Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 5
(#) ferci válasza Teece hozzászólására (») Márc 21, 2015
Szia!
Jól nézd meg azt kondit, mert 10 pF érdekes lenne monitorba.. én is inkább nF-ra tippelek.
100-200 pF még csak elmenne...
(#) invekd89 válasza Teece hozzászólására (») Márc 21, 2015
Üdv!
Nem szokásos érték (általában néhány nF szokott lenni); talán Itt ;elvileg április 8.-tól lesz.
(#) Teece hozzászólása Márc 21, 2015
Sziasztok.
Monitor tápomba egy 10pf 6kv-os kerámia kondi elfüstölt
Sehol nem találok és már több boltban is jártam és külföldről nem szeretnék rendelni, esetleg tudtok segíteni hogy kinek lehet vagy honnan tudom beszerezni!?
Köszi
(#) JaniK válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 28, 2014
Bocsánatot kérek akkor.
Ha esetleg lenne a kozeledben valamilyen régebbi berendezés amiben elofordulhat olyan kondenzátor, a próba idejéig elegendo rovid vezetékkel biztonságosan beforrasztani, csak addig, amíg megbizonyosodhatsz, hogy képese-e indulni a tápegység - saját tapasztalat.
(#) elektroncso válasza JaniK hozzászólására (») Jún 28, 2014
Szia, így visszagondolva tényleg nincs sok értelme, csak mivel nem mozgok otthonosan a kapcsolóüzemű tápok mibenlétében ezért kérdeztem. LG monitor 8 éve üzemel, most ment tönkre, szemlátomást kinyíltak a kondenzátorok benne. Kicserélem mindet, még mindig olcsóbb mint egy új monitor.
Amúgy Máté vagyok.
(#) JaniK válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 28, 2014
Szia Dávid.
Az a 100µF 450V-os kondenzátor nem kell hogy low esr típusú legyen, szerintem ott nincs is értelme, igen - jó lesz hagyományos típusú is.
Persze attól is fugg, hogy milyen minoségu kondenzátort "érdemel meg az a monitor" azon a bizonyos helyen.
Sok sikert.
(#) elektroncso hozzászólása Jún 28, 2014
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Tönkrement az LCD monitorunk. Kiszáradtak a tápszűrő kondenzátorok. Mivel kapcsolóüzemű táp van benne low ESR kondenzátorokat szerettem volna bele venni. Viszont az a kondenzátor amelyik az egyenirányított hálózati feszültséget szűri, abból nem találtam azon az oldalon ahonnan rendelni szeretnék ilyen típust. A kondenzátor 100µF 450V-os. Jó lesz ide hagyományos nem low ESR-es kondenzátor is? A többi helyett találtam low ESR-es kondenzátort.
(#) vargalaszlo0405 hozzászólása Okt 20, 2011
Üdv!

Szeretnék készíteni néhány nagyfesz kondit 20 kv körüli feszültséghez. (kísérletezéshez kell, úgyhogy jó lenne túlméretezni) Az lenne a kérdésem, hogy dielektrikumnak ( ill. szigetelésnek) jó lenne- e paraffin olaj? Van belőle vagy 15l. Fegyverzetnek pedig akad némi réz meg alu lemez.
(#) Inhouse válasza Collector hozzászólására (») Júl 22, 2010
Az itteni üzletben sem tudtak adni ilyesmit...

Üdv
Inhouse
(#) Collector válasza ekkold hozzászólására (») Júl 22, 2010
Jah, és el is írtam, mert nem 20us, hanem 100ns.
Ezek azok egyébként:
BY713, BY8420, BY8424
Viszont egyiket sem árulják már HQ-nál.
(#) ekkold válasza Collector hozzászólására (») Júl 22, 2010
BY8418 ? Ilyesmit árultak régebben, nem tudom van-e még belőle.....
(#) Collector válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 22, 2010
Hát igen, ide gyors nagyfesz dióda kell. Régen vettem 20kV 3mA-es 20us-os diódát, a típusszámát nem tudom, de az jó lenne ide. Ha jól emlékszem a HQ videóban vettem.
(#) Inhouse válasza Collector hozzászólására (») Júl 22, 2010
Köszönöm.
Közben kiderült, hogy a diódával is gond lesz, nem nagyon van errefelé ilyesmi...

Üdv
Inhouse
(#) Collector válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 21, 2010
Alufólia is jó, csak arra nehéz kivezetést készíteni. Valami vékony réz, vagy acéllemez is jó. Ha üveggel csinálod, mondtam, hogy ragasztópisztollyal tudod ragasztani, vagy műgyantával kiöntöd az egészet, akkor egy darab lesz az egész.
(#) Inhouse válasza Collector hozzászólására (») Júl 21, 2010
Kösz.

Írtad pl. az üveget, az már nem olyan egyértelmű...mivel ragasztod? Mi a fegyverzet anyaga? Alufólia?

Üdv
Inhouse
(#) Collector válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 21, 2010
A készítést nem kell leírni lépésről lépésre. Két szembenéző fegyverzet, közte dielektrikum.. ezért jó a 2 oldalas nyáklap, (a szélek lemarva) mert már eleve ki van alakítva a kondi rajta. Kiöntöd gyantával, vagy ragasztópisztollyal leszigeteled, és kész, ez nem olyan bonyolult művelet. De ki lehet találni mást is, csak kapacitásmérővel utána meg kell nézni. Persze az is lehet megoldás, hogy veszel kisebb 1-2kV-os kondikat, és sorbakötöd őket. Pár x 10 forintból kijön.
(#) Inhouse válasza Collector hozzászólására (») Júl 21, 2010
Kössz a választ, átbogarászom a topicot, gondolom benne van a készítés mikéntje...

Az eredeti cucc egy fekete műanyag tokban van műgyantával kiöntve, nem lehet belelátni...

Üdv
Inhouse
(#) Collector válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 20, 2010
Mindenképpen egyenirányítani kell a fogyasztás miatt.
Meg kéne nézni, hogy mekkora a gyáriban a kondi, ide nem szabad túl nagy értékűt betenni, mert életveszélyes lehet. Kiszámolhatod az energiából is visszafelé, hogy mekkora érték biztonságos (a neten találni valahol arra vonatkozó adatot, hogy mi a biztonságos szint joule-ban). Tippre 100pF-500pF, ez max. 10kV-ig. Egy ilyen kondit seperc alatt tudsz készíteni üvegből, de nyákból is. Ami fontos, hogy a fegyverzet széle ne legyen hegyes, legyen lekerekített, és minden oldalról szigetelt. Az üveg azért jó, mert nagyon jól bírja a DC-t. Pl. mikroszkóp üvegalátétből is lehet csinálni, az elég vékony, és kicsi.
(#) Inhouse válasza Collector hozzászólására (») Júl 20, 2010
Meghalt egy nagyobb szúnyogcsapda nagyfesz része. Most egy TV sorkimenővel megy, egyenirányítás nélkül. Sajnos gyenge, húzza az ívet, de nem csattan, ahogy a gyári, sokáig szenved az alannyal...
Egyenirányítva, kondival pufferelve valószínű jobb lenne...
Mekkora kondit ajánlanál, és hogyan lehetne elkészíteni?

Üdv
Inhouse
(#) Collector válasza leocska66 hozzászólására (») Júl 20, 2010
100nF 20kV mellett igen nagy teljesítményt feltételez, legalább 10kW-ról kell, hogy szó legyen bemeneti teljesítménynek. De ha már ez dupla feszültség, akkor is 4-5kW-hoz szokás ekkora kondit használni.
Én polietilén és alufóliából szoktam csinálni. A 4kVA körüli tekercsemhez tekertem 80nF 16kV-os kondit.
(#) leocska66 válasza Collector hozzászólására (») Júl 19, 2010
Tesla tekercshez
(#) Collector válasza leocska66 hozzászólására (») Júl 19, 2010
Milyen frekvenciára? Nem mindegy, hogy AC vagy DC. Készíthetsz magad is, vagy vehetsz sok kicsit, és összerakod belőle (bár ezt nem ajánlom).
Mihez kell?
(#) leocska66 hozzászólása Júl 19, 2010
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok , a segítségeteket kérném abban , hogy hogyan lehet csinálni 100nF 15-20kV s kondit illetve ha lehet hol lehet venni?
Nagyon szépen köszönöm
Tibi
(#) Collector válasza Pseudo hozzászólására (») Feb 20, 2010
Lehet venni, már linkeltem neked, hogy hol. De házilag sokkal jobb kondit összerak az ember.
Fóliát fóliaboltban kell venni
Vagy veszel sima fóliát, és házilag összeforrasztod őket ellenálláshuzallal.
(#) Pseudo válasza Collector hozzászólására (») Feb 20, 2010
Honnan szereztél ilyen fóliát, aminek nincs összeforrasztva az alja. Csak olyat találtam, ami X x Y cm, Z darab...
Vagy esetleg ez mezőgazdasági takarófólia? Csak mert az 100 m2-ben van, 5x20-as.. Azt meg elég macera szabdalni...
Komolyan, megőrülök, hogy nem lehet ilyen kondikat venni...
(#) Collector válasza Pseudo hozzászólására (») Feb 11, 2010
Ha nem akarod normálisan összerakni, akkor mehet.
(#) Pseudo válasza Pseudo hozzászólására (») Feb 11, 2010
Idézet:
„Mehet így a primerbe, ha meglesz a kb.15nF?”
Persze hogy negatív. A korona az egy párhuzamos veszteség, hő, meg jókora elektromágneses zavar forrás.
Vedd le a szikraközt, és hallgasd meg úgy, milyen hangja van a kondenzátornak.
A koronának semmi köze a kapacitáshoz.
Nálam nincs korona, ha van is, az is annyira kicsi, hogy max mikroszkóppal lehetne látni, különben azonnal átégne a fólia mellette.
Mellékeltem egy képet egy 5 éve készült kondimról, ami korona miatt ment tönkre.
(#) Pseudo válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2010
Igazából én elvagyok a koronázással is, de úgy veszem ki a szavaidból, hogy ez negatív jelenség, (csökkenti a kapacitást is?).
A lényeg, hogy akkor neked is koronázik, és mégis korrektül működik a teslád vele.
Szóval? Mennyire kell akkor ezzel foglalkozni? Mehet így a primerbe, ha meglesz a kb.15nF?
Vagy esetleg meg se lesz ilyen korona mellett??
Polietilénnél nagyon hosszan tekertem fel a fóliát (5 méter), így a széleknél sokkal jobban lecsökken a térerő. Megszüntetni viszont csak olajjal lehetne.
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem