Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Fordítve, a BT kapja meg a PIC üzenetét a PC-n keresztül illetve a PIC is megkapja a BT üzenetét a PCn keresztül. Csak közvetlen a PC-t kihagyva nem....
Tehát a PC a BT adapteren keresztül megkapja a PIC által elküldött szöveget?
Sok idő alatt sem kaptam választ és ezért kérdeztem meg máshol, illetve csak linkeltem a kérdésem nem tettem fel újra.
Nem csinál mást most másodpercenként irja ki a PIC, hogy "proba" és megszakítással figyeli a beérkező adatot(főprogramban probáltam folyamatosan is olvasni de semmi), a sebesség mindenhol 57600 baud jelenleg, a szkópon a két jel sebessége megegyezik az nem lehet gond(egyébként próbáltam már néhány százalékot elállítani, de semmi hatás).
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
Úgy értem, hogy a PIC ne csináljon mást, csak küldjön adatokat BT-n. Másodpercenként néhány karakter elég. Ha az megjön, akkor a vétellel lehet baj, ha nem akkor szerintem a sebesség nem passzol a HC-06 felé.
Mi az, hogy előzmény nélkül? Úgy érted, hogy valami előzetes beállítások nélkül?
Nem világos nekem, a PIC előzmény nélkül tud küldeni adatokat BT-n keresztül?
Csak a PIC és a PC között működik, illetve csak a bluetooth és a PC között is. Csak a bluetooth és a PIC között nem hajlandó
a hozzászólásomba beraktam még szkóp képet is a két jelalakról de nincs érdemi különbség. Venni sem vesz a bluetooth modul a PIC felől tehát jelszintillesztési probléma sem lehet.
Helló Mindenkinek!
A következő problémával fordulnék hozzátok. Van egy BTM-222-es modulom, amelynek készítettem egy szintillesztőt, konfigurálás megtörtént, a fórumon és a hobbielektronikán talált leírtak szerint. A konfigurálást egy USB-TTL átalakítóval végeztem. A probléma ott jelentkezik, amikor BlueSoleil alatt megpróbálok csatlakozni a modulhoz: megtalálja, kiírja a nevét is, kéri és el is fogadja a pin kódot, párosítani engedi, viszont amikor COM portként próbálom beállítani, ezt írja ki: "no more available com ports". Ha kikapcsolok COM portokat, ugyanezt írja ki. Továbbá gyanús, hogy a modul megjelenítő képe a BlueSoleil-ben egy nyomtató, illetve ha telefonnal próbálom párosítani, sikerül, de akkor is nyomtatóként ismeri fel. Volt valakinek hasonló problémája esetleg? vagy esetleg valakinek ötlete, mi lehet a baj? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Egon
Bluetooth nélkül próbáltad? Csak a PIC és a PC, közöttük pedig csak a drót. Úgy működik ez a program?
Sziasztok!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1451400.html#1451400 Ebben nem tud valaki segíteni?
Most nézem, hogy adásnál ugyanez a helyzet. A PIC-ről küldök a PC veszi de a bluetooth nem, de ha a PICről küldök a PCnek és a PCről továbbküldöm a bluetoothnak úgy már jó.
Küldtem egy O és egy T karaktert, az ft végű fájlok a PC felől jöttek a bt végűek pedig a bluetooth modulról. Nem látok köztük érdemleges különbséget.
Ráakasztok egy szkópot hátha észreveszek valami rendellenest.
Gyorsan írtam PCre egy progit ami a soros port vett adatait visszaküldi és így megy
Valamiért a PIC nem veszi a bluetooth adatait.
Ez igaz, na de nehogy már minden adásban vételi hiba legyen
a PC rendesen megkapja..... egyébként a végén a timer1,timer2 a hibakezelés miatt van bent. Még mindig rejtély......PIC18F4550 van most mellette, 18.432MHzes kristállyal amivel hiba nélkül állítja elő a 9600baudos sebességet. Idézet: „Ezek a részek biztosan működnek mert...” .. addig, amíg nincs egy adatátviteli hiba... A hibákat (OERR, FERR) nem kezeli le. Idézet: „PIR1.RCIF = 0;” Az RCREG olvasása törli. És lépteti a vételi fifo -t is. Ezért karakterenként csak egyszer szabad olvani az RCREG -et.
Az UART1_Data_Ready() minek, ha az RCIF úgyis jelzi.
vétel:
void interrupt() { if(PIR1.RCIF) { LI1G = 1; //ez kapcsolná be a LEDet mikor soros interruptra ugrik if(UART1_Data_Ready()) { receive = UART1_Read(); input[count]=receive; count++; if(count>8) { count=0; recflag=1; } } PIR1.RCIF = 0; timer1=0; timer2=0; } } az input az egy 20 elemű karakteres tömb. adás az egyszerűen UART1_Write() függvénnyel. (mikroC compilert használok) Ezek a részek biztosan működnek mert PCről tökéletes és több más helyen is használtam már.
Töltsd fel ide a pic -es vételi és adási rutinokat.
Kipróbáltam most interrupt helyett while ciklusban olvasni a soros portot a PICben, de így sem jó.(meg hát ha a PCről küldve működött interruptal is...csak már nem tudom mit tudnék kezdeni vele)
Igen. Ha PC-ről küldöm minden rendben. Ezért nem értem........és ha a bluetouth TX lábára a PIC RX lábát és az átalakító RX lábát rákötöm a PCn látom rendesen....
Sziasztok!
Van egy HC-06os bluetooth modulom, de problémám van a kommunikációval. A bluetooth modult a PCre kötöttem egy FT232-es átalakítóval tökéletesen veszem és adom az adatokat. Ezután megírtam a PIC programját és a PICet is összekötöttem az FT232-es átalakítóval a PIC működik rendesen adott adatra reagál. Na de itt jön a probléma.... a PIC viszont nem veszi a bluetooth modul adatait valamiért. Gondoltam hátha a programmal van baj, ezért beraktam közvetlen a soros interrupt érkeztére egy LED bekapcsolását de már az sem kapcsol be.(az FT232-vel itt belelestem a pic és a bluetooth kommunikáciojába, de a PC meg látja az adatot......szintillesztések megvannak) Valakinek bármilyen ötlete?
A konfigurálás nem gond, igazából arra voltam kiváncsi, hogyha minden be van állítva, összepárosodnak -e bekapcsoláskor. Köszi.
Helló,
Igen megoldható, de a konfigurálást valahogy meg kell oldanod számítógéppel, mielőtt üzembehelyezed. Ajánlom figyelmedbe az eszköz adatlapjának AT Commands fejezetét. Üdv, Andor
Sziasztok,
A BTM112-vel megoldható hogy egy másik BTM112-vel legyen bluetooth kapcsolatban? Egy RS232 kapcsolatot szeretnék vezeték nélkül megvalósítani. Számítógép nincs a rendszerben, két eszköz használja ezt a kommunikációt egymás között. Köszi,Zoli
Van egy BTM222-es modulom. Szépen dolgozik. Viszont Szeretném konfigolni a nevet ahogyan megjelenik, valamint a PIN kódot.
Alapjában ugye kapcsolódok, BT-n keresztül beküldöm a konfigot, +++-al átváltok parancs módba, beírom, de innen vissza nem tudok váltani ATO paranccsal, mert erre ERROR-t ad vissza. Néztem adatlapo(ka)t, de egy kicsit ez nekem zavaros. Nem tudom honnan töltöttem le a csatolt adatlapot, de úgy tűnik ennek felel meg a modulom. E szerint simán az ATO-t nem ismeri, csak az ATO0, ATO1 és ATO? parancsokat. Találtam egy másik adatlapot, ami ezzel szinte betűre megyegyezik: BTM222 Datasheet Különbség annyi, hogy a pinout ennél a parancslista után van, míg a csatolt pdf-ben előtte, valamint 1-2 parancs másképp van definiálva. De ha megnézzük az utolsó oldalt, akkor az is betűre megegyezik. Még a firmware revízió is. Most akkor mi van?
Örülök, hogy segíthettem! További jó fejlesztést!
Szia!
Találtam itthon egy 4Mhz-s kristályt. Tökéletesen működik vele! Köszönöm szépen a segitséget! Örök hálám! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

a hozzászólásomba beraktam még szkóp képet is a két jelalakról de nincs érdemi különbség. Venni sem vesz a bluetooth modul a PIC felől tehát jelszintillesztési probléma sem lehet.

Valamiért a PIC nem veszi a bluetooth adatait.