Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pret83 hozzászólása Júl 19, 2009
Sziasztok! Legeleszoris annyit elmondanek magamrol, hogy nem vagyok nagy elektromokus es nincs tapasztalatom az elektronikaban. Inkabb a PC programozashoz konyitok vmicsket, de az utobbi idoben elkezdtem tanulmanyozni a PIC uC-ket. Ezt a topicot pedig a legelso projektemhez nyitom es minden, a projekttel kapcsolatos kerdest ide fogok irni, nem szorom szanaszet a kulonbozo temakba. Nos, mi is lenne a projekt celja?
Ez: youtube video
Tehat egy F1-es "muszerfal", ill. a kijelzo resze. Amibe az adatokat egy PC-s szoftver kuldene USB-n keresztul (sebesseg, fordulatszam, uzemanyagszint, viz/olaj homerseklet), amiket a szimulator jatekbol (rFactor) nyerne egy plugin-on keresztul. Mivel USB, ezert majd egy 18F-es sorozatu PICet fogok valoszinuleg hasznalni.
Lepesenkent fogok haladni. Egyelore egy 16F877-esem van amit sikerult felprogramoznom (JDM programozo, de szeretnek epiteni egy PicKit2-ot ... Watt nevu felhasznalo honlapjan talalhato info alapjan). Vannak LED-jeim, 7 szegmenses kijelzoim, par shift regiszter es latchok ... ezek felhasznalasaval kigondoltam egy kapcsolast, amit megrajzoltam Eagle-ben es mellekelem. Szeretnem a velemenyeteket kerni, hogy korrekt-e amit kitalaltam, esetleg hibas. Szivesen fogadom az otleteket a sok LED-el sorbakotott ellenalas kivaltasara valami elegansabb modszerrel. A projektet ennel a vegenel fogva kezdenem el es az USB-s komunikaciot es PC-s szoftvert majd utana, mivel nemis annyira a vegeredmeny a cel, hanem a PIC-el valo ismerkedes/alkotas. Nos a kapcsolasi rajzomban szerintem legalabb 1 bibi akad, meghozza hogy a dekoder, ami az egyes latch-okat kivalasztja, annak a kimenete negalva van, ami azthiszem pont nemjo a latchok OutputEnabled es LatchEnabled bemenetere a rajzom alapjan. Nezegettem, de a legtobb dekodernek negalt a kimenete. Erre is szivesen fogadok megoldasokat + minden mas eszrevetelt, javaslatot. A kovetkezo lepesem az lesz, hogy megprobalok progit irni, ami a PIC regisztereibol ki tud irni szamokat a multiplexelt 7 szegmenses kijelzomre. Egyelore ennyi... Köszönöm!

projekt1.pdf

Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem