Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 43
(#) pcmaster90 hozzászólása Ápr 30, 2019
Valakinek elfekvőben az alábbiak közül?

MNC BIG GUN - a 30cm -es vagyis 12"-es átmérőjű típus
MNC BOMB - a 30cm -es vagyis 12"-es átmérőjű típus
SAL Beast - a 30cm -es vagyis 12"-es átmérőjű típus
SAL Tornado - a 30cm -es vagyis 12"-es átmérőjű típus
SAL PA 50100
(#) P_Laszlo válasza mineral hozzászólására (») Márc 15, 2019
Vagy. Székesfehérváron a Hangszóró 2000-nél kaphatsz, HD (Hans Deutsch) magasakat, azok lehet, hogy elérik a 104mm-t kívülről, de szintén 4-5000,- körül van a darabára, és nem olyan jó, mint a Vifa BC25.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2019
(#) mineral válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 15, 2019
A csavar nem megy át a pozdorján. Így nem szelel a doboz. A gyöngyvászon pedig ápol és eltakar.
Na az baj. Mert ez a Fülöpsz épp jó lenne hozzá: Bővebben: Link
De sajnos csak 90mm kívülről.

Ha 105mm a mostani magasod, és van rá darabonként 5000,-Ft-od, akkor Vifa BC25 a legolcsóbb jó megoldás.
A külső átmérő 105 mm.
És a külső átmérő? Hogy legalább az új lefedje a csavarhelyeket.
Nagy nehezen megtaláltam a típusát. MTABS 20GE 425N. Az enyémen nem volt matrica
A beépítési furat 50mm. Szükség esetén tudom bővíteni. Nem ragaszkodom az eredeti állapothoz.
Sajnos ez alapján nem, mert nem lehet. Megfelelő típus, ami fizikailag befér, és korrekten működik 3kHz fölött. Ha megvan, hozzá kell igazítani a hangváltót akusztikai mérésekkel ellenőrizve. Ez lenne a pontos megoldás.

Az eredeti magas 4 ohmos volt, de mivel a szűrőn úgyis változtatni kell, lehet 8R is az új.

Mik a hangszóró méretei? Külső átmérő/beépítési méret?
(#) P_Laszlo válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 15, 2019
például nem szól a hangsugárzó egy jelentős tartományban. Nálam ez bajnak számít.

Csak az ok-okozati összefüggés nem stimmelt. És nem a levágás meredeksége, hanem a hangnyomás-fr mérés eredő fázisa a lényeg.
Teljesen igazad van. Jobb lenne bele egy másik típus. Ezt a Sal magas sugárzót csak ideiglenesen vettem. A hangdobozom amibe kell egy Magnat 144 414-es típus. Az eredeti magas sugárzón nincs semmilyen típusjelzés. Így azt sem tudom, hogy 4 vagy 8 ohmos. A hangdoboz adattábláján 4-8 ohm van írva... Különösebb fúrás faragás nélkül pedig csak ez a kis hangszórócska fér bele.
Visszarajzoltam a hangváltót ez alapján tudnátok nekem ajánlani egy megfelelő típust?
L1 0.6 Ohm/1.19mH
L2 0.8 Ohm/0.18mH
C1 100 mikroF (bipoláris)
C2 3.3 mikroF (bipoláris)
R1 3.3 Ohm/5Watt
SP1-2 6.8 Ohm, 7.2 Ohm (0.08mH)
SP3 3.6 Ohm (0.04mH)
SP4 ?
(#) Inhouse válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 13, 2019
Ahogy én tudom a hangváltó meredeksége (hanyad rendű) is befolyásolja a fázist. Valamint vannak dobozok, ahol a magas nem egy síkban helyezkedik el a többi hangszóróval, így nem azonos fázisban vannak.
Egyébként milyen baj lehet?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2019
(#) P_Laszlo válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2019
Dehogynem lehet baj. Nem a hangváltótól és a doboztól függ, hanem a fázistól. Egyébként meg kell mérni, és akkor biztosan kiderül, hogy melyik bekötés a jó.
(#) P_Laszlo válasza mineral hozzászólására (») Márc 13, 2019
Naigen, jobban jártál volna egy olcsó Sonyval.
(#) Inhouse válasza mineral hozzászólására (») Márc 13, 2019
Rakd egyformán a két oldalit és túl nagy baj nem lehet. A hangváltótól, a doboz kialakításától, is függ, hogy így, vagy úgy építik be egy dobozba.
(#) mineral válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 13, 2019
Szia!
Köszönöm az ötletet. Sokat segítettél. Tesztek a hangdobozban így is-úgy is. De sajnos nem jó ebbe az össze állításba. Csak halkan sziszeg... Kiszedem a hangváltót. Lehet, hogy azzal is van valami gond.
(#) P_Laszlo válasza flaci76 hozzászólására (») Márc 12, 2019
A mágneseket mindenki Kínából veszi. A wavecor arrafelé is szerelődik össze. De az elmélet helyes, ez a méret volt épp jó hozzá.
(#) P_Laszlo válasza pedav hozzászólására (») Márc 12, 2019
Sajnos ma már nem annyira jók ők sem, mint harminc évvel ezelőtt. Főleg a távol-keleti alkatrészek miatt.
(#) P_Laszlo válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 12, 2019
Az csalóka, mert rezonancián, több, mint 90 fok fázistolás van, mindegyik dómnál.
(#) P_Laszlo válasza mineral hozzászólására (») Márc 12, 2019
Jobb oldalon nincs egy + jel, félig a mágneskör alatt?
(#) teddysnow válasza mineral hozzászólására (») Márc 12, 2019
Szia,
van nekem is ilyenből. Én úgy okoskodtam ki a polaritását, hogy párhuzamosan kötöttem olyan hagszóróval aminek ismerem és füleltem. Amikor azonos fázisban szólt a kettő akkor volt meg a polaritás. Nem rossz hangszóró, de jó sem. Én sziloplaszttal ragasztottam be a dobozba, mert a peremén lévő rögzítőcsavarokkal ellehet "húzni" a műanyag házát és akkor másképp szól.
(#) mineral hozzászólása Márc 12, 2019
Sziasztok!

Vásároltam ma egy pár High-End dóm sugárzót. Irónia
A csatlakozók teljesen egyformák. Megjelölve sincs egyik sem.
Így halovány lila gőzöm sincs, hogy melyik lehet mondjuk a pozitív.
Van tippetek?

sal.jpg

(#) Gyuszi83 hozzászólása Okt 29, 2018
Sziasztok!
Mnc big bull enroute 35310 hangszóróhoz milyen ládát ajánlanátok ?
Szobai használatra lenne Pioneer A-331 erősítővel. A szoba kb 16 m2.-er.
Köszi !
(#) pedav hozzászólása Máj 11, 2018
Köszönöm, nagyon hasznosnak találom ezt a kurtmueller.com oldalt.
(#) flaci76 válasza pedav hozzászólására (») Máj 10, 2018
Sok hangszórógyár csak összeszerel, az alkatrészeket erre specializálódott cégektől (pl. Kurt Müller) vásárolja, így a ferritgyűrűket is. Szerintem csak arról van szó, hogy a ferritgyűrűket csak adott méretekben tudja beszerezni a gyár, míg pl. a vasakat le tudja gyártani (vagy gyártatni) bármilyen méretben. Ha egy erősebb mégneskörre van szükség, akkor így növeli a ferritet.
(#) pedav hozzászólása Máj 10, 2018
Sziasztok!

Miért ragasztják pl. ennél a hangszórónál a mágnest össze két külön ferritből? Ugyanígy van a SAL XPRO 30100-nak is! Mi a jelentősége?

Köszi,
Üdv: Dávid
(#) Tiggey válasza pedav hozzászólására (») Okt 16, 2017
Sacc per kb. akkora értékű lehet a hangszóró, hogy még egy normális karikát se raknak bele, mert működés ügyileg ekkora hiány nem gyengíti számottevően a mágneses teret. Vagy pont azért, hogy legyen mit kérdezni. Dizájn, vagy csak épp be volt tépve a tervező.
(#) zolika60 válasza pedav hozzászólására (») Okt 16, 2017
Mert így kevesebb a hulladék amikor kivágják a táblából.
(#) pedav hozzászólása Okt 16, 2017
Sziasztok!

Elnézést , ha nem jó topicba írtam. Miért szögletes egy hangszóró esetében a felső pólusvas? (Mission 761i mély-közép hangszórója)

Köszi,
Üdv: Dávid
(#) szundeeh hozzászólása Máj 24, 2017
Miben tudna jól szolni ? Reflex ? Zárt ?
(#) P_Laszlo válasza szundeeh hozzászólására (») Máj 24, 2017
Transmission line? Szinte sehogy. A hosszából lesz meg az alapharmonikus frekvenciája, de csak egyenes csőre érvényes. A szükséges keresztmetszetet a hangszóró T-S paraméterei határozzák meg. Viszont mindenképp szokás próbadobozt csinálni, mérésekkel korrigálni.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2017
Következő: »»   2 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem