Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Üdv!
ki l lehet cserélni zöld 520nm es diódalézerre is. kKis teljesítményben pl 30 mw ban nem is olyan drágák kb 6000 ft áron hozzá lehet jutni. Egyébként az eredeti amit írtál vagy haldoklik vagy elmászott a beállítása a meghajtó dióda és a kristály helyzetéhez képest,vagy pedig nagyon hidegen nehezen indul mert az optimális kristály hőfok asszem kb 22 fok körül van. ha nagyon hidegben kell indulnia ott szoktak még komolyabb peltier elemes hűtést alkalmazni amin ha polaritást cserél az elektronika egy hőfokszabályzó segítségével akkor gyorsan felmelegíti a hűtőfelületet induláskor utána beindul a szabályozás.
Szia!
Fűteni kell, ezek ilyenek.. Viszont arra vigyázni kell, hogy ne melegedjen túl, mert akkor kinyírja magát. De a témában jártasabbak majd leírják a miérteket.
Sziasztok.
Kaptam 1 lézeles fény játékot piros és zöld színben dolgozik. De a zöld hidegben nem működik. Lehet vele csinálni valamit? Esetleg kicserélni benne a zöldet olyanra ami bírja a hideget? Márha van olyan.
Sziasztok!
Kaptam egy leselejtezett lézer modult ami 808nm-es, láttam, hogy az eredeti helyén zölden működik, ezért gondolom valami hasonló megoldású fejegysége lehet. A modulból egy optikai szálon jön ki a sugár, aminek egyszerűen le van vágva a vége. Milyen módon lehet ezt megoldani? Ehhez gondolom kellene valami ház, amibe beépíthetők a lencsék, csak a neten annyiféle van, hogy nem tudok kiigazodni. A modul új korában kb. 30W-os lehetett.
Üdv!
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek elfekvőben 303 zöld lézerhez alaktrész. konkrétan a dióda végén lévő kis műanyaglencse érdekelne mivel sikeresen eltörtem és így sajnos a lézerpont eléggé megnőtt. Ha esetleg valaki tudna eladó alkatrészt hozzá vagy esetleg ismer olyan oldalt ahol rendelni lehet kérem jelezze facebook üzenetben. (https://www.facebook.com/6MetsysehtkcuF9) Előre is köszönöm a segítséget.
Látom sajnos azóta sem jutottam semmire sajnos :/
Sajnos semmi sem történek. Szerinted a tip42 kapcsolná a lézert?
A modul nem lett bemutatva. (gyártó,típus stb adatok kellenének)
PL Nem biztos hogy szakszerű,de ha működik -'világít' a lézer egy 47- 100 ohm ellenállással egy pillanatra zárd rövidre a JP5-öst -le kell kapcsolódnia a lézernek. (feltételezem ,mivel TTL-es így alapesetben moduláció jel nélkül be kell kapcsolnia) Ha így lesz akkor megvan a TTL bemenet. Ha nem akkor -esetleg a másikkal JP3-val is elvégezheted. Idézet: „Küldjek nagyobb felbontású képeket?” Nem ártana.A modulról is egyet. Mi egyéb mást kell tudni még? BTW feltettem egy kérdést a PL-en ,hátha valaki felismeri.
Az a szalagkábel megy a lézerbe. Én sem értem hogy minek hogy miért. Sajnos egyszerűen nem bírom vissza követni minden fele megy a vezetősáv. P87LPC7688N CD724S típusú ic van benne. Küldjek nagyobb felbontású képeket?
Mi az a szalagkábel? 2 fehér csatlakozót látok JP5 és JP valamennyi, rajzold vissza a 2 csatlakozó környezetét legalább az IC-ig, úgy van esély, hogy kitalálja valaki. Az IC típusa sem ártana, mert azt sem tudom leolvasni a képről.
Sziasztok!
Van egy a képen látható lézerem és olyan kérdésem lenne hogy ennek melyik lenne a ttl bemenet-e? Segítségeteket előre is köszönöm!
valószínű de gőzöm sincs hogy lehetne szétszedni sérülés nélkül .Ha sikerül is összerakni már nem fogod tudni. talán bele van ragasztva a cucc. amúgy ez kizárt hogy 500mw legyen ez 50mw os lehet.
A képen látható lézerem van akkor ezt teljesen szét kellene szedni?
Szétszeded és kiderül ,ha több részből álló tégely van benne akkor abban vannak a kristályok. Egyébként szerintem biztos hogy dpss mert a direkt dióda nagyon drága .
Én is átalakítottam a 400mw os zöldemet mármint kiszedtem a kristályokat és csak az infrát használom viszont készülj fel hogy a mostani kollimáló lencse nem lesz jó neki és jó helyen sem tehát oda kell valamilyen más lencsét szerkesztened ha sugarat akarsz . Arra is készülj fel hogy összerakni nem feltétlenül fogod tudni ha feloldod a csavarokat meg a ragasztásokat vagyis piszok nehéz újból beállítani úgy a kristályokat hogy zöld jöjjön ki és azon a teljesítményen . A kristály tömb helyzete szögfüggő és nálam csak két béna csavar tartotta. Arra is készülj fel hogy iszonyú nagy sterilitás kell , ne legyen felkavart por hajszál a szobában nehogy rászálljon az infra lézerdiódára . Az üveg részeket amiből sok van ha szétszeded és a kollimáló lencsét ne érintsd meg az ujjaddal mert piszok nehéz letörölni róla az infra bevonat miatt . Én annó csak száraz papírzsebkendővel való szenvedéssel tudtam leszedni viszont ne kerüljön papírdarab bele. A lézer fény olyan hogy amire azt hiszed lámpafénynél hogy az a lencse steril zsírmentes ha átvilágít rajta a lézer kimutatja hogy mégsem az ez a polarizációra vezethető vissza . Ha ez tényleg 500mw os akkor 3w os infra lessz benne kb amit mondjuk nem hiszek de az enyénben 2,5w os van de az csak 400mw os ennél az a szerencse hogy látod az infa fény vetületét a fehér falon így ha proszem került elé azt is látni fogod és orvosolni nyilván nem bekapcsolt állapotban és ne nézz bele mert reflex szerűen ez szokott történni hogy kitakarítsd. Ilyen a dióda és mellette a kristályokat tartó tégely ami nincs szétbontva.
Hogy lehet azt kideríteni hogy milyen mert vettem egy ilyen 500mW-os kínai laser pointert és azt szeretném át alakítani infrára ha megoldható lenne ez?
A laserlands nem megbízható forrás.
Amúgymeg milyen leírás(cím) az ahol nem tudják eldönteni hogy milyen hullámhosszon sugárzó lézerdiódát árulnak?!? A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
Nem,pár éve megjelentek a direkt zöld lézer diódák is.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy minden zöld lézer az dpss?
Van egy 100
mw os az RGB modulomban de tuning miatt lehet hogy megválnék tőle . mennyit érne neked ?
Üdv! van valakinek eladó 80mw-100mw zöld lézer diódája (van egy lézergépem és abba szeretném egy kis tunnig ként) .
Én fekete lufit szeretnék vele lyukasztani, gyufát gyújtani. Ahhoz elég erős lehet?
Házi lézershow-hoz, célzáshoz, vagy csak mutatóeszköznek.
Szeretnélek benneteket kérdezni, hogy valaki ismeri-e az egyik oldalon található zöld lézert:
INDUSTRIAL/LAB 3VDC 532nm Green Beam Laser Lazer 50mW Diode Module Mire lehet ezt használni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |