Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 349
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 12, 2026
Ja igen, ez az ülésfűtésé, ami nincs a kocsijában...

Továbbra is tartom, hogy az SRS modult kellene kiolvasni, hátha hazudik valamit, merre kell keresni a hibát.
(#) uniman válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 12, 2026
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 12, 2026

jani_ules.png

(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 12, 2026
Ha nincs párja, akkor ülésfűtés előkészítés is lehet, de akár meg is találhattad a hiba okát
(#) jani1987 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 12, 2026
Van az ülés alatt egy lógó csatlakozó de kutya legyek ha tudom mire jó.
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 12, 2026
A légzsák (SRS) modulban tudod kiolvasni a hibakódot, nem a motorhiba kódok közé teszi be. Egyébként meg csatlakozó/vezetékköteg kontakthiba szokott lenni. Az üléseknél ellenőrizd a csatlakozókat (lehúzott akksinál).
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 12, 2026

Légzsák

Villog a piros légzsák ikon, az Autocom diagnosztika nem mutat hibakódot. Das ist eine problem?
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Feb 19, 2026
A műszercsoport kábelkötegének csatlakozóját nézd meg, előfordult már kontakthiba miatt ilyesmi (más típusnál találkoztam hasonlóval).
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Feb 19, 2026
Valami testkábelre gyanakodnék.
(#) szs hozzászólása Feb 19, 2026

Wagon r műszerfal

Hú, nakérem.
Az történt:
Beinditom a kis SuzukiWagonyt, meg is indulok, aztán egyszercsak azt latom, hogy nullán a kilométeróra, a fordulatszámmérő megragadt 1500 fordulaton, kilométerszámlalón semmi. Megállok, újraindítom, semmi változás. Megyek tovább, egyszercsak fellendülnek a mutatók, utána nullára állnak, végül minden újra jól müködik. Még a tankolás utáni 158 km-t is elő tudom hívni.
Jó, most jó, de mitől lehetett ez, minek nézzek utána szombaton?
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2026
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Feb 18, 2026
Ez teljesen szokványos indexrelé, bármiben lehetett Minden esetre előfordul, hogy elfárad...
(#) Skori hozzászólása Feb 18, 2026

Indexrelé

Hozzám került egy meghibásodott autós indexrelé (majd megkérdezem milyen autóban volt), és ha már belenéztem, akkor vissza is rajzoltam a kapcsolási rajzát, és gondoltam megosztom veletek.
Egyúttal akkor már meg is javítottam. Az alsó NPN tranzisztor B-E zárlata miatt nem működött - igazából nem tudom mi okozhat ilyen hibát, talán csak selejt volt a tranzisztor amit beleépítettek.
(#) Lezli46 válasza Lezli46 hozzászólására (») Feb 12, 2026
Szia!

Rõviden..., a beszerelt bontott ETACS ..., az egyezö cikkszámok stb ellenére!!!! Egy jobbkormányos, 6 sebességes és még egyébb eltérő tulajdonságú donor M.Lancerböl származott....,
Alsópolcos Launchal sikerült nagy kūzdelemmel manuálisan átkódolni..., miután lefènyképeztúk az eredeti- hibás ETACS õsszes kodólását.., ChatGPT nem teljes katasztrófa., de egyedül nem is CSODASZER.., csak tanulságként.
Üdv L.
(#) Lezli46 hozzászólása Jan 31, 2026

12V Trigger relél

Sziasztok!

Tudna valaki egy beszerzési helyet mondani??

Olyan "trigger" relére volna szükségem amin kb 1V tól lehet állitani potival a bekapcsolási feszültséget.., száraz relés kimenete legyen, max 5A terhelhetőséggel., két kontaktusu kivitel is elég már. Iyesmire gondoltam ,.de 12V-os kivitelben XH-M601.

köszi minden infót
(#) Lezli46 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 29, 2026
Szia!

CAN nem tünik hibásnak---ETACS- ban nincs hiba---- kb 5-7 féle ETACS " kompatibilis" verzio van---nagyon egyező szàmú bontott ETACS- t épitettünk be..
Megpróbáljuk a lecserélt hibás elektronika tartalmát áttölteni a beépitett bontottba
MUT- diagban van egyedúl ilyen funkció.., tudtommal..,
Üdv
(#) zolika60 válasza Lezli46 hozzászólására (») Jan 29, 2026
Idézet:
„AI-alapú áttekintés
Az
U1417 hibakód (Implausible coding data) a Mitsubishi járműveknél a WCM (Wireless Control Module) vagy ETACS-ECU moduloknál jelentkezik, és valószínűtlen, hibás kódolási adatokat jelez. Gyakran a CAN-busz hálózati hibája vagy helytelenül kódolt ABS/ETACS modulok váltják ki. A diagnosztika során először a CAN-busz épségét kell ellenőrizni, mielőtt a vezérlőegységet cserélnék.
Főbb tudnivalók az U1417 hibakódhoz:

Jelentés: Valószínűtlen kódolási adatok (Implausible coding data).
Helyszín: Főleg a WCM (kulcsnélküli rendszer) vagy ETACS (elektromos rendszer) vezérlőben rögzül.
Kiváltó okok:
CAN-busz hiba: A kommunikációs vonalak hibája.
Helytelen kódolás: A modulok kódolása nem egyezik a jármű konfigurációjával, például ETACS vagy ABS modul cseréje után.
Diagnosztikai lépések:
Ellenőrizze a CAN-busz vonalakat.
Ha az ETACS-ECU-ban is van hibakód, azt kell először diagnosztizálni.
Vizsgálja meg a tápellátást és a testelést.
Biztosítsa, hogy a kódolási adatok (kódolási számok) megfelelnek a járműnek.

Teendő: Ellenőrizze, hogy a kódolás pontosan megegyezik-e az eredeti alkatrész számával, különösen modulcsere után.”
Talán egy másik géppel történő kódolás segít. Persze az sem bizonyos.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2026
(#) Lezli46 hozzászólása Jan 29, 2026

Lancer 2010. ETACS probléma

Sziasztok
Az auton ETACS vezérlő tönkrement, bontottat szereltünk be, ügyelve a cikk és szériaszámok egyezőségére, a VIN számok beirása MUT.III-al sikeres volt, a régi ETACS kodolási beállitása a kicseréltbe manuálisan megtörtént teljes egyezősége!!! , .,Kivéve a Nappali fény kodolását ., ami az eredeti ETACS-ban "HiRLS/ChgOK" volt.., jelenleg "No/ChgNg" hibás.., nincs más alternatíva kodolást sem fogad el.!!!Az autoban gyárilag van nappali fény és esőérzékelő is beszerelve. Jelenleg minden müködik, kivéve hogy ABS lámpa világit, és ABS ben aktiv hibakód van :U1417. CAN hálozat rendben van., más hibakód nincs!

köszönök minden segitőkész hozzászólást
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2026
(#) István89 válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 27, 2026
A hátsó helyzetjelző izzófoglalat volt a hibàs. Kicseréltem,tökéletesen működik minden. Köszönöm szépen a segítséget!
(#) somitomi válasza Kinka István hozzászólására (») Jan 26, 2026
Hát nem volt triviális, mert nagyon egybeépítették ezt Ingolstadtban, de nekem is valami ilyesmi járt a fejemben. Erre most nem tudom reprodukálni a hibát, a motor is mindig elindul
Nem szeretem a magától megjavuló hibát, most pákázhatok a drótok végére valami félállandó visszajelzőt, hátha megint megsüketül.
(#) Tomi111 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 24, 2026
Szia!
Valóban jobb izzóval próbálni. Jó ötlet itt is. Eddig csak 230V-os áramköröknél használtam soros izzót. Itt is jobb, nem terheli a zárlat a kapcsolót, vezetékeket, míg a bizti kiolvad.
(#) Joe_001 válasza pipi hozzászólására (») Jan 24, 2026
Üdv!
Igen, sok autónál típushiba. a legtöbbet mozgatott ajtók kábelátvezetésében jelentkezik a fém törik meg a szigetelésben, a bal első ajtónál hibás mechanikai kialakítás miatt, gyakran van az a köteg hajtogatva.. A jobb első ajtó vezérlése is onnan van, tehát sanszos hogy a hiba a bal első ajtó átvezetésében keresendő, de a jobb elsőben is ott lehetségeselső sorban. Ha nincs rajz ami segítene a kábelek színeiben akkor a kábelek egyesével húzogatása dobja a hibát, amelyik szakad, az a bűnös. Persze lehetséges kapcsoló hiba is, ritkább. Érdemes kapcsolókat beszerezni bontóból.
(#) zolika60 válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 23, 2026
Idézet:
„Próbára tegyél bele kisebb amperes biztit ( 5A-es is jó )”
Én zárlatkereséshez nem biztit, hanem egy nagyobb izzót szoktam betenni. A fényerőből jól látszik, ha zárlat van.
(#) Tomi111 válasza István89 hozzászólására (») Jan 22, 2026
Hát ott valami zárlat van! Elvileg az F54-re csak a jobb oldali első és hátsó helyzetjelző lámpa megy, illetve a jobb oldali fényszóróban a magasságállító motor is erről kap tápot. Meg kellene nézni, nincs-e ezek körül valahol kidörzsölődött vezeték. Izzók, foglalatok jók? Hátsó lámpa nem volt szerelve? Visszaszereléskor odacsíphető a kábelköteg. Vagy utólagos vonóhorog nincs? Azt jellemzően a hátsó lámpák vezetékeire kötik rá. Ott hiba? A kötésnél? Csatlakozónál?
Próbára tegyél bele kisebb amperes biztit ( 5A-es is jó ) és húzd le a jobb fényszóró kábelét, majd vissza és húzd le a hátsó lámpáét. Így esetleg szűkíthető a kör, persze ha a lámpákban van a hiba.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2026
(#) István89 válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 22, 2026
Nekem a régebbi van , csak az F53, F54-es biztositékokat cseréltem. Kicseréltem most a főbiztosítékot is F49. Annyi változás hogy a bal oldal az jó lett, tehát világit minden aminek kell. Viszont a jobb oldali F54 biztosítékot leveri így az az oldal nem ég.
(#) Tomi111 válasza István89 hozzászólására (») Jan 21, 2026
Szia! Melyik biztosítékokat nézted? A főbiztit is, ami a kapcsoló felé megy? F103 az utastérben( az F114,124,125 a kapcsoló után van) Vagy neked a régebbi van, kétszámjegyű biztosítékok?( másik képen F49 a főbizti az F53,54,73 pedig a kapcsoló után)
Elvileg nincs benne relé. Csak a biztosítékok, a világításkapcsoló, újra biztik és a lámpák. Persze lehet kontakthiba a biztitáblában, világításkapcsolóban is.
A biztitábla egy bonyolult cucc, a Fordnál ez a GEM modul, a központi vezérlőegység, bonyolult dupla nyáklemez elektronikával, relékkel, biztosítékokkal! Az utastérben van a kesztyűtartó alatt lábnál.
(#) István89 hozzászólása Jan 21, 2026

Hátsó világítás, helyzetjelzők és műszerfal világítás nem működik – Ford Focus 2007 MK2

Sziasztok!
Van egy 2007-es Ford Focus MK2-em, és a következő problémám van: a hátsó világítás, a helyzetjelzők és a műszerfal világítás nem működik. A biztosítékokat már ellenőriztem és ki is cseréltem, de a probléma továbbra is fennáll. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy tudja, mi lehet a hiba oka? Lehet, hogy valahol egy központi kapcsoló vagy relé hibás?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Kinka István válasza somitomi hozzászólására (») Jan 20, 2026
Tudsz a motorral párhuzamosan bekötni egy 4W-os izzót? Azon látnád, hogy van-e táp a motoron amikor nem működik. Ha világít és nem megy, motorhiba. Ha nem világít, akár a relé érintkezője lehet beégve s nem kapcsol.
(#) somitomi válasza VIM hozzászólására (») Jan 19, 2026
Angol A2 fórumon olvastam én is, hogy a vezetőoldali ajtóban van a fő vezérlőegység, de a vezetőoldali hibátlanul működik és az utasoldalon is húznak a relék mindig, mindkét kapcsolóról, szóval szerintem nem a "központban" van a baj (ugyanezért a kábelátvezetőben lévő szakadást se tartom valószínűnek). A fix 12 volt is a baloldali ajtóból jön át?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2026
(#) VIM válasza somitomi hozzászólására (») Jan 19, 2026
Szia! Általában nem abban az ablakemelőben keresendő a hiba amelyik hibás hanem a vezetőoldali fővezérlőben (főkapcsolók), mert onnan megy az összes ablak vezérlése. Azt kellene megnézned, hogy abban a vezérlőben rendben van e minden (korrodált érinkező). Bővebben: Link
(#) pipi válasza somitomi hozzászólására (») Jan 18, 2026
Hali!
Suzukinál, nálam rendszeres volt a kábelszakadás, az ajtónál, nem mindig láttó, volt hogy a szigetelésen belül szakadt meg
Következő: »»   2 / 349
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem