Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   11 / 12
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 22, 2009
Látod, nem borozás közben kéne fogadkoznod és akkor nem felejtenéd el
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 22, 2009
Jaj, igyál már meg egy sört !
(#) Narancs válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 22, 2009
Szivesen! =) 1darab 5W-os, izzó van a "plafon"-ba, annyival nemkéne hogy gondja legyen.
(#) Tomi20 válasza Narancs hozzászólására (») Máj 22, 2009
Köszi a pontot. Próbálj meg nagyobb értékű kondit belerakni, hátha azzal jó lesz. Hány W-nyi izzót kell kapcsolni?
Kimegyek megnézni mégegyszer, lehet hogy csak nem tűnt fel a dolog. Ha gond van, akkor hol lehet a gond? Az áramkör melyik része felelne a telljes fényerős ciklusért? Mellesleg nagyon köszönöm a segítséget! :wink:
Ez kb 4-5 másodpercig teljes fénnyel világít, és lassan kialszik. Valami nem jó az áramkörödben...
(#) Narancs válasza Narancs hozzászólására (») Máj 22, 2009
Megépítettem, és csak halványít, nekem az lenne jó ha telljes fényerőn égne egy ideig, mondjuk 5s, és utána halványodna. Ezt a kapcsolást átlehet alakítani ilyenre?
(#) Narancs válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ez csak halványít, vagy egy ideig telljes fényerőn tartja a fényt?
Pontosan melyik másikat? Amit írtak linket, azon több is van, nem tudom hogy melyik volna a legjobb.
Heló
A legegyszerűb: megszámolod, hogy hányszor hány raszteres a próbapanel a képen. A fényképen minden alkatrész beazonosítható. Egy négyzetrácsos papírra felrajzolsz mindent, és a kapcsolási rajzot figyelve megpróbálod összekötözgetni a leglogikusabban. Senki nem fogja neked megtervezni a panelt, ezt elhiheted, és így még gyakorolsz is. De az is megoldás lehet, hogy megépíted a másik kapcsolást, szerintem az a 200Ft nem vág földhöz, és legalább biztosan működni fog, nem lesz túlbonyolítva. Jó építkezést

Ui.: még 200Ft sincs, mert a végtranzisztorod jó a másik kapcsoláshoz is, a többi alkatrész meg max 100Ft.
(#) Narancs válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 22, 2009
Nekem ezekkel az alkatrészekkel kellene, mert ezek kéznél vannak.
(#) Narancs válasza gabiszaki hozzászólására (») Máj 22, 2009
Igen, lényeges lenne.
(#) gabiszaki válasza Narancs hozzászólására (») Máj 22, 2009
Szia.Muszáj mind két idöt válzoztatni?
(#) Narancs válasza Narancs hozzászólására (») Máj 22, 2009
Azért tettem fel az egész anygaot, hátha érdekel valakit.
(#) Narancs hozzászólása Máj 22, 2009
Van egy áramköri rajzom egy autóba való lámpa elalvás késleltető áramkörhöz, ami x ideig telljes fényerővel világít, majd y idő alatt elalszik. Ehhez kellene nekem valami féle nyákterv, akár próbanyákos is jó, csak legyen valamiféle. Egyszerűen nem tudok rendeset összehozni hozzá. Ha valaki lenne olyan kedves és megcsinálná, azt nagyon megköszönném.
(#) astir hozzászólása Ápr 22, 2009
Igazából a fő kérdésem az lenne, hogy mit lehetne betenni az ajtó és az áramkör közé, hogy az áramkör csak a lámpa felé hasson, és az ajtó felé ne van olyan típusú dióda, amivel megoldható?
(#) astir hozzászólása Ápr 20, 2009
Oksa, akkor lehet kicserélem. Közben eszembe jutott, hogy testről van szó, így ha berakom az áramkör elé az 1N4001 diódát, akkor nem fog feltöltődni a kondi sem, ugye? Kérdésem, hogy akkor hogy oldjam meg, hogy a töltés csak az izzó felé jusson el?
Másrészt jó lenne kibővíteni olyanra, hogy a gyújtás levétele után is felgyulladjon egy kis időre, ic555-ös lehet a megoldás rá?
(#) Danielkocso válasza astir hozzászólására (») Ápr 20, 2009
BD245 van nekem. Elég nagy és nem melegszik.
(#) astir válasza didyman hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Miközben ég az izzó, közben melegszik fel forróra. Egy db 5 wattos 12 voltos izzót raktam rá, mondjuk ahogy figyeltem, az ajtónyitás visszajelző is égett, miközben halványodott el az izzó, így lehet a riasztóhoz, és még ki tudja hova eljut a jele, és az növeli meg a teljesítmény. Megpróbálom egy diódával megfékezni ezt a jelenséget, más ötletem nincs, de ha nektek van, szívesen fogadom!
(#) didyman válasza astir hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Mikor melegszik? Kikapcsolt állapotban, vagy amikor halványul?
(#) astir hozzászólása Ápr 20, 2009
Sziasztok

