Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A 100nF csak a nagy frekvenciás szűrésre alkalmas, a kisebb belengéseket is meg kell fogni!
Igen a kondi hiánya tud ennél furábbakat is okozni! Javaslom a 47µF alkalmazását.
Ami csak most tűnt fel nekem! Az 5V-os körön nem látok 10-47µF közötti kondit, szerintem nem ártana! A vezeték érintkezési hibáját kizárnám, gondolom a dobozában nem sokat mocorog!
Most nem indul újra. De néha fogja magát és kiír az LCD fura szimbólumokat. Ez mitől lehet? Esetleg egy vezetéknél lehet érintkezési hiba és attól? PIC ugyanúgy vezérelhető a billentyűzeten keresztül, csak nem látom mit csinálok, szerviz módban újraindítom a picet utána minden helyreáll.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
Ma kicseréltem 1kohmra, azóta még nem indult újra.
Mi a helyzet az MCLR lábbal és az újraindulással?
Kikötöttem a háttérvilágítást, most már nem melegszik.
Folyamatosan megy az lcd háttérv. A BC639-t jol ültetem be észre vettem beültetés közben hogy az rossz a tervben.
Mekkora tápfeszt kap a 7805? Ha 12V akkor nem melegedhet, kivéve ha a kijelző világítása folyamatos!
Ha a BC639-et a nyákrajznak megfelelően ültetted be, akkor azt mindenképpen nézd át! Az MCLR lábra a22K nagyon sok! Javasolt 1K és 100n! Idézet: Valószínű hogy a tápfesz csökkenés miatt csinálja a restartokat , a stab ic nek nem szabad melegedni ekkora terhelés mellett , nézd át a nyákot mi okozza a túlzott áramfelvételt ... „A 7805-ös stab.IC. nagyon melegszik,még hűtőbordán is langyos.”
Sziasztok !
Megépítettem a Wangi-féle riasztót. Minden jól működik. De úgy naponta egyszer kiírja hogy PIC restart és újraindul vagy ha nem ezt akkor az LCD-n mindenféle karaktereket kiír csak nem azt amit kellene, egy újraindítás után minden működik tovább. (A 7805-ös stab.IC. nagyon melegszik,még hűtőbordán is langyos. Valaki megtudná mondani mi a baj? Mellékelem az általam tervezett nyákrajzot is.
Lenne egy kérdésem ezt tükrözve kell kinyomtatni? (még kezdő vagyok
) A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2012
Jó az, mert így tudsz követő zónát beállítani. A PIR egyedül szerintem nem e legjobb, kell a relé is és a PIR is.
Ha az infra van csak akkor az késleltetett lesz és a betörőnek is megadja a belépési késleltetést. Ha az ablakon jön be a betörő (az ajtó mellett pl. amit ugyan az az infra figyel), akkor egyből riaszt ha van reed is. Ha nincs relé akkor késleltet az ablakon bejövetelkor is a PIR.
Mozgásérzékelő, passzív infra... Bővebben: Link
Ez a PIR amit említettél ez pontosan micsoda?
Még nem halottam róla!
Egy új, vékony /esztétikus/ kivitel szépen rácsavarozható a nyíló szárnyra. Természetesen az ajtófélfánál /nyilván itt műanyag félfánál
/ hasonlóképpen. Amennyiben a vezeték falban érkezik, akkor csak ez a két elem lesz átható. Én legalábbis így tennék!Üdv. Subi
Szerintem nem a legjobb megoldás, mert kívülről szabotálható. Jobban preferálom egy jól elhelyezett PIR beszerelését.
Én is erre gondoltam csak nem tudom ax újj garis ajtóba hogyan illesszem bele.
Látom, senki nem reagált. Véleményem szerint a reed relés /mágneses/ érzékelés megfelelő.
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy nálunk ajtó csere lesz a hétvégén és ujj tokos ajtót szerelnek be, és abba milyen elven lehet érzékelőt beleilleszteni? Reed-kontaktust érdemes vagy van erre a célra valamiféle speciális eszköz. Régi ajtónkba reed-kontaktus volt.
Szia
Esetleg megtudnád mutatni hogy milyenre csináltad a billentyűzetet?
Örülök hogy sikerült.
Én már több mind két éve használom és nem is csalódtam benne, nálam remekül szolgál szerintem nagyon is megéri megcsinálni, eddig sosem adott fals riasztást rendesen, megbízhatóan működik.
Mégegyszer köszönöm a bekötést.Sikerült, müködik.Esetleg ha lehetne még pár info. Mennyire megbizható, gondolom nem szokott összeszedni valamilyen zavarokat és ujraindulgatni? Mert látom ha ujraindul akkor már nincs élesitve
.Remélem itthon hagyhatom majd vele a házat 1 vagy 2 hétre.
Mégegyszer köszönöm a bekötést.Sikerült, müködik.Esetleg ha lehetne még pár info. Mennyire megbizható, gondolom nem szokott összeszedni valamilyen zavarokat és ujraindulgatni? Mert látom ha ujraindul akkor már nincs élesitve
Igen mindegyik testre van húzva!
Őszintén szólva én nem foglalkoztam ezzel mert bekötöttem az alapján amit írtam és nálam működött, de ha jól tudom akkor a Pic magas szintet ad és ezt húzza le testre és ezt megfelelő helyre adva tudja szoftverből hogy mit kell csinálnia! De mind mondtam én így gondolom, de lehet hogy tévedek remélem sikerül megcsinálnod.
Köszi,mindjárt meg is próbálom.Az ujabbat, 18f4520 ast épitettem meg.De neked is minden láb a GND re van huzva 10k ellenállásal?Ha minden láb le van huzva akkor honnan tudja hogy miket kötök össze?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)