Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 25
(#) ksanyi52 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Jún 30, 2021
Sziasztok! Sikerült életre kelteni. Hátha más is találkozik hasonló szivattyúval, pár mondatban leírom mit tapasztaltam. Az Einhell címkét lefejtve előbukkan 2 db csavar, melynek kicsavarásával az érzékelő burkolata eltávolítható. Előtűnik egy műgyantába öntött elektronika, mely 3 db vezetékkel kapcsolódik a motorhoz. Ebből 2-őt összezárva a motor elindult. Innen a motor úszókapcsolóval, vagy bármilyen kapcsolóval működtethető. ( A víztől való elszigetelésről gondoskodni kell!). A burkolatok 4, a motornál 3 élű csavarhúzóval bonthatók. A motor egy hagyományos ( tizenpárezerforintos kínai motor), kopótárcsás tömszelencés. No komment.
(#) szines hozzászólása Jún 30, 2021
Sziasztok!
Szivattyú csere előtt állok és jó lenne tudnom hogy 2 bar nyomásnál hány liter víz megy ki egy 3/4-es
golyóscsapon percenként.
(#) ksanyi52 válasza VIM hozzászólására (») Jún 30, 2021
Köszi az infót, 3 szint lenne és egy folyamatos, de egyiken sem indul. Próbáltam hordóba meríteni de úgy sem. Úgy hogy bontom tovább. Még egyszer köszi, szia.
(#) VIM válasza ksanyi52 hozzászólására (») Jún 29, 2021
Szia! ITT 11016 találsz róla robbantott ábrát de a szétszedés módjáról semmit. Szerintem a szintkapcsoló rúdjai vagy azok mozgása van akadályoztatva mi a főkapcsolóban rejlik, azt kellene megnézni mint hibaforrást ha nem indul be a motor. Ha beinul és kis idő múlva leáll, az a vízhiány kapcsoló miatt van (ha vízbe merül működni fog).
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
(#) Gafly válasza ksanyi52 hozzászólására (») Jún 29, 2021
Látod, és máris irtak bele többen.
Ha nyitsz egy új topic-ot (amit köszönünk szépen hogy nem tettél ), akkor sem kapsz több értelmes választ...
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
(#) ksanyi52 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 29, 2021
Csak azért írtam, mert 2020 óta nem írt bele senki.
(#) Gafly válasza ksanyi52 hozzászólására (») Jún 29, 2021
Idézet:
„Úgy látom nem igen él ez a topik, még is megpróbálom hátha valaki mégis benézne.”

Olyan nincsen, mert ha hozzászólsz, akkor felülre kerül.
(#) ksanyi52 hozzászólása Jún 29, 2021
Sziasztok! Úgy látom nem igen él ez a topik, még is megpróbálom hátha valaki mégis benézne. Hoztak hozzám egy " EINHELL GE-DP 7935 N-A ECO SZENNYVÍZ SZIVATTYÚ 790 W" . Esetleg valaki ismeri, vagy szedett már széjjel ilyet vagy hasonlót. Hiba: nem kapcsol be. Nem ismerem ezt a cső érzékelős megoldást. Lehet akár kapcsoló hiba is. Jó lenne ha valaki tudna segíteni először is a szétszedésében. Előre is köszi.
(#) 444Tibi válasza janoskiss82 hozzászólására (») Júl 24, 2020
Ha igenyled akkor igen, de nem sorba a kettot annak nem sok ertelme van hanem a betaprol leagazni a masodik EV relehez, a bejovo PEN sinrol es fazisrol. A fazis-nulla ertelemszeruen az EV relen keresztul, a fold mellette vive.
Es innen kiallni a szivattyuhoz meg az uszokapcsolohoz.
(#) janoskiss82 válasza 444Tibi hozzászólására (») Júl 24, 2020
Köszönöm az infókat.
ÉV. relé kapcsán: ha már van az óránál, akkor is érdemes tenni ide egyet külön?
(#) 444Tibi válasza janoskiss82 hozzászólására (») Júl 24, 2020
Ahogy gondolod de sok helyen felesleges. Nagyon negatív példával, átüthet a relé is. (mint ahogy nálam már volt erre példa, el is vitte magával a fél hifi tornyomat)
Nekem 6 éve lennt van a kútba egy úszókapcsolós szivattyú, és egy ugyanilyen tök (ez az úszókapcsoló hivatalos szakzsargon neve) egy 1m3-es IBC tartályba, közvetlen 230-as tápálással.
Melóhelyemen ugyanez csak több darab.

Ha minden percbe belenyúlkálsz a vízbe vagy urambocsá' a gyereket fürösztöd benne akkor okés de ezen az alapon az összes villanybojlert is el kéne látni leválasztótrafóval meg mágneskapcsolóval.
ÉV. relé mindenképp ajánlott sőt kötelező.
(#) janoskiss82 hozzászólása Júl 24, 2020
Közben találtam egy másik bekötési javaslatot hozzá itt:
https://gfinderir.findernet.com/public/attachments/72/HU/S72A1_B1HU.pdf
Itt egy trafóra csatlakozik az úszókapcsoló, ez már barátságosabb megoldás
(#) 444Tibi válasza Gafly hozzászólására (») Júl 23, 2020
Itt gyakorlatilag mindegy hogy milyen modon kotsz, a fazis a szivattyun keresztul mindenkepp ott lesz az uszokapcsolon, pl. egy konnektorba dughato mobil szivattyunal is igy van.
Az hogy a fazist az ustokapcsolora kotod annak elvileg annyi elonye lesz hogy a motor igy feszultsegmentes lesz amikor aa kapcsolo nyitott de epeszu ember nem babral a motoron sohaa igy hanaam leakapcsoljaa aa kismegszakitot vaagy kihuzza a dugot.

A szinek, a szabvany legolcsobb vezetekkel kot a gyarto, kenytelen a keket is felhasznalni, pl. alternativ kapcsoloknal is gyakran a kek van hasznalva fazisnak illetve kapcsoltnak, plane ha utolag lehetetlen behuzni plusz vezeteket.
(#) pont válasza janoskiss82 hozzászólására (») Júl 23, 2020
Fi relé kell, (kültéren kötelező) és a fázist szakítsa meg a kapcsoló, csak a nullát nem szakítunk meg, ez ökölszabály.
(#) Mekk_Elek válasza janoskiss82 hozzászólására (») Júl 23, 2020
"- miért azt kéri a rajz, hogy kössem be a szivattyúba fixen a fázist, és a nullát szakítsam meg az úszókapcsolóval? A nullaszakadás nem ördögtől való dolog?"

Valószínűleg "hozzáértő" készítette a rajzot. Szerintem "csak" a hálózati vezeték megnevezés cserélődött fel, hiszen a szín jó, azaz nulla megy fixen a motorra, fázis a kapcsolóba és a kapcsolt fázis a motorra. A kapcsolt fázis vezetékszín viszont hiba, oda egyéb szín kellett volna, pl. lila.
(#) Gafly válasza janoskiss82 hozzászólására (») Júl 23, 2020
Ugyan nem vagyok szaki, de ha igy szinezte a gyártó, akkor ez van.
Egyébként egy váltó kapcsó van benne, azért van három kivezetése, és kétféle bekötése:
- Akkor megy a szivattú ameddig kell tölteni kell a tartályt, vagy
- Addig megy ameddig le nem ürült.

Azt az "ollós szombólumot" olyan értelemben használnám, hogy "nem kell bekötni" a másik végén.

Annak, hogy a nullát viszik bele, az állandóan/üzemszerűen vizben úszó kapcsóba, tulajdonképpen van értelme. Vagy mennyiben lenne jobb, ha a direkt fázis lenne ott?
(#) janoskiss82 hozzászólása Júl 23, 2020
Kedves Szakik,

Egy barátom megkért, hogy segítsek neki bekötni egy úszókapcsolót, amivel szabáloyzva lesz az 1 m3-es kerti tartályát feltöltő szivattyú.
Megnéztem a leírását:
http://gfinder.findernet.com/public/attachments/72/IB72A1.pdf
Mi úgy használnánk, ahogy a csatolt képen látható (01.png)

Két dolog furcsa nekem:
- ezek a vezetékszínek (kék, fekete, barna) eléggé tökön rúgják a szabványt és megkavarják a vasárnapi villanyszerelőt
- miért azt kéri a rajz, hogy kössem be a szivattyúba fixen a fázist, és a nullát szakítsam meg az úszókapcsolóval? A nullaszakadás nem ördögtől való dolog?

Köszönöm

01.PNG

(#) toggyuri válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jún 9, 2020
Nagyon kézenfekvő ötlet, de a tulaj nem szeretné, ha belelógna valami a medencébe. Egyébként megépítettem a Smidt - tiggeres egyszerű áramkört, amit itt közöltetek és tökéletesen működik. Rozsdamentes süllyesztett csavart tetem a medence oldalára,ami nem lóg ki , így nem zavarja senki hátát.Mivel úgy alakítottam ki, hogy csak akkor van feszültség alatt,amikor a keringetés (fűtés) működik, így talán nem fog elfogyni az anód elektróda. Ráadásul módosítottam a bemenő-ellenállást akkorára, hogy éppen bekapcsoljon ha víz éri,így remélem tartós lesz. Ha néha cserélni kell az elektródát, annyi belefér. Köszönöm a segítséget!
(#) tibibalogh520 válasza toggyuri hozzászólására (») Jún 2, 2020
Az miért nem tetszik, amit "Próba" fórumtársunk javasolt? Hogy a mosógép presszosztát csövét bele lógatod a medencébe, és rögzíted a megfelelő magasságban?!
(#) toggyuri válasza VIM hozzászólására (») Jún 2, 2020
Szia!

Köszönöm szépen! Valóban szóbajött hasonló ötlet, de a medence vízterébe nem tudok tenni semmit, csak kontakt érzékelőt.

A szűrőtartályon gondolkozom...esetleg oda tehetnék hasonló megoldást.
(#) proba válasza toggyuri hozzászólására (») Máj 29, 2020
Gondolnám belelógatod a csövet , fixen rögzíted, és működik. Ha azon az elven működik, milyen magas a vízszint a csőben, akkor az mindegy, hogy a cső kívül van vagy a medencén belül.
(#) VIM válasza proli007 hozzászólására (») Máj 29, 2020
Tiszteletem! Hát ez profi megoldás és ennyi pénzért nem is érdemes barkácsolni. Ötletelek itt feleslegesen amikor kész megoldások is vannak bagóért.
(#) proli007 válasza VIM hozzászólására (») Máj 29, 2020
Hello! Pld. így.. Csak az ujjad helyett a vizet "teszed oda". Egyébként én víztorony szintérzékelőnél használtam 100k felhúzással az egyenáramot, ott olyan kicsi az áramsűrűség, hogy évekig kitartott. És inkább elhordja, így öntisztuló volt. A szonda UT18-as króm hegesztőpálca volt..
De ha reed relés, abból van bolti is..
(#) VIM válasza toggyuri hozzászólására (») Máj 29, 2020
Szia! Szerintem egy reed relés megoldás egyszerű volna bármelyik más szondás, elektródásnál. Az úszón (nikecell, parafa stb.) lenne a mágnes és a reed egy víztiszta műanyag csőben mellé merítve úgy hogy egymást ne akadályozzák a vízszint emelkedés-süllyedés közben. A reed műanyag csöve tetszőlegesen állítható legyen és a végleges szinten rögzíthető a beállítás végén. Az, hogy ez a Te medence technikádnál hol oldható meg azt neked kell tudni. A reed érintkező felhasználását már ne kelljen kifejtenem, hogy az mire kapcsolódjon.
(#) toggyuri hozzászólása Máj 29, 2020
Van mosógéphez való membrános érzékelőm.. gondolkoztam is hogyan lehetne hasznosítani. Mivel ehez valahol meg kell fúrni a medencét, vagy a vízrendszert valamelyik csőben, egyenlőre kerülném. Viszont a kapacitív elv érdekes lehet... Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne megvalósítani?
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Máj 28, 2020
Most hogy említed, egy mosógép vízszint jelzője jó lehet. Az könnyen is telepíthető...
(#) pont válasza toggyuri hozzászólására (») Máj 28, 2020
Ezt a problémát csökkentő megoldás volt egy valamikori rádiótechnikában, én anno megépítettem, működött, de jakuzziban nem próbáltam.... Bővebben: Link
(#) Bakman válasza toggyuri hozzászólására (») Máj 28, 2020
Tejesen mindegy, milyen kis áram folyik, az anód (pozitív elektróda) el fog fogyni. Erre csak olyan szintérzékelő jó, amelyik elektromosan nem érintkezik a vízzel (pl. úszókapcsoló, nyomásmérő, valamilyen optikai, induktív, kapacitív érzékelő stb.).

Vagy időnként cseréled a mérőszondákat.
(#) proba válasza toggyuri hozzászólására (») Máj 28, 2020
Régen az elemekben volt szénrúd, az szerintem nem vándorol sehova. Esetleg arra lecserélni a csavarokat?
(#) toggyuri válasza elektroton hozzászólására (») Máj 28, 2020
Szia!
Én egy jakuzziba keresek valami megoldást, amivel figyelhetem, ha a vízszint a szűrő szintje alá esne, mert pl. kinyílik a leeresztőcsap véletlenül. Ilyenkor a fűtőtestbe levegő kerül, vagy teljesen szárazon izzik a szál és hiába van benne hőbiztosíték, a fűtőszál elszáll. A gyári nyomáskapcsoló ami a főtőtestben van (és víz hiányában, vagy álló víz esetében lekapcsolja a fűtést) tönkremegy rendszeresen, ezért használhatatlan - pláne nem is lehet kapni. Találtam egy kis áramkört készen - azt hiszem a Conrád-nál - de a két rozsdamentes csavar, amit betettem szondának, megrozsdásodik és az egyik elfogy... Mivel mindig a víz alatt vannak az érintkezők - szerencsés esetben - tulajdonképp bontja a vizet, mert egyenáram van rajta. Erre kellene valami olyan megoldás, ami elhanyagolható mértékben csinál ilyesmit, tehát valami nagyon gyenge áram (feszültség) van jelen a szondákon. Ez a rajz alkalmas lehet ilyesmire? (ill. az eszköz amit ez alapján megépítek ) Sajnos csak ilyen direkt kontakt megoldás jöhet szóba a jakuzzi elektronikája miatt.
Köszönöm, ha válaszolsz.
Következő: »»   2 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem