Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Persze ha van valakinek a környezetedben egy sroboszkópja lehet ennél pontosabban is.
Nem meleg motornál csináltam, akkor majd ezt megcsinálom még egyszer.
Körülbelül jól csináltad. Meg kell keresni a pontot ahol meleg motornál legmagasabb az alapjárat és onnan egy kicsit visszavenni az előgyújtásból. Persze ha a benzin adagolás nem oké akkor ez a módszer becsapós.
Ha szétszerelés előtt összejelölted, akkor nagy eltérés nem lehet.
Egyébként meg az ékszíjtárcsán vagy a lendkeréken lennie kell egy FHP jelnek, ennek, meg az alapelőgyújtás értékének ismeretében egész pontosan be lehet állítani.
A hall volt a ludas, valami fehér elöregedett műanyag törmelék jött ki a gyújtáselosztóból, és a fém korona egyik része is ki van fényesedve, a hall közepén meg szerintem kilátszik a bele, szétcsiszolták egymást.
Kicseréltem, most már megy a motor, a gyújtást viszont csak fülre tudom beállítani, szerelőhöz meg nem fogom vinni. Van erre valami szaki okosság, hogy nagyjából jól legyen beállítva? Elkezdtem előrefelé a rács irányába tekerni, amíg a legmagasabb fordulatot el nem érte alapjáraton, majd kb 2-3mm-t visszatekertem, amitől a fordulat 100-1500/min-t esett hallásra. Stroboszkóp nélkül tudom ezt állítani pontosabban?
Köszönöm szépen, akkor ez teljesen más, mint amit én láttam, ez így egyszerűbb!
Kicserélem egy astráéval, abban ugyanilyen van, és kiderül, hogy mi a helyzet.
Úgy csatlakozik, ahogy ezen az oldalon a 2. képen látható. A vezérműtengelyen van egy bevágás, de nem pont középen, hanem kissé eltolva, ahogy az elosztón is látható a meghajtás módja.Bővebben: Link
Van az azért olcsóbban is, csak találomra: Bővebben: Link
A rotort tudom, hogy egyféle képen lehet visszarakni, a tengely másik végén van egy bordázott rész, az nem bordás tengely, hanem Kerb fogazat, már amit én láttam, mert az opelét még nem bontottam ki.
Tehát nekem az az infó kellett, hogy az elosztó tengely egyféle képen tud e visszamenni a vezérmű tengelybe. Ezt sem tudtam, hogy az hajtja közvetlenül. 9000Ft a hall jeladó, szuper!!
Sajnos nem tudom, mi az a Kerb fogazat
![]() De a rotor minden esetben úgy van kialakítva, hogy csak egyféleképpen lehessen a tengelyre szerelni. Sőt, legtöbb esetben maga az elosztó tengelye is csak egyféleképpen megy össze az azt meghajtó vezérműtengellyel. Így ha szétszedés előtt össze van jelölve az elosztó háza a hengerfejjel, akkor biztosan ugyanabban a pozícióban kerül vissza.
A tengely végén egy Kerb fogazat van, vagy ezt rosszul tudom?
Azon van valami, ami csak egyféleképpen engedi visszadugni a helyére? Ez nagyban megkönnyíti akkor a cserét, azt hittem, hogy itt is jelre kell állítani, vagy összejelölni.
A gyújásrotor egy bordás tengelyen van, ha jól tudom, ezt hogyan kell jó pozícióba visszarakni, szétszerelés után?
Nem ellenőriztem még, gondoltam rá, csak nem tudom, hogy azon mit mérjek, vagy, hogyan tudom ellenőrizni?
Ha a gyújtáskapcsolóban lenne a bibi, attól még tekerheti az önindító, és a műszerfal is világíthat ettől függetlenül? Ma tudok majd délután foglalkozni vele, egyenlőre gyűjtöm az információt. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Lehet, h hulye kerdes, de a gyujtaskapcsolot ellenorizted-e? Asconanal volt hasonlo gondom.
Igen , ki kell venni, és szétszedni ripityára. Pár csavar, zégergyűrű. Hall jeladót láttam már boltban alaplappal együtt is, meg önmagában is. Ezek kb. csereszabatosak egymással különböző tipus esetén is.
Köszönöm az infót!
Azt nem tudod véletlenül, hogy ezt a gyújtás alaplapot, hogyan kell kicserélni? A rotor alatt van egy lemez korona, gondolom, az generálja a jelet a hall egységben, de lehúzni nem lehet. Az egész gyújtáselosztó fejet meg nem tudom, hogy hogyan kell szakszerűen kiszedni, majd ugyanúgy visszarakni!? Ki kell vennem az egészet a helyéről, hogy ezt tudjam cserélni?
Igen.
Igen. Igen. Főtengely-jeladó tudtommal nincs benne, a hall-jeladó érzékeli a fordulatszámot meg a pozíciót. Onnan megy a jel a motorvezérlőbe (ha nem megy, akkor nem ad benzint), onnan pedig a gyújtásmodulba a trafóhoz. A hall jeladó hibáját egyszerű kiszűrni, lehúzod a hármas csatit az elosztóról, a középső érintkezőt egy vezetékkel testre pöcögtetve szikrát kell adnia a trafónak. Ha ad, akkor a jeladó rossz, ha nem ad, akkor valami más. (Gondolom, nem a vezérműszíjad szakadt el, mert akkor sincs szikra.)
Ez annyiból esélyes lehet, hogy belementek vele a szántás szélébe, és felakadt a hasa az út szélére, ha lent van valahol ez a jeladó, akkor lehet, hogy elszakadt a kábele, vagy eltört a csatlakozója.
A gyújtásmodul=a gyújtás vezérlő elektronikával, ami a gyújtótrafó alatt van? Azt cseréltem, nem változtatott rajta.
A gyújtás jeladó az ami a rotor alatt van, és valami hall egység van benne, ugye? Azt hogyan tudom kicserélni? Az ac összefüggésben van azzal, hogy kap e a motor szikrát?
A főtengely jeladót hol találom nagyjából, és mit tudok mérni rajta?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
Ha nincs szikra, benzin sincs ezzel nincs gond. Vagyis ha lesz gyújtásod, a tápszivattyú is menni. A gyújtásjeladóra vagy a gyújtásmodulra gyanakodj első körben.
Főtengely jeladót tesztelted már?
Mert ha nincs fordulat jel, akkor elképzelhető, hogy sem szikra, sem pedig szivattyú nincs. Úgy gondolja a szegény, hogy nem jár a motor
Sziasztok!
Egyszer csak megállt a a corsám motorja. Nem ad szikrát, és szerintem az ac sem kap áramot. Kompjuter nem villoog ki hibát, csak a 12-t, cseréltem is benne másikra, nem segített, biztosítékok jók. Az érdekes az, hogy amikor a gyújtást ráadom, akkor egyet szikrázik, és az ac is kap egy pillanatra áramot, de az indítózáskor már nem! Gyújtásvezérlőm is van, azt átrakva sem változik. Mi lehet ez, relé? Mit nézzek meg? Gondoltam a gyújtás alaplapra, ac relére, gyújtótrafora, de valamitől egyszerre nem jók!? Pára lecsapódás esetleg, de hol nézzem meg? A corsa C12NZ.
Az akku testelésénél lesz a gond. Nézd meg, hogy hova van letestelve. Azt szedd le és tisztítsd meg és rögzítsd vissza megfelelően.
Üdv Mindenkinek!
Nekem is egy Seat Leon 1.4 tip.autóm van, melynek az utóbbi időben olyan tünetei vannak, hogy menet közben a műszerfal EPC, motor és egyéb visszajelző lámpák hirtelen felvillannak,az ajtókzárak működésbe lépnek, egyet rángatózik az autó, majd visszaáll minden. Töltést már mértem, az akkumlátor saruk rendben. Nem tudom, hogy mi lehet a gond, de az a jelenség mostanában egyre sűrű bben jelentkezik.
Menj végig a biztosítékokon, egyesével mindegyik helyére kösd be a műszeredet és keresd meg, hogy melyik áramkörön van a nagy fogyasztás.
Sziasztok!
A kérdésem egy SEAT LEON 1,6 MPI-re vonatkozik. A probléma, hogy pár nap alatt lemeríti az akksit. Az újat is. Megmértem a nyugalmi áramfelvételeit, amik a következők: -nyitott autónál 370 mA -zárt autónál 150-650 mA között ingadozik folyamatosan, de leginkább 400-650 mA között billeg, mint szarka a dögön. A következő alkalommal elindulunk a bitosítékok egyenkénti kiszedegetésével. Azt olvastam, hogy ezek az új fedélzeti számítógépek már olyat is tudnak, hogy félóra után alvó állapotba kapcsolnak, lényegesen kisebb nyugalmi áramfelvétellel. Töredelmesen beismerem, hogy ennyit nem vártunk, tehát ezt még nem próbáltuk ki, mert csak most olvastam ezt az infot. Viszont azt megfigyeltük, hogy az autó zárt állapotban, időnként, minden behatás nélkül csinál olyat, hogy kb. két másodpercre zúg benne valami, aztán elhallgat. Olyan, mintha mondjuk az ablekemelő motor tesztelné, hogy felvan-e húzva az ablak, vagy valamiféle tesztprogramot futtatna körbe. Ez teljesen rendszertelenül szokott előfordulni, de van olyan is, hogy ezen esetekben, ha a belső világítás nincs teljesen nullára kapcsolva, akkor még azt is felkapcsolja egy pillanatra. Amúgy a riasztó teljesen kivan kötve, mert túl érzékeny benne valami, úgyhogy az sem kavarhat bele a dolgokba, mert egy szál vezeték sincs bekötve bele. Autóhifi, egyéb plusz elektronika nincs, csak a gyári cucc. Amennyiben valaki találkozott már ilyen gonddal, kérem ne tartsa vissza magát! Üdv.: Flyingman
Tisztelt atiotezer! Hosszas keresgélés után megtaláltam, sajnos csak lengyelül sikerült. Mire komolyabb eredményt értem volna el, este 11 lett, és megjött a Párom. Kiléptem, és most nem találom. A WD-be töltés este nem sikerült, most nem találom. Amit találtam, nem tudom letölteni. Kérlek, segíts .......Köszönöm !A "Link"-ben ezt találtam. Sam_napraviam_Opel_Astra_F.pdf és még rapidshare.com/files/2682076/Sam_napraviam_Opel_Astra_F.pdf Nekem nem engedi magát letölteni, kérlek, segíts ! Köszönöm !! Üdv.: Miklós
|
Bejelentkezés
Hirdetés |