Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
gery20:
köszi, igen ott is leskelődtem sokat! Valóban ott találtam a legmeggyőzőbbeket.Brown: okéköszi, most keltem. ![]() kaszarober4: Szét még nem szedtem, amíg nem tudtam meg, hogy van-e értelme, de máris nekiállok. Kívülről a hangszóró, 110mili. Belülről van csavarozva, szóval ez csak a membrán. A "keret" még biztos van 1-2 centi. Szóval kicsi.Igen ez mondjuk valóban jó tipp. Kipróbálni másikkal, és igen, valóban lehetséges, hogy a levegő "hasítása" lehet az a kis reflexben. Ez végül is túl egyszerű ellenőrzés ahhoz hogy gondoltam volna rá. De hát nem hiába kérdeztem, máris jött válasz. Köszönöm. Még lehet, hogy kérdezek, de igazából a lényegre megkaptam a választ. Előkaparok egy hangfalat, áthidalom a hangváltót és egyenesben rákötöm a hangszóróra. off a 25Hz-vel kapcsolatban, pedig az a mélynyomó az ágy alá van bekábelezve (nem zárt, 4lábú ágy). És ami a hangzást illeti, lehet, hogy a hangeffekttel van a baj, de a 25Hz-t egyrészt hallom, mert rezegteti és néha megnyitja az egyik szekrényajtót (nem nem széttépi, a mágnes gyenge) A következő jele a működésnek, hogy ugye ha odateszem a kezem a nyíláshoz, kifejezetten érezni a levegő löketeket, továbbá az ágy is masszíroz tőle. Lehet akkor, hogy nem konkrétan 25Hz, mert azzal tisztában vagyok, hogy az "túl" mély egy 2.1-eshez, de a videó, a program a .flac fájl. Mind azt mondja, hogy 25Hz az akkor éppen kiadott hang. ![]() A "tiszta" pedig arra értendő Brown, hogy nem recsegőkattogó mély. Mint pl ez az Abit mély sem "tiszta". Biztos van rá "szakszó", de hétköznapi értelemben szerintem ez a megfelelő kifejezés.
Sziasztok
Egy-két jó tanács ha azt szeretnéd hogy szépen szóljon, a hang rendszer. Az erősító mindig nagyobb teljesítményű legyen mint amin használni akarod. Mert egy 100w erősító a max teljesítményen torzít pl 10% (THD) de 90w ugyan az az erősítő már 0,1% torzít, nem mindegy. A másik pedig, hogy ha van egy 100w hangszóród erre is igaz hogy nem célszerű maxon hajtani, kicsit rá kell hagyni. 4ohm vagy 8ohm ez hangminőség szempontjából mindegy, az erősítő szempontjából fontos. Meg kell nézni az adott erősítőt mivel lehet terhelni 4/8 ohm P=U2 /R Ebből a képletből látszik hogy az erősítőnek számít mivel terheled.
Nekem a képről nem derül ki, hogy mekkora mélynyomó lehet benne, de szerintem nem nagy. Köss be helyette, valami régi normális hangfalat, és győződj meg róla, hogy az erősítő rész, vagy a hangszóró torzított. Ha az erősítő torzul, akkor hiába a hangfalprojekt. Másrész az, hogy látod, hogy egy hangszóró rezeg 25Hz-el az még nem azt jelenti, hogy hallod illetve érzed is a hangját.Bővebben: Link
Furcsa mi az a tiszta mély, szereted a szép hangzást, 25 Hz-ig lemegy a Logitech, nagy büdös lószart, ébresztő öcsém
Helló
A kérdésed furcsa egy kicsit. Szerintem azért van a mert gyárilag kicsi a reflex nyílás robajt meg a levegő csinálja. De ha minden fél e képen mást akarsz csinálni a kor h2000 él vehető hangszórók sokkal jobban fog szólni mint a SAL Ládát meg könnyebb hozzá méretezni mert itt igaz amit írnak róla Remélem tudtam segíteni.
Hello!
Egy furcsa kérdéssel fordulok hozzátok! Bár ahogy olvasgattam, volt az enyémnél kevésbé értelmes kérdés is.Szóval, mint azt mindenki hangoztatni tudja, szép a zene, szeretem a szép tiszta hangzást. De főleg a tiszta mélyet. (Nem ide tartozik de nem, nem a 2000-es tempóval dübörgő robajokat, hanem azokat a bizonyos elnyúló rezgő mélyeket. Ami mondjuk a filmekben és a még zenének mondható hanganyagokban előfordul) (Számítógépre van kötve minden. Ha számít valamit...) Szóval 5.1-es rendszerem van. Mégpedig egy Abit SP-53, amit csak úgy kaptam. Különben a kukában kötött volna ki. Beszereltem, és ha már itt volt a Logitech 2.1-es szett, hát frontnak meghagytam azt. Így most tulajdonképpen 5.2-es rendszernek mondható. Történet felvázolva. A lényeg, hogy az Abit mélynyomója túlzottan is rezonál. Adna az ki szép hangot, ha tudna, de enyhén szólva doboz hangaja is van és ha feltekerem, nem mélyebb lesz a hang, inkább a "legmélyebb" frekvenciák el is tűnnek, mivel inkább cska robaj hallatszik belőle. És mindezt úgy, hogy nem erőtetem túl, nem tekerem agyon a hangerőt (bár tény, hogy szólaltatom azért rendesen). Erre azt a megoldást találtam ki, hogy készítek egy nagyobb dobozt neki, abba vágok helyet az elektronikának, kifúrkálom az RCA dugeszoknak és a 4 potinak a helyet és abba egy nagyobb hangszórót teszek. Hogy meg szeretném csinálni (már csak próbából is) az biztos, de a segítségeteket kérem a műszaki részekben. Szabványra rengete gdolgot készítgettem már, nem vagyok teljesen tük, csak majdnem. Annyit szeretnék megtudni, hogy mekkora-milyen membrán lenne az ideális, amit még meghajt az erőlködője, de nem terheli meg. Én egy 200mm átmérőre gondoltam, de nem tudom, hogy ez mitől függ. Illetve ott van az a bizonyos 4/8Ohm tulajdonság is, amivel megint nem tudok mit kezdeni. Melyiket válasszam? Esetleg konkrét típusszámot vagy linket is elfogadok. Vagy egyéb ötletet még. http://www.hestore.hu/termek_10020207.html Konkrét pédaként pl. Ezt betehetném? (Csak péda, de ha lesz rá keretem és megfelelő, akkor lehet, hogy ez lesz konkrétan. Amit el szeretnék érni az a minél mélyebb hangzás. a 2.1-es Logitech mélynyomólya még 25Hz-ig simán lemegy torzítás nélkül, tisztán. És nincs doboz hangja. De 5.1-ben nem tekerhetem feljebb a front hangalakat, mert akkor ugye nem lenne 5.1-es élmény. Majd ha multimilliárdos leszek, én is csinálok magamnak mozitermet 5Hz-s méllyel, de addig ha mástnem akor ezt a 28-30-at szeretném elérni tisztességes áron (olcsón na).Továbbá melyik anyagú a legjobb? Gondolom a tömörebb. De névszerint? Lenne több kiszemeltem is, de semmi támpontom nincs. ![]() Előre is nagyon-nagyon nagy köszönet! És bocsánat az óriásregényért, de így talán első olvasásra minden tiszta. Ha valamit mégis kihagytam, akkor bocsi. Pótolom, ha megtudom mi az. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Valóban ott találtam a legmeggyőzőbbeket.