Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 5
(#) CHZ hozzászólása Nov 9, 2017
Akkor itt nem lehet segíteni, ha alkatrészt keresne valaki!?
(#) jljaczka hozzászólása Ápr 28, 2017
Üdvözlök mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni egy TESLA NZC431 típusu lemezjátszó tűbeállítással kapcsolatban.
Sikerült egy ilyen lemezjátszóra szerttennem , de sajna nem tudom a kart beállítani lebegésre.
Vagy teljesen lefelé áll vagy ha a súlyt kifelé tekerem fölemelkedik és a lemezfölül kijön a dokkoló rész fölé. Nem tudom ebben a típusban van- e gyárilag vm. rúgó, vagy ellenfeszítő?
(#) Arrowcross válasza CHZ hozzászólására (») Feb 9, 2017
Köszönöm a gyors válaszokat! Akkor keresek hozzá.
(#) CHZ válasza Arrowcross hozzászólására (») Feb 9, 2017
Cserélni kell, ez kristály hangszedő, elöregszik.
(#) Arrowcross hozzászólása Feb 9, 2017
Akkor cserélni kell komplett? Vagy meg lehet "hackelni" ?
(#) CHZ válasza Arrowcross hozzászólására (») Feb 9, 2017
Ha az erősítő jó, hangszedő hibája.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2017
(#) Arrowcross válasza Massawa hozzászólására (») Feb 9, 2017
Köszönöm a tippet! Ez a része meg is oldódott! A görgő szorult kicsit, amit WD40-el feltámasztottam. Feltettem egy lemezt, viszont a hang nem a hangszóróból jön ki, hanem nagyon halkan szól a lejátszóból, akkor is, ha kihúzom a hangszórót...Ezt mi okozza?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2017
(#) Massawa válasza Arrowcross hozzászólására (») Feb 7, 2017
Vedd le a tányért és meglatod mi van ott. A fordulatszám kapcsolo egy mechanikus alkatrész nem tudom mi köze van a lámpahoz. (Legfeljebb kikapcsolja az egész cuccot ( már csak nagyon régi emlékeim vannak erröl meg hasonlo gramofonrol).
(#) Arrowcross hozzászólása Feb 7, 2017
Sziasztok! Hozzám került egy Tesla GZ711. Az elsődleges problémája az, hogy nem forgatja a tányért. A motor megy. Feszkót megkapja minden, végig méregettem. Úgy olvastam, hogy ez valami görgős meghajtású, nem szíjjas. Elképzelhető, hogy azzal lesz valami? Valaki már találkozott ezzel a hibával, ennél a típusnál?
A másik meg, hogy amikor bekapcsoltam a lámpája világított, viszont amint a fordulatszám kapcsolóját kapcsolgattam, akkor egy pattanás hallatszott a hangszóróból és kialudt az izzó. Pedig az megkapja a feszt és az izzó is jó még...
Köszönöm előre is a tippet, segítséget!
(#) mustang74 hozzászólása Máj 26, 2016
Sziasztok!
Van egy Tesla NZC 140 típ. lemezjátszóm aminek hiányzik a komplett karja.
Van-e esetleg valakinek elfekvőben? Lehet-e helyettesíteni más típusúval?
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
(#) Nick_Z válasza Pityu9 hozzászólására (») Dec 21, 2015
Köszönöm!
Szereztem egy nem összetákolt kábelt, és így tényleg szól
Még valami, a tálca forgásának megállítására nincs valami tipp?
Végülis nem zavar, csak hát minek megy...
Köszönöm előre is, ha van valakinek tippje!
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
(#) Pityu9 válasza Nick_Z hozzászólására (») Dec 7, 2015
Üdv! Ha hangszedőről jó szerintem elnézted a tuchel bekötését, az egyértelmű, hogy a középső a föld, az egyik oldalon a 2 érintkező a hangszedő bal-jobb, a másik meg az erősítő bemenet bal-jobb. Ha halk volt a jel véletlenül a hangszedőre kötötted a jelet és a csatlakozó "áthallásán" keresztül hallgattad a műsort, ha jó volt, csak torz, lehet, hogy a pc túlvezérelte a bemenetet.
(#) Nick_Z hozzászólása Dec 7, 2015
Sziasztok!
Előkaptam a család régi NZC 041 de luxe-át, mivel szeretném az erősítőjét és a hangfalait használni, mondjuk számítógépre kikötve. A rövidzárdugó kiszedése után ki is totóztam a lábkiosztást, nagyon halkan szólt, amit rákötöttem, viszont ennyi a teljes eredmény. Negyed hangerőnél, nagyon zajosan, alig hallhatóan megszólal a hangfalakból a jel. Visszadugva a dugót, úgy tűnik minden rendben, mivel ha megpöcögtetem a hangszedőt, normálisan erősíti (nincs most nálam épp lemez). A potik persze iszonyatosan kontaktosak, hangosan recsegnek.
Nincs véletlenül ötletetek, hogy mi lehet a baj, vagy mit szúrok el? Köszönöm előre is!
(#) MikulaSan válasza Gafly hozzászólására (») Júl 12, 2015
Az előbb írtam meg a másik topikban hogy nem 1 db van belőle a jót állapotút nem bántom
(#) MikulaSan válasza uniman hozzászólására (») Júl 12, 2015
Köszike
(#) Gafly válasza MikulaSan hozzászólására (») Júl 12, 2015
Innen letöltheted a rajzát.
Személy szerint, én nem barmolnám szét (nem mintha akkora durranás lenne, de akkor is).
Ha mégis szétcseszed, akkor a pickupot ajándékba elfogadom.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
(#) uniman válasza MikulaSan hozzászólására (») Júl 12, 2015
Idézet:
„"Erősítő rész"”
...:
1.) előerősítő...
2.)hangszínszabályozó erősítő...
3.)végfok erősítő
4.)tápegység trafóval
A két utolsó az mindenképpen szükséges, de a 2.)-es tétel sem árthat, ha be van kötve...
(#) MikulaSan hozzászólása Júl 11, 2015
Sziasztok látom itt foglalkoztok többek közt lemezjátszókkal épp ezért tenném fel következő kérdésem. Van egy NZC 160-am és ebből csak az erősítő részt szeretném hasznosítani hogyan és mi módon kössem be/ mely komponens az a 3 nyáklap közül?
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
(#) Sanyi28 hozzászólása Júl 1, 2015
Sziasztok!

Abban kérnék segítséget tőletek, hogy édesapámnak szeretnék tűt venni egy régi Tesla NZC 041 de luxe lemezjátszójához, de nem nagyon találtam a neten sehol ehhez a típushoz.

Előre is köszönöm az infót!
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2015
De felment az ára
(#) uniman válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2015
Idézet:
„A Tesla miatt link-eltem”
...ehhez a készülékhez nem ilyen hangszedő való!
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2015
A Tesla miatt link-eltem.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2015
Vagy itt
(#) zolika60 válasza kysskry hozzászólására (») Ápr 20, 2015
Itt biztosan segítenek.
(#) kysskry hozzászólása Ápr 19, 2015
Sziasztok!

Nagyon egyszerű problémában kérném a segítségeteket! Apósom őrizget kb;30 éve egy Tesla Nzc-420 lemezjátszót ! Jópár évvel ezelőtt "kiherélte" a cuccot, azóta csak a csupasz kar maradt a négy lyukkal a végén ! A tű és a komplett fej hiányzik róla! Szeretnénk meglepni, hogy rendbehozzuk a barmolást, de sajnos nem tudom mivel lehetne helyettesíteni ezeket! Van esetleg valakinek ehhez még alkatrésze , vagy lehet -e helyettesíteni ezeket más típusú elemekkel?
Előre is köszönöm a segítséget! Elnézést a tudatlanságomért!
(#) CHZ válasza eddemzki hozzászólására (») Máj 23, 2014
Biztos jól raktad össze?
Lemeztányér levételekor a tányéron lévő furaton keresztül kell meglazítani egy csavart és felfelé elhúzni a rögzítő fület , ha ezt elmulasztottad, akkor visszarakást követően a tényért rögzítő.., meghajlított lemezen fog futni és ez fékezi. Ez is lehet a nyávogás oka.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
(#) eddemzki hozzászólása Máj 23, 2014
Sziasztok! Sikerült megoldanom a problémát már működik és köszönöm a hozzászólást Pityu9nek viszont nyávog működés közben ami szerintem a megnyúlt gumiszíj lehet ?! és az lenne a kérdésem hogy honnan lehetne ilyet beszerezni?
(#) Pityu9 válasza eddemzki hozzászólására (») Máj 22, 2014
Hello!
Először is próbáld meg leemelni a lemeztányért, elméletileg simán le kellene jönnie, ha nem jönne le próbáld forgatni miközben finoman húzod le a tengelyről. A tengely nem szorul? Miután leemelted a tányért próbáld meg úgy elindítani, hogy lásd mi okozhatja a hibát.
(#) eddemzki hozzászólása Máj 20, 2014
Sziasztok! Kaptam nemrég egy tesla nzc 041 de luxe lemezjátszót és az lenne a problémám hogy amikor megkaptam még szólt szépen működött aztán ma bekapcsoltam és eleinte még forgott a lemez aztán lelassult és most meg nem akar forogni vagy akadozva indulna de aztán leáll
(#) shoginc hozzászólása Ápr 2, 2014
Sziasztok! Tudom, hogy nem Tesla, de lemezlejátszó...

Szóval valaki ismeri a Sony PS-LX70 típusú lemezlejátszót? Mennyire érdemes megvenni? Elég jó áron juthatnék hozzá egyhez... Teljesen automata lejátszó, optikai lemezméret érzékelés, stb..
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem