Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A barna vezeték funkcióját elvileg úgyis felülírná az autó típusa.
Ezt az új program felületet még nem ismerem,nekem még régebbi van. A rearm azt jelenti, ha kikapcsolás után nem nyitsz ajtót,akkor beállított idő után visszakapcsol,feltételezj hogy véletlen nyomtad meg a nyitást. A gyári rendszer egyébként is visszazárná magát,és a felhasználók általában nem értik,miért villog még mindig a led,ha egyszer kikapcsolta.Ezért javasoltam a kikapcsolását. Még egy dolgot megnézek,utána a forgalmazótól kell segítséget kérned.
A barna kábelre 4 féle lehetőség van:
- pager - pager pulse - reverse gear - immobilizer (relay nc) Melyik legyen? Igazság szerint mindet végig próbáltam. A rearm nem azt jelenti, hogy zárás után ha véletlenül kinyitom vissza riasszon? Ahogy a képen is van, csak a led villogtatást írja ki. Semmi más eseményt nem ír ki. Nem lehet hogy másik verziót kellene feltöltenem? Te melyikkel használtad?
Szia,
A programozásban is találtam néhány problémát: -A brown wire menüpont fontos lehet,mert ez a status2. Elvileg automatikusan át kellene állnia amint az autó típust kiválasztod. Ha van olyan lehetőség hogy status,válaszd ki. -Rearm legyen 0 -A disarming with tytan remotes only -t válaszd "nem"-re,mert így most csak a távirányító modulra kapcsol ki,a gyárira nem. -Passzív élesedést és immobilisert, rablásgátlást kapcsold ki szerintem.Meg fogsz tőle őrülni. -jármű can bus vezérlésnél ne vezéreljen semmit. Ha a számítógépedet oda tudod vinni az autóhoz és összecsatlakoztatod usb-n,mikor a riaszzó tápon van,a status monitoron látod,milyen jelek aktívak.
Most rádugtam a laptopot és csináltam róla pár képet, hátha a beállításoknál lesz valami, bár mindent végig próbálgattam. A státusz ablakban nem jelzi a program: ha kinyitom az ajtót, ha lezárom a kocsit, ha a lezárt kocsit kinyitom távirányító nélkül, ha a riasztó távirányítójának valamelyik gombját megnyomom. Valamint a sziréna sem szólal meg. Felraktam a FWDCS_1408_GRUPA_A.bin frimwarwe-t hátha jobb lesz, de nem.
Sajnos mint írtam az ajtó nyitásra egyáltalán nem reagál. Igen, ha bezárom világít egy ideig. Megnéztem, de igen így van kötve az obd-be ahogy írtad. Van valami ötleted? Kezdek értetlenül állni előtte miért nem megy. Jól érzem, hogy a vészvillogóra kötés a villogtatást hivatott csinálni, a motorháztető nyitását annak védelmére kell bekötni, míg az obd-n kellene neki az ajtók nyitásának és zárásának jelét fogni és a központi zár nyitásának-zárásának jelét? De akkor minek a tetőn lévő központizár gombját bekötni? Megnéztem a kocsi kapcsolási rajzát és ott a tetőn lévő központi zár kapcsoló A3 lába a zár jelet adja, míg a B3 ami nincs bekötve adja a nyitás jelet.
Ok.
Sok fontos infot leírtál most. Tehát a távirányító modullal működik,ok. A led gyors villogása kikapcsolás után jelentkezik-jelzi hogyha nem nyitsz ajtót,vissza fog élesedni.Ezt most a hasznodra fordíthatod;ha a gyors villogási fázisban nyitsz egy ajtót,es a led elalszik,az azt jelenti hogy lát ajtó nyitás jelet can-en. Ha később zavar ez a funkció,kikapcsolhatod az automatikus visszaélesedés (rearm) funkciót,és akkor nem fog gyorsan villogni. -ellenőrizd,hogy ha beülsz,magadra zárod a gyári távirányítóval,a tetőben levő kp.zár kapcsoló piros led bezáráskor világít-e.Rajzhoz képest jó helyre van kötve, a diódát nyugodtan kiveheted. Hülye kérdés, de a bizonság kedvéért felteszem,kérlek ne sértődj meg;a can bekötés vezeték színeit.A riasztó sodort érpárból sárgát az OBD 6.pin szürkére;a riasztó lilát pedig az OBD 14.pin narancsra kötötted? Mára ennyi,folyt.köv.
Ez volt az első furcsaság mikor megvettem. Bezártam távirányítóval, vártam 5 percet, majd belülről kinyitottam simán a vezető oldali kilinccsel (kívülről értelem szerűen nem lehet nyitni ilyenkor) - másik ajtók kilincsei nem nyitják a kocsit. Már gondoltam rá, hogy valahogy relézem hogy ne lehessen nyitni. A központi zár gombja fent viszont pár perc után letiltásra kerül, így oda sem lehet a riasztót kötni, mivel utána hatástalan marad a nyitási jel (bár ennek nem látom értelmét, ha amúgy belülről a vezető oldali ülésről lehet nyitni).
A test, táp oké, kis kék led villog lassan. De nem riaszt be, ha nem nyomom meg a saját távirányítóját. Ha a saját távirányítójával beélesítem, akkor villogtatja az indexet, tehát úgy veszi a jelet. Ilyenkor elkezd gyorsan villogni a kék ledje. Ha viszont a kocsiéval próbálom nem kezd el gyorsan villogni, ebből gondolom hogy nem riaszt be - meg abból hogy ha kulccsal kinyitom az ajtót, akkor sem riaszt be. A H és L vezetéket úgy kötöttem ahogy a képen is van. Onnan a nyitás és zárás jelet kellene csak kapnia nem? Majd az alapján villogtatja az indexet. Lehet valahogy a H és L kapcsolatot teszteltetni? Az indexet a kocsi is villogtatja nyitáskor záráskor. Riasztáskor kellene csak neki. A két index kimenetet viszont nem kötöttem be, mivel a tetőn lévő vészvillogóval villogtatja. Gondolom ez nem lehet baj. Valamint ajtó kulccsal nyitására sem jelez be. Utóbbira arra gondoltam, hogy egy relén keresztül veszek jelet a belső világításból. Bár az kicsit lomhán kapcsol fel. És rákötöm a motorháztető nyitására. Akkor az lehetne minden nyitási riasztás bemenete. A vezető oldali ajtókilincs nyitása nem nyitja a központi zárat csak azt az ajtót. Egyelőre a következő gondokon szeretném átrágni magam: - miért nem érzékeli hogy nyitom zárom a kocsi távirányítójával az ajtókat? - miért nem élesedik ki-be nyitáskor és záráskor? - lehet-e analóg módon ajtónyitást bekötni valahová? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
Hm.
Pedig ha rajz szerint van kötve, működnie kell. Ellenőrizd kérlek testet,tápfeszt,a can H és L vezetékeket. Nem értem miért kapcsolna ki ajtó nyitásra?Akkor mi értelme lenne? A közponi zárat meg tudod vezérelni a vezető ajtóban levő zár működtetésével? A kp.zár motorokat végül is meg lehet vezérelni,de az sem olyan könnyű. Meg kell keresni,hol jön ki a többcélú vezérlőegységből.El kell vágni,mert a vezérlőegység alapból negatívot tart a motorok mindkét pólusán. Ha megpróbálnál tápfeszt kapcsolni így a motorra,zárlatot okoznál. Rádió modult lehúzhatod,de ha jól van programozva,akkor már azzal is kellene működnie.
Nem tűnik túl biztonságosnak, hogy ajtó nyitásra inaktíválja magát. Hiszen ha betörik az üveget, a vezető oldali kilincs belülről nyitni fogja. Más honnan nem lehet valami jelet levenni? De minden esetre nem működik így sem, pedig raktam diódát is ahogy a gyári rajz írja. Vagy az ajtó nyitó modul zavarja?
Arra gondoltam, hogy a központi zár, nem egy vezetéken keresztül vezérli a zárakat? Mert akkor arra raknék feszt vagy testet és úgy nyitnám.
Üdv,
A status2 a riasztó barna vezetéke,ide kösd a kp.zár kapcsoló ledjét,erről fog be-ki kapcsolni. A kp.zár utólagos vezérlése egyszerű,de használni mégis bonyolult. Ugyanabban a kapcsoló csatlakozóban ahol a status2-t kötöd,van egy vezeték,amire ha negatív impulzust adsz,bezár.Ha még egyet,kinyit. Ha jól emlékszem(mérd meg kérlek), a távirányító modul kimenetei negatívot adnak.Összehozod őket 2 diódával (pl4001) és rákötöd az impulzusos vezérlésre. A gond csak annyi,hogy ha egyszer megnyomod a belső kp.zár kapcsolót és elfelejted,megfordulhat a vezérlési sorrend.
Igazából az a bajom a gyári távirányítóval, hogy a gombjai jó ha bírják 1 hónapig.
A képen a központi zár gombjába mit kell bekötni? (Status 2) Mert nem látom. Elvben most minden be van kötve, csak az nincs.
Ezen táblázat szerint sem tud ebben a típusban írni a can hálóra.
Javaslom hogy a can funkcióit állítsd csak olvasásra. A "három pólusú csatlakozó a hátoldalon" programpontot állítsd rádió vevőre.
Hű.
Mélyvízbe ugrottál. Alapvetően ez egy gyári távirányítóról működtetett riasztó. Neked a gyári távirányítód nem működik? Van néhány típus,amiben aktív módon rá tud írni a can hálóra. Így pl.a kp.zár vezérlésre,ablakhúzásra. Nem is igazán ajánlom ezt,és mivel a Te esetedben olvasni sem tudja a kp.zár állapotát,nagy valószínűség szerint írni sem fogja tudni. Ha egy can aktív,jó eséllyel megváltoztatja a hálózat eredő ellenállását,amit nem minden gyártó tolerál.60 ohm alá ne menjen. A távirányító modulon analóg módon ki van hozva a nyitás és zárás (ha jól emlékszem egy-egy pár piros-fekete)amivel relét tudsz vezérelni.Ezzel kell megoldani a vezérlést. Ha a gyári távirányítód nem működik, először azt hozd rendbe. Ha ez megvan,kösd be a status2 vezetékre,amit a rajz kíván. Tartalék vezetéket húzz be a tetőmodulhoz,mert ugyanitt tudod megvezérelni is a zárat.
Igen az van nekem is. A központi zár kapcsoló ledet még nem kötöttem be. De az a bajom, hogy nem nyitja/zárja az ajtókat. Elvben jól programoztam fel, meg úgy is kértem. A központi zár nyitás/zárást hogy lehet megoldani? Van hozzá távirányító modulom is.
Szia,
A fényképen levő rajz hasonlít a Te autódra? Ha igen,a tetőben levő kp.zár kapcsoló ledet bekötötted? Nem bizos hogy a can hálón rajta van ez az információ,.ezért oldották meg a ledről. Lehet még programozási hiba is,lehet hogy nem jó típust állítottak be. Megbízható,jól működő készülék egyébként. Egyenlőre még ne temesd a dolgot,de ha mindenképp másikat szeretnél akkor Cobra. De arra készülj,hogy sokkal drágább,és teljesen máshogy kell szerelni.
Most jutottam el a beépítésig. Hát sajnos ez nem kompatibilis az espace 4-el.
Tudsz olyat ajánlani ami az? Nem is értem mi értelme van a CAN buszba kötni, mikor ahogy nézem semmit nem vesz onnan.
Üdv,
A rajz amit feltettem,ehhez a típushoz való. Szóval ha nem jön can-en a be-kikapcs,akkor bizony a rajz szerint be kell kötni a status2 (ha jól emlékszem barna,de már rég volt,ellenőrizd) vezetékre a kp.zár ledet. Elakadásjelző vezérlésért mindenképp fel kell menni a tetőmodulhoz. Teljesen mindegy,hogy 1 vagy 2 vezetéket húzol be. Üdv A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2020
Köszönöm. tytan ds410 elvben a can-ról veszi hogy nyitva vagy zárva van. Legalább is remélem.
Bocsánat,
Laserline 848 kapható,bár az ára kissé borsos. Viszont sok éve gyártják,megbízható,nem okoz téves riasztást.(ha leírás szerint van rögzítve)
Szia,
A két működőképes emelés érzékelő a Laserline és a Serpi Star GMA. Szerintem ma már egyik sem kapható. A többi meg csak téves riasztást okoz.
Szia,
Azt legalább jó lenne tudni,hogy milyen típusú riasztó. Nem minden gyártó ugyanarra a can hálóra tervez. Renault-nál például a Cobra a csomagtartó bal oldalában levő gyári előkészítést használja,de ez a rajz az OBD-t+a tető modulban levő kp.zár kapcsolóban levő ledről vesz zárt státusz jelet.
Sziasztok!
Riasztóhoz kapcsolható emelés vagy dőlés érzékelőt tudtok nekem ajánlani? A riasztó nem CAN rendszerű. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2020
Sziasztok!
2007-es espace-ba szeretnék can bus-os riasztót bekötni. A riasztó fel van programozva, csak a 2 bus vezetékre kellene rákötnöm. Hol találok a kocsiban L ill. H can bus vezetéket amire a riasztó köthető?
Nagyon szépen köszönöm.
Megpróbálok valamit összehozni ezekből.
207-eshez csak felhasználói van, de talán a 204 és a 205 is közel van hozzá...
Üdv mindenkinek.
Kellene egy kis segítség. Kaptam egy caesar ct-207u tipusú autóriasztót de a neten nem találok hozzá semmit. Ha valaki tudna egy bekötési segédletet vagy kapcsolási rajzot azt nagyon megköszönném.
Az izzó hidegen egy kis értékű (néhány ohm, vagy az alatti) ellenállást képvisel. Ezért méred azt a pontot is testnek. Az elmúlt pár évig az index izzókat relé kapcsolta.
Koszonom.
csak attol feltem, hogy valami tranyos agyonbonyolitott kapcsolas vezerli.
Szia,
Persze,a fogyasztókon keresztül testet fogsz mérni. Azon a lábon,ahol szaggatott pozitívot mérsz,nyugodtan kötheted az index kimenetet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

A képen a központi zár gombjába mit kell bekötni? (Status 2) Mert nem látom. Elvben most minden be van kötve, csak az nincs.