Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 13
(#) npetya válasza elodke hozzászólására (») Nov 4, 2015
A 100nF csak a nagy frekvenciás szűrésre alkalmas, a kisebb belengéseket is meg kell fogni!
Igen a kondi hiánya tud ennél furábbakat is okozni! Javaslom a 47µF alkalmazását.
(#) elodke válasza npetya hozzászólására (») Nov 4, 2015
A kondi hiánya miatt "eshet szét" az LCD?
Ami csak most tűnt fel nekem! Az 5V-os körön nem látok 10-47µF közötti kondit, szerintem nem ártana! A vezeték érintkezési hibáját kizárnám, gondolom a dobozában nem sokat mocorog!
(#) elodke hozzászólása Nov 4, 2015
Például ezt:
(#) elodke válasza elodke hozzászólására (») Nov 4, 2015
Most nem indul újra. De néha fogja magát és kiír az LCD fura szimbólumokat. Ez mitől lehet? Esetleg egy vezetéknél lehet érintkezési hiba és attól? PIC ugyanúgy vezérelhető a billentyűzeten keresztül, csak nem látom mit csinálok, szerviz módban újraindítom a picet utána minden helyreáll.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
(#) elodke válasza npetya hozzászólására (») Nov 4, 2015
Ma kicseréltem 1kohmra, azóta még nem indult újra.
Mi a helyzet az MCLR lábbal és az újraindulással?
(#) elodke válasza elodke hozzászólására (») Nov 3, 2015
Kikötöttem a háttérvilágítást, most már nem melegszik.
(#) elodke válasza npetya hozzászólására (») Nov 3, 2015
Folyamatosan megy az lcd háttérv. A BC639-t jol ültetem be észre vettem beültetés közben hogy az rossz a tervben.
(#) npetya válasza elodke hozzászólására (») Nov 2, 2015
Mekkora tápfeszt kap a 7805? Ha 12V akkor nem melegedhet, kivéve ha a kijelző világítása folyamatos!
Ha a BC639-et a nyákrajznak megfelelően ültetted be, akkor azt mindenképpen nézd át!
Az MCLR lábra a22K nagyon sok! Javasolt 1K és 100n!
(#) kaqkk válasza elodke hozzászólására (») Nov 2, 2015
Idézet:
„A 7805-ös stab.IC. nagyon melegszik,még hűtőbordán is langyos.”
Valószínű hogy a tápfesz csökkenés miatt csinálja a restartokat , a stab ic nek nem szabad melegedni ekkora terhelés mellett , nézd át a nyákot mi okozza a túlzott áramfelvételt ...
(#) elodke hozzászólása Nov 2, 2015
Sziasztok !

Megépítettem a Wangi-féle riasztót. Minden jól működik. De úgy naponta egyszer kiírja hogy PIC restart és újraindul vagy ha nem ezt akkor az LCD-n mindenféle karaktereket kiír csak nem azt amit kellene, egy újraindítás után minden működik tovább. (A 7805-ös stab.IC. nagyon melegszik,még hűtőbordán is langyos.
Valaki megtudná mondani mi a baj?
Mellékelem az általam tervezett nyákrajzot is.
(#) elodke válasza Fery hozzászólására (») Okt 4, 2012
Lenne egy kérdésem ezt tükrözve kell kinyomtatni? (még kezdő vagyok )
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2012
(#) elodke válasza kokozo hozzászólására (») Okt 4, 2012
Köszönöm a választ
(#) kokozo válasza elodke hozzászólására (») Okt 4, 2012
(#) elodke hozzászólása Okt 4, 2012
Sziasztok lenne egy kérdésem mi az a képen?

k.dib

(#) soma01 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 31, 2012
Jó az, mert így tudsz követő zónát beállítani. A PIR egyedül szerintem nem e legjobb, kell a relé is és a PIR is.
Ha az infra van csak akkor az késleltetett lesz és a betörőnek is megadja a belépési késleltetést. Ha az ablakon jön be a betörő (az ajtó mellett pl. amit ugyan az az infra figyel), akkor egyből riaszt ha van reed is. Ha nincs relé akkor késleltet az ablakon bejövetelkor is a PIR.
(#) vicsys válasza mazso1988 hozzászólására (») Júl 18, 2012
Mozgásérzékelő, passzív infra... Bővebben: Link
(#) mazso1988 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 18, 2012
Ez a PIR amit említettél ez pontosan micsoda?
Még nem halottam róla!
(#) subi válasza mazso1988 hozzászólására (») Júl 18, 2012
Egy új, vékony /esztétikus/ kivitel szépen rácsavarozható a nyíló szárnyra. Természetesen az ajtófélfánál /nyilván itt műanyag félfánál / hasonlóképpen. Amennyiben a vezeték falban érkezik, akkor csak ez a két elem lesz átható. Én legalábbis így tennék!
Üdv.
Subi
(#) vicsys válasza mazso1988 hozzászólására (») Júl 18, 2012
Szerintem nem a legjobb megoldás, mert kívülről szabotálható. Jobban preferálom egy jól elhelyezett PIR beszerelését.
(#) mazso1988 válasza subi hozzászólására (») Júl 18, 2012
Én is erre gondoltam csak nem tudom ax újj garis ajtóba hogyan illesszem bele.
(#) subi válasza mazso1988 hozzászólására (») Júl 18, 2012
Látom, senki nem reagált. Véleményem szerint a reed relés /mágneses/ érzékelés megfelelő.
(#) mazso1988 hozzászólása Júl 16, 2012
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy nálunk ajtó csere lesz a hétvégén és ujj tokos ajtót szerelnek be, és abba milyen elven lehet érzékelőt beleilleszteni?
Reed-kontaktust érdemes vagy van erre a célra valamiféle speciális eszköz. Régi ajtónkba reed-kontaktus volt.
(#) mazso1988 válasza djusee hozzászólására (») Máj 5, 2011
Szia
Esetleg megtudnád mutatni hogy milyenre csináltad a billentyűzetet?
(#) mazso1988 válasza djusee hozzászólására (») Máj 3, 2011
Örülök hogy sikerült.
Én már több mind két éve használom és nem is csalódtam benne, nálam remekül szolgál szerintem nagyon is megéri megcsinálni, eddig sosem adott fals riasztást rendesen, megbízhatóan működik.
(#) djusee válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 2, 2011
Mégegyszer köszönöm a bekötést.Sikerült, müködik.Esetleg ha lehetne még pár info. Mennyire megbizható, gondolom nem szokott összeszedni valamilyen zavarokat és ujraindulgatni? Mert látom ha ujraindul akkor már nincs élesitve .Remélem itthon hagyhatom majd vele a házat 1 vagy 2 hétre.
Mégegyszer köszönöm a bekötést.Sikerült, müködik.Esetleg ha lehetne még pár info. Mennyire megbizható, gondolom nem szokott összeszedni valamilyen zavarokat és ujraindulgatni? Mert látom ha ujraindul akkor már nincs élesitve .Remélem itthon hagyhatom majd vele a házat 1 vagy 2 hétre.
(#) mazso1988 válasza djusee hozzászólására (») Máj 2, 2011
Igen mindegyik testre van húzva!
Őszintén szólva én nem foglalkoztam ezzel mert bekötöttem az alapján amit írtam és nálam működött, de ha jól tudom akkor a Pic magas szintet ad és ezt húzza le testre és ezt megfelelő helyre adva tudja szoftverből hogy mit kell csinálnia!

De mind mondtam én így gondolom, de lehet hogy tévedek remélem sikerül megcsinálnod.
Köszi,mindjárt meg is próbálom.Az ujabbat, 18f4520 ast épitettem meg.De neked is minden láb a GND re van huzva 10k ellenállásal?Ha minden láb le van huzva akkor honnan tudja hogy miket kötök össze?
Következő: »»   2 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem