Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Kapcsold ki a tápodat, aztán mérd meg a 230-at, hány volt ténylegesen. A megtáplálós szöveged nem egyértelmű. Az ic-k bemenő feszültsége nem bírja el a 45 voltot. Csökkentsd le valahogy a trafó szekunder feszültségét.
Sziasztok, van 2 feszstab IC-m TO92es 79L24 78L24, eddig a Trafóm összesen 36V rol táplálta meg az ICket, viszont most sajnos az otthoni hálózat valahogy úgy változott hogy a Trafó 45Vra transzformal.... Stabilan de +-29V van az IC-k kimenetein, szerintetek mit tudok ezzel kezdeni?
Láttam nagyon régen, 1984. RT ÉK.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2023
Ferrorezonáns, régen mi is voltunk fiatalok.
Biztos szétszáradt benne minden és lötyögnek a lemezek a 2 vasmagos trafóban.
Öntözd meg valami lakkal és húzd meg a csavarjaikat.
Nincs benne relé, van két vasmagos trafó, és egy toroid trafó.
Hogyan szabályoz? Relék kapcsolgatják a trafó kivezetéseit? A relék pedig kattognak
Tedd a pincébe, vagy hangszigeteld
Sziasztok!
Van valamilyen megoldás durván kerregő szovjet feszültségstabilizátor elhallgattatására? Előkerült egy a padlásról, még abban az időben vették a szüleim, amikor gyakran 200 V alatt volt a hálózati feszültség, és a tévén szétment a kép. Kipróbáltam, nemcsak fel, hanem le is tud transzformálni, a napelemek miatti 240-250 V-os feszültség mellett is szépen tartja a 220 V-ot. A cuccaim nagy részének nem árt a nagyobb feszültség, viszont a 220 V-ra méretezett erősítőm elektroncsöveit szétfűti, szemmel láthatóan jobban izzanak a katódok mint kéne. Ez a stabil 220 V ideális lenne a működtetésére, ha nem kerregne úgy, mint egy kistraktor.
Kipróbáltam egy 1A es feszstabbal, azzal is a wifi connecting elvisz vagy 3-5 secet. De így is 70mA az áram felvétele espnek. Próbálgatom még hogy mit lehetne tenni áram faragás szempontjából.
Ha gyenge a táp/stab, nem bírja impulzusban a többszáz mA-t, akkor az egész wifi csatlakozás/kommunikáció lehet nyögvenyelős, többször próbálkozik, tovább tart mire nagynehezen sikerül és észre sem veszed a többlet időt/energiát... Az a mért 70mA (átlagban) ne vezessen félre, lásd adatlap
Faragtam az ébrenlétből 7-8sec. Talán jobb lesz. Igen noname lehet csak 600-700mAh így valós a 4-5 nap szerintem is. akkor csak a faragás marad a wifi csatlakozás a több idő kb 4-5 sec, az meg annyi nem tudok mit tenni neki.
Cseréld ki mi történik...
Ha nincs a készenléti fogyasztás akkor a fentiek szerint mennyi plusz időre is számíthatsz? Össz lesz talán egy-másfél hét? Bakkfitty. Most látom... egyébként az AAA akksi biztos tudja az 1000mAh-t, nekem gyanús! Csak ha márkás, és újszerű akkor tudhatja az ezret. A noname akksi jó ha a harmadát tudja a ráírtnak. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2022
Igen az ébrenlétből is lehetne faragni, de engem jobban zavar az a 3mA ami mindig ott van és annak a stabilizátor adatlapja szerint kisebbnek kellene lenie.
A 3 mA 4nap alatt 288mAh.
15mp*70mA- > 4nap -> 96óra, óránként 12 alkalom -> 1152 alkalom * 15sec -> 17280 sec -> 4.8óra *70mA -> 336mAh plusz a 3mA folyamatos 288 -> 624mAh számított fogyasztás, és azt mondtad 1000mAh akku van. Számítás szerint "csak" pár nappal "tudhatna" többet... remélem jól számoltam... Szóval keményen kell még faragnod a fogyasztásból, illetve ébrenléti időből
Az esp teljesen jól működik 70mA nem sok de elég neki ezekszerint. 4db AAA aksirol megy ami 1000mAh így 4 nap reális a 3mA és ébredéskor 70mA-el. Na jó nem 30sec kicsit túloztam, 10-15 másodperc alatt meg van mindennel és alszik tovább. Nincs semmi UART a körön van a feszstab, esp, 2db kondi, meg a hőmérő ami egy DHT22 és ennek is a fogyasztása semmi mert ki van kapcsolva amíg alszik az esp. ha ezt le kötöm se változik a 3mA.
Az a 3mA sok, de nyilván nem ettől merül le gyorsan... Az a 70mA meg kevésnek tűnik...
Méricskélj még mi fogyaszt sokat. USB soros konverter van a körben? Az is kajál. Nekem kb 2Ah li-ion akksiról 2 hónapig ment az esp32, 5 percenként, kb 2 sec-re ébredt fel: https://thingspeak.com/channels/1662920 Mit csinál az esp 30mp-ig, nagyon hosszú az az idő. Ilyen spéci stepup/down stabról járattam: https://www.aliexpress.com/item/1005003262126410.html Megnézted a 1703 adatlapját? 250 mA-t ír, megnézted az esp adatlapját? emlékem szerint akár 3-400mA-t kér, szóval nem igazán jó választás... A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2022
az 1uF? Igen ott de az fólia kondi amim van itthon, kerámiát nem találtam.
Esp 5 percenként felébred kb 30másodperc erejére és akkor 70mA cuppog be, mikor deep sleepben van akkor mértem, 5uA volt a feszültség stabilizátor kimenetilábátol elmenő áram esphez. De ha semmi nincs a stabilizátorra kötve akkor is 3mA vesz fel folyamatosan.
Az adatlap által ajánlott kerámia kondenzátorok ott vannak a NYÁK-on?
Mekkora áramot vesz fel a komplett cuccosod? Gyanús hogy rossz programszervezés van, az esp állandóan lóg a wifin, és kajálja az áramot. El kell küldeni megfelelő módon alukázni
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Van egy projectem amiben Esp12F-el hőmérséklet értékelt küldök, ez egy 4db AAA elemből álló telepről táplálódik meg. Viszont az elemek 4 nap alatt lemerülnek. Szereztem be LDO feszültség szabályzót pontosan a MCP1703 típust aminek 3uA a nyugalmi áramja. Viszont ezzel se lett jobb rámértem a szabályzóra 3mA vesz fel nyugalomban, úgy hogy nincs fogyasztó rakva az outputjára. Kérlek segítsetek teljesen elakadtam nem tudom mikor lenne ez nyugalomban vagy rossz típust vehettem??
Szia!
Nem kell nagy transzformátor. Vesz egy 24V-os transzformátort, annak feszültségét kivonva a hálózatiból, lesz kb. 220V feszültsége. A 24V-os trafó teljesítményét a fogyasztásmérőnél lévő kismegszakító áramához kell megválasztani, pl. 20A-hez 24Vx20A=480VA trafó elegendő.
Ha teljesen véletlenül visszanézitek az előző (!!!) oldalt, arról szólt, hogy 12-24Vos trafóval hogyan lehet csökkenteni-növelni a hálózati feszültséget.
A teljesítmény igény függvényében a trafók kívánt teljesítménye.
Szerintem csak a maximális különbözeti teljesítményre kell méretezni az autótrafót, Illetve átfolyó áramra a primer oldali huzalvastagságot.
A napelemesek 252V ra állítják hivatalból az invertereket, a legtöbb eszközre 256-257V feszültség van írva mint maximum. A fúró, flex vésőgépnek szerintem a 270-280V-ot is bírnia kellene. A 245V tuti a tűréshatáron belül van. Ha csökkentésen gondolkozol, egy nagyobb auto transzformátorral megoldható. több kW-ra ez nem olcsó, és nem kicsi. ( más kérdés, ettől nagy valószínűséggel leégnek a gépeid.)
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2022
Én úgy tudom, hogy a hálózati feszültség megengedett értéke 230V +/- 10% ( 207 - 253V )
Vagyis a 243V még bőven benne van, de az E-ON-os szakik rendesen hasba akasztottak ezzel a 270-280V-al, biztos csak le akartak pattintani, mint akadékoskodó problémát.
Űdv egy olyan problémával fordulnak hozzátok hogy a hálózati feszűltseg nálam 243v, megpanaszoltam az e-on naka hogy sorba tönkremennek nálam a gépek, (fúró ,flex,vesogepek) kijöttek rámertek, azt mondták 270-280-ig szabványos feszültség határértéken belűl van, nos a lényeg nekem valami feszültség csökkentő kellene valakinek valami tanács? Mert az e-on még valami hasonlót se akartak beépíteni marha van nekik.
Ahogy néztem a linkelt cég termékeit, az egyik nagyon úgy tűnik, megcsapolásos, autotrafó-szerű stabilizálást relékkel végzi. A nevéből gondolom...
Most próbáltam ki az enyémet - persze, hogy most alig kell kapcsolgatnia, hiszen a 225-235-öt nem "bántja" az elektronika és most 226V van. Egy 40W-os izzóval tesztelem, hogy lássam, mennyire megy át az átkapcsolási impulzus. Ezt egy tápegységgel, szűréssel rendelkező fogyasztó nem veszi észre, valószínű nem lesz szükség a nagyobb finomságra, félvezetős kapcsolásra a beavatkozáshoz. A beavatkozásként a legkisebb hozzáadott feszültség 7V, (3-7-15 variációi) valamint az érzékelés, mérés, mp nagyságrendre van "butítva". A feladat az volt számomra, hogy a viszonylag tartósabban történt hibafeszültségeket javítsam a fogyasztónál. Azt hiszem, dobozolható a holmi, még holnap nyúzom, próbálom és ez is megvolt.
Sziasztok!
Update: Állítólag holnap állítanak a trafón. Addig is ha ez nem jön össze... Esetleg olyat tudtok-e ajánlani amelyik kijelzi a be - ki meneti feszültséget? Én erre gondoltam Well Automatikus Feszültségstabilizátor, szervómotorral, 500VA, 300W . Ez nálunk Romániában 20k. Olcsóbb is jöhet ha megbízható. Köszi! A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Tedd a pincébe, vagy hangszigeteld