Megéptítettem a sokak által írt áramkört, BC558-al, 1K ellenállással a bázison, és BD243C- vel. Nálam 12V -on eléggé melegszik a BD243C ha ezek szerint építem, próbáltam alkatrészeket cserélni is, de így is fűt, másnak nem szokott melegedni túlságosan?
(#) Danielkocso hozzászólása Ápr 11, 2009
Köszönöm a segítséget!
Amikor elindítom a motort sajnos nem alszik el teljesen, egyébként jól működik. Erre valami megoldást tudtok? 13v-ot kap, ha megy a motor 14v-ot. Led van ízzó helyett, nem cserélem vissza.
(#) Danielkocso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2009
Lehet kinyírtam valamit próbálgatás közben mert minden jól van bekötve
(#) vityoo hozzászólása Ápr 9, 2009
Sziasztok!
Nekem az elhalványítás tökéletesen működik, viszont azt is szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy amikor kinyitom az ajtót, akkor a belső világítás fokozatosan gyulladjon fel. Ja és nem kell hogy égve maradjanak a lámpák becsukás után, mert gyárilag benne van a késleltetés.
Csak egy olyan kapcsolást szeretnék, hogy fokozatosan gyulladjanak fel kinyitásra , és aludjanak ki becsukásra a belső lámpák.
Köszönöm előre is!
(#) Danielkocso hozzászólása Ápr 8, 2009
Nagyon kezdő vagyok ne haragudjatok.
Továbra sem sikerül, elhalványulás nincs, helyette mikor becsukom az ajtót kisebb fényerővel világít tovább.
Az izzónál egy piros és egy fekete kábelem volt, ebbe már sorosan bekötöttem két ledet. A kapcsolási rajz testelését a kasznihoz forrasztottam, a másik végét a kapcsolásnak pedig a fekete kábelre kötöttem, mert az van a kapcsoló után.
Mit nem csinálok jól?
kép:

Scanned.jpg

(#) kobold válasza Danielkocso hozzászólására (») Ápr 7, 2009
Rossz helyre tetted az áramkör testjét; nem a kapcsoló fölé kell, hanem alá (ami mellesleg nem -12V, hanem 0V).
(#) Danielkocso hozzászólása Ápr 7, 2009
Nem sikerül :no: A cucc a kapcsoló és a ledek közé van kötve, de mikor megszakítom rögtön elalszik. Mit tudok elrontani?
Itt a rajz is:

kapcs.jpg

(#) Norberto válasza Danielkocso hozzászólására (») Ápr 7, 2009
Nem. A kapcsoló és az izzó közé férkőzik be ez a kapcsolás, oly módon, hogy ha bekapcsolod a kapcsolót, akkor az áramkör hatása nem érzékelhető, a lámpa égni fog. Ha viszont lekapcsolod a kapcsolót (vagy épp becsapódik az autó ajtaja), akkor már látható lesz a hatás, folyamatosan, szépen elhalványodóan alszik el az izzó (kondi kisülésével egyenes arányosságban).
(#) Danielkocso válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 7, 2009
Azt nem értem, hogy ezzel a kapcsolással megkerülöm a kapcsolót és folyamatosan világít az ízzóm
(#) zolika60 válasza Danielkocso hozzászólására (») Ápr 7, 2009
A szaggatott vonal nem része a kapcsolásnak, csak az eredeti belsőviágítás és az elektronika doboza közti határt jelzi.
Következő: »»   11 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem