Szerintem érdemes rápakolni valami virtuális gépet, és arra feltolni az xp-t, vagy beszerezni egy 2000ft-os laptopot e célra a műhelybe és arra xp, vagy a win10-es gépet ujratelepíteni xp-vel kezdeni, majd ha kész rátenni a win10-et, és indításkor kiválasztod a menüből mi induljon. Én vettem egy IBM R52 laptopot 4000HUF-ért, "égetgetni", a műhelybe.
Tisztelt fórumtársak! segitséget kérnék abban, hogy az icProg szoftvert win-10 en szeretném működtetni, de jelenleg nem muködik én nem vagyok informatikus ezért nem tudom mit tegyek amig az xp-vel dolgoztam nem volt problémám ha valaki tudna segíteni nagyon szépen meg köszönném üdv:Kovács Sándor.
PICkit2 V2.61.00 kezeli. Az MpLabX egyáltalán nem támogatja a PICkit2 -t.
Az MPLAB X beállításaiban néztem meg, és ha a fent említett típusokat állítom be, nem is engedi, hogy a PK2-re kattintsak.
Ha más programmal megy, akkor szívesen megírom PIC12F1840-re. Idézet: „A PICkit 2-vel gond van. Sem a PIC10F322-t sem a PIC12F1840-et nem támogatja.” Már a 2011.10.04 -ei a Microchip által kiadott Pk2Devicefile.dat 1.62.14 verziójában mind a két típus benne van.
Nincsen sajnos...
Akkor egyenlőre hagyjuk is a projektet. Megpróbálok az aliról kész kijelzőt venni. Ha nem válik be,akkor nincs mese, be kell feccöljek egy PICkit 3-ra és akkor megkereslek megint. Nagyon köszönöm eddigi segítséged. Üdv. Peti
Most olvastam vissza az előző írásodat.
A PICkit 2-vel gond van. Sem a PIC10F322-t sem a PIC12F1840-et nem támogatja. Nekem pedig ezekre van kész kijelző rutinom. Át tudom ültetni még a PIC18F14K22-esre. Azt már kezeli, de azt is csak módjával. Nincs a környezetedben valakinek PICkit 3-a?
Szia!
Amit linkeltél azokat én is nézegettem... Biztos én értelmeztem férre a leírást,de ha jól értettem benne,csak programozni tudod,hogy mennyi litert engedjen ki,akkor számol. Folyamatosan nem,nekem padig az kellene. Azért fordultam hozzátok egy ilyen progival. Az alap programot is nagyon köszönöm akkor. Bocsánat,azt hittem nem annyira összetett...
Szia!
Ne haragudj, de nem értelek. Ha többféle érzékelővel, több mindenre is szeretnéd használni, és nem gond akár 6 ezer forint sem az anyagra, amivel utána még munka is van, be is kell dobozolni, akkor miért nem vetted meg a hozzávaló műszerrelh együtt? Én szívesen összedobok neked egy programot az alapkérésedre, mert ott nincs semilyen extra számłtás, a kijelzőhöz már írtam programot, nagyon hamar össze tudom dobni. De azt ne várd el, hogy többféle szenzorhoz végezzek linearizációs számításokat átkapcsolható módban. Erre nincs időm.
Szia!
Mivel az áramlásmérő max 10 L/min-t tud,ezért az lenne a kijelzés maximális értéke. Bár esetleg fellehetne készíteni a kijelző egységet nagyobb átfolyású érzékelő fogadására is. Pl.most a mérési tartomány 0 - 10 L/min,de tudna 5 - 50 ; 10 - 100 L/min kijelzést is. Ezek között DIP kapcsolóval lehetne váltani. A frissítés bőven elég 0.5 - 1 másodpercenként. A " 12,34 " formátum jó. Majd a dobozra ráírom hogy L/min. Részemről a linkelt led kijelző is jó. Továbbá nekem a 6 ezres költségvetés is belefér. Még annyi infó,hogy Pickit 2 -m van,azzal tudok programozni . Lehet már amit fent írtam,az se igaz... Mert a kijelzést tudja a kijelző 0 - 99.00 L/min-ig ,tehát nem azt kellene DIP kapcsolóval változtatni tudni,hanem ha másik áramlásmérő szenzort teszünk rá,annak más lesz a kiadott frekvenciája ugyanazon L/min-re. Pár példát szedtem még az aliról: Flow rate : 1~30L/min Flow Pulse: F(Hz)=(6.6xQ) Q=L/min Accuracy [in 2~50L\MIN]±5% 6 Flow pulse characteristics (6*Q-8) Q=L/Min±5% 2 - 50 L/Min |
Bejelentkezés
Hirdetés |